GroenLinkser Bas Eickhout ziet zichzelf als de volgende Jean-Claude Juncker

GroenLinks wil gebruik maken van de algemene populariteit van de partij, om op die manier de grootste te worden van Nederland, bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Bas Eickhout, de leider van de GroenLinksers in Brussel, wil zelfs de fractieleider worden van de Europese fractie waar GroenLinks in zit. Hij heeft de ambitie om leider te worden van de Europese Commissie en daarmee dus Juncker te vervangen. 

Eickhout zegt dat hij de boel wil opschudden. “De oude machtsblokken, de traditionele partijen die de afgelopen jaren de macht hebben gehad, laten het liefst alles bij het oude. Europa moet juist veranderen, niet vooral goed zorgen voor de grote multinationals, terwijl gewone Europeanen zich afvragen wat Europa eigenlijk voor hen doet.”

In november besluiten de verschillende Europese Groene partijen tijdens een speciaal congres in Berlijn of Eickhout inderdaad hun topkandidaat wordt bij de komende verkiezingen. De Europese verkiezingen worden volgend jaar op donderdag 23 mei gehouden.

Net zo een liefhebber van de Europese Unie, maar dan nog een beetje SJW erbij. Dat zou het resultaat zijn. De Groenen zullen vast niet de grootste worden, maar ik zou er niet aan willen denken om een GroenLinkser als voorzitter van de Europese Commissie te willen hebben. Hij lijkt een toffe vent, maar echt charisma heeft hij niet. Je kan van Juncker zeggen wat je wil, maar hij heeft wel een uitstraling. Zij het positief of negatief, dat mag u zelf beoordelen.

In Nederland zal GroenLinks moeten concurreren met D66, om als meest eurofiele partij uit de bus te komen. Dat wordt nog wat, maar het kan een positief effect hebben op de VVD. De Franse president Macron wil een liberaal-progressieve eurofiele fractie oprichten. Misschien zal die strijd tussen D66 en GroenLinks ervoor zorgen dat de VVD eindelijk de liberale partij verlaat en dan een meer realistische koers zal varen als het om de Europese Unie gaat.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Florissa

  Dat zou de mooiste opvolger zijn waar we van kunnen dromen , zijn we binnen ’n paar maanden van dat hele zooitje in Brussel af .

 2. Ni28

  “Je kan van Juncker zeggen wat je wil, maar hij heeft wel een uitstraling”
  Dronkaards zijn altijd opvallend. Sommige positief en sommige negatief. Dronkaards horen in ieder geval niet achter het stuur. Ook niet van die van de EU.

  1. Ni28

   Bij nader inzien merk ik bij deze GL man dezelfde onnozele blik zoals die van Juncker. Toch dan geschikt?

 3. Lars030

  Extreemgroenlinks is IMHO een van de engste partijen op dit moment, want:

  Meer-meer-meer-#islamisering, meer-meer-meer-#afrikanisering (ophaalservice), meer-meer-meer-#klimaathoax (CO2-nonsens), meer-meer-meer-#antifa en hogere-hogere-hogere #energielasten.

  En de sneeuwvlokjes plus Antifa-tuig maar stemmen op GL. Hoe dom WIL je zijn?

  De Groene Khmer samengevat over de laatste 2 decennia: Van rood naar groen, van communisme naar islam, van Marx naar Mohammed. Punt.

 4. rexm

  Alstublieft, geen linkse anarchisten, daar moet men het niet van hebben.
  Trouwens ze hebben ook geen drankvergunning.

 5. Duke

  Zeg dan gelijk dat je door Rutte en Timmermans wil worden afgelebberd.

 6. swetsnek

  DREAM ON MAFKLAPPER HAHAHAHAAHHAHAAH

 7. Adriaan

  Bas Eickhout? Psychologen staan te dringen om hem als patiënt te krijgen. Hebben ze een hele kluif aan.

 8. Gerlos

  Dat geloof je toch niet dat deze groen links figuur dronken droppie op gaat volgen. Aan zijn foto te zien heeft hij ook van de fles genoten zal wel een soort biologische jenever zijn.

 9. Seneca

  u gelooft, wat de vvd betreft, nog in sprookjes!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.