GroenLinkser Bas Eickhout ziet zichzelf als de volgende Jean-Claude Juncker

Geen categoriesep 17 2018, 14:00
GroenLinks wil gebruik maken van de algemene populariteit van de partij, om op die manier de grootste te worden van Nederland, bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Bas Eickhout, de leider van de GroenLinksers in Brussel, wil zelfs de fractieleider worden van de Europese fractie waar GroenLinks in zit. Hij heeft de ambitie om leider te worden van de Europese Commissie en daarmee dus Juncker te vervangen.

Eickhout zegt dat hij de boel wil opschudden. "De oude machtsblokken, de traditionele partijen die de afgelopen jaren de macht hebben gehad, laten het liefst alles bij het oude. Europa moet juist veranderen, niet vooral goed zorgen voor de grote multinationals, terwijl gewone Europeanen zich afvragen wat Europa eigenlijk voor hen doet."

In november besluiten de verschillende Europese Groene partijen tijdens een speciaal congres in Berlijn of Eickhout inderdaad hun topkandidaat wordt bij de komende verkiezingen. De Europese verkiezingen worden volgend jaar op donderdag 23 mei gehouden.

Net zo een liefhebber van de Europese Unie, maar dan nog een beetje SJW erbij. Dat zou het resultaat zijn. De Groenen zullen vast niet de grootste worden, maar ik zou er niet aan willen denken om een GroenLinkser als voorzitter van de Europese Commissie te willen hebben. Hij lijkt een toffe vent, maar echt charisma heeft hij niet. Je kan van Juncker zeggen wat je wil, maar hij heeft wel een uitstraling. Zij het positief of negatief, dat mag u zelf beoordelen.
In Nederland zal GroenLinks moeten concurreren met D66, om als meest eurofiele partij uit de bus te komen. Dat wordt nog wat, maar het kan een positief effect hebben op de VVD. De Franse president Macron wil een liberaal-progressieve eurofiele fractie oprichten. Misschien zal die strijd tussen D66 en GroenLinks ervoor zorgen dat de VVD eindelijk de liberale partij verlaat en dan een meer realistische koers zal varen als het om de Europese Unie gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten