maxresdefault

Grootschalige ww-fraude ten tijde van VVD minister Bruins, maar hij zwijgt!

Geen categoriesep 05 2018, 19:00
De media moet het de laatste tijd wel hebben van de VVD'ers om de lezers te boeien maar gelukkig doen de VVD'ers dat met alle plezier! Minister Bruno Bruins krijgt menig vizier op zich gericht omdat hij zwijgt over ww-fraude die tijdens zijn bewind speelde én waar hij van af wist! Dat meldt NU.nl.
Bruins leidde het UWV van 2012 tot zijn aantreden als minister voor Medische Zorg. In die tijd is Nieuwsuur erachter gekomen dat er flink werd gefraudeerd door Poolse arbeidsmigranten. Zij maakten massaal aanspraak op ww-uitkeringen en kregen daarbij van diverse mensen hulp om het UWV te bedonderen.
Nepsollicitaties, valse handtekeningen en adresfraude leverde de Polen duizenden euro's op. Het gaat om zo'n 9400 Polen en 150 tussenpersonen dus reken maar uit die winst!
Wist hij er misschien niets van af? Oh jawel hoor, hij deed er alleen niets mee. Over enige maatregelen die hij zou kunnen hebben genomen zwijgt hij als het graf. Dat is natuurlijk het domste wat je kunt doen als minister want dat lokt journalisten juist uit om dit tot op de bodem uit te zoeken!
Ook heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die sinds 2016 van het probleem afwisten, dit niet aan de Tweede Kamer gemeld! Op moment van schrijven wordt Stef Blok nog het vuur aan de schenen gelegd maar de volgende kandidaat staat al paraat! Bruno Bruins!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten