Grootschalige ww-fraude ten tijde van VVD minister Bruins, maar hij zwijgt!

De media moet het de laatste tijd wel hebben van de VVD’ers om de lezers te boeien maar gelukkig doen de VVD’ers dat met alle plezier! Minister Bruno Bruins krijgt menig vizier op zich gericht omdat hij zwijgt over ww-fraude die tijdens zijn bewind speelde én waar hij van af wist! Dat meldt NU.nl.

Bruins leidde het UWV van 2012 tot zijn aantreden als minister voor Medische Zorg. In die tijd is Nieuwsuur erachter gekomen dat er flink werd gefraudeerd door Poolse arbeidsmigranten. Zij maakten massaal aanspraak op ww-uitkeringen en kregen daarbij van diverse mensen hulp om het UWV te bedonderen.

Nepsollicitaties, valse handtekeningen en adresfraude leverde de Polen duizenden euro’s op. Het gaat om zo’n 9400 Polen en 150 tussenpersonen dus reken maar uit die winst!

Wist hij er misschien niets van af? Oh jawel hoor, hij deed er alleen niets mee. Over enige maatregelen die hij zou kunnen hebben genomen zwijgt hij als het graf. Dat is natuurlijk het domste wat je kunt doen als minister want dat lokt journalisten juist uit om dit tot op de bodem uit te zoeken!

Ook heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die sinds 2016 van het probleem afwisten, dit niet aan de Tweede Kamer gemeld! Op moment van schrijven wordt Stef Blok nog het vuur aan de schenen gelegd maar de volgende kandidaat staat al paraat! Bruno Bruins!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Meester Kong

  Gelukkig heeft hij nu een andere functie.
  Dus…..

  1. swetsnek

   IDIOOT rot op samen met dopper en gepeupel

  2. Original NL

   Tengo vindt het vast een bekwaam bestuurder..lol

   1. bifbof

    Correct , zou kunnen dat hij gewoon type stottert zeg maar.

   2. Rechtsaf

    @Original en Tengo vind de reactie van kong uiteraard zeer slim Tengo zal kong een veer in z’n reet duwen door te zeggen dat deze reactie van een zeer hoog IQ gehalte is

  3. Koos sssss

   Dàt is de linkse spirit. Dat er weer een vermogen aan gemeenschapsgeld is verbrand is niet zo erg, want de incompetente klootzaak die daarvoor verantwoordelijk is heeft nu een andere baan.

 2. Ni28

  Die VVD kost ons wat en da nog wordt de dividendbelasting afgeschaft zodat de burger de gaten mag vullen met belastinggeld. En hogere prijzen van alles en nog wat beginnend met het gas bijvoorbeeld. Eerst werden wij bestolen door Bulgaarse zigeuners en nu dor Poolse “arbeiders”, eigenlijk graaiers. Dat geld zien wij nooit meer terug net als toen met de Bulgaren. Die Brexit was niet eens zo slecht idee. Je wordt bestolen door andere lidstaten en er is geen toezicht op. En de verantwoordelijke personen maken eerder een promotie dan dat zij bestraft worden. Welkom in de bananen koningrijk.

  1. Ni28

   koningrijk moet koninkrijk zijn

  2. Original NL

   Ni 28..
   ….Die VVD kost ons wat……
   Nee de eu kost ons wat, deze heeft het namelijk mogelijk gemaakt dat duizenden buitenlanders lekker onze sociale voorzieningen leegvreten!

 3. PMG

  Wie-O-Wie is Wout Willemsen? Ga je schoolgeld terughalen knul. Tegenwoordig denkt iedereen te kunnen schrijven.

  Bestuurders (in de ruimste zin des woords) die willens en wetens belastinggeld onterecht uitgeven horen op zijn minst achter de tralies en dit gaat de toekomst worden, men gaat afgerekend worden op ‘prestaties’ en bijbehorende verantwoording, en terecht!

  Afgelopen met ‘leuk lullen en zakken vullen’, ook rechters en psychiaters en aanverwant gepeupel gaat persoonlijk afgerekend worden op beslissingen.

  Wij (…) zin er nu echt eens klaar mee en hebben tijd en middelen …

 4. Koos sssss

  Wanneer we ons verenigen en we organiseren een belastingbetaalstaking. Geen wegenbelasting, geen inkomstenbelasting (er zullen genoeg werkgevers zijn, die dit ook zat zijn) en geen BTW afdracht. Totdat de overheid inzicht geeft in o.a. het falen bij deze fraude, fraudes bij subsidies, misbruik van wachtgeld van de 2e kamer, zoals die D66 doos, die a raison van € 6.800, = wachtgeld maandelijks in de USA voor de Democraten loopt te flyeren. + straffen, waaronder terugbetaling van de verspilde gelden. Waarbij gewoon alle betrokken ambtenarren volledig worden geplukt.

  Doe dat i.c.m. het blokkeren van (spoor-en water)wegen.

  De overheid gaat vreselijk hard krijsen, maar is bij voldoende deelname machteloos.

 5. Heinz

  En intussen lieten wij die Polen ons huis verbouwen, tuintje aanleggen, schilderen enz. Het mocht allemaal wel zonder nota. Dat was toch administratieve rompslomp. Ik ken een makelaar die een woning aankocht, een paar Polen inhuurde om de zaak op te knappen, daarna de woning goed verkocht. .Bruintje moet hangen met terugwerkende kracht. Logica van niks.

  1. Rechtsaf

   @Adolf Heinz dus jij vindt het goed dat Polen onterecht WW krijgen

   1. Capo

    Zolang zijn bakfiets geen lekke band heeft vindt Heinz álles prima!

    1. Rechtsaf

     @Capo dat is duidelijk..

 6. poldi

  En niet alleen minister Bruins is debet aan deze grootschalige fraude.

  Lodewijk Asscher en Jetta Klijnsma waren de twee lichten van de PvdA in kabinet Rutte II, van Asscher weten we dat hij hiervoor wethouder was in gemeente Amsterdam, waar hij ook al chaos achterliet, nu zien we exact dezelfde PvdA puinhopen terug van dat kabinet.

  Pim Fortuyn had het al over de puinhopen van acht jaar Paars, blijkbaar is deze partij erg hardleers, mogelijk zijn ze niet zo geïnteresseerd in wat er gebeurt met andermans opgehoeste geld, maar kies valt dit uiteraard niet te noemen.

  Wat ook nog eens opvalt, dat is dat een Lodewijk Asscher hevig verontwaardigd is over uitspraken van de minister van BuZa Stef Blok, welke in besloten kring gemaakt werden, maar dat waren tenminste nog uitspraken met een uiterst hoog waarheidsgehalte, de PvdA, wiens naam alleen al staat voor list en bedrog, zou het sieren om eerst eens de eigen balk uit de ogen te verwijderen voordat ze ook maar enig commentaar hebben op andermans vermeende splinter.

 7. Onslow

  In Engeland is het common practice om Polen in te huren voor klussen in en rondom het huis.
  Sneller, beter en goedkoper dan de reguliere branch. Niemand die ergens naar vraagt. Gewoon onderbetalen. Ze kunnen geen kant op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.