Hartverwarmend! 100.000 euro ingezameld voor nabestaanden treinongeluk Oss

Tijd voor wat hartverwarmend nieuws. Vanochtend is de inzamelingsactie voor de nabestaanden van het verschrikkelijke treinongeluk in Oss de 100.000 euro gepasseerd! Dat meldt NU.nl.

In Oss botste een trein op een elektrische bolderkar, een zogenaamde ‘stint’. Vier kinderen kwamen om en een ander kind raakte samen met de begeleider zwaar gewond. Drie van de vier overleden kinderen kwamen uit hetzelfde gezin.

Nick Nietveld zette de actie gisteren op. Zelf komt hij uit Almere maar opende een rekening bij de gemeente Oss. Meneer Nietveld is zelf vader en leefde ontzettend mee met het tragische nieuws van het treinongeluk. Dit leidde ertoe dat Nietveld in actie kwam.

Hij meende dat 60.000 euro wel moest lukken en stelde zichzelf dat als doel, maar na een dag en zes duizend donaties verder, is er dus al 100.000 opgehaald. Tot vrijdag kan men nog geld storten. De naam van de actie is ‘Slachtoffers treinongeval Oss’.

De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Diverse instanties zijn druk bezig met het onderzoek. Er werd al geopperd dat er mogelijk iets mis is gegaan met het remsysteem van de stint waardoor het niet op tijd tot stilstand kwam. Dit is natuurlijk nog speculatie en ook zeker niet datgene wat op dit moment de meeste aandacht verdient. Nick Nietveld verdient namelijk alle lof op dit moment, evenals alle donateurs die toch ook absoluut geen lullige bedragen hebben gedoneerd! Geweldige prestatie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. DolleDries

  Maar wat wil je met dat geld doen. Verdriet wegnemen.

  1. wheelboy

   Nee vadertje staat spekken Dries .
   Als deze mensen die al een hoop ellende hebben straks dat geld zouden krijgen .Moet je er niets van verschieten dat er een week later een voorlopige aanslag binnen ligt . Mijn maat zijn vrouw kwam te overlijden .Toen hij terug kwam van de crematie plechtigheid lag er al een blauwe brief binnen . Is het al niet erg genoeg voor de nabestaande dat ze hun geliefde / Kind hebben verloren . Voor die mensen in os is het een ramp van je jawelste .Ze zullen dit niet lezen maar ik wens ze toch Heeeeel veel sterkte de komende tijd .

 2. HEM

  Ik heb zojuist navolgende mail verstuurd aan de Vereniging Veilig Verkeer Nederland.

  L.S.

  Reeds lange tijd vraag ik mij af hoe het in Godsnaam mogelijk is dat er wordt toegestaan dat kinderen per “bakfiets” worden vervoerd.

  In mijn herinnering werden wij (ik ben van 1948) door de Politie uit van de bakfietsen gehaald met de waarschuwing dat zoiets te gevaarlijk was.

  Vastgebonden zou dit wel toelaatbaar moeten zijn?

  De Baboo bakfietsen (of hoe ze mogen heten) en de Stints zijn levensgevaarlijk.

  Niet alleen omdat de remmen blijkbaar kunnen weigeren, maar een bestuurder aan de achterzijde van zo’n bak kan nooit goed reageren, heeft een zwaartepunt op een plaats die onhandelbaar is.

  Ik vind het schandalig dat Oss nu reden is om een onderzoek in te stellen naar de veiligheid van overwegen.
  Het rijden met kinderen in een bakfiets zou direct moeten worden verboden. Net als in het verleden.

  Dat de VVN de Stint ziet als een oplossing voor een parkeerprobleem bij de scholen is onzinnig.
  Behoorlijke parkeerplaatsen aanleggen en verder: Leer de kinderen weer eens lopen. Netjes opgevoed, in een rij!

  Besef wel: Ieder volgend ongeluk zal worden toegeschreven aan de mensen die dit soort onzinnig vervoersmethoden aanbevelen.

 3. IJsbrand Koudvuur

  Met alle respect voor de nabestaanden, wat een onzin weer!

 4. Adriaan

  Slachtoffers treinongeval Oss..
  Bedrag is om te helpen bij mooi afscheid of waar nodig hulpmiddelen voor de overlevenden. Dit geld helpt bij een mooi afscheid/uitvaart of waar nodig de aanpassingen in/om het huis van de overlevenden, of andere benodigdheden om verder te kunnen gaan in hun leven. …
  Aldus Nick Nietveld.

  Persoonlijk zie ik veel liever dat het geld wordt besteed aan een veilige oplossing bij die overgang. Ondergronds is misschien wel de beste.

 5. Ni28

  Elke actie is goed al om de nabestaanden te laten zien dat zij niet alleen zijn. De ouders kregen onverwachts levenslang want hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Niemand kan hun leed wegnemen en uiteindelijk moeten zij het zelf verwerken.

  1. meanstreak2099

   mooi verwoord

  2. HEM

   Wij hebben al elf jaar levenslang.
   Aan rouwen zijn wij niet toegekomen. Wel aan een eeuwig durend gevecht met Justitie, Politie en de Rechterlijke Macht. Als groep bestempel ik deze als Ratten van de Rechtspraak.
   Als iemand (met schuld) zoon en schoondochter doodrijdt en niet wordt veroordeeld is dat onverteerbaar.
   Het lijkt mij het beste als het ingezamelde geld wordt besteed aan een gedegen onderzoek naar de oorzaak en de verantwoordelijken van dit drama.
   Pas als dat (GOED) is opgelost en de verantwoordelijken stevig zijn gestraft, is rouwen en verder leven een stukje eenvoudiger, maar moeilijk genoeg.

   En hou op over die spoorwegovergang en de snelheid van de trein. Dat heeft nu werkelijk NIETS met dit drama te maken.

   1. hans-e-pans

    Ben persoonlijk benieuwd hoeveel de belatingdienst van deze giften zal opeisen.

 6. fusilier

  Vraag mij af hoe hard zon trein daar mag rijden, en is dit verantwoord. Want als dat 100 km is . Ben je kansloos als er wat gebeurd

  1. Pecunia

   Zo’n trein weegt nogal wat en heeft sowieso een remweg van een paar honderd meter, de machinist heeft overigens ook een trauma voor zijn verdere leven.

   1. HEM

    Even een weetje: De conducteur is de baas op de trein en hij moet bij een aanrijding (ook in de nacht) uitstappen en met zijn calamiteitenkoffertje (met daarin een zeiltje om het slachtoffer af te dekken) teruglopen om daar te constateren wat de “schade” is. Misschien iets om over na te denken als we “vergeten” zijn een kaartje te kopen en tegen zo’n man of vrouw tekeer gaan.

  2. wheelboy

   fuselier
   Trein rijd daar 130 .en gaat afremmen om te stoppen bij station Oss . Tussen Oss west en Oss zit een snelheid verlaging naar 80km .

 7. Rosasolis

  Trouw heeft het vandaag uitgebreid over de echte Nederlanders die nog steeds een warme hart van goud hebben. En over dat heel Nederland meeleeft in dit grote tragedie van Oss. En steeds minder steun geven aan felle politieke oproerkraaiers die alleen maar haat uitroepen.
  Dat er zoveel geld werd gezameld binnen een dag, is het bewijs dat liefde voor onze ons land bestaat, nog steeds, om elkaar te helpen en steunen! Ongeacht welke huidskleur of religie wij hebben. Weten jullie nog steeds de laatste bericht van Rabbi Jeshua (Jezus)?
  Het ging over onze Oude Testament en hoe het verder moet gaan. De eerste Christenen waren grotendeels Joden die kwamen naar de Olijvenberg te luisteren naar de grootste preek van aller tijden van Rabbi Jeshua: die vertelde over de 3 grootste deugden van de menselijkheid: Geloof, Hoop, en Liefde. En de Joodse Rabbie Jeshua vertelde dat
  van die 3 deugden, dat de Liefde de grootste is. Dit uit het oude Hebreeuwse schrift
  van de Nieuwe Testament.

 8. Zeeuw

  Mooi dat die mensen gesteund worden .

  Jammer van die massa hysterie die altijd uitbreekt vanaf facebook .
  Wat dan eindigt in honderden mensen die even mee komen huilen .
  Alsof het een gratis concert is.

 9. meijer61200

  Fantastisch al die steun voor de nabestaanden! Het zal je maar gebeuren. Ruim een ton ingezameld tot heden, grandioos. Ongetwijfeld komt de belastingdienst morgen een blauwe envelop brengen waarin wordt gesommeerd 50% over te maken.
  De wapens die Rutte levert aan IS en andere terreurbrigades moeten toch ergens van worden betaald. En nu maar hopen dat NS/Pro rail tunnels aan gaat leggen om dit soort vreselijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

  1. HEM

   Laten we er liever voor zorgen dat kinderen niet en nooit meer op zo’n onverantwoordlijke worden vervoerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.