Hartverwarmend! 100.000 euro ingezameld voor nabestaanden treinongeluk Oss

Geen categoriesep 22 2018, 11:00
Tijd voor wat hartverwarmend nieuws. Vanochtend is de inzamelingsactie voor de nabestaanden van het verschrikkelijke treinongeluk in Oss de 100.000 euro gepasseerd! Dat meldt NU.nl.
In Oss botste een trein op een elektrische bolderkar, een zogenaamde 'stint'. Vier kinderen kwamen om en een ander kind raakte samen met de begeleider zwaar gewond. Drie van de vier overleden kinderen kwamen uit hetzelfde gezin.
Nick Nietveld zette de actie gisteren op. Zelf komt hij uit Almere maar opende een rekening bij de gemeente Oss. Meneer Nietveld is zelf vader en leefde ontzettend mee met het tragische nieuws van het treinongeluk. Dit leidde ertoe dat Nietveld in actie kwam.
Hij meende dat 60.000 euro wel moest lukken en stelde zichzelf dat als doel, maar na een dag en zes duizend donaties verder, is er dus al 100.000 opgehaald. Tot vrijdag kan men nog geld storten. De naam van de actie is 'Slachtoffers treinongeval Oss'.
De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Diverse instanties zijn druk bezig met het onderzoek. Er werd al geopperd dat er mogelijk iets mis is gegaan met het remsysteem van de stint waardoor het niet op tijd tot stilstand kwam. Dit is natuurlijk nog speculatie en ook zeker niet datgene wat op dit moment de meeste aandacht verdient. Nick Nietveld verdient namelijk alle lof op dit moment, evenals alle donateurs die toch ook absoluut geen lullige bedragen hebben gedoneerd! Geweldige prestatie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten