Howick en Lili mogen blijven: volgende stap is de moeder naar Nederland halen

De advocaat van Howick en Lili wil nu de moeder van die twee naar Nederland halen met hulp van de wetten omtrent gezinshereniging. Dit hadden we natuurlijk kunnen zien aankomen. De vrouw is niet toerekeningsvatbaar genoeg om voor haar kinderen te zorgen in Armenië, maar blijkbaar kan ze wel terugkomen naar Nederland om voor hen te zorgen. Deze zaak blijft tegenstrijdigheden bevatten.

Zo was de situatie te gevaarlijk geworden voor Lili en Howick, omdat ze ineens verdwenen waren. Daardoor mogen ze alsnog blijven. Daarna bleek het ineens zo te zijn dat ze niet spoorloos verdwenen waren, of weggelopen, maar dat ze naar hun grootouders gingen om vaarwel te zeggen. Hun eigen woorden. Even later krijgen we te horen dat staatssecretaris Mark Harbers onder moest duiken vanwege deze zaak, maar dat had helemaal niets te maken met de uitkomst van het proces. Tenminste, dat wordt beweerd.

Enfin, wat de waarheid ook moge zijn, volgens mij valt moeilijk te ontkennen dat het een grote teringzooi is, met betrekking tot dit onderwerp. De advocaat van Lili en Howick weet in elk geval wat de volgende fase is: fase ‘Haal Moeder Terug’. Via gezinshereniging kan de moeder weer terug komen. Het punt is natuurlijk, als de moeder niet terug mag, dan krijgen we weer de gehele heisa over ons heen. De media spelen als rechters. Dat is de context waar we nu in leven.

“Het is wel onze droom om met zijn drieën samen te wonen”, zei Howick gisteren in een interview met het NOS Jeugdjournaal. “Het kan altijd, zoals dit ook kan, maar hoelang het gaat duren en wanneer, weten we niet, dat is een groot vraagteken.”

Begrijpelijk, die kinderen willen hun moeder. Dat is uiteindelijk ook niet het punt. Het is het failliete Nederlandse migratiesysteem. Dat zorgt voor ellende.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Tengo Kawana

  In het belang van de kinderen is dat een logische volgende stap.

  1. Ad Infinitum

   Een kind is stuurloos zonder ouders. Opgroeien in een buurthuis i.p.v. een gezin is niet in het belang van kinderen.

  2. sjun

   Dat denk ik niet. Steeds meer in het systeem inleggede Nederlander komen erachter waarom zij later met pensioen kunnen, waarom de wachttijden voor thuiszorg oplopen, waarom het onderwijs achteruit holt, waarom er steeds minder overheidsservice verwacht mag worden terwijl er jaarlijk meer geld moet worden afgedragen. Ook deze complete exercitie met kosten voor onderdak, scholing en juridische bijstand draagt er weer stevig aan bij. En dan is er de onvermijdelijke volgmigratie en aanzuigende werking die met dit soort slappe besluitvorming meekomt. Uiteindelijk kweekt dit een klimaat tegen elke asielmigrant die hier een poging waagt en die wordt toegelaten. Want iemand krijgt hiervan de cumulerende rekeningen doorgeschoven al denken sommigen dat komende generaties wel zullen betalen.

 2. Bloem

  In het belang van de kinderen was het goed geweest hen weer te herenigen met hun complete familie in Armenië. Nu moeten ze niet alleen mama missen doch ook papa en 4 grootouders, ooms, tantes, neefjes, nichtjes…..

  1. Capo

   @Bloem: Vierhonderd andere Lili’s en Howicks, mogen zij óók blijven?
   En die hebben ook ouders…

   https://www.ad.nl/dossier-lili-en-howick/vierhonderd-andere-lili-s-en-howicks-mogen-zij-ook-blijven~a0b0389d/

   1. Ni28

    en ome’s en tante’s. En de vader van de kinderen die via Opsporing verzocht gevonden wordt samen met zijn nieuwe vrouw en acht kinderen. Die komen dan ook want wat is een gezin zonder vader?

 3. Ni28

  De succesvolle advocaat stikt straks van werk want elke potentiële migrant in de wereld krijgt hier uiteindelijk asiel. En de staat betaalt het van belastinggeld. Liegen, bedriegen, dreigen, alles is veroorloofd, sterker, het kan de zaak nog versnellen. Honderden kinderen in asielcentra krijgen dezelfde recht nu een kinder pardon in de maak is. En dan komen de complete gezinnen ook want die recht hebben zij dan. Maar het zal deze keer echt voor het laatst zijn, beloofd is beloofd zoals eerder al gebeurde,toch? Wij gaan met versneld tempo naar de twintig miljoen inwoners waarvan het merendeel niet werkzaam zal zijn want al die geïmporteerde familie’s gaan geen moer uitvoeren. Stukje nieuwe land zal wel nodig zijn maar wij moeten toch al de dijken verhogen voor de veranderende klimaat. De andere leugen, weet u nog?

  1. hitje89

   precies dat zou Anna Steijn gezegd hebben

   1. Peter Loosduinen

    Anna Steijn ??

  2. AS210854

   Ni. Inderdaad tegen die 20 miljoen mensen kun in je met milieu eisen niet tegenaan boxen hier in het kleine landje Nederland.

 4. Kees

  Kan iemand voorrekenen wat dit gezin de gemeenschap sinds 2007 gekost heeft?

  1. Tengo Kawana

   Oudere mensen, zieken en gehandicapten kosten de gemeenschap ook veel geld, Kees.
   Welk type argument zou je hiermee willen maken?

   1. Kees

    Vrij logisch dat ouderen, zieken en gehandicapten ons veel geld kosten, en een gezin dat hier asiel aanvraagt lost ook geld. Maar wat heeft het de overheid de afgelopen 11 jaar extra gekost?

    1. Tengo Kawana

     De moraal van het verhaal, Kees, is dat mensen die niet aan het productieproces kunnen deelnemen door de Overheid worden ondersteund.
     In andere beschaafde landen is dat ook zo.

     1. Kees

      Precies, en het is dan ook niet meer dan normaal dat we mogen weten wat dat extra kost.

   2. Dubbele Komma

    Die zijn niet geïmporteerd mongooltje,Die hebben ouders of familie die hier aan de pot mee hebben betaald mongooltje. Ik betaal graag belasting voor ouderen en zieken die hun hele leven hier hebben gewerkt en hun bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij mongooltje. Maar ik betaal liever niet aan jouw luie vriendjes mongooltje.

    Snap je het een beetje nu mongooltje? Of zal ik het nog een keer uitleggen mongooltje?

 5. Jacco

  Belachelijk dit.10jaar lang doelbewust hier blijven procederen terwijl uitkomst al bekend was vertrekken en nu Dit toneel opvoeren en men hier in den Haag trapt erin kut rechtsysteem in neederland

 6. Rosasolis

  Als het een normale moeder zou zijn die van haar kinderen houdt, dan kan zou je kunnen denken dat zij terug zou moeten komen om verantwoordelijk voor haar kinderen te zijn.
  Maar zij is psychotisch helemaal niet in staat. Zij heeft haar kinderen al maanden geleden opgegeven. En steeds verklaard dat zij niet voor hen kan zorgen. Laat Lili en
  Howick gewoon hier opgroeien. Er zou grootouders in Nederland zijn…Waarom horen wij niet van van hun? Omdat dit niet de waarheid is?
  Wat dan ook…in ieder geval hebben Lili en Howick lieve pleegouders die van hun houden, samen zo
  en willen verzorgen. Meer hebben dit broer en zus niet nodig. Hopelijk zullen zij binnenkort, als zij urenlang mogen slapen en rusten, gewoon terug gaan naar hun
  scholen en hun vriendjes.

  1. Floris

   “Zij heeft haar kinderen al maanden geleden opgegeven. En steeds verklaard dat zij niet voor hen kan zorgen.”
   ———————————————————————————-
   Ik heb een liedje voor jou, Rosa:

   https://www.youtube.com/watch?v=9uEWQrZldnk

   1. Rosasolis

    @Floris. Lieve Floris, dank je wel, naar ik hou niet van dat soort muziek.
    Radio 4 heeft zojuist de Academische Ouveratuur van J. Brahms uitgezonden.
    Om al onze studenten een goede studie jaar te wensen.

 7. Bes Tolen

  Mooi zo. Rosasolis wilt u de rekening van al dat bedrog betalen? Begin met één miljoen euro. Als u toezegt dan zult u ook daadwerkelijk moeten betalen. Dat dwingen we dan wel af.

  1. Rosasolis

   @ Bes Tolen. Het zijn niet Islamietische kinderen, laat zij hier blijven om op te groeien. Die twee bijzondere intelligente kinderen hebben allerecht binnen onze Nederlandse
   wet hier te blijven. Hun gestoorde moeder niet meer.

 8. P.Sisterons

  Uitzetten op hun 18e verjaardag. Verder niet moeilijk doen en grenzen dicht voor allerlei zielenpoten. Er zijn genoeg Nederlandse kinderen die extra zorg nodig hebben en hier rechtmatig wonen. Dat is een betere manier om geld te besteden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.