HP De Tijd wil dat we naar Marianne Thieme luisteren: “Een parlementair debat waarvan de uitkomst al vaststaat… maakt een parodie van de democratie”

En is “een belediging van de kiezer.”

Kijk, dit is nog eens mooi. Meredith Greer schrijft in een artikel voor HP De Tijd (ja, echt waar) dat Thierry Baudet wel degelijk een punt heeft “als hij zegt dat een heleboel mensen afgehaakt zijn bij het volgen van politieke debatten… omdat de uitslag van te voren al bekend is.” Met andere woorden, “dat we op dit moment alleen nog maar toekijken hoe een oppositie vleugellam is vanwege dichtgetimmerde coalitieakkoorden.” Natuurlijk voegt mevrouw de linkse commentator daar voor de goede orde aan toe:

“Ik troost mezelf maar met de gedachte dat zelfs een kapotte klok twee keer op een dag gelijk heeft…”

Maar het punt staat natuurlijk wel degelijk: hoewel alle leden van het partijkartel hem uitlachten had Thierry Baudet gelijk toen hij tijdens het debat zei dat het een schertsvertoning was die zijn tijd eigenlijk niet waard was.

Om dat punt te benadrukken citeert Greer een ander lid van de Tweede Kamer, iemand die wél goed ligt bij politiekcorrect, elitair links: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

 Als we het niet van Thierry willen horen, laten we dan naar Marianne Thieme luisteren. Zij deed twee weken geleden namelijk een vergelijkbare uitspraak: “Een parlementair debat, waarvan de uitkomst al vaststaat uit lijfsbehoud van de coalitie, maakt een parodie van de democratie en belediging van de kiezer.” En om onze neuzen er nog maar een lekker in te wrijven, is in de opname van haar bijdrage te zien hoe zowel Dijkhoff en Pechtold letterlijk grappen zitten te maken tijdens haar spreektijd.

Hier de video:

Natuurlijk hebben Thieme en Baudet allebei honderd procent gelijk. De manier waarop er tegenwoordig ‘gedebatteerd’ wordt in de Kamer is volstrekt onzinnig. Het is één grote theatervoorstelling. Niets wat gezegd wordt maakt uiteindelijk ook maar iets van een verschil. De uitkomst staat van te voren vast.

Het is nogal wiedes dat zowel Thieme als Baudet daar lak aan hebben en er daarom zo nu en dan voor kiezen om zich bezig te houden met ander werk. In het geval van Baudet betekent dit dat hij al zijn energie steekt in het groeien van Forum voor Democratie. Gelijk heeft ‘ie. Alleen als FVD zo groot is dat de andere partijen niet om die partij heen kunnen kan er mogelijk iets veranderen… en dat betekent dat FVD in principe moet proberen om de grootste te worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. palko

  Marianne Thieme van de Partij van het Ongedierte. Die wordt al jarenlang niet meer serieus genomen door het welopgevoede, fatsoenlijke en hardwerkende deel van het Nederlandse volk. Mag ik even braken?

  1. Ad Infinitum

   Wat u niet voor u kan houden (binnen houden) is het uitgooien het beste. Dat wordt zo geregeld door het braakcentrum in de hersenen.

   1. Capo

    Tengotrol!

    1. IJsbrand Koudvuur

     Inmiddels weet Capo het ook niet meer en beperkt hij zijn bijdrage uit louter roepen, vloeken en schelden…

     …een schildpadje op z’n rug.
     Beetje zielig, dat wel…

     1. Tengo Kawana

      Capo is een trieste sukkel die niets anders kan dan trollen.
      Laten we hopen dat de redactie hem er opnieuw uitschopt.

     2. Capo

      Multinicker pisvlek!

     3. Elu Thingol

      Een schildpad op zijn rug, een vis op het droge, de laatste stuiptrekkingen, spartelend in de houdgreep. Oppertrol Capo krijgt weinig poot meer aam de grond.

     4. EU kok

      Maar Capo webgestapo zou DDS toch zuiveren?
      Een persoonlijke razia tegen ongewenste personen.
      Nu is hij zelf een persiflage geworden.
      Best wel zielig.

     5. Elu Thingol

      Hoogmoed komt voor de val. Sommigen vallen dieper en harder dan anderen. Een Bijbelse wijsheid en correct voorspeld door Kok.

    2. Tengo Kawana

     Ja, de afgang van Capo is volledig.

     1. Elu Thingol

      En hij graaft de kuil waar hij in ligt enkelt dieper.

     2. Top

      Blablablabla. Blaaskaak/pisvlekje/vleespetje/vadsig biggetje/antisemiet/pedolover en natuurlijk zijn laatste lootjes.

     3. Tengo Kawana

      We danken Top weer voor zijn sterke inhoudelijke bijdrage.

    3. palko

     @Capo, goed gezien. Ik heb al enige tijd geleden met mijzelf afgesproken om niet te reageren op de trolachtige reacties van tengo en zijn ‘alter ego’s’.

  2. Koos sssss

   Volgens de peilingen groeit die partij wel. Dat moet er in liggen, dat steeds meer Nederlanders deze partij als laatste strohalm zien.
   Of in een volkomen debilisering van de bevolking.

   Ik heb geen andere huisdieren dan 3 katten.
   En als ik hun rechtlijnige denkwezen beschouw, liggen zij een paar straatlengtes voor op de partij van de dieren.

 2. Tengo Kawana

  De klacht van de oppositie dat een regeringsmeerderheid niet naar haar luistert is al zo oud als de parlementaire democratie.

  Het probleem kan opgelost worden door bij de volgende verkiezingen een nieuwe meerderheid te realiseren. Dan kan de aldus ontstane nieuwe oppositie klagen over het gebrek aan inbreng.

  1. deelszon

   @Tengo het probleem kan opgelost worden als er naar de meerderheid in de kamer wordt geluisterd, niemand is voor dividend belasting en toch wordt het door de strotjes gedrukt dus wat jij zegt druist in tegen de werkelijkheid, dit wisten wij natuurlijk al, wel maar telkens laat je het weer zien en val je door het mandje.

   1. Tengo Kawana

    Als een meerderheid in de Kamer de afschaffing van de dividendbelasting zou afwijzen was die maatregel allang ongedaan gemaakt.

    1. deelszon

     @Tengo

     “als”

     1. Tengo Kawana

      Ja. Maar dat is dus een niet bestaande situatie.

     2. deelszon

      Er is geen draagvlak voor de afschaffing terwijl er een meerderheid is..

    2. Stanly2000

     Ernst snapt het nog steeds niet. Evenals Guus noemt hij dit schijnvertoon democratie. Denk aan de meloen van Seegers en de anderen staan ook niet te springen om de door Rutte aangerijkte meloen door te slikken. Maar ja het moet, regeerakkoord!

    3. wheelboy

     Tengo
     Meeste idioten net als jij weten niet eens wat dividend inhoud .Ik heb die vraag afgelopen weken meerdere malen moeten beantwoorden . En dat Rutte zijn visie totaal niet klopt .En er puur is voor de aandeelhouder(vaak belegging maatschappijen en rijke en een paar verdwaalde modalen) .Een bedrijf zelf zal het een zorg wezen . Aandeelhouders juist wel .Die denken maar aan een ding .Zo scheelt mij 15% op mijn dividend uitkering .Als een bedrijf het uitkeert .

  2. Dubbele Komma

   Tengo dopper is weer zwaar in gesprek met de stemmen in zijn hoofd voor wie hij allemaal een account heeft aangemaakt.

   Stoor hem nou niet,dalijk gaattie bijten!

   😀

   Hilarisch….

   Klapmongool.

 3. Elu Thingol

  Segers verwoordde het exact goed:

  Ik twijfelde even of ik hier nog iets aan moet toevoegen. Ik doe het toch omdat het echt een hele harde aanval is op dat wat we hier deze week aan het doen zijn, op dat wat ik heb gedaan en op dat wat we al jarenlang doen. Ik sta hier als vertegenwoordiger van een partij met vijf zetels — dat is vrij beperkt — die zich het snot voor de ogen werkt. We hebben ook tijden gehad dat wij in de oppositie zaten en wij ons soms afvroegen of wij wel een deuk in een pakje boter sloegen. Toch doe je het. Waarom? Omdat er een periode komt dat je wél verantwoordelijkheid moet dragen. Dan moet je plannen hebben, dan moet je ervaring hebben, dan moet je weten wat je wil. Waarom doen we het? Omdat we een democratische plicht hebben. Omdat in dit huis geschillen beslecht worden. Het is een land met ongelofelijk veel verschillen, met soms ook bittere tegenstellingen. Dan heb je twee manieren om daarmee om te gaan: óf je gaat het op een vreedzame manier hier beslechten met woorden en met papier óf je doet het buiten op een hele andere manier. Omdat we dat laatste niet willen, staan we hier. Omdat dat een grote opdracht is, heeft u ook maar één opdracht: ga aan het werk.

 4. Ride eat sleap repeate

  Elu Thingol

  De 1 na laatste zin van Segers is idd interessant.
  Omdat “we” dat laatste niet willen,….
  Wie zijn “we”? De coalitie die geen tegenspraak toe staat! Dus… “ze” hebben gelijk!

  1. Elu Thingol

   Segers zegt dat “we” onze conflicten niet middeks geweld willen uitvechten, maar afgevaardigden sturen om te debatteren in het parlement. Sowieso heeft een debat altijd zin. Vooral als het de omzet van dit schitterende land betreft.

   1. Capo

    Elu = Tengo, behalve morgen. Sneu sneeuwvlokje, smeltend en sijpelend. Druipertje.

    1. Tengo Kawana

     Arme jongen.

    2. Elu Thingol

     Fijne zondag, Captrol, ik zie wel of je account maandag nog leeft. Ook alle anderen een goede zondag toegewenst.

     1. Capo

      Elu = Tengo sokpop.

     2. Tengo Kawana

      Dank je wel, Elu, en een fijne zondag toegewenst.

     3. Dubbele Komma

      Hoezo ga je een hele dag niet posten met al je nep-accounts?

      Dan word het een goede zondag!

      😀

 5. Eugenie de la Fleur

  Inhoudelijk heeft mevrouw Thieme van de PvdD natuurlijk een punt. Corporatistische belangen spelen een veel te grote rol binnen de huidige politieke landschap. Momenteel ligt de nadruk te veel op het neoliberale manier van denken dat ten koste gaat van mensenrechten en milieu, maar aan de andere kant heeft het kabinet het recht om hun plannen uit te voeren hoe verwerpelijk ze ook zijn. Zolang mensen op conservatieve, pro-kapitalistische partijen als het CDA en de VVD stemmen die in een erg warme verhouding hebben met het groot-kapitaal zal er geen verandering komen. Wil je iets veranderen? Stem dan op andere partijen

  1. Duke

   Geen enkel democratisch kabinet heeft het recht om plannen door te drukken waarvan de meerderheid van de bevolking tegen is, de plannen worden afgeraden door een ministerie en deskundigen in binnen- en buitenland, en waarvan de voordelen door niemand behalve het kabinet zelf worden onderschreven. Dit kabinet is zo incompetent als het maar kan, liegt voortdurend, heeft een geheugen van een eendagsvlieg en steunt terroristen. De enige steun komt van de coalitie en ook dat is niet van harte, want ‘het kabinet mag niet vallen’. En omdat het kabinet niet mag vallen krijgen we toneelstukjes voorgeschoteld, want de stemmen staan al vast. Thieme en Baudet hebben groot gelijk.

  2. Dubbele Komma

   WHAHAHA,

   Linkswappie nep accountje van tengo dopper heeft ineens iets tegen het grootkapitaal.

   Het grootkapitaal lacht zich een navelbreuk om de linkswappies….

   Het voetvolk van de EU grootgrasiers en ander gespuis. Gaat ineens anderen aanvallen omdat die in dienst zijn van het grootkapitaal .

   Nee jullie linksmongooltjes natuurlijk niet,WHAHAHA

   Hilarisch.

   😀

   Weer een penthouse pretsigaret op en wat erectiepillen dopper?

   MUHAHAHAHA

  3. Frits Jansen

   “Corporatistische belangen”? Dat is pas links gezeur. We willen welvaart en luxe, dus moet er geld verdiend worden, en moet er niet te moeilijk worden gedaan over principes. Tijd is geld. Het hele parlement is “management overhead”.
   Singapore werd schatrijk onder een verlichte dictator.

   1. Eugenie de la Fleur

    @fritsjansen

    De invloed van corporatistische belangen valt simpelweg niet te ontkennen als het om politieke keuzes gaat zoals het afschaffen van de dividendbelasting, een maatregel dat op veel weerstand van een brede politieke spectrum kan rekenen, en terecht. De gemiddelde Nederlander gaat hier echt niet op vooruit.

    Verder moeten we naar een samenleving toe om progressieve doelen na te streven en gezien de populariteit van Groenlinks onder jongeren zie ik de toekomst met hoop tegemoed

 6. DolleDries

  Van de 53.000 sociale huurwoningen die de afgelopen jaren zijn gebouwd of aangekocht zijn er 53.000 naar statushouders gegaan. Niet naar al jaren op de wachtlijst staande Nederlanders. En @MinPres draait, zoals we inmiddels gewend zijn, als een paling onder alle vragen vandaan

 7. Frits Jansen

  De Partij voor de Beesten van Marianne Thieme: die maakt de democratie pas belachelijk. Buitenlanders liggen in een deuk als ik ze vertel van deze beestachtige partij.
  Meer in het algemeen hebben wij een belachelijk groot aantal partijen. Dat is gevaarlijk: in Duitsland bijna 100 jaar geleden leidden te veel partijen tot een crisis die de weg baande voor de nazi’s, reden waarom na de Oorlog een kiesdrempel van 5% werd ingevoerd.
  Wat ook desastreus werkt is dat we nu beroepspolitici hebben. Voor Thorbecke was dat een schrikbeeld.
  U zult zeggen: maar zijn de zaken niet te complex voor “amateurs”? Fout! Het probleem is dat politici het werk van ambtenaren over willen doen, in plaats van kritische vragen te stellen.
  Kortom Thieme is deel van het probleem, niet van de oplossing.
  Net als Baudet die van de nood een deugd probeert te maken door de aandacht 100% te verschuiven van inhoud naar vorm.
  Uiteindelijk krijg je een “verpleegsterseffect”: er komt een debat over een debat over het debat over de stijl van debatteren.
  Totdat Wilders wordt geroepen als dictator “om Nederland zijn trots terug te geven”.
  Natuurlijk wil Wilders de EU verlaten, maar dan moet hij zorgen dat te regelen voordat het Nederland onder Wilders de EU uit wordt getrapt.

 8. Ni28

  Moeten de trollen soms niet in de kerk zijn voor hun wekelijkse geestelijke reiniging?

  1. Ni28

   Of lijkt de kerk ook al op de Tweede kamer?

   1. Ni28

    Twitteren, internetten, trollen hoort niet in de kerk en Tweede kamer als iemand aan het woord is. Op scholen wordt dit niet goed geleerd. Zo gebeurd dat je dan de taal kunt leren maar geen goed gedrag wat leidt tot lagere normen en waarden.

  2. Tengo Kawana

   DFTT.

 9. Ni28

  Tenzij de DDS uitsluitend linkse reaguurders wil overhouden moeten zij nu iets aan gaan doen. Het misbruik van democratische rechten is hier groeiend. Het lijkt op een dependance van Joop.

  1. EU kok

   quote:Het misbruik van democratische rechten is hier groeiend
   .
   Ni28 ziet hier graag een selectieve vrijheid van meningsuiting.
   Of hij/zij/het verhuist zelf naar bijvoorbeeld stormfront, ook een oplossing.

  2. EU kok

   quote: Tenzij de DDS uitsluitend linkse reaguurders wil overhouden moeten zij nu iets aan gaan doen
   .
   Enige tijd geleden beweerde Ni28 dat bange mensen geen veranderingen willen en graag alles bij het oude wilden houden.
   Zit best wel een kern van waarheid in.

 10. Ben Zine

  Het hele “debat” is ook een schertsvertoning. Mooiste voorbeeld hiervan is de afschaffing van de dividendtax. Denkt er nou werkelijk IEMAND dat een debat hierover nog enig verschil maakt ? Dat “debat” is voor de bühne, een toneelstukje voor het volk. Het was weken, zo niet maanden geleden al besloten om Shell en Unilever tegemoet te komen, met of zonder “debat”. Thieme heeft volkomen gelijk dat zo’n poppenkast een belediging is voor de kiezer. Baudet wil er, terecht, zijn tijd niet aan verknoeien. Het lijkt me ook geen pretje om je verhaal te vertellen, terwijl recht voor je zo’n minkukel als Pechtold grappen met collega’s maakt en totaal ongeïnteresseerd met z’n mobieltje zit te spelen.

 11. Ni28

  Verdraaien van woorden hoort tot de trollen werkwijze. Ook de politieke trollen doen dat regelmatig. Lachwekkend!

 12. Ni28

  De oppertrol is moe van het trollen-multitasking en moet rusten.

 13. Ni28

  “…gezien de populariteit van Groenlinks onder jongeren zie ik de toekomst met hoop tegemoed.
  Dopper de trol heeft Svetlana omgedoopt tot Eugenie de la Fleur. Met de naam gaat ze op vooruit maar dat is dan ook het enige.
  Wat een taalbarbaar, tegemoed moet met een t, Doppertje. Belabberde taalkennis voor iemand die op Nederlandse school heeft gezeten, niet soms?

 14. Lex

  Die Trut.

  Als het aan haar ligt word vlees zo duur dat alleen de welgestelden het zich kunnen permitteren.

  Snap nog steeds niet waarom deze partij ooit is toegelaten.

  1. Ben Zine

   Marianne Thieme is iemand met een hart voor dieren en het milieu, en voert strijd tegen de bio-industrie en voor behoud van een schone en gezonde leefomgeving. Wat is daar mis mee ?

   1. sjun

    Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er ook hart voor de eigen portefeuille en die van de Zevende Dags Adventisten meespeelt.

  2. wheelboy

   Lex
   Das Democratie . En daar is niets mis mee .PvDD is niet mijn partij maar als ze stemmen genoeg hebben voor in de 2e kamer te komen dan is dat zo .Wel vraag ik me af of we niet na een kiesdrempel moeten om dit land regeerbaar te houden en politiek herkenbaar te houden . Want door 4 partijen coalitie zie je totaal niets meer van je partij terug in het beleid .En groeit het wantrouwen tegen de politiek .

 15. ruudjeenjose

  Kijk die mevrouw een echte Nederlandse wegkijker.Houdt van de islam en de vluchtelingen. Kijkt weg bij de Oostvaardersplassen waar de dieren creperen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.