Kabinet naait gewone burger met hogere energietaks, 150 euro extra belasting! Had je maar moeten isoleren!

Geen categoriesep 05 2018, 15:00
Het duurde even voor de klap van het mileudeugen merkbaar zou gaan zijn maar daar is 'ie dan eindelijk! 150 Euro extra belasting op gas en elektra! Had je maar een beter geïsoleerd huis moeten hebben! Via de Telegraaf.
De belastingen op de gas- en elektrarekening gaan gemiddeld met 25 procent omhoog. Dat heeft Vereniging Eigen Huis berekend op basis van 'nu beschikbare gegevens.' Een gemiddeld huishouden betaalt namelijk €614,- euro per jaar en dat zal €766,- gaan worden bij huidig beleid. De belasting op elektriciteit gaat weliswaar iets omlaag maar die op gas stijgt veel harder.
Het potje van de overheid genaamd 'Opslag Duurzame Energie', waar allerlei groene subsidies mee worden bekostigd, heeft €66,- per huishouden extra nodig. Dit betekent dus dat eenieder die te lui is of het geld niet heeft om z'n huis te isoleren, nu keihard wordt gestraft. Iemand die namelijk zelf wel geld investeert in groen-energiemaatregelen voor z'n huishouden krijgt in feite geld van iemand die dat niet heeft gedaan! Daar komt óók nog bij dat iemand die allerlei maatregelen treft en pak hem beet 5% minder weet te verbruiken, er slechts €5 euro op vooruit gaat!
Nu heeft het kabinet nog de mogelijkheid hier tijdens Prinsjesdag allerlei mooie maatregelen tegenaan te gooien om dit eerlijker te maken maar u mag zelf lekker inschatten hoe groot die kans is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten