Kabinet naait gewone burger met hogere energietaks, 150 euro extra belasting! Had je maar moeten isoleren!

Het duurde even voor de klap van het mileudeugen merkbaar zou gaan zijn maar daar is ‘ie dan eindelijk! 150 Euro extra belasting op gas en elektra! Had je maar een beter geïsoleerd huis moeten hebben! Via de Telegraaf.

De belastingen op de gas- en elektrarekening gaan gemiddeld met 25 procent omhoog. Dat heeft Vereniging Eigen Huis berekend op basis van ‘nu beschikbare gegevens.’ Een gemiddeld huishouden betaalt namelijk €614,- euro per jaar en dat zal €766,- gaan worden bij huidig beleid. De belasting op elektriciteit gaat weliswaar iets omlaag maar die op gas stijgt veel harder.

Het potje van de overheid genaamd ‘Opslag Duurzame Energie’, waar allerlei groene subsidies mee worden bekostigd, heeft €66,- per huishouden extra nodig. Dit betekent dus dat eenieder die te lui is of het geld niet heeft om z’n huis te isoleren, nu keihard wordt gestraft. Iemand die namelijk zelf wel geld investeert in groen-energiemaatregelen voor z’n huishouden krijgt in feite geld van iemand die dat niet heeft gedaan! Daar komt óók nog bij dat iemand die allerlei maatregelen treft en pak hem beet 5% minder weet te verbruiken, er slechts €5 euro op vooruit gaat!

Nu heeft het kabinet nog de mogelijkheid hier tijdens Prinsjesdag allerlei mooie maatregelen tegenaan te gooien om dit eerlijker te maken maar u mag zelf lekker inschatten hoe groot die kans is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  In de Elsevier is een goede artikel van Syp Wynia over deze Nederlandse gas debacle.

 2. Tengo Kawana

  De omslag naar duurzaamheid gaat zonder de prijsprikkel echt niet lukken.

  Juist beleid dus.

  1. Bloem

   U heeft natuurlijk helemaal gelijk heer Dopper.
   Misschien zou het zelfs goed zijn om als overheid gewoon 100% van het inkomen van de burgers in te nemen en de zorg van wonen en leven volledig uit handen te nemen en dit volledig te verzorgen. Iedere dag verse rauwe groenten die ecologisch gekweekt zijn zonder gebruik van kunstmest. Natuurlijk geen alcohol, rookwaren of dierlijke producten want dat is slecht voor het milieu. Gaan we met zijn allen wonen in communale leefgemeenschappen in milieuvriendelijke gebouwen waar meerdere gezinnen bij elkaar wonen die dan ‘s-avonds lekker dicht tegen elkaar aan kunnen kruipen om elkaar warm te houden. U heeft echt zulke goede ideeen. Wanneer we u uw gang laten gaan komt er vast een goede endlösung voor alle problemen op deze wereld. Want laten we eerlijk zijn het grootste aandeel C)2 uitstoot komt door het uitademen van mensen en volgens mij heeft u al tijden een groep op het oog waarvan u meent dat de wereld zonder kan

  2. hans-e-pans

   Dit is de manier om de omslag te bekostigen, dus als je gas blijft stoken betaal je mee aan degenen die wel overstappen.

   Verdomme “Tengo Kawana” ben ik het toch een keer met je eens. Volgens was ik het wel eens eerder met je eens, maar toen fabriceerde stukjes/reacties onder een ander pseudoniem.

   Hopelijk blijft het bij deze eene keer.

 3. Ad Infinitum

  In de flat waar ik begonnen ben werd de verwarming centraal geregeld voor iedere bewoner hetzelfde bedrag. Later doorzag woning coöperatie deze faciliteit omdat sommigen zomers en
  winters in zwembroek rondhobbelden. Raamjes wagenwijd open voor ventilatie. Wat later kwamen er warmtemeters voor de radiatoren. Het verbruik werd eerlijker verdeeld en de badgasten moesten flink bijbetalen. De burger kan niet zonder een kneep in de arm om tot bezinning te komen. Warmte en licht tot in het oneindige heeft haar grens bereikt.

 4. Buurvrouw

  Ik heb er nog niks van gemerkt.

 5. Lex

  De houtkachel word steeds populairder en aantrekkelijker. Er bestaan tegenwoordig houtkachels die bijzonder weinig fijnstof produceren de wel bekende palletkachels met fijnstof filters.

  Dus eerdaags minder inkomsten de energie bedrijven.

 6. Mp

  Mensen in hun tochtige oude woningen zullen de verwarming dan wat lager moeten zetten en zich meer op kou moeten kleden…….
  Het zal voor velen niet meer te behappen zijn. En het eten wordt ook nog eens extra belast.
  Ik voorspel meer ziekte en waarschijnlijk meer doden door het graaigedrag van dit visieloze kabinet.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.