Lili en Howick doen een ererondje, glunderen: “Zie je wel, je moet altijd doorzetten” en willen nu hun moeder terughalen

Als hun advocaten slim waren hadden ze de twee kinderen opdracht gegeven om vooral niet opschepperig over te komen.

Natuurlijk: Lili en Howick zijn dolbij dat ze in Nederland mogen blijven. Het is hartstikke mooi voor ze. Ook hebben ze dit voor een groot deel zelf afgedwongen door gewoon weg te lopen toen ze uitgezet zouden worden. Daardoor liepen de spanningen nog verder op en dwongen de ChristenUnie en D66 staatssecretaris Mark Harbers van de VVD uiteindelijk om ze alsnog een verblijfsvergunning te bezorgen. Als ze ‘netjes’ hadden meegewerkt hadden ze nu in Armenië gezeten.

Je kunt je voorstellen dat ze daar trots op zijn. Want je je niet kunt voorstellen is dat hun advocaten en vrienden hen niet duidelijk hebben gemaakt dat ze nu beter pas op de plaats kunnen maken en vooral niet opschepperig moeten overkomen in de media. Want het is wel degelijk een gevoelige beslissing van Harbers; zeker ‘rechtse’ kiezers vinden dat de twee gewoon uitgezet moeten worden en hebben de afgelopen 24 uur aangegeven bang te zijn dat het kabinet andere illegalen nu per ongeluk de boodschap heeft gestuurd dat ze mogen blijven als ze maar volhouden. Alleen daarom al is het belangrijk dat Lili en Howick zich enigszins nederig opstellen… en eigenlijk gewoon niet met de media moeten praten.

Helaas doen ze dat laatste wel… en doen ze dat op een manier die Harbers’ critici alleen maar in de kaart zal spelen:

Toch hebben ze ook vrijdag hoop gehouden dat het uiteindelijk goed zou komen. Ook toen een rechter laat op de avond een streep zette door hun allerlaatste verzoek om te mogen blijven. ,,Natuurlijk voel je je op zo’n moment echt heel vreselijk. Maar als er dan op het laatste moment toch nog iets wordt gedaan, heb je wel zoiets van: zie je wel. Je moet altijd blijven doorzetten.’’

Deze twee kinderen moeten tegen zichzelf beschermd worden. Wat ze vooral niet moeten doen is lekker samen voor de camera’s van het AD poseren en roepen dat ze dit zelf geregeld hebben door ‘niet op te geven.’ Dat is nou precies het verhaal dat de regering niet wil lezen — en het was vrijwel zeker de voornaamste reden dat Harbers en Mark Rutte hun poot zo lang stijf hielden.

Wat het kabinet betreft komt het ergste dan nog: de twee geven aan dat ze nu hopen dat hun moeder — die dus loog om in Nederland te blijven — binnenkort terugkomt.

“Als dit kan, kan dat ook. Maar hoe lang het gaat duren, is ook een een groot vraagteken voor ons. Maar onze droom is wel dat we uiteindelijk met zijn drieën hier samen kunnen leven.”

Je kunt Harbers en Rutte gewoon horen overgeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Met de complimenten van DDS

  Hier is een scheve schaats gereden Michael !
  Be fair !
  Zelfs Geenstijl is nu enorm aan het terug krabbelen.

  De kinderen moesten terug naar rijk en veilig Armenia.
  Naar mamma

  ‘maar ze kenden hun taal niet en waren geworteld !’

  Zoals honderden miljoenen andere kids die naar het buitenland migreren omdat pappa of mamma een baan in een ander land krijgt.
  En dan passen ze zich aan’
  En leren de taal.

  Maar DDS en Geenstijl (in eerste instantie) zeeg volledig ineen.
  Bijna 2000 comments bij geenstijl maakte duidelijk dat ze alleen voor het Kartel en hun eigen Deugen spraken
  Buitengemeen frappant.
  Raar dat jullie dit niet zien.
  Ik heb linkse vriendinnen die het wel snappen.

  1. Dubbele Komma

   De stembussen gaan zo sluiten.

   Laten we hopen dat de Zweden met verstand hebben gekozen en dat de Zweedse democraten minimaal 50 zetels krijgen!

  2. toetssteen

   @two ravens
   Mijn kleinkinders uit Singapore zijn tweetalig.
   Gaat prima.

   In Nederland slijpen ze al bomenklimmend hun Nederlands bij.
   Nu zijn ze in Taiwan en proberen wat extra Chinees te doen.

  3. hans-e-pans

   Je kunt dus gevoeglijk aannemen dat er achter dit toneelstukje een hele maatschappelijke organisatie schuil gaat met de nodige meelopers.

 2. Ni28

  Ja, Lili en Howick, jullie hebben die domme Hollanders een mooie lesje geleerd. Natuurlijk komt jullie moeder terug, zij heeft niet voor niets voor jullie gelogen en aan rechtszaken Nederland een boel geld gekost. En jullie vader wordt ook vast gevonden door zo tranentrekkende tv programma en dan komt ie ook met zijn nieuwe vrouw en hun acht kinderen. Weet dat je de hele wereld met jullie heldendaad hebt bereikt en dat duizenden andere kinderen met hun moeder al vast op weg zijn hier naar toe. Het wordt nog gezellig met ze allen. Jullie hebben de wereld wakker geschud en iedereen die wil komen heeft dezelfde rechten als jullie. Zij mogen liegen wat zij willen, het is niet erg, het is voor de goede doel. De wereld wordt beter van en door jullie invloed zal Nederland, die domme land ook beter van worden, beetje zoals jullie land waar jullie niet naar toe willen en iedereen ontvlucht het. Jullie zullen je hier meer thuis voelen dan menige Hollander. Maar dat is niet erg, zij vinden dat prima zo want jullie zijn gered en dat mag wat kosten. En je hoeft voor deze land helemaal niets terug doen want zij hebben lelijk tegen jullie gedaan, voel je vooral niet schuldig.

 3. Tinneke

  ……Doel bereikt! Slim gespeeld!

 4. Ni28

  “Als ze ‘netjes’ hadden meegewerkt hadden ze nu in Armenië gezeten”.
  De moraal van dit verhaal is dus dat je je nooit netjes moet gedragen want dan wordt je de slachtoffer. Gek is dat, dat gevoel heb ik hier ook al lang.

  1. Ni28

   Hartverwarmend, niet dan?

  2. Mart

   Och ,dit soort gaat niet met messen zwaaien en gimie gimie kraaien.Het lijken mij goed geintregeerde kids…beter dan dat isistuig.

  3. hans-e-pans

   Dit valt in/onder dezelde catagorie al “je kunt hier niet eerlijk rijk worden”.

 5. O.P.

  De Telegraaf meld :
  ”Howick en Lili geholpen bij vlucht
  Moeder Howick en Lili dreigde met zelfmoord
  Dat bevestigen Haagse bronnen.”

  Wat heeft Nederland zich voor de gek laten houden !

  1. Dubbele Komma

   Ja natuurlijk. Dit is regelrecht verschrikkelijk. Wij mogen dit weer gaan betalen. En moeders heeft gewonnen met liegen en bedriegen.

   Mooi signaal afgegeven!

   Volgende week in de krant:”Asielaanvragen uit Armenië explosief gestegen.”

   Lekker gewerkt!

  2. Ni28

   Natuurlijk kwam het niet van de kinderen zelf, het is zorgvuldig geregisseerd door de hulpteam en de regering zelf.

 6. Tengo Kawana

  Hartverwarmend.

  1. Dubbele Komma

   Tengo vind liegen,bedriegen en boven de wet staan en anderen dalijk laten opdraaien voor de uitkering van moeders en 650.000 euro verspild belastinggeld. En alle bijkomende kosten omdat dit een aanzuigende werking heeft,

   “Hartverwarmend”

   Wat een zieke Mongool is het toch.

   1. Capo

    @DK: Natuurlijk, de reacties van trolleke pisvlekje zijn altijd tegendraads, daaraan ontleend hij zijn verblijf op DDS.

    1. Tengo Kawana

     Ik heb me van meet af aan voorstander getoond van een verblijfsvergunning voor deze kinderen. Mijn opstelling is dus zeer consequent.

     1. Dubbele Komma

      Wat kan mij dat nou schelen dorpsgekkie.

      Die verblijfsvergunning is 10 jaar geleden op valse gronden en met liegen en bedriegen aangevraagd. Dus ze hadden toen al gelijk op moeten flikkeren.

      Zo simpel is het. Jouw domme mening telt niet.

      Kneus.

      😀

   2. Ni28

    Gewoon niet reageren is de grootste straf voor deze vuile trol. Beloon hem niet met je commentaar.

 7. Two Ravens Black Kettle

  En DDS stonk erin
  Hook, line and sinker

 8. DolleDries

  Het zijn kinderen dus hun sliep uit reactie is wel te verklaren

 9. Ritter

  Premier Tsjechië: ‘Bootvluchtelingen zijn economische migranten, zijn allemaal illegaal’

  ‘We moeten onze beschaving, onze cultuur verdedigen’

  De Tsjechische premier Andrej Babis stelt de aanspraak van bootvluchtelingen op asiel en bescherming in de EU principieel ter discussie. “Als je het mij vraagt, zijn dat economische migranten – allemaal illegaal. Jonge mannen, die niet voor oorlog op de vlucht gaan”, aldus Babis in een interview met de Duitse krant Bild.

  Op de tegenwerping dat er in Afrika tal van gewelddadige conflicten spelen, zoals bijvoorbeeld in Somalië en Eritrea reageerde Babis met: “Ik ben er geweest om me te oriënteren. Ze betalen 2000 tot 5000 dollar voor de reis”. Volgens de Tsjechische regeringsleider incasseert de smokkelmaffia jaarlijks 5,7 miljard dollar (4,9 miljard euro). Hij vertelde niet hoe hij aan die informatie komt.

  Babis stelt dat hij en de Duitse bondskanselier Angela Merkel categorisch van mening verschillen over de verdeling van de migranten die vanuit Noord-Afrika de oversteek maken naar Europa. “Ik wijs dat af”. Hij ziet meer heil in “mensen helpen waar ze geboren zijn” en voegde eraan toe: “Europa kan in deze kwestie niet anders handelen dan de VS, Canada en Australië. We moeten onze beschaving, onze cultuur verdedigen”.
  —————–
  Over die Eritrease “vluchtelingen” ; die gaan ieder jaar op vakantie naar het land dat ze z.g. ontvlucht zijn.
  Eritrese vluchtelingen op vakantie in land van herkomst
  https://wnl.tv/2017/03/30/eritrese-vluchtelingen-massaal-op-vakantie-land-herkomst/

  1. DolleDries

   Sorry Dubbel

 10. Floris

  “zie je wel. Je moet altijd blijven doorzetten.’’
  ———————————————————
  Dat is inderdaad de boodschap die hiervan uitgaat en die talloze gelukszoekers in Afrika en het Midden-Oosten zal bereiken.

  Goed gedaan politici. Goed gedaan weekdieren. Goed gedaan smerige advocaten. Goed gedaan goedmensen. Goed gedaan virtue signallers.

  Jullie hebben Nederland weer een stap dichter bij de afgrond gebracht. Wees er maar trots op.

 11. AS210854

  Dit geval stink nog harder als een stinkdier en dat wil heel wat zeggen.

 12. Adriaan

  Twee kinderen die vele malen slimmer zijn dan dat hele zootje in de Tweede kamer. Natuurlijk komt die moeder naar Nederland. Daar gaan die twee voor zorgen. En dan volgen rap duizenden andere moeders. Tijd dat we de wapens oppakken.

  1. Floris

   “Twee kinderen die vele malen slimmer zijn…”
   —————————————————
   Nee, niet die kinderen zelf. Wel de louche advocaten en het linkse geteisem dat erom heen hangt.

 13. swetsnek

  LADY”S AND GENTLEMEN WE GOT THEM
  MOOI EN NOU DE GRENS OVER EN RAP WAT

 14. Bloem

  Links heeft samen met deze kids een mooi toneelstukje opgevoerd. Overigens zijn ze het armeens beter machtig dan het Nederlands

 15. Lex

  Weer een zwakke ruggengraat, Och och wat zielig.

  Dit is weer een signaal naar de rest van de wereld, jongens hop naar Nederland daar maken we de grootste kans om te blijven.

  Natuurlijk mag mama ook weer naar nederland komen. Wie weet mogen oma en opa ook komen, eind goed all goed.

  Dit heeft toch wel een behoorlijke wrange afdronk de belastingbetaler mag natuurlijk opdraaien voor alle kosten voor het gezin wat nu al in de honderdduizenden euro’s loopt.

  Dit is echt weer zoon links opgedrongen besluit. Als er maar genoeg linkse politieke druk is dan komt het wel goed.

  Belachelijk dit geeft hoop voor al die andere uitgeprocedeerde asieltuig.

  1. Lex

   https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4411271/staatssecretaris-dook-onder-na-bedreigingen

   Staatssecretaris Harbers moest onderduiken daarom is hij waarschijnlijk gezwicht.

   Zo zie je maar hoe gevaarlijk dat linkse schorem is. Ze hallen alles uit de kast om hun zin door te drukken.

 16. Roughwood

  Ik zag de bui gisteren al hangen….

  “Volgende zet van het deugvolk en de asiel- en zieligheidsindustrie: ‘Die kindjes zijn vreselijk zielig en alleen zonder mama en mama is vreselijk zielig en alleen zonder kindjes’. Hup, mama in het vliegtuig naar NL. Algemene conclusie: schaf die wet maar af en gooi de grenzen maar helemaal open. Jarenlang janken, klagen, procederen, miepen, liegen, bedriegen, een grote waffel opzetten, je crimineel gedragen, het kan, mag en loont in NL. Wat een farce! En of je nu uit een veilig of onveilig land komt, wel of geen vluchteling bent maakt ook niet meer uit. Kom d’r maar in, kom d’r bij, alles voor de policor, tot mislukking gedoemde, diversiteitsbubbel…”

  Bedankt asielmaffia!

  https://www.elsevierweekblad.nl/verhaal-van-de-dag/achtergrond/2018/09/642643-642643/?utm_content=bufferde620&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

  1. Capo

   Citaat Elsevier:

   “In mei 2008 komt de moeder Armina Hambartsjumian met de twee kinderen met het vliegtuig aan in Nederland en vraagt hier asiel aan. Lili en Howick zijn in dat jaar respectievelijk 2 en 3 jaar oud.

   Bij de asielaanvraag liegt de moeder het een en ander bij elkaar over zichzelf en haar kinderen. Zo geeft ze volgens De Telegraaf verkeerde namen op van zichzelf en haar kinderen om opsporing en uitzetting te voorkomen. Ook zegt ze dat ze uit buurland Azerbeidzjan kwam in plaats van uit Armenië.”

 17. P.Sisterons

  Flikker toch op met die kutjong. Daar gaat het toch niet om.

 18. HEM

  Nu zijn WIJ aan zet.
  Geen stageplaatsen, geen opleiding, nergens een baan en zo snel mogelijk oprotten.
  Geen toekomst in Nederland voor dit tuig.
  Hetzelfde geldt overigens voor Mark Harbers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.