Meerderheid vindt dat Geert Wilders nooit de cartoonwedstrijd had moeten willen houden

In de drieluik van vandaag over het onderzoek van Maurice de Hond presenteer ik u het tweede deel: de cartoonwedstrijd van Geert Wilders. De Hond heeft gepeild wat de mensen nu eigenlijk vinden over de cartoonwedstrijd en of het goed is dat Geert Wilders het heeft afgelast. Zou zo een wedstrijd eigenlijk wel gehouden moeten kunnen worden (een mond vol)? De Hond heeft, wat in het eerste opzicht lijkt, nogal wat tegenstrijdige resultaten gekregen.

Peiling Cartoonwedstrijd

 

Als u de resultaten goed bekijkt, dan ziet u dat de meerderheid vindt dat Geert Wilders eigenlijk de wedstrijd helemaal niet had moeten willen houden. Alleen de PVV-stemmers en FvD-stemmers lijken het hiermee oneens te zijn. Wat heel interessant is, is dat de VVD-stemmers ook met een duidelijke meerderheid vinden dat Wilders het niet had moeten willen. Ze lijken hiermee Mark Rutte achterna te gaan, die heeft gezegd dat die het zelf niet had gedaan. Het verschil tussen ‘chique’ en ‘niet chique’.

Kijkend naar de vorige resultaten, is het grappig om te zien wat er is geantwoord bij de vragen of men het tegen vindt vallen dat Wilders de wedstrijd heeft afgeblazen en of het ook een goede beslissing is. De overgrote meerderheid vindt het een goede beslissing en een overgrote minderheid vindt de keuze van Wilders tegenvallen. Geen enkele partij heeft hierbij een meerderheid, stemmers van FvD komen het dichts bij met 46 procent. Daarna komt, grappig genoeg, Partij voor de Dieren met 32 procent.

De laatste resultaten zijn het interessantst. De Hond is er achter gekomen dat maar 61 procent van de ondervraagden vindt dat je zo een cartoonwedstrijd zou mogen kunnen houden in Nederland. De grootste tegenstanders zijn PvdA-stemmers en D66-stemmers. Zelfs bij GroenLinks is er een meerderheid voor de stelling dat het zou moeten kunnen. Al met al vind ik het schokkend om te zien dat maar 61 procent voorstander.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

112 reacties

 1. Tengo Kawana

  Het NRC verwoordt het raak:

  Niet uitingsvrijheid, maar ophitsen was Wilders’ doel
  31 augustus 2018

  Het is goed dat Geert Wilders zijn vrijheid van meningsuiting heeft gebruikt om zijn aangekondigde cartoonwedstrijd af te blazen. Ook al heeft hij het recht om een dergelijke competitie te organiseren, het was een onverstandig idee. De tentoonstelling zou, zo concludeerde Wilders zelf uiteindelijk ook, de levens van onschuldige mensen in gevaar hebben gebracht. Uitingsvrijheid betekent ook vrijheid om iets niet te doen.

  De aankondiging van de wedstrijd leidde in Pakistan ogenschijnlijk tot woede. In werkelijkheid was het de kleine, niet in het parlement vertegenwoordigde partij TLP die het vuurtje aanblies door de Pakistaanse bevolking erop te wijzen dat hun geliefde islam belasterd werd. Blasfemie is een gevoelig onderwerp voor veel Pakistanen en er is niet veel voor nodig om hun boosheid op te wekken. Een provocatie van een West-Europese politicus volstaat.

  Zoals Wilders radicale moslims nodig heeft om zijn achterban op te zwepen, zo moet de TLP het van radicale islambestrijders hebben. Ironisch genoeg profiteren deze twee groepen in Nederland en Pakistan, die elkaar te vuur en te zwaard willen bestrijden, van elkaars acties. Het is bijna alsof ze het op een akkoordje gooien: als jij mijn bestaansrecht bevestigt, bekrachtig ik het jouwe.

  De wedstrijd mag dan niet doorgaan, Wilders heeft zijn doel bereikt. Om de kunst is het hem nooit te doen geweest. Prominente cartoonisten waren al afgehaakt, vooral omdat ze het uitgangspunt – de tekeningen moesten over de profeet gaan – te beperkt vonden. Ook de door Wilders zo geroemde vrijheid van meningsuiting kan moeilijk als doel van de competitie aangemerkt worden. Mocht het hem met deze vrijheid ernst zijn, dan had hij nooit betoogd dat de Koran verboden zou moeten worden.

  Het gewin voor Wilders, die aan relevantie lijkt te hebben ingeboet, is politiek van aard: het levert hem aandacht op. Om gehoord te worden moet hij niet alleen zijn electorale concurrent Thierry Baudet overtreffen, maar ook zijn vroegere zelf. Voorheen wilde het nog wel eens volstaan om voor een verbod op ‘kopvodden’ te pleiten om de journaals te halen, tegenwoordig moet hij steeds inventiever zijn. Zijn harde woorden kennen we inmiddels wel. Een actie met concrete gevolgen, zoals demonstraties van zeloten en een uitgestelde handelsmissie naar Pakistan, is wat dat betreft effectiever. En passant doet Wilders voorkomen alsof alle moslims, ook in Nederland, onverdraagzame types zijn die Nederlandse politici een kopje kleiner willen maken.

  Dit alles laat onverlet dat de honderden doodsbedreigingen die Wilders ontvangen zegt te hebben, serieus genomen moeten worden. De manier waarop sommige extremisten in Pakistan de gemoederen opruien, is levensgevaarlijk. In Den Haag is er al een man aangehouden die een aanslag aangekondigd had, en er dook een filmpje op waarin een financiële beloning uitgeloofd wordt voor het vermoorden van Wilders. Terecht denkt de PVV-leider met het staken van de cartooncompetitie ook aan zijn eigen veiligheid, en aan die van zijn Haagse collega-politici; het is immers zeer goed mogelijk dat een kwaadwillende geen onderscheid maakt tussen de fractiekamer van de PVV en het hele Nederlandse parlement.

  Er is geen goede reden te bedenken waarom een politicus deze cyclus van haat en geweld zou willen ophitsen. Wanneer Wilders wil aantonen hoe gevaarlijk ‘de islam’ is, zijn er altijd wel wat extremisten te vinden die graag die rol willen spelen. Maar veel tekenender is dat het overgrote deel van de moslims zijn schouders ophaalt over het initiatief. Wat de voorgenomen cartoonwedstrijd echt aantoont, is dat de onverdraagzaamheid tot een klein clubje extremisten beperkt blijft – een clubje dat nota bene gretig inspeelt op de provocaties van de PVV-politicus. Op de gevaren van de radicale islam mag en moet gewezen worden, maar met zijn cartoonwedstrijd zou Wilders juist aanwakkeren wat hij zegt te willen bestrijden.

  1. Mariposa78

   Goh wat goed voor je, dat je een artikel hebt weten te vinden dat in je gekleurde raming past.
   Maar laten we even eerlijk zijn, er is echt helemaal niemand die daar wat mee doet of iets mee heeft.
   Mijn excuses voor de volgende normale lichamelijke functie maar ik veeg mijn reet ermee af van wat jij vind.

   1. Frits Jansen

    Spreek alsjeblieft niet voor “iedereen”. Ik vind dat verhaal wel interessant.

    1. Mariposa78

     Wat jij vind daar veeg ik ook mijn reet aan af of breng het naar de politie.

   2. Capo

    @Mari: Ik sluit me geheel bij jou aan, je hebt het naar waarde verwoordt.

  2. wheelboy

   Hoever ga je er in om mensen de mond te snoeren . Even de cartoon wedstrijd buiten beschouwing latende . Daar kon je van weten dat het heibel zou opleveren gezien wat het destijds met die Deense krant teweeg bracht .

   Alleen vraag ik me af of het verstandig is je de mond te laten snoeren .Want waar leg je de grens .Laat je die bv opleggen door Noord Korea als je daar bv iets negatief over zegt ? Mijn principe is dat je je door niemand de mond moet laten snoeren omdat anders een ander volk jou even oplegt wat je wel en niet kunt zeggen . En zo langzaam de vrijheden en verworvenheden hier de prullenbak in gedumpt worden . Dat moet je nooit willen .

   1. Top

    En te bedenken dat de klootzak TK, miljoenen mensen (een pak weg, 60 miljoen), die voor ‘vrijheid’ vermoordt of gemarteld zijn en wat nog elke dag aktueel is, gewoon ter zijde schuift, alsof het uit vuil is. Ik zou dit stuk nageboorte, graag een keer willen tegen komen.

    1. Capo

     Ongeneeslijk inderdaad, talloze kansen gekregen maar niet aangepakt. Als onkruid bestrijden en uitroken is het enige dat rest. En een p i s v l e k, dat is het!

   2. IJsbrand Koudvuur

    Wheelboy schreef:

    “…Alleen vraag ik me af of het verstandig is je de mond te laten snoeren …”

    Natuurlijk niet, en dat hoeft toch ook niet? We moeten blijven zeggen wat we denken. Ongeacht wat welke geloofstroming ook zegt. Ik ben van mening dat alle gelovigen, hoe intelligent ook, niet goed bij hun bovenkamer zijn. En natuurlijk kun je zeggen, ‘jamaar christenen plegen geen aanslagen,’ …En dat klopt, maar wel geloven zij in een pratende slang, de ark van Noach en (Dit vind ik de mooiste 🙂 ) onbevlekte ontvangenis… lol! En dit alles houdt de mens zo dom dat er dus boze menigten ontstaan die hele landen willen ‘nuken’…

    1. Stanly2000

     “En dat klopt, maar wel geloven zij in een pratende slang, de ark van Noach en (Dit vind ik de mooiste 🙂 ) onbevlekte ontvangenis… lol! En dit alles houdt de mens zo dom dat er dus boze menigten ontstaan die hele landen willen ‘nuken’…”

     De christenen onder ons worden weer te kakken gezet!

     1. AS210854

      Dat is bij de Nederlandse linkse drek heel normaal, maar als je aan de islam komt is heel Nederland te klein. Zum kotsen.

  3. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en de rest natuurlijk.

   1. Tengo Kawana

    Uiteraard is Top geen trol.

    🙁

  4. sjun

   Een typisch NRC artikel, zo voorspelbaar als een PvdA politicus
   Eerst een ongemeend complimentje want die zijn gratis. Vervolgens komt dan de zelfverheffing van de artikelschrijver tot alwetende die het zijn argeloze publiek doet voorkomen dat hij of zij in de hoofden van zijn subjecten kan kijken. Je zou dat ook wel subjectieve interpretatiekunde kunnen noemen omdat deze interpretatie steevast dienstbaar is aan de politieke kleur van de krant en broodverzorger van de auteur. Een baat bij globalisme hebbende Vlaamse krantenuitgerij die meer dan de helft van de Nederlandse pers in handen heeft. Zie daar ook de reden waarom Nederlandstalige massamedia elkaar de bal lijken toe te spelen en eenheidsworst genereren.

   Enfin de methodiek van de intellectueel oneerlijke journalist komt steevast neer op toeschrijving van motieven om vervolgens degene die ze toegeschreven krijgt af te rekenen op die toegeschreven motieven. Sinds de tijd van Felix Rottenberg die dit geintje populariseerde is er weinig veranderd. Je zou voor minder een betaald abonnement opzeggen.

   Het doel van Wilders was natuurlijk *bewustmaking* van de wijze waarop het systeem van de angst ook wel bekend als islam werkt en dat heeft met ophitsing niets te maken. Je zou kunnen zeggen dat Wilders ruimschoots in zijn doel geslaagd is. Iedereen is er weer van op de hoogste dat er met dank aan koran, haait en soenna altijd wel een heethoofd te vinden is die bereid is moordaanslagen te plegen om zijn eigen Mohammedaanse paradijspuntjes te verdienen. Dat zulks ten koste gaat van een groot goed als de vrijheid van meningsuiting en daarbij meekomende onbevangenheid werd weer evident aangetoond. Iedereen is weer wakkergeschud, nog voordat er tekeningetjes (ja, ja het ging om niets anders) zouden worden gepubliceerd.

   In plaats van de woorden racisme en discriminatie die al lang hun betekenis verloren hebben worden nu de woorden polarisatie en provocatie ingezet om de boodschapper van vervelend nieuws maar meteen omkerend tot dader van alle narigheid te bestickeren. De mensen krijgen dat door en besluiten om niet langer te betalen voor zulke politiek gekleurde misleiding.

   Intussen vindt sluipende islamisering plaats door een al te dtimmitude houding van witwassen van het maffiose systeem van islam om zelf goedmenspuntjes te scoren, de ‘journalistieke’ carrière te bevorderen of weer een of andere girale overmaking uit het Midden Oosten of Noord-Afrika voor elkaar te krijgen. Aan ieder de vraag waarom zoiets nog langer door een abonnement op de betreffende krant gefinancierd zou moeten worden.

 2. Ritter

  De angst voor de islam is er goed ingestampt.

  En daarin hebben de media een grote rol gespeeld door de Nederlanders constant te vertellen dat satirische prenten over de islam “provocatie” is.

  In het verleden was het geen probleem om satirisch over religie te doen. toen waren vooral Christenen het middelpunt van spot en de media vonden dat vaak prachtig.

  Ook plegen Christenen geen geweld over deze prenten.

  Met de islam is het veranderd en zijn satirisch prenten over de islam ineens “provocatie”. Althans dat word ons door de meeste media verteld.
  ———–

  Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

  1. wheelboy

   Ritter ,
   Mooi voorbeeld die film destijds van monty python . Dat jezus aan het kruis hangt en er gezongen word always look on the bright side of life . Hadden we toen ook de zaak kort en klein moeten slaan en heel die cast van monty python moten uitmoorden . Nee gewoon doorademen en lachen en als je het niet wil zien er niet na kijken . Simpel toch .Alleen in de moslim wereld moet dan ineens alles uitgemoord in de fik gezet worden enz . Of met zuur overgoten worden . Geeft eens en te meer aan dat we dit gespuis in ons land niet willen hebben . De meer je er van krijgt de meer de pleuris uitbreekt . Alles mag van de moslims kopten vermoorden hun kerken afbranden . Onteigenen van een 1500 jaar oud klooster in Turkije . Enz en wij doen er niks aan laten ze hier met bergen binnen komen .

   1. IJsbrand Koudvuur

    Wheelboy,

    “…Mooi voorbeeld die film destijds van monty python . Dat jezus aan het kruis hangt en er gezongen word always look on the bright side of life . Hadden we toen ook de zaak kort en klein moeten slaan en heel die cast van monty python moten uitmoorden . Nee gewoon doorademen en lachen…”

    Dat was Brian, niet Jezus 😉
    Anyway… De kerkelijke organisaties waren buiten zinnen toen deze film uitkwam, de film werd zelfs verboden in gedeeltes van Europa en de VS! En we hebben het hier over 1979!

    1. Jantje

     Buiten zinnen?
     Bij mijn weten zijn er geen mensen om afgeslacht. Die islamzombies zouden niets liever doen dan de Europeanen uitroeien om een paar tekeningetjes.

 3. sonar

  Het schijnt dat het pijn heeft gedaan dat blootgelegd is dat de Islam een gewelddadig commune is zonder enig weldenkend besef,dateert nog uit de 14e eeuw en zal nooit veranderen,alles weer terug naar de middeleeuwen zijn wij er van verlost.
  Waar de Islam verschijnt verdwijnt de veiligheid.

  1. IJsbrand Koudvuur

   sonar schreef:

   “…een gewelddadig commune is zonder enig weldenkend besef,dateert nog uit de 14e eeuw…”

   Eh…?

   1. sonar

    Ijzig moeilijk om je hersenen te gebruiken ,waarschijnlijk kik jij er op dat onschuldige mensen neergestoken worden ,misschien moet jij het eens ervaren hoe dat voelt .

    1. Tengo Kawana

     Het is op zichzelf een goede zaak dat verwarde mensen hier ook hun denkbeelden mogen formuleren.

     1. Stanly2000

      Klopt Ernst, een verwarde dwaas TK mag ook zijn denkbeeld formuleren en uiten.

 4. Ni28

  Dit is een voorbeeld van statistieken waar je alle kanten mee op kan. Kleine leugens, grote leugens, statistieken. Natuurlijk moet his zo wedstrijd kunnen houden in een democratie. Twijfelachtig is echter wat je mee echt bereikt. Aanslag op democratie door de zich blootgestelde islam als religie van onverdraagzaamheid en dood. Maar dat wisten wij al en de wedstrijd zou niet meer naar voren brengen dan dat. Het is wel zo dat het afblazen van de wedstrijd strikt genomen buigen voor geweld en onverdraagzaamheid betekent. Verstandig wel maar niet goed.

 5. Adriaan

  Uit dit onderzoek komt maar eens duidelijk naar boven welk een laf volk de Nederlanders aan het worden is. Aanslagen zoals recentelijk op Amsterdam CS komen straks vaker voor. En maar stille tochten blijven houden. En maar blijven zeggen dat we dit niet mogen accepteren. En maar blijven zeggen dat onze gedachten uitgaan naar de slachtoffers en hun familieleden. Zeggen, zeggen, zeggen. Daadkrachtig optreden ontbreekt.

  1. Ni28

   Lafheid is koren op de molen van islamieten. Zo kan men een natie volledig beheersen.

   1. Adriaan

    @Ni28, natuurlijk willen de moslims dit. Hoe laffer het volk hoe beter het voor ze is. Ze hebben nooit voor zichzelf leren denken. Alleen wat hun vertelt is hetgeen er in de koran staat, is waarheid. En dat bedorven gedachtengoed willen ze aan de rest van de wereldbevolking opleggen. Net zolang deze jihad blijven volhouden tot de dood er op volgt.

   2. sjun

    De kans zit er maar zo in dat er fatjes van de profeet zullen worden weggemaakt om te verhelderen dat niet iedereen zich laat ringeloren. Dat zal betekenen dat het de veiligheid op straat voor iedereen in het geding komt. Beter is het daarom dat voor te zijn door stukken selectiever selectiever aan de grens te worden en vlotter tot uitzetting over te gaan.

  2. Capo

   @Adriaan: “Daadkrachtig optreden ontbreekt.”

   Het is nog veel erger! De regering heeft, op aandringen van Femke Halsema, besloten dat het tegengaan van de islamisering in Nederland, geen doelstelling van beleid zou zijn. Deze aanslag is juist het gevolg van die islamisering.

 6. Ni28

  Je hoeft geen NRC te lezen om te weten wat er in staat.

  1. AS210854

   Ni28. Zo is het maar net.

 7. Ritter

  Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan Trump.
  ——-
  VS draait ook geldkraan voor hulp aan Pakistan dicht: scheelt 300 miljoen dollar
  ‘Pakistan beloont onze hulp met niets anders dan leugens en bedriegerij’

  Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een definitief besluit genomen om 300 miljoen dollar (258 miljoen euro) aan hulp aan Pakistan stop te zetten. Volgens de Amerikanen blijft Islamabad te weinig doen tegen militanten in het land.

  Het stopzetten van de zogenoemde Fondsen ter ondersteuning van de coalitie maakt deel uit van een bredere opschorting van de hulp aan Pakistan die president Donald Trump begin dit jaar aankondigde, toen hij Pakistan ervan beschuldigde eerdere hulp te belonen met “niets dan leugens en bedriegerij”.

  Washington verwijt Islamabad al heel lang geen loyale bondgenoot te zijn in de slepende strijd tegen de islamitische extremisten en krijgsheren in Afghanistan. Pakistan zou ook de extremisten in eigen land slechts met fluwelen handschoenen aanpakken.

  1. Tengo Kawana

   Geniet nog maar een tijdje van je aanbeden clown, Ritter, zo lang gaat het niet meer duren.

   https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/?ex_cid=rrpromo

   1. Pecunia

    Ik heb vernomen dat jij niet zo’n ster bent in voorspellen, laten we het daar maar op houden.

  2. DolleDries

   Een buitenlandse zaken specialist van het Pentagon, Adam Lovinger, blijkt vorig jaar op non-actief met inhouding van loon te zijn geplaatst toen hij op documenten stuitte waaruit bleek dat het Rusland-onderzoek van speciale onderzoeker Robert Mueller één groot verzinsel is. De persoon die het Pentagon gebruikte voor het schrijven van valse analyses, emeritus professor Stefan Halper, had daar $ 1 miljoen voor ontvangen. Bovendien is Halper een goede vriend van Hillary Clinton. Toen Lovinger zijn ontdekkingen bij zijn meerderen bracht, werd hij tot zijn eigen verbazing niet geprezen, maar geschorst.

   Van Halper wordt aangenomen dat hij samenwerkte met de CIA en deel uitmaakte van het ‘Crossfire Hurricane’ onderzoek naar Trumps campagne in 2016. Tevens hielp hij de FBI bij het inmiddels beruchte Rusland-onderzoek, en zou hij nauwe banden met Russische bronnen die direct in contact staan met president Vladimir Putin.
   ‘Trump-Rusland samenzwering compleet verzinsel’
   Lovinger was hier overigens niet van op de hoogte toen hij zijn superieuren op de hoogte bracht van de verdachte contracten die met Halper waren gesloten, deze ‘overtredingen van de wet en een enorme verspilling van publieke fondsen,’ zoals zijn advocaat Sean Bigley het omschreef. Maar in plaats van hem te prijzen voor zijn ‘klokkenluider’ ontdekkingen, werd hij op voor onbepaalde tijd non-actief gesteld, zijn salaris bevroren, en werd zijn zowel zijn ‘security clearance’ als dienst voor de Nationale Veiligheid Raad ingetrokken. Hierdoor moeten hij, zijn vrouw en drie kinderen nu van hulp van familie zien rond te komen.
   Volgens Bigley werd Lovinger aangevallen en zwartgemaakt omdat Halper ‘een naaste vertrouweling van Hillary Clinton’ is. ‘Meneer Lovinger heeft onbewust een schijnwerper op het geheime wapen van de Deep State gericht, Stefan Halper, en gedreigd om de waarheid van de Trump-Rusland samenzwering te onthullen, namelijk dat dit alles een compleet verzinsel is’ (lett. een ‘set-up’, een opzettelijke valstrik, e.d.).
   ‘Het is Halper die de echte connectie met Rusland heeft’
   De FBI zette Clinton-vriend Halper onder meer in 2016 in om Carter Page, die gedurende korte tijd vrijwilliger was bij Trumps campagneteam, te bespioneren. Page, met wie Halper tijdens een seminar contact legde, werd ervan beschuldigd dat hij de betrekkingen tussen Amerikaanse en Russische officials wilde verbeteren.
   Op dat seminar was ook oud MI6-hoofd sir Richard Dearlove aanwezig, waar Halper banden mee had. Dearlove kende op zijn beurt voormalig MI6 spion Christopher Steele, die verantwoordelijk was voor het in opdracht van de Democratische partij opstellen van een groot deel van het nepdossier over Rusland, terwijl hij in die tijd via zijn firma Orbis Business Intelligence als onderaannemer werkte voor de –inmiddels tot ongewenst persoon verklaarde- Russische miljardair en aluminium magnaat Oleg Deripaska (4).
   Ditzelfde nepdossier was tevens de basis voor het bevelschrift om Carter Page te bespioneren, en van Halpers –inmiddels totaal ontkrachte- beweringen over ‘onacceptabele Russische invloed’ op de Amerikaanse verkiezingen.
   En dat terwijl de Financial Times berichtte dat Halper zijn seminar had kunnen bekostigen dankzij de financiële steun van een andere Russische miljardair, Andrey Cheglakov, die nauwe banden heeft met president Putin. Uitgerekend Halpers partner tijdens dit seminar, collega Cambridge professor Neil Kent, was juist een voorstander van betere relaties met Rusland, en bevestigde in een interview met Russia Today in 2014 dat Rusland door de Westerse media en politiek opzettelijk wordt ‘gedemoniseerd’.
   Een (oud) inlichtingenofficial concludeert dan ook dat ‘het allemaal een rookgordijn is… De FBI gebruikt Halper om meer info over Trumps medewerkers te krijgen, maar het is Halper die de echte connectie met Rusland heeft.’
   Trumps NS adviseur Flynn al na 27 dagen weg, beschuldigingen blijken vals
   Halper en MI6- hoofd Dearlove hadden in 2014 nog een ander bekend persoon uitgenodigd om naar Cambridge te komen: luitenant-generaal Michael Flynn, die toen al op gespannen voet stond met president Obama en de CIA, omdat er volgens hem helemaal niets klopte van Obama’s bewering dat Al-Qaeda en andere extremistische moslimgroepen waren verslagen. Enkele maanden later werd hij om die reden gedwongen ontslag te nemen als directeur van de DIA.
   ‘Flynn werd door Obama weggewerkt, en werd daarna een doorn in het oog van Obama en de Clintons, omdat hij zich aansloot bij de Trump campagne,’ aldus de voormalige hooggeplaatste insider bij de inlichtingendiensten. ‘Het onderzoek naar Trump begon niet met Page…, maar met Flynn, die reeds op de ‘target list’ van de CIA en Clinton stond. Diezelfde mensen wilden hem pertinent niet in het Witte Huis hebben, net zoals ze pertinent niet wilden dat Trump zou winnen.’
   Flynn trad al na 27 dagen af als Trumps Nationale Veiligheid Adviseur vanwege een gesprek met de voormalige Russische ambassadeur Sergey Kislyak. Oud FBI directeur James Comey zei dat de agenten die Flynn ondervroegen niet dachten dat hij loog, maar uiteindelijk pleitte Flynn op één punt ‘schuldig’ te zijn geweest aan liegen tegen speciale aanklager Robert Mueller. Dat was echter pas nadat hij zijn huis had moeten verkopen om de $ 1 miljoen aan advocaatkosten te kunnen betalen, en nadat zijn gezin volgens ingewijden zou zijn bedreigd door het Mueller team.
   In 2016 beweerde Halper dat hij in 2014 tijdens het diner in Cambridge ‘verdachte contacten’ had gezien tussen Flynn en de Russische academicus Svetlana Lokhova. Daar had hij geen enkel bewijs voor, maar toch werd het naar de media gelekt, die het –zoals we inmiddels gewend zijn- grif en zonder ook maar één echte check overnamen. Immers: er kon weer eens slecht worden geschreven over Trump of een van zijn mensen, ook al was ook hier niets van waar. Lokhova verklaarde vorig jaar tegen de BBC dat ze eerst dacht dat het een slechte grap was toen ze het in de media had gelezen.
   Een groot aantal bronnen met directe kennis omtrent de beschuldigingen van Halper aan het adres van Flynn hebben allemaal verklaard dat deze ‘absoluut vals’ zijn, en dat Flynn en Lokhova tijdens het diner slechts even met elkaar hadden gebabbeld. De korte emailwisseling na het diner ging enkel over een historische ansichtkaart die Lokhova bij zich had, en waar Flynn graag een kopie van wilde hebben.
   ‘Maar het maakte niets uit dat het niet waar was,’ aldus de inlichtingenofficial. ‘Dankzij Halpers (ongegronde) beschuldigingen en de constante lekken naar de media met leugens en valse verhalen was het al bekend geworden.’ (1)

   Advocaat van voormalige advocaat Trump erkent foutieve bron te zijn van CNN nepnieuws

   Ook een ander speerpunt van de gevestigde orde tegen Trump blijkt niets anders dan een hoax te zijn (voor zover dat door eerdere onthullingen al niet duidelijk was). Op 26 juli beweerde CNN dat Trumps voormalige advocaat Michael Cohen zou hebben gezegd dat de president wist van de beruchte ‘Trump Tower’ ontmoeting in 2016 (met een Russische advocaat die, zoals eerder bleek, heimelijk door team Clinton was betaald en ingezet).
   Lanny Davis, advocaat van Cohen, was de bron van deze onthulling. Vorige week, toen de extreem eenzijdig anti-Trump berichtende Westerse media nog smulden van het zoveelste (nep)schandaal, krabbelde hij op TV echter terug, en verklaarde hij dat hij niet kon bevestigen dat de bron die hij voor zijn bewering had gebruikt, de waarheid had gesproken. ‘Sorry, ik heb een fout gemaakt,’ zei Davis.
   De New York Post en de Washington Post publiceerden vervolgens zijn excuses, maar natuurlijk niet CNN, één van de belangrijkste bronnen van ook de Nederlandse ‘kwaliteits’media. Sterker nog, anti-Trump ‘anchorman’ Brian Stelter twitterde dat hij bleef vasthouden aan het –nota bene door de bron zelf ontkrachte!- verhaal.
   Ook in Nederland vond niet één nieuwsbrenger het van belang om dit te melden. Immers, dat zou hun geloofwaardigheid, niet alleen ten aanzien van de hier zeer breed uitgemeten valse ‘Trump-Rusland samenzwering’ –terwijl nu wederom bewezen is dat het juist Trumps tegenstanders zijn, mede op intiatief van oud president Obama en Hillary Clinton, die met Russische miljardairs en andere officials hebben samengespannen-, maar ook op tal van andere terreinen, opnieuw een grote klap krijgen.
   Omdat ‘objectiviteit’ en ’waarheid’ principes zijn die de Nederlandse media al veel langer geleden totaal overboord hebben gezet, zullen zij er vermoedelijk geen seconde mee zitten dat zij het Nederlandse publiek wederom hebben misleid en voorgelogen.

 8. Zcooby

  Islam is de kanker voor onze vrije democratie, geen vrijheid van emancipatie, van godsdienst, van meningsuiting en ga zo maar door.

  1. Tengo Kawana

   Voorspellen is altijd lastig, Vit, vooral als het over de toekomst gaat.

   1. Pecunia

    Achteraf is het inderdaad eenvoudiger om te zeggen als ik het niet dacht.

    1. Pecunia

     Btw, Vit is mijn buurman maar dat wist je al.

 9. HW

  Het artikel van de NRC bewijst, dat links zelf de mening van vrijheid hoog in het zadel heeft, maar als er geluiden van niet links komen, dan zijn het extremisten, rechts radicalen. De vrijheid van mening telt voor iedereen en niet alleen voor links of voor moslims.
  Als de cartoonwedstrijd intolerant is, waarom gaan we dan zo voorzichtig om met imams die christenen honden noemen en doodswensen naar niet gelovigen gooien.
  Het wordt tijd, dat dit tuig, dat aantoont intolerant te zijn naar de oorspronkelijke Nederlandse bevolking, een maatregel voor de kiezen krijgt, die hen de mond snoert.
  Intolerantie van moslims moet beloond worden met deportatie naar land van herkomst ongeacht met of zonder Nederlands paspoort. Deze kan men intrekken.
  Dit moet alleen juridisch mogelijk worden gemaakt en er zou geen beroep mogelijk moeten zijn.

 10. Duke

  Wilders zou eigenlijk elk jaar zo’n cartoonwedstrijd moeten houden. Hij kan zich nu alvast voorbereiden op veiligheidsmaategelen door nu alvast een aankondiging te doen zodat mensen niet meer in shithole Pakistan zijn als de wedstrijd wordt gehouden.

  1. dinaro

   Ja, elk jaar!!
   Na charlie hebdo hebben die mafkezen denken
   ze, de macht…..
   Jammer dat wij geen Trump hebben.

 11. fusilier

  De islam is een ideologie, en geen religie, dus van Godslastering is hier geen sprake.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Sorry Fusilier,
   De islam is wel degelijk een religie.

   1. cmsuijkerbuijk

    Natuurlijk is de Islam geen religie. Het is een ideologie met een godsdienstige component!

    1. Tengo Kawana

     Nee, het is zonder enige twijfel een wereldreligie die zich, zoals alle godsdiensten soms ook uitdrukt in het politieke domein.

     Suikerbuik spreekt onzin.

     https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wereldreligie

    2. Capo

     “Natuurlijk is de Islam geen religie. Het is een ideologie met een godsdienstige component!”

     Dat is juist. degene die beweren dat islam slechts een religie is gaan opzettelijk voorbij aan de militaire, maatschappelijke, economische én juridische onderdelen binnen islam. Iedere islamitische staat bijvoorbeeld, is op zodanige manier ingericht. Degene die beweerd dat islam slechts een godsdienst (religie) is, die is opzettelijk onwetend of heeft bepaalde bedoelingen.

     Meestal duiden die bedoelingen op het uit de wind houden van islam, feiten en waarheden zijn binnen islam niet echt handig, of er wordt keihard getrold. Met dat laatste moet dan maar rekening worden gehouden.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Capo,
      Islam is, net zoals het christendom een religie. Hoe je het ook wendt of keert, en al ga je er op de kop bij staan… het geloven in een godachtige maakt het een religie, ondanks dat deze religie mij iets te vaak met wapens zwaait en politiek bedrijft, blijft het een religie.

      Je schreef: “…Meestal duiden die bedoelingen op het uit de wind houden van islam,…”

      Hoe?!

  2. Capo

   @fusilier: “De islam is een ideologie, en geen religie, dus van godslastering is hier geen sprake.”

   Het is hier preken tegen dovemansoren en je raakt kennelijk een snaar want er duiken direct twee ontkenners en islampleitbezorgers bovenop die met een linkje proberen te bewijzen dat islam slechts een religie is.

   Was het maar (slechts) een religie, dan was er niet zoveel aan de hand en hadden we van de allah akbars niet zoveel te vrezen. Godsdienst (Allah) maakt inderdaad onderdeel uit van islam, net als de politieke (ayatollahs), jihad (militair) en sharia (juridisch). Binnen de islam bestaan die zaken niet los, al denken en hopen veel westerse appeasers van wel. Het is een totaal systeem en is overal ter wereld, precies op die manier ingericht. Wanneer de islam aan invloed wint zal het ook exact op die manier gebeuren. Dat is altijd zo en er bestaan geen uitzonderingen.

   Tot slot de definitie van het begrip ‘ideologie’. Als je dit begrijpend leest dan zie je de link welke islam heeft met dit begrip en begrijp je ook waarom de islam militant, wervend en extremistisch is. Bovendien is de islam extreem geweldadig waardoor je deze ideologie nooit zonder handschoenen kunt aanpakken, het liefst pak je deze totalitaire ideologie helemaal niet aan maar bestrijd je deze veeleer.

   “Een ideologie is een geheel van ideeën over de mens, menselijke relaties en de inrichting van de maatschappij, dat leeft binnen een maatschappelijke groep, met name een politieke partij, een denkstroming of een sociale klasse.”

   1. Tengo Kawana

    Capo, ik zie warempel een inhoudelijke bijdrage van je.
    Het zou geweldig zijn als je die lijn vasthoudt.

    1. Capo

     @W̲̲i̲̲m̲̲ ̲̲H̲̲u̲̲t̲̲t̲̲e̲̲n̲̲: Het zou geweldig zijn als jij de daad bij het woord voegt. Ik ben van harte bereid jou daar een handje bij te helpen want, zoals ik al vele malen heb betoogd en zoals nu ook weer blijkt uit jouw zuigertje, je bent en blijft ongeneeslijk.

     Tengo schreef op maandag 27 augustus: Ik stop ermee.

     1. Tengo Kawana

      Jammer.

 12. Pecunia

  Ik ben er van overtuigd dat hij het hele scenario van te voren bedacht heeft, eerst de moslim gemeenschap opjutten zodat door de reacties het middeleeuwse gedachtegoed duidelijk zou worden voor de wegkijkers en vervolgens afblazen, doel bereikt wat door het na-ijlende effect ( zie het feesten in Pakistan) nog duidelijker is.

 13. FLP

  Wat een kort geheugen hebben we toch. 7 januari 2015 Charlie hebdo Parijs ….niks geleerd van de geschiedenis.!!! Wilders doet ons met de neus op de feiten drukken en de deugmens kijkt weg en ontkent. Domme mensen.

 14. Keeswater1

  Ik vraag me eens af, uit hoeveel van de 18 miljoen mensen hebben de opinie meegedaan?

  1. Tengo Kawana

   Wel eens van een steekproef gehoord?

  2. IJsbrand Koudvuur

   Hebben zij jou niets gevraagd en zo maar overgeslagen, Kees?
   Schande.

   😉

 15. Keeswater1

  Islam is geen Godsdienst want Heere God doet niet haat en verderf zaaien, dat doet Satan aka Allah.

  De God van de Bijbel is een Godsdienst de ware liefdevolle God.

  De God van de Koran is Satan, de God van deze wereld (Satan) staat letterlijk in de Koran en zowel in de Bijbel.

  Moslims zouden zich meer moeten onderzoeken wie hun God is inplaats aan te nemen dat God van de Bijbel en Koran hetzelfde is, dat fabeltje is allang al ontkracht.

  1. Tengo Kawana

   Keeswater gelooft in verschillende goden die met elkaar in een concurrentiestrijd zijn verwikkeld.

   Die mensen heb je.

  2. EU kok

   quote:Heere God doet niet haat en verderf zaaien, dat doet Satan aka Allah.
   .
   Staat mij iets bij van een man die naar een andere vrouw keek en veranderde in een zoutpilaar.

   1. Pecunia

    Ik heb ooit een voorstelling van Hans Klok gezien, hierbij zakte hij over een zwaard en ik kan je verklappen dat het een truc was, een zekere Jezus zo’n 2000 jaar geleden kon er ook wat van.

   2. sjun

    Beter in de boeken lezen EU Kok. Zo wordt het moeilijk je bijdragen serieus te nemen. Maar omdat ik de vervelendste niet ben help ik je even op weg Gen 19:26. Het Christendom komt echter met een blijdere boodschap dan de misogyne Mohammedaanse leer uit het Oude Testament brouwde. Je ziet dan onder andere in de vruchten die worden voortgebracht waar islam de publieke agenda bepaalt en waar het tracht ingang te vinden.

    1. Capo

     “Beter in de boeken lezen EU Kok.”

     Cock kan niet lezen, alleen schrijven. De gevolgen zijn regelmatig te lezen.

    2. Tengo Kawana

     De Blijde Boodschap mocht niet baten, de christenen ontpopten zich nadien tot de grootste massamoordenaars van de geschiedenis.

    3. EU kok

     Arm sjunneke komt even zijn urinoir uit.
     Hij dacht, laat ik even mijn bijbelkennis spuien.
     Inderdaad, het was een vrouw.
     Maar op Pecunia zijn anti jezus posting geeft u duidelijk geen commentaar,
     Zoiets wordt vaak aangeduid als politiek correct handelen.
     Geeft niets, had ook niet verwacht dat u medegebruikers van uw urinoir zou afvallen.

  3. Capo

   “Islam is geen godsdienst want Heere God doet niet haat en verderf zaaien, dat doet Satan aka Allah.”

   Islam is inderdaad een ideologie en geen godsdienst in zichzelf. Door dat te stellen doet men de islam ernstig tekort en gaat men opzettelijk voorbij aan de jihad (militaire islam), de sharia (juridische islam) en aan de politieke islam zoals dat gebruikelijk is in islamitische republieken en landen.

   Hubal is de maangod uit de Arabische mythologie. Hubal is Allah (halve maan = maangod) en dat is een demon. De God van Abraham, Izak & Jacob wordt JHWH genoemd en dat is de Schepper of Creator. Allah is niet JHWH en Allah is een vernietiger.

   Er is veel over dit onderwerp geschreven en talloze bronnen verklaren deze uitkomsten. Islampleitbezorgers zullen slechts de bron vervuild verklaren zodat ze niet op de inhoud in behoeven te gaan. Dat is doorgaans de gekozen tactiek. Wanneer je dat opmerkt kun je hen het beste negeren.

   https://www.islamic-awareness.org/quran/sources/allah/hubal

 16. J.C.

  Hoe past de 8 jaar oude Halsema-motie, met volle overgave gesteund door het partijkartel (GL, D66, PvdA, SP, VVD, CDA, CU, ..) in het toenemend islamitisch geweldsplaatje?

  Bedoelde motie-Halsema: “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

  Deze motie van GroenLinks lijkt mij meer een lont dan de cartoonwedstrijd van de PVV.

  1. Tengo Kawana

   Die motie heeft daar niets mee te maken.

   1. J.C.

    @Tengo Kawana

    “Die motie heeft daar niets mee te maken”.

    Als die vrijbrief van het linksliberale kartel er niets mee te maken heeft, waarom zou de cartoonwedstrijd van de PVV daar wel iets mee te maken hebben?

    “Keeswater gelooft in verschillende goden die met elkaar in een concurrentiestrijd zijn verwikkeld. Die mensen heb je”.

    Je maakt hier een denkfout: er is maar 1 God en dat is de God van Israël. Die het land Israël aan de Joden en aan ieder die zijn hart openstelt voor Jezus Christus heeft toegezegd. Van “concurrentie” kan geen sprake zijn. Immers: wie of wat zou kunnen concurreren met de God van Israël? Overigens probeert Satan dit al vanaf den beginne van de mensheid (zie het scheppingsverhaal in het Bijbelboek Genesis). Tengo, malle jongen toch.

    1. Tengo Kawana

     “er is maar 1 God en dat is de God van Israël. “

     Godsdienstfanatici bestaan echt en dat blijkt hier ook.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Verbazingwekkend inderdaad.

  2. Capo

   @J.C.: Bedoelde motie-Halsema: “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

   Goed dat je die motie nog eens aanhaalt J.C.

   De regering is in meerderheid akkoord gegaan met deze motie waardoor de regering zich metterdaad tot doel heeft gesteld de islamisering van ons land, die overduidelijk toeneemt, niet zal tegengaan. Als je het Nederland van de jaren ’80 vergelijkt met nu dan zie je een duidelijke invloed van islam. Omdat de islam niet slechts een religie maar een totalitaire ideologie is, kan er niet vaak genoeg gewaarschuwd worden en moet er zelfs gewaarschuwd worden. Overal ter wereld is duidelijk wat er gebeurt wanneer de islam aan invloed windt.

   Wat houdt die islamisering eigenlijk in?

   En paar voorbeelden:

   – Op 1 september 2018 steekt een islamitische Afghaan in op onschuldige Amerikanen op het CS te Amsterdam. de Afghaan wordt neergeschoten en de onschuldige slachtoffers raken ernstig gewond.

   – 13 september 2017: Burgemeester Eberhard van der Laan trekt het boetekleed aan over het ‘antiradicaliseringsbeleid’ in de hoofdstad.

   – 5 september 2017: Achttien islamitische organisaties(!) in Nederland hebben in voorgaande jaren ongeveer 10 miljoen euro uit Koeweit ontvangen. De Utrechtse moskee Al Fitra kreeg ook geld van een Koeweitse organisatie die op de Amerikaanse terrorismelijst staat.

   – 1 september 2017: De islamitische Ahmed Marcouch (PvdA) begint als burgemeester van Arnhem. Hij was voorman van de Marokkaanse moskeeën, werd in 2005 actief in de PvdA en in 2006 voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, waar hij de bouw van enkele moskeeën bevorderde en ijverde voor het binnenhalen van de islam in het publieke domein. In 2008 kwam hij met een plan om van heel Amsterdam-West ‘een bloeiende moslimgemeenschap’ te maken. Marcouch is/was bewonderaar van vooraanstaande leiders van de fundamentalistische Moslimbroederschap.

   – 27 juli 2017: Zowel de gemeente Amsterdam als het ministerie van Onderwijs verzetten zich, maar de Raad van State beslist om toch de komst van een islamitische middelbare school in Amsterdam mogelijk te maken. De voorganger van deze school werd een debacle. Een van de bestuursleden verheerlijkte de terreurorganisatie ISIS. Er is alleen in Rotterdam ook een islamitische middelbare school – die eerder ook in de problemen kwam, onder meer door examenfraude.

   – 22 juli 2017: JC Decaux, verhuurder van reclame in bushokjes, weigert in Amsterdam reclameruimte aan de politieke partij PVV, omdat dit niet zou mogen van de gemeente Amsterdam. De PVV had zulke slogans willen ophangen als ‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten.’ Verantwoordelijk wethouder Abdeluheb Choho (D66) bevestigt dat het voorschrift luidt dat in Amsterdam reclame-uitingen ‘niet beledigend mogen zijn naar religies en groepen’.

   – 14 juli 2017: Moskeeën zijn boos, omdat ze op een ‘salafismelijst’ van het kabinet staan. De voorzitter van de Utrechtse moskee Omar-al-Farouq klaagt over ‘islamofobie’ van de kant van het kabinet.

   – 10 juli 2017: Kantonrechter kent 500 euro schadevergoeding toe aan de moeder van twee Haagse meisjes die het maken van een schoolfoto misten, omdat ze vrij hadden gekregen voor het islamitische offerfeest. De rechter vond het discriminerend voor de kinderen.

   – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.

 17. Chauvinist

  De overdreven reacties van linkse tegenstanders en religieuze fanatici (lees: moslims) jegens Wilders geven mijns inziens precies aan dat onze ‘vrijheid’ serieus in gevaar dreigt te komen. Wilders heeft dit wederom bewezen. In tegenstelling tot vorige keren (Fitna en uitspraken) is deze keer zijn initiatief afgeblazen. Onze ‘vrijheid’ is dus overduidelijk in tegenstelling tot de vorige keer, dankzij schreeuwende en dreigende moslims, flink veel meer onder druk komen te staan! Dit kan niemand ontkennen, of je nu voor of tegen Wilders bent… zelfs tegenstanders van Wilders zouden hier, als ze maar een beetje gezond verstand hebben, niet enthousiast over moeten zijn…

  1. Capo

   @Chauvinist: Het is Wilders en het is de PVV die al jaren waarschuwen tegen de islamisering van ons en tegen de laffe linksaffers die dit proces faciliteren. Onder het mom van godsdienstvrijheid, islam is geen godsdienst, rukt de invloed van deze totalitaire ideologie op. Ondertussen wordt meneer Wilders, een gekozen Nederlandse volksvertegenwoordiger, 24/7 bewaakt. We zijn er al aardig aan gewend, maar waarom wordt hij eigenlijk bewaakt en beveiligd door (minimaal) 4 gewapende specialisten?

 18. worstcase

  Het kostte Ferme Femke moeite zich niet te verspreken. Op de vraag of de steekpartij veroorzaakt kon zijn door de Cartoonwedstrijd. Als GroenLinkser had zij dat uiteraard volmondig willen bevestigen. Maar dat zal ze nu aan Jessias over laten. In haar functie van Job Cohen 2.0 hield ze zich op de haar bekende geslepen wijze in. Ondertussen zullen de meeste landgenoten toch wel door hebben dat we ook nu weer beduveld worden. Waarom wordt er bijvoorbeeld niet gewoon gesproken over een laffe sadistische islamitische terreuraanslag door een merkelmoslim? Dat is niks minder dan de waarheid. Die ook nog door een groot deel van de Nederlandse moslims en hun linkse kontlikkers stiekem zal worden toegejuicht. Eigen schuld, Wilders schuld. Wanneer zullen de eerste echte grootschalige represailles op moslims gaan plaatsvinden in ons land? Maar laten we naar de president van Havana aan het IJ luisteren. Met de historische woorden van Meneer de uil uit de Fabeltjeskrant. Oogjes dicht en -vooral- snaveltjes toe. Kortom, wegkijken en vooral de waarheid verzwijgen.

  1. Capo

   @Worst: Femke is medeschuldig aan deze terroristische daad. Op 27 oktober 2010 riep zij de regering, samen met Cohen, Roemer en Pechtold, op om de islamisering van ons land niet tegen te gaan. En zo geschiedde. Nederland islamiseert tegen de klippen op en wie het waagt kritiek te hebben kan op de niet bestaande term ‘islamofoob’ rekenen.

   Kan het nog gekker?, ja het kan nog gekker. Je loopt op het CS en krijgt een islamitisch mes in je nek, gewoon omdat het tegengaan van de islamisering in Nederland geen doelstelling van beleid is.

   Daar komt nog bij dat “onze” minister van buitenlandse zaken (Sigrid Al-Qaq – Kaag) is getrouwd met een voormalig vertrouweling van wijlen Yassar Arafat, de terroristenkoning van de “Palestijnen”. Die zou je eigenlijk toch liever niet in je regering willen?

 19. Ad Infinitum

  Heel misschien had het de twee willekeurige slachtoffers wel geholpen als Wilders zijn actie niet had gehouden. Ik begrijp heus wel de VVMU, maar toch. Stel dat er in elk bushokje zo’n poster wordt opgehangen. Wat zou dan de uitkomst zijn? Genoeg idioten die zich willen opofferen en onschuldigen meesleuren. Wat is die vrijheid dan nog waard voor de nabestaanden. Het zal je dochter of zoon maar zijn.

 20. Gerlos

  We leven in Nederland en niet in die achterlijke moslim landen waar ze nog nooit van vrijheid van meningsuiting hebben gehoord.

 21. fusilier

  Geert kreeg vandaag op de vogeltjes markt in Antwerpen een warm onthaal,er moest wel een cordon van zwaar gepantserde mercedessen van de Belgische staatsveiligheid aan te pas komen. In wat voor een Europa leven wij eigenlijk?

  1. Capo

   “In wat voor een Europa leven wij eigenlijk?”

   In een Europa waar de islam in opmars is en waar regeringen deze opmars niet stuiten.

 22. nienke

  Zij denken dat ze gewonnen hebben door hun beestachtig gedrag te tonen aan de wereld en dreigementen uit te schreeuwen.
  Hiermee heeft de islam haar ware aard getoond en te kennen gegeven dat deze (religie) niet in staat is met wie of waar ook in de wereld samen te leven met andersdenkenden, homo’s, christenen, of ongelovigen.
  Hun wil is wet en wie anders denkt mag de gevolgen van deze vredelievende religie ondervinden, bloedvergieten zit in hun genen.
  Wilders heeft dus prachtig aangetoond dat deze gevaarlijke, angstaanjagende ideologie NIET in het vrije westen thuis hoort.

 23. Rosasolis

  Misschien was Wilders allang van plan om dit wedstrijd af te blazen. Gisteren in de krant gelezen dat 3 jaar jaar geleden Wilders was eregast op een Mohammed cartoon wedstrijd en openbare tentoonstelling in Amerika, georganiseerd door een Alt-rechts groep. Gelukkig was er veel politie aanwezig binnen en buiten de zaal. Want zij konden net op tijd een grote aanslag van terroristen kunnen voorkomen. Je zou denken dat Wilders iets
  had kunnen leren over deze ervaring dat ook hij had meegemaakt. En heeft hij waarschijnlijk de vreselijk aanslag op Charlie Hebro van 2 jaar geleden vergeten. Een echte leider zou nooit het leven zijn/haar landgenoten riskeren.
  Het valt op dat volgens M. de Hond, dat alleen de supporters van 2 partijen vinden dat zo’n wedstrijd moet kunnen gehouden worden: PVV en FvD. De meeste andere partijen achten de levens van onschuldige landgenoten veel belangrijker dan een potentieele gevaarlijk actie te riskeren.

  1. Frits Jansen

   Nu hoop ik op een doortastende onderzoeksjournalist die de indicaties boven water krijgt dat Wilders nooit echt van plan is geweest zo’n tentoonstelling te houden. Want hij wil wel aandacht, maar is doodsbang voor de gevolgen die de wedstrijd zou kunnen hebben.

   Ik zou er bijna voor pleiten dat iemand die een infaam voorstel doet gedwongen wordt om het ook uit te voeren, anders kan iedereen wel van alles gaan roepen, en blijkt keer op keer:

   de mens lijdt het meest
   voor het leed dat hij vreest
   en dat niet op komt dagen

   1. Capo

    “de mens lijdt het meest
    voor het leed dat hij vreest
    en dat niet op komt dagen”

    Dat is een aardige voor op een rouwkaart, misschien op die van de Amerikanen voor wanneer ze de terroristische aanslag op het CS niet overleven.

   2. Rosasolis

    @Frits Jansen. Dank je wel voor je wijsheid.

    1. Pecunia

     Allemachies Adriaantje wat heb je een dom volk op de wereld.

     1. Capo

      Zepperdeflep Pecunia, en er zijn er ook nog die dat wijsheid noemen. Doe jij nog wat kooltjes in de kachels?

 24. Frits Jansen

  Als ik mij niet vergis wilde Wilders (behalve aandacht trekken) vooral laten zien dat moslims onze “kernwaarde” van vrijheid van meningsuiting niet onderschrijven.

  Het pijnlijke is dat Wilders zelf niet schijnt te begrijpen dat die vrijheid niet onbeperkt is, en beperkter dan in de Verenigde Staten.

  In Nederland beschouwen we het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens als bepalend voor de vrijheid van meningsuiting, inclusief de bijbehorende correspondentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

  Dat Verdrag is (al in 1950) geschreven vanuit het besef dat grondrechten vaak botsen, en geeft dan ook de regels waarom ze soms moeten wijken. Dat geldt evengoed voor de vrijheid van meningsuiting, maar (net als bij de andere grondrechten) geldt daarvoor een driestappentoets: de beperking moet 1) bij wet zijn voorzien en 2) noodzakelijk zijn in een democratische samenleving … 3) met het oog op een doel uit een limitatief lijstje.

  Dat Hof heeft bepaald dat de grenzen van de uitingsvrijheid heel ruim liggen, in elk geval ruimer dan de Nederlandse strafwet, en vooral als het om het publieke debat gaat. Verstoring van de openbare orde is een van de weinige argumenten om wel bepaalde uitingen te beperken.

  Was dat hier niet ook aan de orde? In elk geval was Wilders’ actie nauwelijks een bijdrage aan “het publieke debat”.

  Dat we in Europa een wat minder ruime vrijheid van meningsuiting erkennen heeft een historische oorzaak: bovengenoemd verdrag stamt uit 1950, vlak na de oorlog, en toen wilden ze absoluut voorkomen dat ze (neo-)nazi’s de gelegenheid zouden geven hun walgelijke gedachten te spuien.

  Daardoor heb je nu de wonderlijke situatie dat in de VS zonder enige (juridisch!) bezwaar neo-nazi websites kunnen worden ondergebracht. maar als er één vrouwentepel een seconde in beeld komt zijn de Amerikaanse fatsoensrakkers maandenlang in rep en roer.

  Ach ja, een tepel is geen mening. Evenmin als een cartoon trouwens.

 25. fusilier

  Rosasolis of hoe je ook heten mag? Ga morgen maar eens met een clubje bouwvakkers, naar een islamitisch land ,en bouw daar een christelijke kerk op. Wedden dat je het niet overleefd? En zogenaamde gematigde islam bestaat niet.

  1. Capo

   @Fusilier: De gematigde islam bestaat niet en is een links-westerse uitvinding die is geboren uit hun islamminende gevoelens en sympathiën. Er is maar één islam, er zijn er geen twee.

   Natuurlijk bestaan er wel gematigde moslims, gelukkig maar.

 26. Robert Leiden

  Wilders is er niet vies van om willens en wetens de boel op te zwepen om dan heel verontwaardigd te kunnen zeggen: zie je wel!
  Een beproefde methode om de cijfers in de peilingen wat op te krikken.
  Maar nu het volgende: De ideale schoonzoon Breitvik, die tientallen jongeren overhoop schoot, liet zich inspireren door oa het gedachtegoed van Wilders.
  De 29 jarige messentrekker liet zich misschien ook beinvloeden door uitspraken van Wilders.
  Kan je dan stellen dat Wilders medeverantwoordelijk is voor dit bloedvergieten?
  In lijn van de gemiddelde DDS reacties over moslims en islam…. ja.
  Zelfde laken een pak.
  Op die manier redenerend zijn alle katholieke gelovigen ook medeverantwoordelijk voor het wereldwijde misbruik van kinderen.
  Dus PVV aanhangers, wanneer gaan jullie je excuses aanbieden aan die twee neergestoken Amerikanen?

  1. Capo

   @Leiden: Enig idee waarom het in de afgelopen 8 jaar zo rap is gegaan met de islam en de islamisering van ons land? Komt dat door Wilders denk jij?

 27. Pecunia

  “De tentoonstelling zou, zo concludeerde Wilders zelf uiteindelijk ook, de levens van onschuldige mensen in gevaar hebben gebracht.”
  En nog zijn er knurften die het afblazen als een capitulatie zien, het punt is gewoon duidelijk gemaakt en dat was de bedoeling, dat het levens van onschuldigen in gevaar zou brengen wist hij al van te voren, het zal niet uitmaken zie de aanslag op het CS.

  1. Capo

   @Pecunia: Het afblazen is het rechtstreekse gevolg van de motie Halsema. de islamisering van ons land is op stoom en op volle toeren.

   https://i.imgur.com/sMRhOXJ.jpg

   1. Tengo Kawana

    De islamisering van Nederland is een bizarre islamofobe mythe.

    1. Pecunia

     Tuurlijk Tengo steek jij je kop maar in het zand.

     1. Tengo Kawana

      Nee, ik weet dat omdat ik dagelijks om me heen kijk.

      Onder welke tegel leef jij?

     2. Pecunia

      Als je weer eens in een ruimte komt met mensen om je heen kijk dan ook achter je, dat hebben die twee Amerikanen nagelaten.

     3. Capo

      @Pecunia: Stak hij z’n kop maar in het zand! 27 oktober 2010 was een klinklare mijlpaal voor de islam in Nederland.

      De feiten waarmee de islamisering van ons land wordt aangetoond liegen er niet om dus publiceer ik ze nogmaals. Feiten en waarheden verhouden zich niet met islam en ook niet met islampleitbezorgers.

      En paar voorbeelden van de steeds verdergaande islamisering van Nederland, de lijst is schier onmetelijk dus ik beperk mij:

      – Op 1 september 2018 steekt een islamitische Afghaan in op onschuldige Amerikanen op het CS te Amsterdam. de Afghaan wordt neergeschoten en de onschuldige slachtoffers raken ernstig gewond.

      – 13 september 2017: Burgemeester Eberhard van der Laan trekt het boetekleed aan over het ‘antiradicaliseringsbeleid’ in de hoofdstad.

      – 5 september 2017: Achttien islamitische organisaties(!) in Nederland hebben in voorgaande jaren ongeveer 10 miljoen euro uit Koeweit ontvangen. De Utrechtse moskee Al Fitra kreeg ook geld van een Koeweitse organisatie die op de Amerikaanse terrorismelijst staat.

      – 1 september 2017: De islamitische Ahmed Marcouch (PvdA) begint als burgemeester van Arnhem. Hij was voorman van de Marokkaanse moskeeën, werd in 2005 actief in de PvdA en in 2006 voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, waar hij de bouw van enkele moskeeën bevorderde en ijverde voor het binnenhalen van de islam in het publieke domein. In 2008 kwam hij met een plan om van heel Amsterdam-West ‘een bloeiende moslimgemeenschap’ te maken. Marcouch is/was bewonderaar van vooraanstaande leiders van de fundamentalistische Moslimbroederschap.

      – 27 juli 2017: Zowel de gemeente Amsterdam als het ministerie van Onderwijs verzetten zich, maar de Raad van State beslist om toch de komst van een islamitische middelbare school in Amsterdam mogelijk te maken. De voorganger van deze school werd een debacle. Een van de bestuursleden verheerlijkte de terreurorganisatie ISIS. Er is alleen in Rotterdam ook een islamitische middelbare school – die eerder ook in de problemen kwam, onder meer door examenfraude.

      – 22 juli 2017: JC Decaux, verhuurder van reclame in bushokjes, weigert in Amsterdam reclameruimte aan de politieke partij PVV, omdat dit niet zou mogen van de gemeente Amsterdam. De PVV had zulke slogans willen ophangen als ‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten.’ Verantwoordelijk wethouder Abdeluheb Choho (D66) bevestigt dat het voorschrift luidt dat in Amsterdam reclame-uitingen ‘niet beledigend mogen zijn naar religies en groepen’.

      – 14 juli 2017: Moskeeën zijn boos, omdat ze op een ‘salafismelijst’ van het kabinet staan. De voorzitter van de Utrechtse moskee Omar-al-Farouq klaagt over ‘islamofobie’ van de kant van het kabinet.

      – 10 juli 2017: Kantonrechter kent 500 euro schadevergoeding toe aan de moeder van twee Haagse meisjes die het maken van een schoolfoto misten, omdat ze vrij hadden gekregen voor het islamitische offerfeest. De rechter vond het discriminerend voor de kinderen.

      – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.

    2. J.C.

     @Tengo

     “De islamisering van Nederland is een bizarre islamofobe mythe. Godsdienstfanatici bestaan echt en dat blijkt hier ook”.

     Inderdaad, de wereld in brand steken en onschuldige mensen doodsteken, omdat iemand een spotprent over een zelfbenoemde profeet tekent.

    3. J.C.

     @Tengo

     “De islamisering van Nederland is een bizarre islamofobe mythe. Godsdienstfanatici bestaan echt en dat blijkt hier ook”.

     Inderdaad, de wereld in brand steken en onschuldige mensen doodsteken, omdat iemand een spotprent over een zelfbenoemde profeet tekent.

   2. Pecunia

    @Capo
    Dat heeft er zijdelings mee te maken, die islamisering wilde hij juist duidelijk maken, dat het er is blijkt wel anders werd er niet over gepraat, het moest alleen nog eens onder de aandacht gebracht worden.

  2. Tengo Kawana

   Wat bezielt iemand, als hij van tevoren weet levens van onschuldige mensen in gevaar te brengen, om zo’n belachelijk cartoonwedstrijd te organiseren?

   Dan spoor je toch niet lekker danwel ben je verstoken van enige moraal?

   1. Pecunia

    Dat heb ik je zojuist proberen uit te leggen, leesblind of zo?

   2. FLP

    Wat bezielt iemand die roept..er is niks aan de hand. Zoals onze grote liegende leider Mark RUTTE zegt het is een vewarde man die alleen handelde maaar we moeten wel alert zijn en blijven. De waarheid is natuurlijk dat men geen paniek wil zaaien maar er wel achter de schermen met de handen in het haar zitten door wereldvreemde moslims die in een modern land als Nederland niet kunnen en willen integreren. Zelfs een kind snapt dat dit snel uit de klauwen gaat lopen.steeds meer gekken steken om zich heen.. het is allang 2 voor 12 geweest welterusten Nederland.

    1. Pecunia

     Je praat tegen een betonnen muur FLP, o.a tegen iemand die islamofobie bizar noemt, lust je nog peultjes?

     1. Capo

      @Pecunia: In een niet aflatende stroom van waarschuwingen! Helaas blijken ze niet onterecht.

 28. Duckday

  Hij heeft wel laten zien dat het monsters zijn en iedereen afslachten en dat noemt men daar gerechtigheid en de Media hits gewoon de boel op

 29. Jantje

  Het niet door laten gaan, is het voeren van de krokodil.
  Er komt een tijd dan is er geen andere keuze meer dan de wapens te grijpen tegen de Islam. 1400 jaar geschiedenis wijst dit uit.
  De islam is onbuigzaam. Ze heeft geen renaissance gekend en geen verlichting.
  De koran is allesbepalend en daar staat duidelijk in dat er niet gerust mag worden totdat de Islam alleenheerser is. Moord, kleinering en slavernij op anders gelovigen is toegestaan en geeft een voorrangskaartje naar de islamhemel.
  Niet gelovigen worden beschouwd als mislukte scheppingen ( dit is pure Godslastering maar staat in de koran). Voor ongelovigen bestaat nog minder respect dan voor de varkens en honden in de islam.
  De islamscholen (binnenkort zijn het er nog veel meer, want dan krijg je de Erdoganscholen er nog bij) alhier werken heel hard mee om hun jeugd hiermee te vergiftigen en het wordt gewoon toegestaan.
  Hoe eerder de islam uit Europa wordt verwijderd, hoe minder bloedvergieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.