Ook België kampt met uitzettingsproblemen rondom asielzoekers

In De Morgen valt te lezen hoe alwéér een gezin op basis van procedures en regels het presteert om de uitzetting uit te stellen en te blijven proberen toegelaten te worden.

Ze spreken van een tweede gezin dat werd opgesloten in een gesloten centrum van Steenokkerzeel. Een Azerbeidzjaanse moeder met vijf kinderen moest het centrum verlaten. Haar kinderen kreeg namelijk last van ‘psychische klachten’. Ze worden gewoon verkast naar een open gezinswoning waar ze lekker in beroep kunnen gaan tegen de uitzetting.

Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA) benadrukt dat het niet de bedoeling is om ‘te gaan lopen’, hij vreest dus dat het gezin onder gaat duiken. Dit hebben ze namelijk al eens eerder gedaan.

Dus, even voor de goede orde: een gezin, bestaande uit vijf kinderen en een moeder, dat al eens eerder is weggelopen omdat het geen verblijfsvergunning kon krijgen, krijgt een plek in een gesloten centrum waar het weer weg wil vanwege ‘psychische problemen’ om vervolgens naar een open gezinswoning te verhuizen en daar vrolijk verder verzet tegen de uitzettingsprocedure te plegen, mét kans op vluchtgedrag en onderduiken. Met deze ‘strategie’ is er nog geen enkel gezin uitgezet sinds het gesloten centrum is geopend. Het is dus in België al net zo’n drama als hier in Nederland!

Incompetentie of onwil lijkt op deze manier een Europese trend te zijn geworden als het om migratiebeleid gaat en de enige met een béétje effectieve maatregelen zijn Hongarije en Italië.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ritter

  Welk land heeft geen problemen met illegalen die niet weg willen?

  Deze illegalen komen naar Noord/West Europa om dat het “gratis geld” een aanzuigende werking heeft.

  De meeste illegalen die in Europa zijn krijg je niet meer weg. Deze groep zal over de komende jaren vele malen groter worden en voor steeds meer problemen zorgen.

  Het enige wat echt helpt is de (buiten) grenzen sluiten……….maar dat willen de EU leiders niet.

  1. Capo

   Klopt!

   Je ziet het zelf! Kraak een huis, verkracht een meisje, krijg gratis geld en blijf!

   #referendum

  2. Frits Jansen

   De verstokte illegaal is een andere mensensoort. Dat zijn dus geen vluchtelingen (meer), want ze zijn afgewezen of ze hebben niet eens asiel aangevraagd. Het zijn marginale figuren die handig denken te zijn. Maar werken kunnen ze bijv. niet want al vele jaren moet je je op de werkplek kunnen legitimeren zodat illegalen kunnen worden opgepakt. Uitkering? Ja, daar blijf je van in leven, maar het is niet de gouden toekomst die mensensmokkelaars hun cliënten voorspiegelen.

   Het is alleen een stomme paniekreactie om dan maar meteen het asielrecht te willen afschaffen, omdat er af en toe misbruik van wordt gemaakt. De vluchtelingen verdragen zijn een reactie op vooroorlogse wantoestanden, toen vluchtende Joden overal werden weggestuurd, behalve in Auschwitz.

   1. deelszon

    @Fritsizzle is een beetje 2de wereld oorlog ziek, vergelijkt Nederland met Nazi Duitsland en vervolgens gaat die dikke vette plofkop van Fritsizzle weer in het beton..

 2. Ni28

  De politieke correctheid samen met het migratieprobleem zullen Europa kapot maken.

 3. P.Sisterons

  Er moet gewoonweg een of ander plan van de hoge heren achter zitten anders valt dit niet te verklaren. Moet je eens proberen om bijvoorbeeld Turkije binnen te komen zonder de juiste papieren. Dan word je bij kop en kont gepakt en het land uit gedonderd.
  Geen pardon. Volgens mij betalen ze hun schuld af aan landen die hebben meegewerkt om oorlog te maken in Syrië, nadat ze hun zakken goed gevuld hebben. Olie voor migranten of iets dergelijks.

 4. Gerlos

  Neem een voorbeeld aan Hongarije en Polen probleem opgelost.

 5. sjun

  Het geeft maar weer aan dat het nieuwe uitzetten domweg weigeren van de toegang moet zijn. Dat kan onder de noemer remigratiebeleid zo worden meegenomen op de agenda van de komende kabinetten.

 6. nienke

  Het is niet een vorm van niet kunnen, het is niet willen.
  Je moet ze ook onmiddellijk naar het vliegtuig begeleiden en niet zoals het nu gaat U moet terug en er verder niet naar omkijken.
  Dan weet je zeker dat ze niet gaan, begeleiden naar het vliegtuig en weg wezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.