RTL-Nieuws journalist: ‘D66 en ChristenUnie hebben vandaag een streep getrokken.’ Daarom haalde kabinet alsnog bakzeil

De VVD is door de knieën gegaan voor de coalitiepartijen. 

Zoals wij eerder al berichtten leek het er eerder vandaag op dat D66 en de ChristenUnie opeens aanstuurden op een kabinetscrisis. Tot voor kort vonden de twee partijen het wel oké dat Armeense kinderen Lili en Howick uitgezet zouden worden, maar toen het vandaag bekend werd dat zij kort voor hun uitzetting weggelopen waren haalden ze bakzeil. Opeens kwamen Kamerleden van die partijen met tweets waarin ze het kabinet opriepen om de twee alsnog een verblijfsvergunning te bezorgen.

Volgens RTL Nieuws-journalist Floor Bremer is die druk er de reden van dat staatssecretaris Mark Harbers (VVD) en met hem het hele kabinet hun standpunt op het laatste moment gewijzigd hebben en Lili en Howick toestemming gegeven hebben om alsnog in ons land te blijven.

Het zal niemand verbazen dat D66-leider (voor hoe lang nog? Meneer wordt ervan beschuldigd dat hij zijn ex-vriendin dwong tot een abortus. Als dat zo is kan hij natuurlijk niet aanblijven, zeker niet aangezien hij en zijn partij zichzelf maar al te graag neerzetten als ware feministen) Alexander Pechtold meteen de eer opeiste voor deze ontwikkeling:

Jaja, Alexander, Lili en Howick hebben het allemaal aan jou te danken. Jouw moed heeft ervoor gezorgd dat ze tóch mogen blijven. Je bent een held. Echt waar.

Ahem.

Hoe dan ook, natuurlijk bewijst dit fiasco wél dat de asielprocedure nu eindelijk eens hervormd moet worden. Zoals voormalig VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn tweet:

Zo is het maar net. Het enige probleem? Er is een enorme asielindustrie ontstaan. Iedereen die daarbij betrokken is zal zich met hand en tand verzetten tegen zulke hervormingen. Uiteindelijk zal er dus helemaal niets veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik beschouw de creaturen die betrokken zijn bij de Asielindustrie als criminelen. Ze hebben de staat al miljarden gekost.
  Tevens voel ik een onpeilbaar diepe minachting voor alle voorgaande regeringen die halsstarrig weigerden dit krankzinnig bestel te hervormen. Incluis dit horror kabinet.
  En ondertussen dit antidemocratisch misdaadsyndicaat maar de belastingen verhogen.

  De democratie en de rechtsstaat is doodziek.

  1. Frits Jansen

   U bent overduidelijk een akelige TROL.
   Maar goed ik trap er in en reageer.
   Uw argumenten zijn tegelijk voorspelbaar en ongefundeerd.
   Als u een bijdrage wilt leveren aan deze discussie zou u moeten vertellen hoe u tot uw akelige gemopper komt.
   Meent u toch wat u zegt? Dan moet u echt een bezoek aan een psychiater niet uitstellen. Er zijn tegenwoordig hele goede antidepressiva.

  2. Peter Loosduinen

   Two Ravens Black Kettle
   Klopt !

   1. hans-e-pans

    Een land met ruggegraatloze leiders is gedoemd tenonder te gaan.

 2. loes530

  de hele prosoduren klopt niet over aantal weken heb weer zo iets

  1. Blue monday

   Ja…die prosodie klopt inderdaad niet helemaal….

   van het Griekse προσῳδία, prosōidía) is in de fonologie het ritme, de klemtoon en de intonatie van de stem bij het uitspreken van een zin of zinsdeel (in tegenstelling tot kleinere elementen als woorden en morfemen).

   1. Bloem

    U voelt zich nu vast een hele bink, nu u weer eens iemand heeft kunnen kleineren. Grote jongen hoor een echte toetsenbord ridder.

   2. Tinneke

    Dappere jongen!

   3. Ad Infinitum

    Hier steek ik wel wat van op. En ik begrijp Loes heel goed. Loes doelt op de kinderen Lili en Howick die voor 100% Nederlander willen zijn en zich zo willen voelen. Dit in tegenstelling tot die anderen die niets met Nederland (willen) hebben maar toch (graag) verblijven. Dus die uitzettingsprocedure is uiterst krom en niet uit te leggen. Dus Loes heeft gelijk. Daar klopt niets van.

   4. Adriaan

    Hufter

   5. Original NL

    Zure maandag…
    En voelt u zich nu beter……….slapjanus!

 3. Ni28

  Hopelijk een van de laatste stuiptrekkingen van Pechtoldje. Eigenlijk kan men spreken over een staatsgreep in het kabinet. VVD zoals altijd schikt zich om te kunnen blijven zitten. Hun idealen hebben zij al lang geleden verloochend en wie doet het tegenwoordig niet? Daarom hebben wij zo veel asociale kabinetten achter mekaar. De wetten zijn er voor niets want men hoeft maar met een kabinetscrisis te zwaaien en krijgt wat ie wil. Het enige wat gewoon doorgaat is het steeds zwaarder belasten van de burger door de stijgende kosten van de migratie. Democratie met referenda is de enige kans om het land op orde te brengen. Nu is het een steeds grotere puinhoop want wie schreeuwt het hardst die wint.

 4. Duke

  De CU wilde dit kabinet niet laten vallen.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/christenunie-dreigt-met-kabinetscrisis-als-dividendbelasting-niet-wordt-afgeschaft/
  En D66 zal dit kabinet zeker niet laten vallen.
  Dat de VVD door de knieën is gegaan is daarom onzin. Dit is niets anders dan wisselgeld voor het afschaffen van de dividendbelasting waar CU en D66 minder blij mee zijn dan de VVD.
  We hebben een week een mediashow gezien, waardoor een VVD staatssecretaris de verlossende woorden ‘ze mogen blijven’ mocht uitspreken. Politiek voeren over de rug van deze kinderen om de VVD, CU en D66 er beter uit te laten zien. Beschamend.

  1. Ni28

   Vieze partij spelletjes en allemaal ten kosten van ons.

 5. Gerlos

  De volgende staan weer in de rij om hun gelijk te halen met de advocaten voor hun verblijfsvergunning. Lekker bezig Den Haag.

  1. Pecunia

   Als de staat/justitie consequent zou zijn dus hooguit drie maanden procederen is er niets aan de hand, asiel verzoek af gewezen? Dan gewoon wegwezen naar land van herkomst.

  2. Peter Loosduinen

   Gerlos

   De linkse advocatenkliek wrijft in hun handen.
   De hele rechtsgang door de moeder van dit tweetal heeft de samenleving alleen maar schade berokkent. Ik hoop dat ze doodgaat en nooit in ons land verschijnt.

 6. DolleDries

  Ik zag dat de promo voor Pechtholt weer is begonnen bij de NOS

 7. DolleDries

  D66-leden houden rekening met een eventueel vertrek van voorman Alexander Pechtold. De capriolen die hij de laatste tijd uithaalt, het niet in het geschenkenregister vermeldde penthouse en Kiev-reisjes en nu het gedoe met oud-partijgenoot en minnares Anne Lok en de corruptie in Leiden, leiden onder de achterban tevens tot grote zorgen over mogelijk zetelverlies.

 8. A3aan

  Dat is voor penthouse pechie over de rug van twee niet in Nederland thuishorende kinderen lekker scoren. Tsja, héél wat anders dan een vrouw dwingen haar ongeborene door de plee te spoelen, een héél érg naar mannetje.

 9. Bloem

  Deze kinderen zij voor Penthouse Abortus Pechtold een welkome bliksemafleider. Inmiddels weten we dat de veilingmeester het niet zo op kindertjes heeft, wel op de moedertjes. Die neemt hij graag te grazen

  1. toetssteen

   @bloem
   Ik vrees dat u gelijk hebt.

 10. Pecunia

  Je leert vandaag sommige mensen wel kennen.

  1. Bloem

   Het had nooit zover mogen komen

  2. Heinz

   Zo is het maar net. De uiteindelijke uitkomst, daar gaat het om. Het goede in de mens heeft overwonnen.

   1. sjun

    Het naïeve en doortrapte heeft het pleit beslecht. En Pechtold van zijn afleiding. Dat leert gewone mensen weer dat er politici moeten worden vervangen om beter beleid te kunnen krijgen dan de vigerende emo-politiek..

 11. Two Ravens Black Kettle

  “Oma mag ik een snoepje ?”
  “Nee”
  “Jammer hoor”
  -en Willemientje huppelt zonder snoepje oma’s stulpje uit.

  “Oma mag ik een snoepje?
  “Nee Lili”
  “aaah toe nou, ik wil een snoepje”
  “Nee, je krijgt geen snoepje”
  “Ik wil een snoepje, ik wil een snoepje, IK WIL EEN SNOEPJE !!”
  “Nee, ik heb al gezegd dat je geen snoepje krijgt”
  “SNOEPJUHHHHH !!!”
  “Hoe vaak moet ik het nog zeggen, jij krijgt geen snoepje
  “Ik moet een snoepje, ik moet SNOEEEEEEEP !!”
  “Neeeeeeee, en hou nu je mond, je zit al tien jaar te zeuren”
  “Snoeeeeeeeeeeeeeeeeep !!!!!!!”

  Vervolgens komen via de achterdeur mamma en haar nieuwe vriend werkzaam bij de NPO binnen, hij trekt de deksel van de snoeppot en geeft het wicht een snoepje en terwijl ze het wichtje meenemen, steekt Lili een dikke middelvinger op naar oma”

  Buiten is Willemientje braaf aan het touwtjespringen.
  De gehoorzame sukkel.

  De dag daarop staat de gehele schoolklas op de stoep bij oma en eisen snoep.
  Ook Willemientje.
  Die laat zich geen twee keer foppen.

  Vanachter de struiken zit te snoepverkoper vergeild met strakke pantalon te grijnzen.

 12. Zeeuw

  Allereerst fijn voor die kinderen .
  Voor de rest niets nieuws …… deze zaak heeft de aandacht lekker van het vuile spelletje over het dividend afschaffen voor buitenlandse investeerders .
  Dit land is nu eenmaal corrupt

 13. fanof43

  Meebuigen met het Volksempfinden. De grote schreeuwers krijgen weer hun zin. Wat een beleid!

 14. Marija

  Als je doorkrijgt hoe die boven ons gestelden denken en doen, ben je eigenlijk gek om nog te gaan stemmen.
  Alles is toneel en dient als bliksemafleider, rookgordijn, doofpot en noem maar op.
  Waar zijn de normen en waarden van die zgn leiders gebleven? Door de plee getrokken en vergeten.

  1. Heinz

   Verplicht te stemmen
   In 1970 werd de opkomstplicht bij verkiezingen afgeschaft. De gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar waren de eerste verkiezingen waarbij mensen niet meer verplicht werden te stemmen.

   Makkelijk zat. U bent nergens toe verplicht !

 15. Frits Jansen

  Ik verwacht dat hier nu woedende reacties komen dat ons land aanstonds overspoeld worden met Armeense Salafisten.

  Dat Armenië een Christelijk land is vormt voor haatzaaiende populisten een onbelangrijk detail.

  1. Stanly2000

   Fritsje, geweldige opmerking weer!

  2. toetssteen

   @fritz
   Man zoek hulp.

 16. Gosselaar333

  Fritsje u moet een bezoek aan de psychiater absoluut niet uitstellen. Er zijn tegenwoordig hele goeie antidepressiva. Ik hoop dat het niet te laat is voor u.

  1. poldi

   Sorry Gosselaar333, maar Frits Jansen is uitbehandeld want zelfs zijn hersenstam reageert niet meer op een scala van behandelingen.
   Een hopeloos geval en rijp voor de schroothoop !
   Er is maar één remedie en dat is NIET REAGEREN op zijn reacties.

 17. Pescador

  Pechtholt laat zijn eigen kinderen om zep helpen en wil nu metde eer gaan strijken ? Wat een azijnzeiker is dat beest toch

 18. H.Vaes

  Ik had het al voorspeld…..Dit kabinet is te slap om maatregelen te nemen.
  Stoere praat om Wilders niet in de kaart te spelen en dat ook nog over de rug van kinderen.

 19. Bes Tolen

  Voor definitief, een afruil van kwestie dividendbelasting tegen kwestie twee Armeense kinderen?

 20. Bes Tolen

  Naar mijn idee moeten kerken, die zich op allerlei dubieuze manieren met de asielzoekers bemoeien als criminele instellingen worden gedagvaard.

  1. Tengo Kawana

   Laten we maar hopen dat Bes hier een grapje maakt.

   1. Capo

    “Laten we…”

    Natuurlijk niet! Spreek voor jezelf, trol.

 21. H.Vaes

  Bes Tolen,
  Ik ben het geheel met u eens. Ook ik weet haast zeker dat het kabinet over de rug van deze kinderen…..de dividendbelasting beklonken heeft. Het feit dat d66 en de chr.u bedenkingen hadden tegen de afschaffing van de dividendbelasting….en dat juist deze 2 partijen zich roerden in de zaak van deze kinderen….en daarin hun zin hebben gekregen….is voor mij het bewijs dat er in deze politiek is bedreven over de rug van kinderen. Verblijfsverg. voor de kinderen in ruil voor onvoorwaardelijke steun voor de afschaffing van de dividendbelasting.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.