RTL-Nieuws journalist: 'D66 en ChristenUnie hebben vandaag een streep getrokken.' Daarom haalde kabinet alsnog bakzeil

Geen categoriesep 08 2018, 18:00
De VVD is door de knieën gegaan voor de coalitiepartijen.
Zoals wij eerder al berichtten leek het er eerder vandaag op dat D66 en de ChristenUnie opeens aanstuurden op een kabinetscrisis. Tot voor kort vonden de twee partijen het wel oké dat Armeense kinderen Lili en Howick uitgezet zouden worden, maar toen het vandaag bekend werd dat zij kort voor hun uitzetting weggelopen waren haalden ze bakzeil. Opeens kwamen Kamerleden van die partijen met tweets waarin ze het kabinet opriepen om de twee alsnog een verblijfsvergunning te bezorgen.
Volgens RTL Nieuws-journalist Floor Bremer is die druk er de reden van dat staatssecretaris Mark Harbers (VVD) en met hem het hele kabinet hun standpunt op het laatste moment gewijzigd hebben en Lili en Howick toestemming gegeven hebben om alsnog in ons land te blijven.
https://twitter.com/floorbremer/status/1038424313236533248
Het zal niemand verbazen dat D66-leider (voor hoe lang nog? Meneer wordt ervan beschuldigd dat hij zijn ex-vriendin dwong tot een abortus. Als dat zo is kan hij natuurlijk niet aanblijven, zeker niet aangezien hij en zijn partij zichzelf maar al te graag neerzetten als ware feministen) Alexander Pechtold meteen de eer opeiste voor deze ontwikkeling:
https://twitter.com/APechtold/status/1038422277019381761
Jaja, Alexander, Lili en Howick hebben het allemaal aan jou te danken. Jouw moed heeft ervoor gezorgd dat ze tóch mogen blijven. Je bent een held. Echt waar.
Ahem.
Hoe dan ook, natuurlijk bewijst dit fiasco wél dat de asielprocedure nu eindelijk eens hervormd moet worden. Zoals voormalig VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn tweet:
https://twitter.com/ajboekestijn/status/1038427724472299521
Zo is het maar net. Het enige probleem? Er is een enorme asielindustrie ontstaan. Iedereen die daarbij betrokken is zal zich met hand en tand verzetten tegen zulke hervormingen. Uiteindelijk zal er dus helemaal niets veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten