Rutte sinds eerste kabinet al bezig met afschaffen dividendbelasting

December 2010, toen Mark Rutte nog een baby-face had en net twee maanden met zijn eerste regeerperiode bezig was, was hij al bezig met praten over het afschaffen van de dividendbelasting. Shell schoof het onderwerp voor z’n neus. Dat meldt RTL Nieuws.

RLT Nieuws wist op basis van de Wob, de Wet openbaarheid van bestuur, te achterhalen dat ‘sinds den beginne‘(pdf) Rutte al werd benaderd door Shell en gesprekken voerde omtrent een fiscaal vestigingsklimaat, met name de dividendbelasting. Naast Shell stonden er ook gesprekken met topmannen van Akzo, Philips en Unilever op de planning. Schijnbaar vormen de vier een clubje onder de naam ‘ABUP’ en voeren zij periodiek overleg met het ministerie van Financiën. Zij wilden in 2008 al van de belasting af.

Rutte lijkt daarmee bought and paid for, volledig in de zak van ‘het grootkapitaal’ zoals de socialisten zouden zeggen. En geef ze eens ongelijk. Prima als de dividendbelasting de nek wordt omgedraaid wanneer er hard bewijs voor kan worden gevonden dat dit ten gunste van Nederland zou zijn. Dit kwam echter uit geen enkele conclusie naar voren!

Unilever heeft nu echter wel toegezegd haar hoofdkantoor in Rotterdam te vestigen maar ook dit blijkt niks voor Nederland op te leveren. Wat is dan hetgeen dat Rutte eindelijk over de streep trok om de dividendbelasting af te schaffen? Staat hem een mooi baantje te wachten na zijn regeerperiode? Lilian Marijnissen van de SP zal hem dinsdag het vuur aan de schenen proberen te leggen tijdens het vragenuurtje van de Tweede Kamer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ruud562

  Naturlijk krijgt onze nationale volkverlakker en aartsleugenaar na zijn politieke loopbaan een baan aangereikt van zijn ‘vrinden’ bij de Shell e.d.

 2. Ruud562

  Natuurlijk krijgt onze nationale volksverlakker en aartsleugenaar na zijn politieke loopbaan een baan aangereikt van zijn ‘vrinden’ bij de Shell e.d.

 3. Holland

  Rutte runt een georganiseerd misdaadsyndicaat, dat is duidelijk.

 4. Bloem

  Het OM zou eens moeten onderzoeken of er strafbare handelingen aan de orde zijn. E.e.a. lijkt erg onzuiver

 5. Black Jack

  Rutte doet een Bilderbergje

 6. Pescador

  Ik denk dat rutte nu al een aardig extra zakcentje krijgt van die gasten

 7. Stanly2000

  Lilian, doe geen moeite! Je krijgt toch geen antwoord van die man,

 8. Seneca

  het is nog maar de vraag of Unilever in NL komt. ik heb vernomen dat op de eerstvolgende aandeelhouders vergadering er gestemd wordt, waar dit hoofdkantoor wordt gevestigd. alle opties liggen open en mijn wens/hoop is dat er nadat deze wet er ‘doorheen is gejasd’ de vergadering besluit om zich elders, dus niet in NL, te vestigen. dat is een goede reden voor een kabinetscrisis en met een beetje goede wil, een onderzoek naar de financiële handel en wandel van onze schaterlachende oplichter.

 9. Pescador

  Ik denk inderdaad dat het OM hem wel eens zou kunnen vervolgen want hij blijkt dus al vanaf het begin de zooi te belazaren

 10. wheelboy

  Och Rutte en zijn kabinetten hebben alles bij mekaar gelogen .Was het eerst 1,4 miljard loopt nu al op na 2 miljard .En voorlopig krijgen wij het volk een BTW verhoging op ons bord samen met de rekening van de energie transitie dmv verhogingen belastingen op het gas .Volgend jaar weer .En dan zeggen de koopkracht neemt toe . Komt bij dat 80% van de Co2 uitstoot door bedrijven wordt gedaan en die niets hoeven te betalen .Omdat ze bang zijn dat de concurrentie slechter wordt . Dit alles dankzij VVD D666 CU en GL en PVDA .

  1. wheelboy

   Oeps vergat er een CDA.

 11. Two Ravens Black Kettle

  De landverrader, beroepsleugenaar en Frau Merkel’s Toyboy Rutte is de leider van een misdaadsyndicaat.
  Een misdaadsyndicaat dat gesteund wordt door 75% van de Nederlandse Zombiebevolking.

 12. Duke

  De oppositie zou een motie moeten indienen dat Rutte niet bij een van deze bedrijven in dienst mag treden, geen werkzaamheden voor verrichten vanuit een andere organisatie, of een beloning mag aannemen in prive of met een rechtspersoon waarin hij een belang heeft in de komende 20 jaar. Dit om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

 13. Gerlos

  De onderstaande trollen zijn allemaal een grote vriend van Rutte, en terecht want ONS LAND floreert als nooit te voren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.