Studenten bezetten het lelijke P.C. Hoofthuis wegens bezuinigingen: ontruiming dreigt

Studenten hebben het P.C. Hoofthuis bezet, wegens bezuinigingen in het onderwijs, het schrappen van de dividendbelasting, slecht diversiteitsbeleid en te hoge werkdruk. Om die redenen vonden ze het nodig om eigendom te barricaderen en er een ‘autonome universiteit’ van te maken. GroenLinks Amsterdam heeft zich er al mee bemoeid en lijkt de studenten te steunen. Ironisch genoeg heeft burgemeester Halsema, zelf een GroenLinkser, de studenten geboden om het gebouw te verlaten.

De studenten mochten in de Balie plaatsnemen en ze kregen tot 15.30 de tijd. Dat ultimatum laten ze lekker schieten, dus ze zitten er nog steeds. Daarnaast wilde Halsema naar binnen gaan, maar is ze tegengehouden door de studenten. Even later ging ze weer droevig naar huis. Zo droevig, dat ze de pers niet te woord wilde staan. Tot nu toe gebeurt er nog niet veel, grootschalige acties blijven uit. Het Singel is afgesloten en het pand lijkt op een zeker moment ontruimd te worden. Wanneer dat gebeurt? God mag het weten.

Er zouden een kleine 200 studenten in het gebouw zijn. Omstreeks 12.30 uur gingen tientallen studenten naar binnen die meededen aan de March for Education 2.0.

De universiteit heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk en zegt dat de studenten schade hebben aangericht. De bezetters weigerden vanochtend met het universiteitsbestuur in gesprek te gaan. Halsema staat met beide partijen in contact.

de Maagdenhuisbezetting was net zo kansloos en riekte naar links-radicale politieke doeleinden. Een stel hippies die ‘strijden’ voor diversiteit, behalve voor intellectuele diversiteit. Dit gaat ook weer duizenden euro’s kosten en als de ME niet snel ingrijpt, dan zijn we waarschijnlijk weer maanden verder. Universiteitsgebouwen bezetten helpt niet meer. Dat is niet meer in. Houd toch op met het vernielen van andermans eigendom. Niet dat het mij gaat om het P.C. Hoofthuis, want dat vind ik een intens lelijk gebouw. Het kapen en vernielen van eigendom is gewoon ‘not done’.

Op het moment van schrijven gaat de ontruiming bijna van start.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Ik kan die jongeren begrijpen. Het zittende kabinet heeft foute prioriteiten: cadeautjes voor rijke multinationals terwijl het geld zoveel zinvoller besteed zou kunnen worden. Hierdoor voelen deze jongeren zich niet serieus genomen. Toch moedig ik ze dringend aan om zich aan de wet te houden, want met geweld los je niets op.

  De manier hoe mevrouw Halsema met de situatie omgaat is buitengewoon bewonderingswaardig!

  1. Capo

   Svetlana

  2. van Urk

   ”De manier hoe mevrouw Halsema met de situatie omgaat is buitengewoon bewonderingswaardig”. Als burgemeester ziet ze dit soort zaken opeens in een ander licht.

  3. Aytas

   Hoezo cadeautje voor multinationals? Volgens mij is er niets weggegeven. Reken jij je altijd rijk met geld dat er niet is? hoop dat je met je eigen financiën realistischer bent.

 2. DolleDries

  Minder zuipen en snuiven en dan redden ze zich wel.

 3. Aytas

  Hoezo cadeautje voor multinationals? Volgens mij is er niets weggegeven. Reken jij je altijd rijk met geld dat er niet is? hoop dat je met je eigen financiën realistischer bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.