Tot de tand toe gewapende schoolschutter van Roermond mag naar huis met een enkelbandje

In Nederland zijn we niet zo bekend met de term ‘school shooter’, dat vinden Nederlanders vaak maar een eng fenomeen uit de Verenigde Staten. Toch was Roermond ineens het toneel van een echte ‘school shooter’, een schoolschutter. Tot de tand toe gewapend (licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl) stormde hij de school binnen en loste een aantal schoten. Niemand raakte gewond, maar het had net zo goed anders kunnen aflopen.

Als u dit scenario leest, dan schrikt u natuurlijk. Stelt u zich eens voor dat het een school zou zijn waar uw kind op zat? Dan komt zo een gevaarlijke jongeman binnen en die kan zomaar het leven van uw kind wegnemen. U zou willen dat dit niet nog een keer zou gebeuren, want op dit moment liep het gelukkig allemaal goed af. De jongen werd buiten overmeesterd nadat die was ingepraat door leraren en wordt verdacht van poging tot moord.

Hij mag nu naar huis. Met een enkelbandje.

De Roermondse schoolschutter mag onder strenge voorwaarden naar huis. Hij moet een enkelband om, heeft de raadkamer beslist.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de jongen van het bedreigen van meerdere personen, wapenbezit en van poging tot doodslag dan wel het toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De jongen zat vast in een jeugdgevangenis. Over een maand kijkt de rechter opnieuw naar de zaak.

Ligt het aan mij, of is dit van de zotte? De politie moet altijd proportioneel handelen en mensenrechten zijn een groot goed, helemaal niets mis mee. Toch kan ik mij niet van de indruk onttrekken dat deze beslissing hele nare gevolgen kan hebben.

Wie weet voelt deze jongeman nog meer wrok en als die dan echt iets wil doen, dan gaat het sowieso gebeuren. Op dat moment is een enkelbandje niet goed genoeg. Laten we hopen dat het niet zo ver zal komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. HEM

  Fijn dat advertenties van Ziggo het lezen van DDS en het reageren schier onmogelijk maken.
  Maar
  over de
  school
  schutter
  het
  volgende:

  Justitie
  in Roer
  mond is
  volledig
  gestoord
  evenals de
  rechters.
  Zij willen
  eerst
  bloed zien
  en zullen
  dan laten
  weten dat
  zij er niets aan
  kunnen doen.
  Vraag maar
  eens een interview
  aan met
  Pulles.
  De President
  van
  de rechtbank.
  Een Nep-rechter.
  Nep-Rechters
  zijn de ratten
  van onze rechtstaat.

  1. Aytas

   Wat zou jij voorstellen? Een volksgericht op het weiland van dolle dries? Man de Nederlandse rechtsstaat behoort tot de beste in de wereld, je bent als burger vrij goed beschermd tegen willekeur van de staat, ik neem aan dat je het belang daar toch wel van inziet. Nederland zou best zwaarder mogen straffen maar ik zou niet graag Hongaarse toestanden hebben waar die willekeur wel bestaat.

   1. Holland

    Wat weet Aytas van Hongarije af, behalve wat zij daarover leest in de fakenews MSM media? Neemt Aytas alles voor zoete koek aan wat de Lügenpresse haar voorschotelt?

    1. swetsnek

     #holland ayakkes is een vent en dan weet je het wel he

    2. Aytas

     Inhoud is niet echt je sterkste kant. Je kent me niet eens en ik lees voornamelijk rechtse media. Neem een voorbeeld aan swetsnek die heeft tenminste zelfkennis, hij weet dat hij uit z’n nek lult en heeft zijn nickname daarop aangepast. Heb ik persoonlijk wel respect voor. Swetsnek wat toepasselijk iets zinnigs komt er toch niet uit. Voor jou koprot misschien een idee? Probeer je een beetje te helpen een toepasselijke naam te bedenken. Volgende keer inhoudelijk anders krijg je geen reactie terug. Ik lul maar wat, zou ook best kunnen voor jou. Kies zelf maar wat het word.

     1. Holland

      Ayas je doet straffe uitspraken over ‘Hongaarse toestanden’ en ik vraag je wat je van Hongarije weet.

      Je lult er een eind omheen zonder antwoord te geven, dus ik moet concluderen dat je een zwamneus en fantast bent.

      En jij durft het over inhoud te hebben en Swetsnek de maat te nemen?

     2. Aytas

      Holland
      Als je me iets zou vragen op een serieuze manier zou je voor een andere manier van aanspreken kiezen. Dan zou je zeggen hoe weet je dat? Heb je dat uit msm.? Ik weet dat van zakelijke contacten, die hebben mij genoeg verteld, het bedrijf waar ik voor werk laat daar houten kinderkamers maken.

      Swetsnek laat echt inhoudelijk zien waar hij voor staat. Noem het een koekje van eigen deeg.

 2. HEM

  Fijn dat
  advertenties
  het lezen
  van DDS
  artikelen
  onmogelijk
  maken.
  Maar
  over de
  school
  schutter
  het
  volgende:

  Justitie
  in Roer
  mond is
  volledig
  gestoord
  evenals de
  rechters.
  Zij willen
  eerst
  bloed zien
  en zullen
  dan laten
  weten dat
  zij er niets aan
  kunnen doen.
  Vraag maar
  eens een interview
  aan met
  Pulles.
  De President
  van
  de rechtbank.
  Een Nep-rechter.
  Nep-Rechters
  zijn de ratten
  van onze rechtstaat.

  1. struisvogelpolitiek

   @HEM
   Ook al last van al die advertenties? Ik ben al 2 weken aan het klooien om ze weg te krijgen, volgens mij ligt het aan Google Chrome. Wat ik wel heb gedaan is links boven in de hoek op “niet beveiligd” geklikt en dan krijg je extra instellingen van de DDS. Zo heb ik diverse bedrijven die cookies verzamelen uitgeschakeld met het resultaat minder advertenties. Het is maar een tip wat misschien ook bij u helpt. Succes.

 3. hans-e-pans

  Hij zal bij de recherge wel verteld hebben wat men graag wilde horen, dus dan mag hij weer buiten gaan spelen. De zaak gesloten totdat zijn rechtzaak voorkomt over zeg 2 a 3 jaar. Simpel Nederland.

 4. Adriaan

  @Lars, dit is een walgelijk artikel. Je hebt het over een ‘school-shutter’. Zo doe je mee aan valse berichtgeving. Deze jongeman heeft niet in het wilde weg op mensen geschoten. Dat doet namelijk een school-shutter. Deze jongeman had ruzie met een medeleerling en die wilde hij te lijf gaan. Als je zo doorgaat, wordt het een zooitje op DDS.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Adriaan schreef:

   “…Zo doe je mee aan valse berichtgeving. Deze jongeman heeft niet in het wilde weg op mensen geschoten. Dat doet namelijk een school-shutter. Deze jongeman had ruzie met een medeleerling en die wilde hij te lijf gaan…”

   Ik ben het met je eens, Adriaan!
   DDS claimt zich van de MSM te distantiëren…
   …maar maakt ’t nog mooier dan de MSM.

 5. Ni28

  Nederland bewijst weer een paradijs voir de criminelen te zijn. Een gevaarlijke schutter mag op straat rondlopen. Geen wonder dat gevangenissen leeg rake. Nederland is een open gevangenis. Hoe dom kunt je zijn?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.