Transgender stopt met ‘strijd’ om als vrouw mee te kunnen doen aan de vrouwencompetitie

In Australië heeft de transgender Hannah Mouncy een lange strijd gevoerd om als vrouw mee te mogen doen aan de vrouwelijke variant van de football-competitie. Die strijd staakt ze nu, aangezien ze naar eigen zeggen het onmogelijk wordt gemaakt om met de strijd verder te gaan. Ze/het/hij is ervan overtuigd dat de toekomst zal oordelen over de organisatie.

,,Ze hebben er alles aan gedaan naar een punt toe te werken waar ik niet verder meer kon. Ooit wordt duidelijk wat achter de schermen allemaal is gebeurd. Dan komt een treurige organisatie zonder leiderschap naar voren”, aldus Mouncey, die in 1989 als man werd geboren en tot haar transitie Callum heette

De AFL, de organisatie van de Australische vrouwencompetitie, zegt aan het einde van de week met een reactie te komen. Op 31 augustus trad in de AFL de ‘Gender Diversity Policy’ in werking. Daarin is vastgelegd dat transgenders mee kunnen doen. Een van de voorwaarden is dat ze aantonen dat hun testosteronniveau minimaal twee jaar onder een bepaald niveau blijft. Mouncey zegt dat dat bij haar het geval is.

Laten we voorop stellen, als we de foto’s bekijken, dan is er niet veel vrouwelijks aan de voormalige Callum. Dat is niet erg. Dat maakt mij helemaal niet uit. De fysieke aspecten van mannen zijn fundamenteel anders. Laten we beginnen bij de genen. Maar goed, we zijn wel in een wereld beland waarbij dit soort ‘problemen’ de kop op gaan steken.

Hoe gaan we dat doen met mensen die transspecies zijn, of transage, of noem maar een variant. Die stromingen zijn ook geworteld in het negeren of afstoten van de oorspronkelijke fysieke en genetische fundamenten van een persoon. Die zouden net zo veel rechten moeten hebben als mensen die vinden dat ze als het verkeerde geslacht zijn geboren. De radicale vrijheid tot op de grens doorgevoerd. Veel succes!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. rosmalen53

  En terecht
  Zo min mogelijk aandacht schenken aan deze hype is het beste.
  Ze weten van ellende niet meer wat ze met hun geld moeten doen
  Welvaartsziekten noemt men dat

  1. Original NL

   De lieverd is 1.90 m en weegt 100 kg, beetje onvrouwelijk…toch??

 2. Ni28

  Minderheden moeten niet alles bepalen voor de meerderheid. Het moet niet gekker worden.

 3. FransjeKoolen

  Dan wint onze Churandy Martina tenminste eindelijk goud op de 100 en 200 meter. Als model winnen ze uiteindelijk ook prijzen. Ik noem Loiza als winnares van Hollands next top model en Caitlin jenner voorheen tienkamper Bruce werd in de VS uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Het moet echt niet gekker worden. Alsof die transvrouwen ineens gaan menstrueren of in de overgang terecht komen. Ik vind wel dat ze als vrouw ook als vrouw betaald moeten krijgen en dus tussen de tien en vijftien procent loon inleveren. Dan gaat de pruik heel snel af en de broek weer aan.

  1. Stanly2000

   Fritsje??

 4. Mart

  Tja,balletjes kwijt,pikkie ongebouwd als clitoris,en nú jobje kwijt….denk na voor je begint.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.