Video! DWDD maakt ruimte voor migratiedebat en het blijft netjes!

Jan Latten en Jan van de Beek worden met de dag beruchter. Latten schoof aan tafel bij De Wereld Draait Door om over zijn demografie-onderzoek te praten!

Mathijs van Nieuwkerk speelde dit keer het linkse spelletje niet mee door veel te ver in te gaan op bepaalde details of anderzijds het onderzoek proberen te ontkrachten. Hij wilde de grote lijn weten en het bij één aspect van het onderzoek houden, namelijk segregatie.

Prem probeerde er nog doorheen te blèren door mensen uit Staphorst als wezenlijk anders te typeren als mensen uit Amsterdam, maar Latten kreeg mooi de tijd om een fatsoenlijk tegenargument te geven én drukte zich geen énkele keer ongelukkig uit.

Latten probeert met zijn onderzoek duidelijk te maken dat er een aannemelijke situatie zal gaan ontstaan waar Nederland, bij hetzelfde beleid, in 2060 zo’n 20 miljoen inwoners zal hebben, waarvan de meerderheid met een migratieachtergrond. Links krijgt daar doorgaans kriebels van ‘want wat maakt het uit’ maar Latten spitst zijn ongenoegen juist toe op het laten uitgroeien van meerdere groepen met andere waardesystemen.

Hij erkent ook dat iemand uit Staphorst verschilt van een Amsterdammer, maar in grote lijnen hebben zij voldoende overeenkomsten om samen door één deur te kunnen. Wanneer grote groepen met andere waardesystemen voor langere tijd naar Nederland komen, zullen zij mensen van dezelfde waarden opzoeken en zich uiteindelijk afzetten tegen andere waardesystemen. Men leeft dan langs elkaar heen op plaatsen waar ook andere waardesystemen zijn genesteld, in plaats van de Staphorstenaar en de Amsterdammer.

Een heel net betoog met duidelijke en genuanceerde uitspraken, waar alleen Prem even vervelend tussendoor kwam doen. Pareltje van een item bij DWDD dus dit keer! Zeker het kijken waard!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De TPO-Podcast met Roderick Velo is altijd te beluisteren waard.

  Overigens dient
  De Orwelliaanse Staatsmedia ontmanteld te worden

  1. Blue monday

   Meneer fiets gaat in rap tempo gevallen journalisten als Joost Niemoller achterna.

   Vreemd dat zo veel journalisten die op hun retour zijn, zich zo laten kennen.

  2. Frits Jansen

   DWDD is van de VARA, niet van de “staat”.

   1. Arie B

    VARA = links bolwerk = NPO = staats(brainwash)media.

 2. JanKlaasen

  Helaas wil niemand kijken naar de MSN en zeker niet naar DWDD. Dus dit bericht is aan dovenmansoren gericht.

  1. Blue monday

   Niemand?..spreek voor jezelf.

   1. JanKlaasen

    Blue: Was ironisch bedoeld voor de meeste reaguurders.

    1. Cas-v86

     Ik denk niet dat je weet wat ironie inhoudt. Je bedoelt misschien sarcastisch?

 3. Ni28

  Wonderen bij NPO of ziet men langzaam het licht voorbij komen? Waarschijnlijk wil de NPO geloofwaardiger overkomen als er nu feiten op de neus gedrukt worden die niet zo leuk zijn. De linkse droom vervaagt in de realiteit. Verstandige mensen hebben het al veel langer over. De linkse droom is edn nachtmerrie. Door fouten van dit kaliber zijn al eerder beschavingen verdwenen.

  1. Dubbele Komma

   De onthullingen over de linkswappies wereld volgen elkaar snel op.

   Linkswappies moeten maar eens wakker gaan worden.

   Feiten zijn feiten,Wat de linkswappies er ook van maken voor zichzelf in hun linkswappies wereld.

   Soort sesamstraat maar dan niet met poppen zonder hersens,maar linkswappies zonder hersens. (Pleonasme)

   😀

 4. Dubbele Komma

  Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950, toen ons land nog geen tien miljoen inwoners telde. Zij herhaalde dat in 1979: ‘Nederland is vol, ten dele overvol.’

  Zij werd daarin bijgevallen door veel vooraanstaande Nederlanders zoals de econoom prof. dr. Jan Pen en oud-ministerpresident dr. Jelle Zijlstra, die in 1997 nog schreef: ‘Nederland is vol, vol, vol.’ Deze mening wordt ook gedeeld door vele buitenlandse experts. Zo verbaasde de Britse hoogleraar in de planologie prof. Barrie Needham zich reeds in 1997 over het enorme tempo waarmee in Nederland de open ruimte verdwijnt. Hij was verbijsterd dat dit alles zonder noemenswaardig protest van de burgers gebeurde.”

  bron: jdreport.com/koningin-juliana-zei-het…

  1. Aytas

   En wat is hun ongelijk gebleken.

 5. Aytas

  Oh jee de wereld wordt kleiner. De man geeft zelf al aan dat het eigenlijk een gok is. Het zal in ieder geval niet de kant van Amerika of Australië opgaan waar de oorspronkelijke bewoners in de minderheid zijn. Volken zullen 1 worden is niet tegen te gaan. Veel Nederlanders hebben noord Afrikaans bloed in zich zonder het te weten. Dit soort dooms day wetenschappers serieus nemen is dom.

 6. Heinz

  Tukkers zoeken mekaar ook op in een grote massa. Hetzelfde bij Friezen en Limlanders. En zij spreken dan het liefst in dialect.

  1. Frits Jansen

   Daarom ondersteun ik van harte de onafhankelijkheid van Limburg, met Wilders erbij. Uiteraard gaan daarna de grenzen potdicht om te voorkomen dat Wilders ooit nog in de buurt komt van Holland.

   We hebben Hollandse normen en waarden, en de boeren en buitenlui uit de periferie rotten maar op als het hun niet bevalt. Ik had een Brabantse collega die ik nauwelijks kon verstaan. Wie nasr de Randstad wíl moet eerst de taal leren, verdorie!

 7. Frits Jansen

  Mensen “met andere waardesystemen”.
  Zo wordt de wereld opgedeeld in hoogstaande Hollanders een buitenlandse beesten, een koloniale benadering.
  Als je dan doorvraagt blijkt het grootste probleem de ongelijkheid van man en vrouw te zijn, alsof wij die al lang achter ons hebben gelaten.
  Islamitische regels beogen trouwens vrouwen te beschermen. In islamitische landen heeft de metro aparte wagons voor vrouwen – wat ze een hoop stiekem gedoe bespaart van mannen die nog niet door #MeToo bekeerd zijn.

  Laten we blij zijn met een beetje diversiteit. Als Hagenaar heb ik een andere cultuur dan een Hagenees – maar ik accepteer dat zo lang elementaire menselijke waarden worden gerespecteerd. En die zijn wel degelijk universeel. Vandaar ook dat de VN universele mensenrechten kent.

  1. BB

   @TK

   Ow ja? Die zijn weldegelijk universeel?

   Zeker nooit gehoord van de Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam en Universele islamitische verklaring van mensenrechten.

   De reden waarom de Caïro-verklaring is opgesteld is omdat moslims meerdere bepalingen uit de UVRM afwijzen, zoals de vrouw-mangelijkwaardigheid, de vrijheid van religieuze overtuiging, en de gelijkwaardigheid tussen alle mensen ongeacht hun religie.

   Vertel eens, wat vind je daarvan?

   1. BB

    Excuus!
    Bovenstaande reactie is @Frits Janssen.

   2. Tengo Kawana

    @BB,
    Ik neem aan dat u Frits Jansen beoogde aan te spreken.

    1. BB

     @TK

     Inderdaad.

     Maar ik zou ook graag van u willen weten wat u daarvan vindt.

 8. Arie B

  Prem is echt gestoord. Dat die nog los rondloopt en zelfs belastinggeld betaald krijgt voor het uitkramen van zulke baarlijke nonsens is tenenkrommend. Wat een bal gehakt. Zou niet misstaan bij het debielenclubje van Bij1.

 9. Gerlos

  Prachtig verwoord door de heren Latten en van der Beek, alleen die schreeuwlelijk Prem die pruim in niet.met zijn nietszeggende commentaar.

  1. sjun

   Prem Shivram Shaw Radhakishun geeft met zulke optredens bepaald geen goede naam aan multiculturele verrijking en verheldert nog eens dat jarenlange inwoning niet automatisch tot fantastische resultaten van inpassing leidt. Gelukkig zijn er dan weer mensen als Afshin Ellian op te voorkomen dat er spontaan een grote waardevermindering van leefgebieden zou ontstaan doordat verstandige mensen er subiet wegtrekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.