Video: Orbán heeft het aan de stok met de EU maar vecht terug!

Het was weer een gezellige dag vandaag in het Europees Parlement. Hongaarse premier Viktor Orbán kreeg een reeks beschuldigingen naar zich toegeworpen vanuit Judith Sargentini (GroenLinks) maar Orbán is een taaie en vocht terug!

Sargentini is Hongarije-rapporteur en stelde een aantal zaken aan de kaak waarvan zij meent dat het zó erg is dat Hongarije ‘the nuclear option,’ oftewel een artikel 7 procedure, verdient. Deze procedure zou Hongarije het stemrecht kunnen laten opschorten bij de EU.

Orbáns’ regering zou onafhankelijke media, rechters en academici belemmeren en vervangen voor ‘vriendjes’. Sophie in ’t Veld doet ook een duit in het zakje en beschuldigt Orbán van het overtreden van EU-regels. Udo Bullmann, de leider van de sociaal-democraten, noemt de regering Orbán ‘het meest corrupte systeem in de EU’.

Orbán reageerde fel en zegt te staan voor de bescherming van zijn land en Europa. Hij haalt onder andere aan dat hij illegale migranten weigert en de christelijke cultuur van Hongarije tracht te waarborgen.

“U denkt het beter te weten dan het Hongaarse volk,” roept hij in de zaal. Voor Sophie in ’t Veld, die voorstander is van migratiewetgeving op Europees niveau zodat lidstaten ‘eindelijk doen’ waar hun bevolking helemaal geen zin in heeft, is dat een treffende beschrijving. Ook Sargentini die in tien jaar tijd niks voor elkaar heeft gekregen, gaat dat aardig op. Sophie gaf nog even een veeg uit de pan door te benadrukken dat Orbán alleen door z’n eigen fans werd toegejuicht, nou, wat een afgang zeg…

 

Binnenkort horen we meer over of Hongarije nog stemrecht heeft of niet en wat Orbán met de uitslag gaat doen. Het zijn weer spannende tijden in de EU!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. sonar

  Orban zet de Dictoriale EU onder druk en stap uit die mafia clan ,dat veel beter voor Hongarije en dan volgen er meer en wordt die club ontmanteld .

 2. Dirkje60

  Het meest corrupte systeem in de EU
  Als er een systeem corrupt is dan is dat wel de EU.

  1. Dubbele Komma

   Precies,dirkje!

 3. sjun

  Victor Orban heeft alweer gelijk en zal op de hoogte worden gebracht dat Judith Sargentini en Sophie in’t Veld slechts een deel van het Nederlandse volk vertegenwoordigen. Er is natuurlijk een reden dat er geen referendum gehouden wordt over de vraag of Nederland zo schandalig veel per hoofd van de bevolking aan Europa moet blijven betalen om vanuit Brussel gekoeioneerd te blijven worden of dat NExit wel eens de goedkopere meer te prefereren optie zou kunnen zijn. Een optie die het eveneens mogelijk maakt om weer handel met Rusland en China te initiëren waardoor er in het Westland weer veel meer werk ontstaat en er meer goedkoper gas naar Nederland kan komen.

  1. Bloem

   Het is opmerkelijk dat de enige Europese leider die naar zijn volk luistert, door de EU wordt weggezet als corrupt en een gevaar voor de democratie. Van zo’n organisatie kan men het beste zo snel en hard mogelijk wegrennen. Sargentini is een misbare clown die door de EU misbruikt wordt om de boodschap te brengen. Indien er een plan B nodig is, zal men haar slachtofferen. Dat heeft ze alleen nog niet door.

 4. cmsuijkerbuijk

  Kijken: Verdediging van Orban door Farage: https://www.youtube.com/watch?v=vsJ_9Tz4oVk

  1. Kees

   Schitterend!

  2. Tengo Kawana

   Extreemrechtse populisten steunen elkaar uiteraard.

   1. Ad Infinitum

    Een soort van kartel, kwartet, of hoe je het ook noemen wilt.

    1. Stanly2000

     Zei Ernst tegen Ernst.

 5. DolleDries

  Duizenden mensen gingen naar de straten van Polen om foto’s van Merkel te verbranden in een groot protest tegen islamitische immigratie
  Polen is de migratiecrisis en het open grenzenbeleid van de Europese Unie zat. Duizenden gingen de straat op om te protesteren tegen de open grenzen en riepen op om ‘nep’-vluchtelingen en illegale immigranten terug te deporteren naar waar ze vandaan kwamen.
  Na dodelijke terroristische aanslagen in heel Europa willen de Poolse bevolking veiligheid en geen open grenzen. Elk westers land heeft het recht om zichzelf te verdedigen, zijn grenzen te sluiten en illegale immigranten terug te sturen naar waar ze vandaan komen, maar niet met de Europese Unie.
  De Europese Unie ontkent de soevereiniteit van haar leden, Frankrijk en Duitsland kunnen feitelijk beleid bepalen voor alle leden van dit orgaan.

  1. Bloem

   De EU realiseerd zich niet dat de Oostblok burgers blij zijn dat ze het juk van een suoerstaat kwijt zijn en ze niet van plan zijn een volgend juk te accepteren. De opstelling van Oost-Europa kon wel eens de redding van de vrijheid in het westen betekenen

   1. Bloem

    Realiseert

   2. Elu Thingol

    In plaats daarvan gedraagt de eigen staat zich ondemocratisch.

    1. Stanly2000

     Guus wie bedoel je met de eigen staat? Nederland?

     1. Elu Thingol

      Nee, de Hongaarse.

   3. Ni28

    Het probleem is, Bloem, dat deze landen netto ontvangers zijn en dat geld erg machtig is en doet vele idealen doven. Dat kennen wij hier in het Westen erg goed en geloof mij dat in die zin zijn zij daar niet beter dan hier.

  2. Ikbenhetbeu

   De EU heeft het over Europese waarden, maar als heel veel landen en burgers het niet met de deze waarden door Brussel aan ons opgelegd, wat betreft immigratie en ‘vluchtelingen’ eens zijn, is het tijd voor een bindend refenendum, zowel hoe alle EU burgers hier over denken alsook of we uberhaupt nog wel een (dictatoriaal niet democratisch) EU willen.

 6. Bloem

  Het ben van het einde van de EU is al een tijdje ingeluidt. Dit zijn de laatste stuiptrekking van een supercorrupte organisatie.

  1. Bloem

   Ben = begin

  2. Tengo Kawana

   “Het ben van het einde van de EU is al een tijdje ingeluidt. “

   De heer Bloem heeft de discussie vandaag weer helder geopend.

   🙂

 7. fusilier

  De E.U is Duitsland. Kan niet wachten tot er een volksopstand komt van ongekende omvang daar, en dat merkel berecht word voor de misdaden tegen haar eigen bevolking, en voor de rest van haar leven de cel indraait ,wegens hochverrat. Normaal staat hier de doodstraf op.

 8. Ni28

  Johannes Hus, de Boheemse hoogleraar heeft het tegen de heersende macht opgenomen en werd door deze in 1415 in Konstanz verbrand. Ik moest even aan denken al is de vergelijking met Orban niet helemaal kloppend. Maar beide hebben zich gekeerd tegen de oprukkende macht die in haar streven voor de bescherming van democratische waarden autocratische trekken niet schuwt en de democratie daarmee juist schaadt.

  1. Elu Thingol

   Deze vergelijking is ronduit lachwekkend.

   1. Tengo Kawana

    Ach, je moet maar denken, elke vergelijking gaat mank, Elu.

    🙂

    1. Elu Thingol

     🙂

   2. Holland

    Elu zet zichzelf behoorlijk voor schut door een uitstekende en ter zake doende vergelijking van Ni28 lachwekkend te noemen. Elu is dan ook een sukkel die nooit iets begrijpt.

    1. Tengo Kawana

     De heer Holland stapte weer monter met zijn beste been uit bed.

     🙂

    2. Ni28

     Hij doet het in opdracht van zijn baas de oppetrol. Eigenlijk is het zo dat de oppertrol een driekoppige trol is met drie bijnamen.
     Orban heeft het precies verwoord, de EU weet beter wat de Hongaren denken en willen. Zo plaatsen zij zich boven de Hongaren. En zo vocht de heer Hus tegen de germanisatie van de Tsjechische volk door de katholieke macht van toen. In die zin vechten zij dezelfde strijd. De EU vecht zogenaamd voor de democratie maar gebruikt autocratische methoden. Ik denk dat Orban in Brussel op de brandstapel zal eindigen. Eigenlijk niet eens zo ver van Konstanz.

 9. Caspar

  Volhouden, Orbán. Hopelijk ontstaat er een frisse politieke stroming, het Orbánisme, dat het urbanisme de nek om gaat draaien. Kunnen we weer veilig over straat.

  1. Ad Infinitum

   Leuk gevonden @Caspar, Urbanisme. Maar het Hongaarse volk is hier beter mee af dan met het Orbánisme. Wanneer u het urbanisme (Urbanisme is de studie van steden en hun ecologische, economische, culturele, sociale, geografische, en bestuurlijk-politieke invloed op de omgeving) voor u ziet, valt het gemakkelijk te begrijpen. Infrastructuur.!
   Dus infrastructuur waar het nou juist veel aan schort in Hongarije. Voor de verbetering daarvan krijgt Hongarije (Orbán) EU subsidie.

 10. Capo

  Euro’s, subsidie en machtsspelletjes achter de schermen zorgen ervoor dat Orban een hele sterke rug moet hebben. Hopelijk houdt hij het vol.

 11. Onno

  Orban weigert zich te conformeren aan een gemeenschappelijke afspraak binnen de EU over de vluchtelingen problematiek. Is netto ontvanger van een royale subsdie en tart de EU… Hoe is het mogelijk?

  1. Tengo Kawana

   Laten we hopen dat hij vandaag een flinke kras over de neus krijgt.

 12. Ni28

  De tirades van de linkse trollen laten helder zien dat zij geen inhoudelijke inbreng machtig zijn en hoe kort de reikwijdte van hun propaganda is. Kortom geen wezenlijke inbreng behalve het afkatten. Daarom heten zij ook trollen en zijn zij niet discussie waardig.

 13. Frits Jansen

  Toen ik vorig jaar in Budapest was werd ik van alle kanten aangestaard vanaf affiches met een boeventronie. Ik besteedde er eerst geen aandacht aan: zeker een lokale variant van Opsporing Verzocht. Tot ik opeens zag dat dat nare smoel het gezicht van Orbán was.
  De eerste indruk is vaak de beste.

 14. Kees

  Als de EU ergens een hekel aan heeft, is het wel aan onafhankelijke media, rechters en academici, waar maken ze zich dan druk over?

 15. Ad Infinitum

  Uit de Volkskrant 1 augustus 2018

  Onder de toch al wankele persvrijheid in Hongarije is opnieuw een stoelpoot afgezaagd. De goed bekeken tv-zender Hír TV is in handen gevallen van een oligarch uit de kring van de rechts-conservatieve premier Viktor Orbán. Twee bekende talkshows werden woensdag gelijk van de zender gehaald. In plaats daarvan schakelde Hír TV over naar een speechende Orbán.
  En dit is geen autocratie waarbij de vrije pers het woord ontnomen wordt?
  Dan vraag ik mij af wat dan de werkelijke betekenis is.

 16. poldi

  Reactie uit Joop
  —————–
  Iemand die de wil van het eigen volk belangrijker vindt dan de wil van Brussel wordt door Brussel niet gewaardeerd. Hij is democratisch gekozen. Als de Hongaren willen kunnen ze bij de volgende verkiezingen een andere partij kiezen.

  Zijn aanval op de pers snap ik ook wel. Het lijkt in ons land wel of de pers regeert. Als je een beetje verstand hebt en kennis van de achtergrond van zaken zie je dat bij ons in het NOS en RTL nieuws stelselmatig belangrijke feitelijke details worden weggelaten om een bepaald beeld te scheppen.

  Zeker het NOS journaal zou geen opinie moeten zijn en alle details moeten beschrijven zodat mensen zelf een beeld kunnen vormen en niet een kant uitgeduwd worden…

 17. Tengo Kawana

  Geweldig nieuws!

  https://nos.nl/l/2250050

  Eindelijk laat de EU zijn tanden zien.

  1. Ad Infinitum

   Het zal de aanhang van Orbán niet deren dat hij en een kliek om hem heen zich verrijkt ten koste van het Hongaarse volk. Als je tegen de Hongaren wil zijn, ben je voor Orbán ! Dat is nu wel duidelijk geworden.

 18. swetsnek

  DE EU IS DOOD LANG LEVE DE EU

 19. Rosasolis

  Zojuist op de nieuws gehoord, dat de vertegenwoordigers in het EU debat vandaag hebben grote bezwaren tegen het beleid van Orban en zijn partijleden in Hongarije.
  Omdat zij zwaar schenden de mensenrechten in dit land. De meerheid van de aanwezigen in het EU debaat (2/3%), hebben gestemd dat Hongagerije moet hun officieel
  geregistreerde vluchtelingen een betere leven gunnen. En ophouden ze als gevangenen te behandelen. En hun forceren te leven onder het meest onmenselijke omstandigheden.
  Omdat die omstandigheden zo erg zijn, sterven dagelijks in de Hongaarse kampen vele
  mensen vooral kinderen, aan vandaag. Trouw en de stichting Open Doors heeft hier veel aandacht besteed, gedurende de laatste 2 jaren. Omdat de omstandigheden
  zijn verergerd, kan het niet langer zo doorgaan.
  En ook vinden vele gewone burgers in Hongarije. En daarom is het vandaag HET
  hoofd onderwerp geworden in de EU vergadering . Er werd besloten dat Hongarije
  hun beleid veranderd of zij gaan hun stemrecht binnen de EU verliezen.
  Wat is er met dit onmenselijk Orban beleid aan de hand? Ik kan herinneren, jaren geleden toen ik als kind in Canada opgroeide, dat plotseling Winnipeg, duizenden
  Hongaarse vluchtelingen kregen, die vluchten voor de communisten. Arme mensen
  met kinderen in vel gekleurde hand gebreide mutsen, truien, en sokken. Deze kinderen kenden geen woord engels, en tijdens onze lessen was er een Hongaarse man om hun te trachten te begeleiden naar het Engels. Deze arme kinderen krijgen na de normale school uren, ook een uur extra Engels. Jaren geleden heb ik een lied recital op de Avro radio gegeven met liederen van Z. Kodaly. Voor de juiste Hongaarse uitspraak was ik welkom bij een Hongaarse vluchtelinge die mij had geholpen met het uitspraak van dit oude taal voor mijn radio opname. Een heel lieve vrouw die vluchtte voor de onderdrukking van haar land, jaren geleden. En wat is gebeurd met dit nu VRESELIJK
  Hongaarse regering? Inderdaad heeft de EU gelijk gestemd dat Hongarije zwaar fout is in hun beleid.
  Terecht heeft Orban nu al stemmen verloren. Omdat zijn hele beleid corrupt en ommenselijk is!
  Hongarije hoeft geen vluchtelingen meer te accepteren. Maar wat moet gebeuren met de duizenden die opgesloten zijn achter meter hoge hekken? Zijn al deze mensen
  gewoon afvaal dat opgeruimd vernietigd en opgeruimd worden? Om te zorgen dat zij van de honger dood gaan, of van de vele ziektes dat zij krijgen binnen die afschuwelijke Orban kampen. Dagelijks worden de lijken weg gevoerd uit de concentratie kampen
  van Orban. Hopelijk dat binnenkort een andere regering zoun kommen om dit domme, niet geliefde man van Hongarije kunnen afzetten? Geef a.u.b. de EU niet de schuld van die nu grote ellende van Hongarije. Als Hongarije niet zag dat zij zouden legale asielzoekers wilden opvangen, had Orban of de regering van dit land kenbaar moeten maken. Maar in plaats van overleg en samenwerking, is de “regering” van Orban nu
  overgegaan tot de meest afschuwelijke ramp van de huidige Hongaarse regering!
  Bah! Tenminste is er nog buutland Romenie die nog steeds respect heeft over mense

 20. Troelstra

  Tweemaal goed nieuws:

  In navolging van de VS, Polen en Hongarije gaat ook Oostenrijk het Verdrag van Marrakech niet ondertekenen.

  Sebastian Kurz is tegen het uitzetten van Fidesz uit de EVP.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.