Zoek het lekker uit! Dictatoriaal Marokko heeft de euvele moed om de Néderlandse ambassadeur op het matje te roepen

Want Nederland heeft kritiek geuit op de wijze waarop Marokko omgaat met de protesten in het Rifgebergte.

De Marokkaanse regering — lees: de Marokkaanse koning — is woedend op Nederland. Minister Blok had onlangs namelijk de euvele moed om kritiek te leveren op de manier waarop Marokko omgaat met de protesten in het Rifgebergte, en dan met name op de lange gevangenisstraffen die betogers krijgen. Daar komt nog eens bij dat mensenrechtenorganisaties beweren dat de gevangenen slecht behandeld worden. Blok noemde die berichten “zorgelijk.”

Rabat vindt dat blijkbaar niet kunnen en heeft de Nederlandse ambassadeur in Marokko dus op het matje geroepen. Nederland zou zich niet mogen bemoeien met ‘binnenlandse aangelegenheden’ of iets dergelijks.

In totaal zijn in de Rif zo’n 800 mensen gearresteerd die in verband zouden staan met de protesten. De helft van hen is inmiddels veroordeeld. Ze kregen gevangenisstraffen variërend van 1 tot 20 jaar. In juni zei Blok al in de Kamer dat de straffen hem ’aan de hoge kant’ leken. Ook toen moest onze ambassadeur in Rabat op het matje komen. Nederland is het enige EU-land dat zich over de hoogte van de straffen in het Rifgebied heeft uitgesproken.

Nou, misschien dat de Marokkaanse overheid eerst maar eens naar zichzelf moet kijken. De manier waarop de overheid omgaat met demonstranten is volstrekt onacceptabel. Heel veel demonstranten hebben al enorme gevangenisstraffen gekregen, van 1 tot 20 jaar. Dat zijn belachelijk hoge straffen, zeker als je bedenkt dat er flink wat salafisten rondlopen in Marokko die, vreemd genoeg, behoorlijk met rust worden gelaten.

Dat is al erg genoeg, maar het is zo mogelijk nog schandaliger dat Nederland het énige EU-land is dat Marokko heeft durven bekritiseren. Het hoe en waarom daarvan is mij een raadsel. De EU leest immers iedereen, altijd de les. Maar Marokko blijft op de één of andere manier buiten schot?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Blok
  Dat is toch dat plasje water
  Of vergis ik me ?

 2. Dubbele Komma

  Wonen er nog mensen in de rif dan?

  Dacht dat die allemaal hier zaten en als ik dat gedrag eens bekijk van dat volk hier, is het heel goed te begrijpen dat de Marokkaanse regering af en toe even goed de knuppel eroverheen laat gaan.

  Dat rif volk zal mijn sympathie niet krijgen.

  1. MarocAanEnGelukkig

   Aan jouw opmerking zie ik dat nog niet buiten de deur bent geweest.. kijk wat verder dan je neus lang is dan zie je ook genoeg Marokkanen in die serieus mee draaien in de nederlandse maatschappij.kansarme marokkanen zijn er ook maar dat komt door de manier waarmee het systeem in nederland met ze omgaat. En wat nog erger is is dat er anno 2018 nog randdebielen in Nederland zijn die iedereen over een kam scheren..

   1. penis aqua di rosa

    Randdebielen? Praat me er niet van.
    Marokkanen en anderen en als het ze uitkomt zijn het even Nederlanders.

   2. deelszon

    @MAEG wat jij met name laat zien is de slachtofferrol en dat het onze schuld is, je moet lekker opflikkeren naar Marokko, kijk opsporing verzocht eens..mafketel..

  2. MarocAanEnGelukkig

   Jullie lijken hier net een stel ouwewijven die eerst oordelen alvorens ze kijken waar het probleem is ontstaan. ’n ambtenaar moet idd zijn woorden goed kouwen voor hij wat zegt om chaos te voorkomen. Het is een Marokkaanse kwestie en heeft niets in de 2de kamer te zoeken. Groetes

   1. Floris

    “waar het probleem is ontstaan”
    ———————————————
    Dat kan ik je wel vertellen. In Mekka, zo’n 1400 jaar geleden.

 3. AS210854

  Ben benieuwd hoelang het duurt voordat hij zijn woorden terug moet nemen.

 4. henk vintage

  Misschien kan de koning alle Rif Marokkanen terug halen en de Nederlandse ambassadeur terug sturen. Iedereen blij.

  1. penis aqua di rosa

   Te beginnen bij alle Marokkaanse nep-Nederlanders, hier gedetineerd, hun straf in hun zo geliefde Marokko uit te laten zitten en uit humane overwegingen hun gezin en alle aanverwante/clan familieleden een enkeltje geven. Familieliefde en familie verbondenheid. Allemaal gelukkig in hun zo geliefde Marokko, onder religieus gelijkgestemden etc etc etc. Zou hier zoveel ademruimte geven, minder dierenmoord (halal) en wat te denken van niet meer zo angstvallig over je schouder kijken en 10 sloten op je huisdeur. Al krijg ik het cadeau: never nooit op vakantie naar Marokko, hoe mooi het daar ook moet zijn.

 5. Seneca

  dat zijn nog eens straffen. hoe fijn zou het in ons landje zijn als 50% van genoemde straffen ook hier uitgedeeld zouden worden.

  1. Frits Jansen

   Het wonderlijke is dat islamhaters altijd pleiten voor straffen zo streng als alleen de sharia voorschrijft.
   Inmiddels is bekend dat potenramners meestal zelf homo zij, homo’s die worstelen met hun seksuele gevoelens.
   Ik krijg nu het gevoel dat de ergste moslim-Harbers zelf moslim zijn. Van mij mogen ze, maar vast niet van DDS.

 6. Floris

  West-Europa staat al decennia in de buk-houding jegens dit soort vieze moslimlanden.

  De politici die daarvoor verantwoordelijk zijn, en dat zijn er tienduizenden, zijn geen knip voor hun neus waard.

  1. Capo

   Als de dood dat de islamisten een scheet laten, inderdaad.

  2. Frits Jansen

   Als u zulke vreselijke onzin beweert valt u door de mand als trol. Gewone islamhaters bedenken zoiets niet.

 7. swetsnek

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA NUKE IT DOWN THE SHITHOLE

 8. sjun

  Die Marokkanen hebben natuurlijk gelijk dat ze hun land niet laten overlopen. Dàt zouden wij eveneens moeten voorkomen. Doordacht remigratiebeleid kan hierbij behulpzaam zijn.

  1. penis aqua di rosa

   Bij een strak remigratiebeleid is er één grote valkuil: ze hebben 2 paspoorten en dan zijn ze op het moment sepreme per ongeluk nederlander. Gaat dus niet lukken.

   1. MarocAanEnGelukkig

    2, 3 of misschien meer. Binnen de zijn we niet te houden we graven tunnels en komen aan de andere kant uit en weer terug. Bezwaar? Je kan pillen slikken of naar de dokter gaan..

    1. penis aqua di rosa

     Ja bezwaar, ga je eigen land opbouwen en florerend vwb de economie

   2. Frits Jansen

    Marokkaans paspoort afpakken? Of “inleveren”? Dat bemoeilijkt terugkeer.

   3. sjun

    De wet kan altijd worden aangepast. Weldra zal de behoefte daartoe groeien om de openbare orde te kunnen handhaven. Eerst maar eens beginnen met dat beleid. Het voorkomt alvast nieuwe cases met tot in het oneindige gerekte verblijfsprocessen.

 9. meanstreak2099

  ach, die salafisten worden hier ook met rust gelaten

 10. Adriaan

  De Marokkaanse koning heeft helemaal gelijk. Waar bemoeit die Blok zich mee? We hebben in ons eigen land al problemen genoeg.

 11. Frits Jansen

  Als ik de naam “Blok” zie haak ik meteen af. En ik denk dat ik de enige niet ben. Wie verlost deze lame duck uit zijn lijden? Begrijpt Blok dat hij alleen mag blijven omdat anders het kabinet zou instorten maar dat hij niet moet denken dat zijn beschamende gestuntel bijval oogst?

  U zegt dat Blok de moed had te zeggen wat ‘linkse politiek correcte” politici niet durfden zeggen? Dan herinner ik maar even aan dat Blok deel uitmaakt van het Kabinet, dus van een team, en dat hem dat toch verplichtte een beetje op zijn woorden te passen.

 12. lancar

  De Nederlandse regering omvat een bemoeizuchtig en egoïstisch volk en wijst graag met het bekende vingertje naar de ander, maar haar eigen zwartgallige hart onderzoeken? Ho maar.

  1. Mart

   Lancar…..Hier heeft U gelijk in.Hun bemoeizucht is legendarisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.