Lili en Howick doen een ererondje, glunderen: "Zie je wel, je moet altijd doorzetten" en willen nu hun moeder terughalen

Lili en Howick doen een ererondje, glunderen: "Zie je wel, je moet altijd doorzetten" en willen nu hun moeder terughalen

Als hun advocaten slim waren hadden ze de twee kinderen opdracht gegeven om vooral niet opschepperig over te komen.

Natuurlijk: Lili en Howick zijn dolbij dat ze in Nederland mogen blijven. Het is hartstikke mooi voor ze. Ook hebben ze dit voor een groot deel zelf afgedwongen door gewoon weg te lopen toen ze uitgezet zouden worden. Daardoor liepen de spanningen nog verder op en dwongen de ChristenUnie en D66 staatssecretaris Mark Harbers van de VVD uiteindelijk om ze alsnog een verblijfsvergunning te bezorgen. Als ze 'netjes' hadden meegewerkt hadden ze nu in Armenië gezeten.

Je kunt je voorstellen dat ze daar trots op zijn. Want je je niet kunt voorstellen is dat hun advocaten en vrienden hen niet duidelijk hebben gemaakt dat ze nu beter pas op de plaats kunnen maken en vooral niet opschepperig moeten overkomen in de media. Want het is wel degelijk een gevoelige beslissing van Harbers; zeker 'rechtse' kiezers vinden dat de twee gewoon uitgezet moeten worden en hebben de afgelopen 24 uur aangegeven bang te zijn dat het kabinet andere illegalen nu per ongeluk de boodschap heeft gestuurd dat ze mogen blijven als ze maar volhouden. Alleen daarom al is het belangrijk dat Lili en Howick zich enigszins nederig opstellen... en eigenlijk gewoon niet met de media moeten praten.

Helaas doen ze dat laatste wel... en doen ze dat op een manier die Harbers' critici alleen maar in de kaart zal spelen:

Toch hebben ze ook vrijdag hoop gehouden dat het uiteindelijk goed zou komen. Ook toen een rechter laat op de avond een streep zette door hun allerlaatste verzoek om te mogen blijven. ,,Natuurlijk voel je je op zo’n moment echt heel vreselijk. Maar als er dan op het laatste moment toch nog iets wordt gedaan, heb je wel zoiets van: zie je wel. Je moet altijd blijven doorzetten.’’

Deze twee kinderen moeten tegen zichzelf beschermd worden. Wat ze vooral niet moeten doen is lekker samen voor de camera's van het AD poseren en roepen dat ze dit zelf geregeld hebben door 'niet op te geven.' Dat is nou precies het verhaal dat de regering niet wil lezen -- en het was vrijwel zeker de voornaamste reden dat Harbers en Mark Rutte hun poot zo lang stijf hielden.

Wat het kabinet betreft komt het ergste dan nog: de twee geven aan dat ze nu hopen dat hun moeder -- die dus loog om in Nederland te blijven -- binnenkort terugkomt.

"Als dit kan, kan dat ook. Maar hoe lang het gaat duren, is ook een een groot vraagteken voor ons. Maar onze droom is wel dat we uiteindelijk met zijn drieën hier samen kunnen leven."

Je kunt Harbers en Rutte gewoon horen overgeven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties