Zucht! PVV-Kamerlid over de zeik omdat ChristenUnie plan voor aanslag “zeer ernstig” noemt

Ah ja, dat kan natuurlijk niet. Je moet iets anders roepen. Wat dan? Nou, het liefst iets over hoe vreselijk de islam wel niet is. Doe je dat niet dan ben je een smerige appeaser, aldus de ranzige PVV.

Ene René Kemp — maak je geen zorgen, ik kende hem ook niet voor vandaag — Twitterde gisteren woedend dat de reactie van de ChristenUnie op de geplande terroristische aanslag in ons land lang niet ver genoeg ging. De reden? Gert-Jan Segers noemde die plannen namelijk “zeer ernstig” op Twitter.

Blijkbaar was dat wat Kemp betreft niet afdoende:

Nou zou je denken: wat maakt het uit wat zo’n Kemp twittert? Niemand kent de man, boeien! Dat klopt. Helaas is er één twitteraar die hem wél kende: Raymond de Roon, Tweede Kamerlid voor de PVV. Die is het blijkbaar helemaal eens met Kemp en retweette diens bericht.

Dit is natuurlijk gekkigheid. Een geplande aanslag “zeer ernstig” noemen is volkomen normaal. Het betekent dat Segers het serieus neemt en begrijpt dat dit echt een probleem is — en dat we de autoriteiten dankbaar mogen zijn dat ze op tijd hebben ingegrepen.

Maar wat PVV’ers betreft gaat dat niet ver genoeg. Nee. Wat deze xenofobe extremisten betreft is er maar één goede reactie: verkondigen dat de islam een ‘hatelijke ideologie’ is en dat Nederland zo snel mogelijk ‘islam-vrij’ (lees: moslim-vrij) moet worden. Alles en iedereen dat dit niet roept is een ‘wegkijker,’ aldus dit soort lieden van radicaal-rechts.

Ik ben daar wel klaar mee, met die quasi-superieure, ronduit racistische houding van de PVV en hun aanhang. Ja, het is een serieus probleem dat er honderden potentiële aanslagplegers rondlopen in ons land, en ja, daar moet iets aan gebeuren. Maar de gekkigheid van PVV’ers helpt ons allerminst. Sterker nog, die partij maakt het alleen maar érger.

Maar ja, in het geval van De Roon moet dat ons natuurlijk niet verbazen. We hebben het hier immers over de man die in de jaren 70 van de vorige eeuw al flirtte met radicaal-rechts (dat was dus heel lang voordat er ook maar iets van een ‘immigratie-probleem’ was in Nederland).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Becker

  Opmerkelijk dat DDS de PVV typeert als “xenofobe extremisten” en “ranzig”.

  Ik had de indruk dat dit zeer rechtse blog deze partij altijd door dik en dun steunde.

  Een opvallende koerswijziging.

  1. Capo

   Héé daar is Becker, van teruggeweest… Becker heeft in elk geval de indruk, dat is een henenwijzing.

  2. struisvogelpolitiek

   Ik zie alleen maar dat de tweet van René Kemp alleen maar feiten benoemd. Verder niks mis mee.

   1. Dubbele Komma

    Ik kan de heer Kemp ook niet betrappen op onwaarheden,hij heeft gewoon gelijk.

  3. Crassus

   Mee eens. Soms moet je klippen omzeilen om niet vast te lopen in de race. Ter herinnering de Titanic. Koersvastheid is niet meer zijn sterkste punt…

   1. Capo

    Tuurlijk Willem, als je van DDS bent afgeflikkerd kom je gewoon terug met drie nickers, zo kennen we je weer!

  4. Mart

   Mij komt dit ook raar over.

 2. Elu Thingol

  Eens, Michael. Wilders en consorten voeren een politiek die nergens toe leidt, anders dan meer radicalisering enerzijds, en meer discriminatie anderzijds. En Segers heeft gewoon gelijk.

  1. Capo

   Sneu sneeuwvlokje, smeltend en sijpelend.

   1. Elu Thingol

    Capo is nog steeds niet uitgesijpeld en uitgedruppeld. Ik wens hem alle goeds. Toilet: eerste deur, rechts.

    1. Capo

     Tengosokpop!

     1. Elu Thingol

      De definitie van dat woord is me niet bekend, druppelaar.

     2. Capo

      Sokpop van Tengo, Willem.

     3. Elu Thingol

      Wie is Willem; ome Willem, meester Willem, Jan Willem, Wout Willemsen? Wil Willemsen?

     4. Holland

      Elu, ga hier niet lopen klieren. Lekker nu naar bed, dan ben je morgen als eerste bij het traporgel in je kerk.

   2. Dubbele Komma

    Feiten en geschiedenis doen er bij elu tengo dopper niet toe, capo.

 3. Capo

  Islam is levensgevaarlijk en zéér ernstig.

 4. Holland

  Kemp twittert: “Typisch ChristenUnie. Een bijna ISLAMITISCHE aanslag In NL? Zéér ernstig! Moslims die christen-bekeerlingen met stenen bekogelen in NL? Zéér ernstig! Moslims die christenen onderdrukken en bedreigen in azc’s in NL? Zéér ernstig!
  Maar WÉL de islam méér ruimte willen geven, in NL!”

  Dat lijken me zeer terechte en ware opmerkingen. Altijd doen autoriteiten dit soort ernstige zaken af met dooddoeners. Zonder natuurlijk de islam te noemen. Stel je voor.

 5. Seneca

  @MvdG
  er zijn mensen die willen dat de regels van het verdrag van Genève en den Haag ook van toepassing zijn op – islamitische – terroristen. deze verdragen hebben gemeen, dat een strijder herkenbaar moet zijn door bijvoorbeeld een uniform. een terrorist draagt geen uniform, tenzij de djeballah als een uniform wilt zien; een wapenstilstand met de islam is uitgesloten. natuurlijk zijn er veel moslims die fatsoenlijk zijn, maar het zijn er niet voldoende. het ontbreekt hen niet alleen aan gemeenschappelijke wil en een wens om een eind te maken aan het geweld dat in hun naam wordt gepleegd, maar ook om de dogma’s van hun overtuiging te veranderen, die tot dit geweld oproepen. zij die de terroristen beschermen of hen de gelijke rechten willen geven, zijn volgens mij, op z’n best niet goed geïnformeerd en op z’n slechtst: verdedigers van terrorisme. ik begrijp de reactie van de PVV heel goed en ik ben van mening, dat de heer Segers ‘op z’n best, niet goed geïnformeerd is’. de toekomst zal uitwijzen of hij een verdediger van terrorisme is. uiteraard is dit ook van toepassing op de kaders van vvd, cda, D’66, gl en PvdD.

  1. edoc431

   michael voelt een kalasnikov in zijn nek die moet dit wel schrijven vanuit turkeye

   1. Blue monday

    Wat zeg je Capo? Weer een account erbij?

    1. edoc431

     ga lekker je roes uitslapen hangzak capo is capo en ik ben ik wijsneus

     1. EU kok

      edoc431code 134
      Inderdaad, een nieuwe baaz,pit enz.

 6. struisvogelpolitiek

  Het is zo zoals ik het zie: Stel je hebt een rotte kies met allerlei nare symptomen waaronder pijn, dan kan je dat symptoom bestrijden met een pijnstiller. dat helpt maar tijdelijk want de pijn komt gegarandeerd terug. Wat doe je dan? Juist! je pakt weer een pijnstiller (symptoombestrijding). Die kies blijft maar pijn doen en gaat zelfs etteren en er is geen middel meer om al die negatieve symptomen te bestrijden, dus uiteindelijk moet die rotte kies worden getrokken om weer pijnvrij te worden.
  Wat is nu de moraal van mijn verhaal? De rotte kies is de islam met al z’n nare symptomen en onze overheid doet alleen maar symptomen bestrijden.

  1. sonar

   Struisvogelpolitiek.jij heb 1000 procent gelijk top ,ze zijn altijd geschokt en dan houd het op .CU de judassen van deze tijd .

 7. Blue monday

  Vd Galien ziet het licht!
  “De PVV is een ranzige partij” en “Ik ben daar wel klaar mee, met die quasi-superieure, ronduit racistische houding van de PVV en hun aanhang”

  Het is alleen jammer dat dat zelfde volk hier al sinds de oprichting vol gas geeft en DDS als hun clubhuis beschouwen.

 8. Blue monday

  Fijn dat DDS toegeeft wel klaar te zijn met ranzige types als Seneca, Holland, Capo en Sonar…

  Jongens…flikker op, jullie zijn hier niet echt welkom meer.

  1. Capo

   Je probeert het wel maar het lukt je niet, zielig maar wel pathetisch.

   1. edoc431

    #Capo het is en blijft een zielig ventje mooi laten lullen dat schaap

    1. Blue monday

     Sokpop van de anaalgeneraal….

     1. EU kok

      Capo gaat hier wel heel hard de mist in.
      Typt hij code ipv edoc.
      Capo-mand-boem.
      Maar zijn kant van het schoolplein sluit de ogen en fluistert, niks gezien, niks gehoord, niks aan de hand, welkom edoc.

     2. Capo

      Cock probeert het wel maar het gaat hem niet lukken. Cock is een maatje te klein en Capo een maatje te groot. Simpel sneu smeltend sneeuwvlokje.

    2. Capo

     @Code: Tuurlijk!

     1. edoc431

      Ze willen wel happen Capo hahahahahahahaahahahahahahah

  2. Seneca

   @maandag
   u beschouwt mij als ranzig! dat is uw goed recht. maar wat inhoudelijks kunt u mij zeggen waarom mijn reactie aanstootgevend zou zijn? ik neem aan dat u uw reactie met bewijzen kunt staven. indien niet, ben ik bang dat uw reactie t.a.v. Holland, Capo, Sonar en Seneca, niets anders is dan kretologie.

   1. Blue monday

    Wat mij stoort is jouw en van vele anderen dat jullie iedere discussie uit de weg gaan over extreem rechtse elementen binnen jullie favoriete politieke kleur.
    Het lijkt alsof het jullie niets uitmaakt en zelfs sympathie koesteren voor
    dat tuig.
    Ook tuig dat her opzichtig fascistische en racistische uitspraken doet.

    Liever maken jullie je druk om sokpop Elu of het feit dat Groen Links
    Ooit is voortgekomen uit een stukje CPN.

    Kortom het zelfreinigend vermogen is NUL wat ranzig is, niet je politieke mening, dat is je goed recht.

    1. Holland

     Blauwe, als de extreem-linkse idioot die jij bent, vind je alles wat van jouw marxistische dogma’s afwijkt al gauw ‘extreem-rechtse elementen’.

     Misschien zou je bij de namen die je noemt wat voorbeelden kunnen geven van fascistische en racistische uitspraken.

     Kun je dat niet, dan moet ik vaststellen dat je voor de zoveelste keer laster en leugens verkoopt. Maar dat zit alle extreemlinkse antifa’s zoals jij natuurlijk in het bloed.

     Waarom rot je niet lekker op naar Joop? Oh nee, ook dat is rechts in jouw verkokerde extreemlinkse wereldbeeld.

    2. Seneca

     @maandag
     ik ga geen enkele discussie uit de weg! maar ik moet helaas constateren dat u denkt weg te komen zonder inhoudelijk, op mijn reactie, te reageren. in uw optiek is alles dat niet strookt met uw zienswijze, extreem rechts is. op dat moment stopt de discussie. u volgt heel goed de instructies van de Frankfurter Schule.

     1. Dubbele Komma

      Dat bedoel ik seneca.

      Jan lul blue mongol is nog noooit met een argument gekomen.

      Hij hobbelt de laatste week toch al achter de feiten aan door zijn haatbaardvriendjes die aanslagen plegen en boswachters beschieten.

      Ach. De islam neemt op deze manier al 1400 jaar landen over en verdrijft de originele bevolking al 1400 jaar op deze manier. Of ze moorden de originele bevolking uit op deze manier,al 1400 jaar lang.

      Maar…… De PVV is pas ranzig.

      😀

    3. Dubbele Komma

     Blue Mongol verwijt de ketel…

     Linkse rooie mafkees.

     Sla eens een geschiedenisboek open en ontdek eens een keer hoezeer je uit je nek lult.

     😀

    4. wheelboy

     Blue monday
     Wie zijn Extreem rechtse elementen binnen bv pvv en FvD . Ik meen me ooit te herinneren dat een van de redenen waarom Wilders geen partij met leden had opgericht juist te voorkomen dat ultra rechtse elementen in zijn partij konden komen .Ik heb er nog ooit iets over geschreven in de trant van stel hij zou een partij oprichten en er zitten zonder weten van Wilders ultra rechtse figuren in wat zou de media smullen . Zo was dat al in de tijd vn Hans Janmaat zo is dat nu ook .En ja Nazi figuren oid heb ik totaal niets mee op .Want dan is het einde zoek .Eerst moslims vervolgens de gekleurde medemens enz . Wel ben ik van mening dag als je in Europa niet uitkijkt je een invasie van moslims van binnen uit krijgt zodra de getallen verder toenemen .En hun ideologie en manier van leven gaan opdringen .Vind je mij nu ook een nazi?

     1. Capo

      Martin Bosma (PVV) heeft er in de eerste bladzijden van zijn (gratis) boek uitgebreid geschreven over waarom de PVV een partij is zoals het een partij is en waarom lidmaatschap niet mogelijk is. “Leden” van de partij zouden bijvoorbeeld op een ledenlijst terecht komen, iets dat je niet moet willen als je bedenkt dat Wilders 24/7 door tenminste 4 gewapende DBB’rs wordt beveiligd.

      https://legacy.gscdn.nl/archives/images/deschijnelitevandevalsemunters.pdf

     2. Capo

      Martin Bosma vertelt zelf hoe het zit vanaf bladzijde 30.

  3. Holland

   Ach Blauwe Mongool, je kent Michael toch? Volgende week schrijft hij weer een artikel dat de PVV en Wilders toch eigenlijk wel gelijk hebben. Zo golft zijn houding al jaren op en neer.

  4. sonar

   Je raakt helemaal van de kook blauwe maandag het valt niet mee als je erachter komt dat op een blauwe maandag geworpen ben en daarna op je hoofd ben gevallen,en je nu alleen nog maar onzin uit kan kramen.

   1. Capo

    Het is nadien niet meer goed gekomen Sonar.

 9. Ni28

  Het is bijna grappig, een van de partijen die de ogen al decennia sluit voor de waarschuwingen van de PVV is ineens klaar wakker geschud vlak voor eem mogelijke anslag. Net op tijd kritisch worden op decennia lange waanbeleid. Goh, de Christen unie waarschuwt ons, niet de PVV. Nu zijn wij allemaal wakker. Gered door de christenen, Wilders kan hiet voorbeeld aan nemen. Lachen!

 10. Ni28

  Je mag kritisch zijn over Wilders en ook Livestro.

 11. BvNederland

  Wat doe jij eigenlijk bij DDS..? De linkse boodschap verkondigen dat de aanslagen eigenlijk de schud is van die ‘racistische PVV’ ? Waarom ga je niet bij de Volkskrant of NRC je gif spuwen.. van Roon heeft gewoon gelijk, de islam is de oorzaak van al die ellende, de islam is in oorlog met ons, niet alleen een stel ‘lone wolfs’. De PVV is de enige partij die dat altijd heeft benoemd, nu de deugers gaan janken dat het ‘zorgelijk’is en de PVV dat schijnheilig vindt, wat het ook is, dan ben je er klaar mee? wees eens klaar met dat gepamper van die moslims..

 12. wheelboy

  Hoe vaak hebben we niet gehoord dat Kamerleden en fractieleiders van de ouwe garde diep geschokt waren het schandalig vonden enz en over gingen tot de orde van de dag . Ze waren geschikt van de exorbitante bedragen die bepaalde bestuurders kregen het moest worden aangepast .Nooit gebeurd de enige die de klos was was die 50+ die na jaren werken er via de achterdeur uitgeknikkerd werd en ipv met bv 30 maandsalarissen nu met een max van 75000 bruto eruit geknikkerd werd . Er moest een balkellende norm komen die kwam er maar bestuurders tv presentatoren bij de publieke omroep verdienen het meervoudige . Wat ik er mee wil zeggen en dit geld ook voor Segers .Het is allemaal schijn .

  1. Capo

   @Wieljongen: De raderen van het kartel draaien op volle toeren! Het is de hoogste tijd voor een stuk van directe democratie tussen de spaken van de oude politiek.

   1. wheelboy

    Capo
    Je weet dat daar de grondwet voor veranderd moet worden ? Wist je ook dat afgelopen maart daar al een 2e stemronde voor geweest is voor een directe democratie . Dat de initatief nemers D66 GL PvDA hun eigen wet in de senaat wegstemde ? Dat de enige die voorstemde PVV en 50+ (en meen SP) waren . Dat de reden voor wegstemmen was dat de Brexit een feit was en ze vergeten waren EU zaken eruit te laten MaW wij mochten geen Nexit referendum houden . Pechthold zij het mooi voor scherm wij moeten een referendum maken waar EU Belasting buiten gehouden worden .MaW voor er nu theoretisch een bindend referendum is ben je 8 jaar verder als het tegen zit .

    Hier stukkie VK van 27-9-2017

    Bindend referendum verder weg dan ooit: zelfs initiatiefnemers trekken handen ervan af

    Oud-D66-Kamerlid Boris van der Ham: ‘We houden het halfbakken referendum over’

    Achttien jaar na de eerste poging strandt vandaag opnieuw een wetsvoorstel om het correctief referendum in te voeren. Na jaren waarin de politieke steun groeide voor deze bindende volksraadpleging, trekken nu zelfs de oorspronkelijke initiatiefnemers PvdA, GroenLinks en D66 hun handen ervan af. De ervaringen met het Oekraïnereferendum en de Brexit zijn veel partijen te rauw op het dak gevallen.

 13. Robert Leiden

  Zeer ernstig. ja, feitelijk juist. En nu?
  Onderzoek naar oorzaak en gevolg?
  Wordt het gedrag en de uitlatingen van Wilders daar ook in meegenomen?
  Waarom werkt de PVV in Europa samen met extreem rechtse partijen?
  Ook zeer ernstig is:
  https://duitslandinstituut.nl/artikel/28185/duitse-media-melden-veel-hoger-aantal-slachtoffers-extreem-rechts-geweld
  Hebben de geachte PVV’ers daar ook een afkeurende mening over? Zal wel niet.

  1. mening66

   Is daar ook een onderzoek gedaan naar slachtoffers van grof geweld door links antiva en de vele moorden en steek partijen die door islamieten is gepleegd?
   Vreemd dat een onderzoek alweer snel wordt gedaan naar rechts, maar misdaden en verkrachtingen wordt zo mogelijk verdoezeld.
   Maar droom lekker naïef verder, dan slaap je de droom der onnozelen.

 14. mening66

  Als Michael zo over de PVV denkt moet hij mensen als mij en vele anderen per direct laten weten dat we niet gewenst zijn.
  Want ik vind het ranzig dat een politicus al 12 jaar 24/7 met bewaking moet leven en dat in een westers land!
  Hirshi Ali moest vluchten uit een westers land, dat v Gogh vermoord is in Holland en wij hen juist alle ruimte geven is de keiharde waarheid.
  In welk M_O land is er een parlement met NLers in de 2e kamer, welk M-O land heeft 2 NL burgemeesters en geeft al die NLers gratis geld en of de gelegenheid tot studeren.
  Ben je nu bekeert om de PVV aan te vallen of moet je dit nu onder dwang?
  Ik heb Rene Kemp ook geretweet omdat hij gelijk heeft.
  Alleen Minister Blok mag zijn eigen waarheid verdraaien met leugens, Jij bent toch niet zo,n huichelaar Michael?.

  1. Capo

   PVV is inderdaad de enige partij die het tegengaan van de islamisering van Nederland tot beleid heeft gemaakt.

 15. Ruud562

  “Racistische houding”, ‘xenofobe extremisten”
  Nou, nou Michael, jij of jouw familie zijn zeker bedreigd vanuit de ‘vredelievende’, oh zo ‘tolerante’ islamistische hoek of door die gevaarlijk gek daar in jouw thuisland, die Erdogan?

 16. ruudjeenjose

  Ja het blijven huichelaars bij de Cu. Welkom islam roepen zij.Gelukkig gaan die christenen branden in de Hel.

 17. H.Vaes

  Begrijpend lezen is te moeilijk voor van der Galien.
  Men moet ook…..willen…. begrijpen wat een tweet wil zeggen.
  Deze Pvv er wil met zijn tweet zeggen dat de Chr.u de vermeende aanslag van islam idioten zeer ernstig vindt….en terecht…….maar het ….verdomd….. om hiertegen maatregelen te nemen……zoals bv. de grenzen sluiten voor islamitische idioten zodat er gecontroleerd wordt wie ons land binnenkomt….om maar iets te noemen …. en het alleen maar overlaat aan de opsporingsdiensten die de zaak dan maar moeten klaren.
  Deze Pvv .er heeft gelijk om zo te reageren…….De Chr.u faciliteert de islam en dat is ook zeer ernstig zo niet ……nog ernstiger.

 18. Frits Jansen

  De PVV is een sekte. Zoals gereformeerden allemaal god vrezen, zo vreest elke vrome PVVer de islam, op straffe van excommunicatie.
  Ok herinner me een PVVer ergens in Provinciale Staten die opperde dat ze in zijn streek ergere zorgen hadden dan de islam. Hij kon meteen optiefen want dit was heiligschennis tegen de catechismus van Wilders.
  De PVV is er voor islamhaat en iemand die dat niet onderschrijft kan opsodemieteren.

 19. H.Vaes

  Er zijn landen die gebaseerd zijn op een democratie.
  Er zijn landen die er een dictatuur op nahouden.
  Er zijn landen die de islam nastreven.
  Wat mij betreft is islam de meest gewelddadige ideologie.
  En die gewelddadige ideologie ….de islam…..wordt hier in Nederland in een ras tempo ingevoerd en door onze zogenaamde regeringsleiders op een voetstuk geplaatst.
  De PVV is hard nodig om ze in den Haag wakker te schudden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.