Zweden heeft gekozen voor strengere migratiepolitiek: Zweden Democraten is de winnaar

Het was gisteren spannend in Zweden en heel Europa had het erover. Waarom? Omdat Zweden de meest open migratiepolitiek bezigt, maar daar nu flink voor moet boeten. Links heeft verloren en rechts heeft gewonnen. De Zweden Democraten werd derde, na de conservatief-liberalen en de sociaal-democraten. Er werd voorspeld dat ze tweede zouden worden, maar alsnog is de partij de winnaar van deze avond. De grote verliezer is de sociaal-democratische partij.

Links is de afkorting van de naam en rechts is de afkorting van de Europese fractie in het Europees Parlement. In dit rijtje ziet u dat de Zweedse GroenLinks met 4.4 procent flink heeft verloren. De rechtse partijen kunnen een meerderheid vormen, maar dan moet men wel openstaan voor samenwerking met de Zweden Democraten (19,8% + 17,7% + 8,6% + 6,4% + 5,5% = 56,7%).

De sociaal-democraten (28,3%) kunnen ook weer meespelen in een coalitie, maar de vraag is of de kiezer daar blij van zal worden. De kiezer heeft namelijk duidelijk besloten: strenger migratie- en integratiebeleid. De sociaal-democraten moeten ophoepelen en in de oppositie. Die partij heeft genoeg schade aangericht en hebben nog nooit zo een laag percentage van de stemmen behaald.

Al met al wordt de Zweden Democraten een cruciale partij in de coalitieonderhandelingen. Het is moreel gezien onmogelijk om deze partij niet te betrekken bij de onderhandelingen. De Zweden hebben gekozen en hun keuze moet gerespecteerd worden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. DolleDries

  Dat is mooi maar een groter gevaar ligt op de loer.

  De wereld is zojuist een reuzenstap dichter bij een gevreesde Derde Wereldoorlog gekomen. De Wall Street Journal heeft namelijk een artikel gepubliceerd waarin op basis van de inlichtingendiensten wordt gezegd dat de Syrische president Assad reeds het bevel heeft gegeven om chloorgas tegen de moslimrebellen in Idlib te gebruiken. President Trump zou al zo goed als besloten hebben tot een massale aanval op de strijdkrachten van Assad – en dat niet alleen, want hij zou voor het eerst overwegen om ook de Russische troepen en/of vliegtuigen aan te vallen. Het behoeft geen uitleg dat zo’n krankzinnig bevel extreem ernstige gevolgen voor de hele wereld kan hebben.

  Donald Trump lijkt dan toch te zijn bezweken voor de enorme druk vanuit zijn eigen partij, het Pentagon en het Democratische establishment, dat aanvankelijk via Hillary Clinton rechtstreeks op een grote oorlog met Rusland wilde aansturen, maar die plannen in duigen zag vallen toen niet zij, maar Trump in het Witte Huis terecht kwam.

  1. Ritter

   DolleDries

   We moeten nog afwachten wat van deze “anonieme” berichtten in de media over het Syrië beleid van Trump juist zijn.

   In het verleden blijken veel berichtten in de Amerikaanse media over het buitenlandse beleid van Trump complete onzin te zijn. En de media verspreiden dit soort anonieme roddels met plezier.

   Delen van inlichtingendienst en FBI zijn anti-Trump en verspreiden (lekken naar de media) geregeld berichtten (roddels) over Trump die achteraf pure speculatie te zijn. Dat word dan naar de media “gelekt” om een onjuist beeld te creëren.

   Ik wacht liever af wat Trump er zelf van zal zeggen. Wat dus uit de mond van Trump komt of van een van zijn ministers.

  2. Elu Thingol

   Zelfs een volslagen stommeling als Trump zou het niet in zijn hoofd halen Russische militairen aan te vallen. Ik vrees dat het hier nepnieuws betreft.

   1. Pecunia

    Met dat volslagen stommeling valt het nogal mee, miljardair weet je nog? Natuurlijk valt hij geen Russische militairen aan, hoe verzinnen ze het.

    1. Elu Thingol

     @ Pecunia

     Wie het bewuste artikel van de WSJ erbij pakt ziet dat er met geen woord wordt gerept over het aanvallen van de Russen.

     Dries tuinde weer met open ogen in de rommel van IXnieuws.

   2. nogmaals

    Elu-troll vreest(!) dat het nepnieuws is !
    Ieder weldenkend mens hoopt(!) dat het nepnieuws is.

    1. Capo

     @Nogmaals: Of Elu-trol iets vreest zou jou en mij niet moeten boeien. Zolang hij zijn sneeuwvlokmeester afdekt is er sowieso geen land mee te bezeilen. Hij staat daar prima, in de hoek.

  3. Ben Zine

   Laat je niks wijsmaken door de MSM, Dries. Assad zou wel gek zijn…

  4. wheelboy

   Dries
   Trump verklaard de oorlog hahah en zijn kabinet doet niets . Nieuws gemist of te veel Foxnews gekeken ? Trump wordt binnen zijn eigen mensen niet serieus genomen . Er gaan al geruchten de ronde dat hij bepaalde dingen wilde die dan medewerkers van hem niet uitvoerden . Al mag ik hopen dat het dit keer wel raak is en ze die Assad en zijn tuig de laan uit helpen .

 2. Ritter

  Steeds meer Zweden zien in dat door de massale illegale migratie het land naar de knoppen gaat.

  Off Topic.

  Man steekt met mes in op zeven mensen in centrum van Parijs

  De Franse politie heeft een man gearresteerd die zeven mensen met een mes heeft gestoken in het centrum van Parijs.

  Volgens Le Parisien is de aanvaller meerderjarig en heeft hij de Afghaanse nationaliteit.

 3. DolleDries

  Doorsnee Westerse burger gelooft het toch wel
  Bijna even zorgwekkend is de brutaliteit waarmee het vooraf door zogenaamde ‘rechtse complotsites’ voorspelde script letterlijk lijkt te worden uitgevoerd. Daarmee geeft de gevestigde orde in het Westen aan dat het zich niets meer hoeft aan te trekken van de mening en reactie van de doorsnee burger, omdat gebleken is dat die even willoos als onbenullig de propaganda en leugens van de massamedia blijft geloven.
  Dus wordt nu al, voordat het überhaupt is gebeurd, beweerd dat Assad een aanval met chemische wapens gaat plegen, dat hij inderdaad zo dom is om, nu hem de overwinning niet meer kan ontgaan, alles op het spel te zetten door toch deze wapens te gebruiken tegen een vrijwel verslagen vijand, wetende dat hij daarmee vrijwel zeker massale Amerikaanse ‘vergelding’ over zich afroept.
  De doorsnee Amerikaan, Europeaan en Nederlander zal daar geen seconde langer over nadenken, want het staat in de grote media, en ‘dus’ moet het wel kloppen.
  Herhaling recept Irak 2003

  1. Ritter

   DolleDries

   Laten we afwachten wat er werkelijk gebeurt.

   Trump probeert nog steeds met NK te praten ondanks de vijandige houding van de media t.o.v. NK en de tegenwerking vanuit het establishment.
   ————–
   Trump Salutes Kim for N.Korean Parade Without Nuclear Missiles
   https://www.breitbart.com/news/trump-salutes-kim-for-n-korean-parade-without-nuclear-missiles/

   1. Tengo Kawana

    “Trump probeert nog steeds met NK te praten”

    🙂

    1. Holland

     Tengo probeert zijn gezichtsverlies inzake Noord Korea af te zwakken met een grappig bedoelde reactie.

     Helaas. Mislukt.

 4. EU kok

  Dacht dat het artikel over de Zweedse verkiezingen ging.
  Helaas dachten onze off-topic kampioenen Ritter & Dries er anders over.
  Kunnen jullie niet beter een eigen off-topic website beginnen?

  1. Pecunia

   Nou goed dan, het was te verwachten.

 5. Ni28

  Duidelijk signaal voir de sociale democraten. De ruk naar rechts hebben zij aan zichzelf te danken. Deze migratie politiek moet stoppen er is al genoeg ellende van uitgekomen. Europa moet terug naar haar roots en men begint dat te beseffen. Al is Europa al onherstelbaar getroffen. Links moet verdwijnen voor minstens honderd jaar om orde op zaken te kunnen stellen en Europa moet niet meer laf optreden. De rechten van de mens mogen niet meer misbruikt worden en dat heeft wat aanpassingen nodig. Alleen zo kan democratie gered worden.

  1. EU kok

   Links moet verdwijnen voor minstens honderd jaar om orde op zaken te kunnen stellen en Europa moet niet meer laf optreden.
   De rechten van de mens mogen niet meer misbruikt worden en dat heeft wat aanpassingen nodig.
   Alleen zo kan democratie gered worden.
   .
   Ni28 is duidelijk voor een hem gezinde dictatuur.
   Om zogenaamd de democratie te redden wil hij meerdere democratische principes verbieden.

   1. Holland

    EU kok geeft een mooi voorbeeld hoe rigide en stupide extreemlinksen zoals hijzelf denken. Op basis van de door Ni28 geschreven reactie kan hij alleen maar ‘dictatuur’ gillen. De sukkel. Het beste bewijs dat links inderdaad moet verdwijnen. Voorgoed.

    1. EU kok

     Holland denkt dat een ieder, die een andere mening heeft, tot het extreem linkse kamp behoort.
     Zonder framing kan hij anders het overzicht niet behouden.
     Helaas voor hem ben ik waarschijnlijk een stuk liberaler dan hij zelf is.

     1. Bloem

      Beste EU Kok, tot op heden heb ik u nog nooit op een bijdrage kunnen betrappen die ook maar een zweem van een liberale, rechtse of zelfs maar een gewoon linkse intentie verried. Tot nu bestaan al uw bijdragen uit extreem linkse sympathieën, een verdediging van extreem linkse sympathieën, en het verdedigen van extreem linkse lieden als dhr. Dopper. Wanneer u een discussie niet kunt winnen, dat is eigenlijk altijd, immers dit is een rechts forum, dat grijpt u naar middelen als schelden, drammen, beledigen en veroordeling van anderen tot de extreem rechtse hoek. Indien u meent liberaler te zijn dan Holland, Ni28, Ritter of Capo heeft u een wel erg scheef zelfbeeld.
      Voor u weer eens los gaat met allerlei verwensingen en toedichten van kwalificaties, wij veroordelen u niet op basis van een andere mening. Een andere mening is altijd welkom, zolang deze goed onderbouwd wordt en verdedigbaar is.

     2. Holland

      Nee kokkie, je roeptoetert ‘dictatuur’, terwijl Ni28 het heeft over het tegengaan van MISBRUIK van de mensenrechten (zoals door asieladvocaten bij massa-immigratie). Hij heeft het over sterker optreden van Europa (Verhofstadt doet niet anders). En bedoelt dat links met verkiezingen verslagen moet worden omdat de teloorgang van Europa anders voort gaat. En jij roept in een Pavlov-reactie ‘dictatuur’.

      Daarom ben jij een misbaksel en rigide, stupide idioot. Er valt geen normaal debat met jou te voeren.

     3. EU kok

      Beste EU Kok, tot op heden heb ik u nog nooit op een bijdrage kunnen betrappen die ook maar een zweem van een liberale, rechtse intentie verried.
      Beter opletten.
      Tot nu bestaan al uw bijdragen uit het verdedigen van extreem linkse lieden als dhr. Dopper.
      Verdedigen van vijheid van meningsuiting
      Bestrijden van de site gestapo
      Wanneer u een discussie niet kunt winnen dan grijpt u naar middelen als schelden, drammen, beledigen en veroordeling van anderen tot de extreem rechtse hoek.
      Gelogen, niet waar
      wij veroordelen u niet op basis van een ande
      Spreek vrijmoedig namens uzelf en niet namens anderen

     4. Capo

      @Cock: Bloem spreekt namens mij, hij heeft volkomen carte blanche!

      “(…) en het verdedigen van extreem linkse lieden als dhr. Dopper.”

      Dat is exact de reden waarom Cock en sneeuwvlok Elu-pisvlekjevriendje hier rondhangen. Het zijn supporttrollen.

     5. Original NL

      …lort..
      ….Helaas voor hem ben ik waarschijnlijk een stuk liberaler dan hij zelf is….
      Als het goedpraten van migratie misstanden liberaal is bent u idd liberaal.
      Links liberaal lid van de deuggestapo…dat dan weer wel.

    2. Bloem

     De laatste reactie van de EU Kok duidt duidelijk op totale verwarring. Een ontkenning en tegelijkertijd een bevestiging van hetgeen dat hij tracht te ontkennen. Je ziet door de tekst heen de stoom uit zijn oren komen.

     1. Holland

      Een juiste typering Bloem. EU kok is aan het eind van zijn latijn, heeft geen weerwoord en copypaste dus maar uw hele reactie aangevuld met drie(!) eigen gecomponeerde zinnetjes. Triest.

     2. Bloem

      Beste Holland, dank voor uw ondersteuning. Het is echt ongelooflijk dat deze beperkte man zich nog durft te mengen in een discussie op dit forum. Zonder kracht-taal en verwensingen komt hij er niet uit. Dopper is een eng mannetje, echter EU Kok lijkt mij een stuk gewelddadiger omdat hij niet in staat is om op intellectueel vlak te winnen.

     3. Original NL

      Idd bloem ..hij is zéér verward.!

     4. Tengo Kawana

      Misschien kunnen Holland en Bloem het eens inhoudelijk proberen.

      Dit getrol heeft toch geen enkel nut?

     5. Capo

      @Bloem: Pisvlekje vult Cock wel netjes aan, als een ingestudeerd toneelstukje.

     6. Tengo Kawana

      Q.e.d.

      🙁

     7. Ni28

      Die stoom uit zijn oren wijst op effective trollen bestrijding.

     8. Elu Thingol

      Hollandia’s tactiek is de overwinning uitroepen om de discussie de kop in te drukken. Trots zwaait hij met de overwinningsvlag op de kerktoren, terwijl benedenaan zijn mensen moeiteloos in de hoek wprden gedreven. Het schijnt wel te werken.

  2. EllyD18

   Begint Europa dat echt te beseffen ? Dat denk ik niet.

 6. Bloem

  In Nederland werd de PVV, de 2e partij van Nederland. Voldoende reden voor de liberale VVD om eerst met Groenlinks (de nr. 5 en extreem links) om de tafel te gaan of ze er met die partij uit konden komen. Groenlinks staat voor alles waar het electoraat van de VVD over haar nek gaat. Uiteindelijk is er alles aan gedaan om de PVV maar niet te betrekken bij de vorming van het kabinet. Waarom zou dat nu in Zweden anders gaan? Men is inmiddels al begonnen met et verzinnen van een lijstje aan onderwerpen waarop de ideeen van deze partij niet aansluiten bij het programma van de liberale partij.

  1. EU kok

   quote: Uiteindelijk is er alles aan gedaan om de PVV maar niet te betrekken bij de vorming van het kabinet.
   .
   Heeft de PVV er niet alles aan gedaan om op alle mogelijke manieren zich onmogelijk te maken bij andere partijen?

   1. Bloem

    Droomt u rustig verder, vooral niet wakker worden en alles geloven wat voor u comfortabel is. Alles wat op dit forum geuit wordt is natuurlijk rechtse onzin en zeker nooit waar of bevat zelfs maar een zweem van realiteit. Welterusten mijnheer Kok, slaap zacht.

   2. Black Jack

    @Bloem de PVV heeft haar poot stijf gehouden met hier en daar een tegemoetkoming zoals de AOW leeftijd te verhogen..
    En daar kunnen partijtjes als VVD enzo niet mee opgaan, sterker nog, het is een schande dat partijen de PVV al van tevoren uitsluiten, de arrogantie ten top natuurlijk

 7. Two Ravens Black Kettle

  Mijn inschatting:

  Het worden Nederlandse taferelen.
  Dus de socialisten gaan samenwerken met de rechts-conservatieven en het centrum. Dus in Nederlandse verhoudingen omgetoverd
  PvdA+VVD+CDA
  Naam coalitie: Stockholm Syndrom
  Kleur: islam groen
  Doelstellingen:
  Alle drie partijen zijn strak van plan Zweden om te toveren in een 7th islam natie en zullen alles uit de kast halen om 100% van alle Zweedse dames te laten verkrachten. Ze zijn al Rape Capital nummer 1, nu willen ze Rape Capital van het universum worden.
  Zij gaan binnenkort op werkbezoek in Rotherham, Telford, Oxbridge ad infinitum.

  Slechts 17,9% van de Zweden wil niet dat hun kinderen worden verkracht.

  Enig verheugend nieuws is dat de verkrachtings enablers van de Zweedse Groen Links gedecimeerd is (maar de communisten (meer dan 100 miljoen doden op hun geweten) hebben wel fors gescoord.

  1. Adriaan

   @TRBK, fijn dat je dit zo helder neerzet. Ik vrees ook dat er helemaal niets gaat veranderen in Zweden. Rechts mag dan wel de verkiezingen hebben gewonnen, maar de aanhang is nog geen vijfde van de bevolking. Hebben dus straks helemaal niks in de melk te brokkelen.

 8. P.Sisterons

  Ze zoeken het maar lekker uit met hun gutmensch gedoe.
  Als we in NL eens een keer orde op zaken zouden kunnen stellen zou dat al meer dan genoeg tijd, geld en energie kosten. “Vaarwel achterlijkheid” is een nobel streven.

 9. EllyD18

  In Nederland is de PVV ook buitenspel gezet, maar dat gebeurde door een sluw spelletje van Rutte.

  1. Black Jack

   @EllyD18 inderdaad, sterker nog, Rutte loog want hij zei dat de PVV verloren had terwijl de PVV 5 zetels winst had geboekt.
   Nou zijn er hier op dit forum met name links georiënteerde die niet kunnen rekenen..

  2. wheelboy

   Elly
   Vergeet het CDA niet samen met VVD hebben ze de PVV buitenspel gezet

   1. Tengo Kawana

    Ja, toen bleek dat met de PVV geen zinnig beleid was te voeren trok het CDA vanwege het landsbelang de stekker uit de gedoogcoalitie.

    We moeten het CDA daar dankbaar voor zijn. Nadien kon het succesvolle beleid om Nederland sterker uit de crisis te laten komen wel worden gerealiseerd.

  3. Heinz

   Als Geert Wilders zijn stokpaardje eens in de hoek van het schuurtje zou zetten en zich bezig zou houden met politiek, gaat het vast beter.

   1. Tengo Kawana

    Dat behoort niet tot zijn mogelijkheden, Heinz.

   2. Holland

    Ongewenste massa-immigratie IS politiek, domme Heinz. Heel Europa heeft het over niets anders. Het staat bovenaan de politieke agenda van ieder land, ook al willen sommige regeringsleiders dat ontkennen. Ieder MSM-vod staat er bol van. Vandaar dat er een partij is die dat als speerpunt in zijn programma heeft staan.

    Snappez-vous? Nee natuurlijk, want je bent een achterlijke idioot.

    1. Tengo Kawana

     Doe een beetje normaal, Holland. Denk je echt dat het helpt als je opponenten voor achterlijke idioot uitscheldt?

     Je bent toch geen klein kind?

 10. HierBenIk

  De MSM vemeldt bijna niets over de ruk naar rechts in Zweden. Zoals verwacht. Nee dat zou ‘verkeerde’ stemmingmakerij zijn in andere Europese landen….

  1. Tengo Kawana

   De MSM spreekt wel degelijk over een ruk naar rechts maar dat zien ze verkeerd.
   De Sociaal Democraten deden het veel beter dan verwacht en de neonazi’s beduidend minder.
   Op de keper beschouwd zijn de politieke verhoudingen nauwelijks verschoven en kan er gewoon zonder al te veel moeite een fatsoenlijke regering worden gevormd.

   1. Capo

    Pisvlekje

 11. Ni28

  Beste Holland en anderen, de stupide kok kunt je beter in zijn eigen sop gaar laten koken. Het is een driekoppige trol(met nog twee andere namen) en die kan je beter doodzwijgen. Als ik jullie niet las wist ik niet eens dat ie mij aanviel, ik negeer ze zo veel mogelijk. Het zijn leugenaars die feiten verdraaien en fascisten roepers. Tuig van de laagste klasse die onder de mom van discussie hun propaganda zaaien.

  1. Tengo Kawana

   DFTT

  2. Capo

   @Ni28: “Tuig van de laagste klasse die onder de mom van discussie hun propaganda zaaien.”

   Inderdaad, een prima analyse. Dat is al jaren bekend. Ook site-eigenaar Mike van der Galien loopt hier al jaren tegenaan. In discussie gaan met de notoire DDS-leugenaar is zinloos.

 12. Seneca

  @Michael
  beste Michael. ik zou kunnen begrijpen dat je denkt aan een ban van EU kok daar het geraaskal dat hij hier neerpent wel zeer enrstige vormen aanneemt. aub, geen ban, daar dit links gebroed dat dit forum letterlijk verziekt, mij – Seneca – in staat achten dat ik dat zou kunnen bewerkstelligen. ik krijg dit telkenmale voor de voeten geworpen terwijl ik mij, inzake, van geen kwaad bewust ben.

 13. Ni28

  Op moment is alles wat links kan stoppen goed. De duur van de stuiptrekkingen van links bepalen hoe het rechts uit zal zien, gematigd of extremistisch. Zij kunnen het beter snel opgeven.

 14. Morales

  Intimidatie van kiezers en stembusfraude alom in Zweden gemeld. Stembiljetten voor SD op een van de overige partijen gescheiden apart tafeltje gelegd of zelfs geheel onder de tafel “verdwenen”, fraude met tellen van de stemmen.

  Zoals Stalin het al eens zeide: “Niet degenen die hun stem uitbrengen. maar degenen die de stemmen tellen bepalen de verkiezingsuitslag.”

  https://tinyurl.com/yahq5gje

  1. Tengo Kawana

   Ik zie dat de neonazi’s excuses zoeken voor het tegenvallende verkiezingsresultaat.

  2. Morales

   Stemlokaal in Goteborg had geen stembiljetten voor SD

   https://tinyurl.com/y7ypr3hr

 15. Heinz

  Een partij met maar een programma heeft geen levensvatbaarheid. Die blijven steken in hun starheid. En “in Europa heeft iedereen het erover” is sterk overtrokken. De meesten kennen de naam van de hoofdstad niet eens. Bij de Hema heb ik er niets over gehoord in de voormiddag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.