10 'jongens' mishandelen hond en slaan man bewusteloos in park Breda

Geen categorieokt 13 2018, 15:00
Het "liep uit de hand," aldus het Algemeen Dagblad.
Het Algemeen Dagblad bericht dat een confrontatie tussen 'zes tot tien jongens' man en zijn hond gisteravond flink uit de hand is gelopen. De jongeren schreeuwden hard tegen de man, die terug schreeuwde. Vervolgens gingen de jongens los op zijn arme hond.
Omstanders probeerden de boel te sussen, maar helaas lieten de jongens zich niet kalmeren. Eén van de rellers besloot toen namelijk om een 50-jarige omstander een flinke dreun te geven. De man viel bewusteloos op de grond en moest uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden.
Een agent in burger, die lekker van zijn vrije tijd aan het genieten was, zag wat er gebeurde en slaagde erin om één jongen aan te houden. Toen zijn collega's op kwamen dagen renden de andere jongens weg. Twee van de jongens werden korte tijd later alsnog opgepakt.
Het gaat om een 18-jarige 'jongen' uit Maassluis, een 17-jarige jongen uit Rotterdam, en een 20-jarige man uit Breda. Met andere woorden, de "jongens" waar het AD over schrijft zijn dus eigenlijk jongemannen.
We gaan maar niet speculeren over de afkomst van de daders, want stel je voor dat we het voor de verandering verkeerd hebben. Dat moet je natuurlijk niet willen. Het volstaat daarom te concluderen dat deze lafhartige aanval het zoveelste bewijs is dat het lang niet goed zit met de moderne Nederlandse cultuur; dat de cultuur steeds verder afglijdt. Vijftig jaar geleden waren dit soort dingen ondenkbaar. Nu is het elke week raak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten