10 ‘jongens’ mishandelen hond en slaan man bewusteloos in park Breda

Het “liep uit de hand,” aldus het Algemeen Dagblad.

Het Algemeen Dagblad bericht dat een confrontatie tussen ‘zes tot tien jongens’  man en zijn hond gisteravond flink uit de hand is gelopen. De jongeren schreeuwden hard tegen de man, die terug schreeuwde. Vervolgens gingen de jongens los op zijn arme hond.

Omstanders probeerden de boel te sussen, maar helaas lieten de jongens zich niet kalmeren. Eén van de rellers besloot toen namelijk om een 50-jarige omstander een flinke dreun te geven. De man viel bewusteloos op de grond en moest uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Een agent in burger, die lekker van zijn vrije tijd aan het genieten was, zag wat er gebeurde en slaagde erin om één jongen aan te houden. Toen zijn collega’s op  kwamen dagen renden de andere jongens weg. Twee van de jongens werden korte tijd later alsnog opgepakt.

Het gaat om een 18-jarige ‘jongen’ uit Maassluis, een 17-jarige jongen uit Rotterdam, en een 20-jarige man uit Breda. Met andere woorden, de “jongens” waar het AD over schrijft zijn dus eigenlijk jongemannen.

We gaan maar niet speculeren over de afkomst van de daders, want stel je voor dat we het voor de verandering verkeerd hebben. Dat moet je natuurlijk niet willen. Het volstaat daarom te concluderen dat deze lafhartige aanval het zoveelste bewijs is dat het lang niet goed zit met de moderne Nederlandse cultuur; dat de cultuur steeds verder afglijdt. Vijftig jaar geleden waren dit soort dingen ondenkbaar. Nu is het elke week raak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Job Jansen

  ‘Speculeren over de afkomst’

  Ik heb zo’n vermoeden dat dat op dit forem wel gaat gebeuren.

  1. Troelstra

   Willen we meer of willen we minder?

   [ ] meer
   [X] minder
   [X] geen

   1. Baaz

    [X] minder
    [X] geen

   2. Baaz

    Tegenwoordig vermeldt men liever geen kenmerken. Wel vraagt men vaak naar getuigen. Ik zie dat wel eens bij onze lokale nieuwssite. “Getuigen gezocht van mishandeling”. Politie zoekt getuigen maar vermeld geen kenmerken of signalementen terwijl die vaak wel bekend zijn bij de mishandelde(n). Vreemd…

  2. bifbof

   U typt dit zo in analogie met schorem ? Fijn dat u uw vermoedens met ons deelt , dank u.

  3. Duke

   Wie policor kan lezen, hoeft niet niet te speculeren. Als het blanke verdachten zouden zijn, stond het in de omschrijving. Het zijn dus licht of donker getinte verdachten.

 2. Troelstra

  Groepsgewijs een zwakke prooi belagen; Aan welk daderprofiel matcht dat?

  1. sjun

   Iets met een groepscultuur duidbaar als jakhalzengedrag.

 3. Troelstra

  Gewoon omdat het kan.
  Gewoon omdat het moet.

  België zet 2 criminele Marokkanen vast om ze naar Marokko te brengen. “We gaan er alles aan doen om ze zsm. het land uit te krijgen.”

  …de één rekruteerde terroristen, de ander bedreigde kleuterjuffen.

 4. marco1

  Dit soort berichten breken altijd een beetje mijn hart. Hoe kan iemand en dan zeker nog met meerdere los gaan op een hond.

  1. Baaz

   Cultuurverschillen?

   1. marco1

    dat zou idd kunnen. Het artikel geeft het niet prijs maar ook ik denk heel extreem rechts dat het cultuurverrijkers waren en ben van mening dat tegen dit soort praktijken als de overheid er niks aan doet het recht(net als bij het blokeren van dramnegers) het recht in eigen handen genomen mag worden. Wil ik wel een slag om de arm houden dat als het Nederlandse jongeren waren ook het recht in eigen handen genomen mag worden.

    1. Baaz

     Hou jij in de tussentijd maar een slag om de arm…

     1. marco1

      Tegen beter weten in ja. Ik blijf echter wel vinden dat ondanks blank of zwart deze lui een hele flinke afstraffing verdienen. En blijft u vooral zo reageren dat samen 1 zal voor de Nederlanders nooit zijn vandaar het nooit iets zal worden met een deglijk verzet als u snapt wat ik bedoel maar ook daar heb ik in uw geval niet echt hoge verwachtingen van.

 5. FLP

  Jep!! welkom to the jungle ….en de politiek? Die kijkt …weg? Nederland naar de klote . Als bouwvakker kom ik dagelijks in de ….wat slechtere wijken…je kan echt merken dat Nederland aan het afglijden is.

 6. nienke

  Groepsgewijs een zwakkere prooi aanvallen………..ja, wie doet zoiets laat me raden, komt tegenwoordig vaker voor toch!!!!!!! met een groepje durven ze wel en dan een hond molesteren wat een lafaards.
  Zal wel een klein miezerig hondje geweest zijn, als het een pitbull of een herder geweest was hadden deze lafaards het zeker uit hun hoofd gelaten.

 7. Ernst Quispel

  Michael van der Galien ontraadt nadrukkelijk hier te speculeren over de afkomst van de daders maar het verlangen om dat toch te doen overheerst hier helaas.

  Racisme is mogelijk een te groot woord, maar een stigmatiserend wereldbeeld is toch wel het minste wat je hierover moet zeggen.

  1. marco1

   hoezo moet zeggen?Er staat toch niks in het huisregelement over moeten zeggen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.