“Abortus is als het bestellen van een huurmoordenaar”, aldus Paus Franciscus

Nou nou, Paus, da’s wel heel extreem! Abortus vergelijken met het inhuren van een huurmoordenaar, de beste man doet het gewoon! Via The Post Online.

Paus Franciscus heeft de moeilijke opgave om het imago van de Katholieke Kerk weer enigszins in ere te herstellen na de conservatieve Ratzinger die eigenlijk gewoon volgde wat er in de Bijbel stond en de klopjacht op kind misbruikende geestelijken. ‘Moeilijke opgave’ is dus nogal een understatement.

Zoals in iedere pr-campagne ga je dan opzoek naar je grootste achterban, stelt hun gerust én kijkt naar welke grote groepen je het makkelijkst weer voor je terug kunt winnen. Omdat je met de Bijbel nogal wat kanten uit kunt qua interpretatie valt er dus zat te buigen om zo de Kerk weer aan te sterken.

Zo hoeven homo’s niet direct dood en zijn ze niet fout maar vindt de Paus dat ‘begrip en mededogen moet worden getoond voor hun diepgewortelde homoseksuele neigingen’. Lekker diplomatiek antwoord, kan de Kerk wat mee. Hij is echter nog steeds tegen homohuwelijk want anders verliest hij natuurlijk weer een té grote groep volgelingen elders in de wereld.

Zo ook zijn standpunt over abortus. Hij toonde begrip voor de situaties waarin vrouwen abortus overwegen, waardoor men denkt éindelijk een progressieve Paus te hebben die de touwtjes wat laat vieren, maar vergelijkt vrouwen die dat doen vervolgens met het inhuren van een huurmoordenaar voor hun problemen. Eerder noemde hij abortus nog ‘zowel een zonde als een tragedie’ waardoor het nog enigszins lijkt alsof er in sommige gevallen begrip kan worden verwacht vanuit de Kerk, niet dus!

Hij vroeg retorisch “hoe een handeling die een onschuldig leven beëindigt therapeutisch, beschaafd en menselijk kan zijn?” Nou, meneer de Paus, wanneer je kind in erbarmelijke omstandigheden op zal groeien, met tien-nul achterstaat door een zware handicap of de moeder continu zal herinneren aan haar verkrachting wanneer ze in de ogen van het kind kijkt, ja, dan is uw standpunt best het heroverwegen waard. Het gaat namelijk niet alleen om het leven zelf maar ook om de kwaliteit van dat leven. De ellende die er al is in de wereld hoeft niet onder alle omstandigheden maar te worden ervaren en gedeeld. Soms is iemand zo’n vooruitzicht op het leven besparen de échte genade, en niet direct ‘nazipraktijken’ zoals u stelt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Dirkje60

  Zorg liever dat al die zwartjurken met hun handen van de kinderen afblijven.

  1. hans-e-pans

   Zijn de rooms-katholieke gelovigen eigendom van hun kerk?

 2. Ter Deege

  Tja, dat is lastig. RK is een stroming binnen het Christendom. Per definitie zou alles hierbinnen tot beschaving gerekend mogen worden. Dat valt niet lekker als je dan begint over misstanden. Dat vindt elders plaats, niet hier. De broeders en zusters van de liefde hebben zich kranig van hun taak gekweten. Zo ook de internaat als de kloosterhistorie hebben nogal wat geheimen prijs te geven.

  1. Guus Geluk

   Dat geldt niet alleen voor de kerk. Tijdens #metoo ging er een beerput open aan verhalen over Westerse mannen die zich schaamteloos bezondigden aan seksueel misbruik. Het taboe dat er jarenlang oplag, het dekseltje dat de putlucht zolang had afgeschermd van de buitenwereld, werd losgewrikt en het raakte de hele samenleving.

   40% van de Nederlandse vrouwen gaf aan weleens last te hebben gehad van seksueeloverschrijdend gedrag.

   Laten we eerlijk zijn: het Westen is niet zo beschaafd als men doet voorkomen en men ziet de splinter in het oog van de ander, maar niet de balk in de eigen oog. Of men wil het niet onder ogen zien.

 3. Pescador

  Zie je wel dat pechtholt een moordenaar is , vraag maar aan de paus

 4. B. Pascal

  Abortus op medische en juridische grond is te overwegen.
  Alle andere redenen zijn van laag moraal. En is puur huur moord.
  Immers je neemt een leven weg!

  Het is van hoger moraal een kind af te staan, bij ongewenst, dan te aborteren.

  Daarnaast is het stelselmatig ingrijpen bij niet levensvatbare baby’s, niet juist.
  De medici doen er goed aan om in zulke situatie een “handen af” mentaliteit te gebruiken.

  Net als bij veel “ongewenste” zwangerschappen geld, “handen af”.

  1. Siemien

   @B. Pascal je slaat de spijker op z’n kop, sterker nog, wettelijk is bepaald dat bij gevaar voor overlijden van de moeder of als het kind leven loos in de baarmoeder zit er gea.borteerd mag worden.
   (overige) A.bortus is m.oord, de ergernis die de kop opsteekt is de nuance die men erop plakt, het kind is vanaf de conceptie levensvatbaar, de leugen die men bedacht heeft is dat het pas na een bepaalde (door de mens bedachte) datum een f.oetus is.
   Ik k.ots werkelijk op mensen die het leven van een kind verafschuwen, baas in eigen buik, is er ook zo één, waar is de stem van man??

   30.000 a.bortussen per jaar in Nederland.
   50.000.000 a.bortussen per jaar wereldwijd.
   1.500.000.000 a.bortussen vanaf het begin van de telling.

   Als er oorlogen zijn staat men op de achterste poten in combi met geloof zijn mensen zeer boos op God.
   Maar als het a.bortus betreft, zijn mensen akelig stil..

   1. fockingworst

    @siemiem Nu ben ik het met je eens dat abortus gelijk staat aan moord.
    Maar wat je daarnet stelt dat 1.5 mlrd abortus Sen zijn uitgevoerd sinds begin tellingen, moeten we bij onszelf te rade gaan over geboortebeperking op een andere manier zoiets als de afgeschaft Chinese 1 kind politiek.
    Laten we wel eerlijk wezen, wij mensen vormen een regelrechte plaag voor de wereld we plukken hem kaal vervuilen hem misbruiken hem in elk opzicht, maar niet meer in harmonie met andere flora en fauna puur FEED THE GREED

    1. Siemien

     @FW “moeten we bij onszelf te rade gaan over geboortebeperking”

     Nee natuurlijk niet, het is een illuminerende gedachte.

 5. Adriaan

  Op één na de engste paus die ik bij leven heb meegemaakt. Een enge man. Nou ja, man? Laat hij eerst maar eens orde op zaken te stellen in zijn eigen winkel. Zijn collega’s houden mij iets te veel van jonge jongens.

  1. B. Pascal

   Inderdaad, steek hand in eigen boezem. En zie Adriaan, de samenleving is pervers geworden! De pedofiele gedachten zijn door Links in de jaren 70 promoot!

   Kerk krijgt klappen en terecht. Het oordeel begint bij het huis Gods.
   Echter de overige seksuele misstanden in de sport film industrie ect. tonen aan dat het over de volle linie is.

   Met andere worden, steek hand in eigen boezem, en zie onze aller handen zijn melaats.

   1. Ernst Quispel

    Pedofilie zijn geen ‘gedachten’ maar betreft een seksuele geaardheid. Die neemt niet toe of af.

 6. Siemien

  I.v.m. niet kunnen plaatsen
  Test : abortus, conceptie, baarmoeder

 7. nogmaals

  Ik ben geen voorstander van een “makkelijke” abortus, als dit met een voorbehoedsmiddel niet nodig was geweest.
  Om dan over een huurmoordenaars te praten, gaat mij te ver.
  In die zelfde stijl kun je beter zeggen dat het door de paus en zijn club meewerken aan de toenemende overbevolking op onze planeet binnenkort of op termijn te betitelen is als de oorzaak van, of minstens de medeplichtigheid aan toekomstige gruwelijke massamoord op volkomen onschuldigen !

 8. Karel de Grote

  Het Katholicisme heeft meer mensen vermoord dan wie ook en dan nu plotseling de schijn wekken dat ze barmhartig zijn. Hypocriet zootje.

  1. Siemien

   @KdG je bent voor abortus?

   1. Karel de Grote

    Daar ga ik niet over, dat moet de vrouw in kwestie zelf beslissen.

  2. Siemien

   @KdG “Het Katholicisme heeft meer mensen vermoord dan wie ook”

   Dit is een leugen, sinds de telling van abortussen zijn er 1.5 miljard kinderen wereldwijd geaborteerd.
   Dat jij daar voorstander van bent zegt genoeg..

 9. Gerlos

  Leeft nog in de vorige eeuw deze kerkvorst.

  1. Siemien

   @Gerlos abortus is moord alleen noemt men het abortus

 10. focus

  Abortus is een pandemie! per jaar worden 50.000.000 baby’s geaborteerd oftewel vermoord..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.