Horror in vluchtelingenfamilie: familie mishandelt en verkracht meisje, poogt haar te vermoorden

Geen categorieokt 09 2018, 21:00
Een regelrecht horror-scenario blijkt werkelijkheid voor een meid uit een Irakese familie die naar Nederland is gevlucht wegens de oorlog. Via het AD.
Onder een andere naam doet Zeineb (23) haar verhaal. Vol afschuw en gedreven tot wanhoop geeft zij ons een inkijkje in de wereld waar zij jarenlang in heeft geleefd en in heeft moeten overleven.
Als meisje van elf werd ze al uitgemaakt voor hoer als ze vijf minuten te laat thuiskwam van school. Dit zet direct de toon voor de familie uit Irak die nog maar net in Nederland woonde. Ze werd met enige regelmaat namelijk mishandeld omdat ze van de Nederlandse vrijheden zou genieten. Twee lesuren gemist? Gebroken vinger was het gevolg.
De conciërge maakte melding bij Jeugdzorg die de familie even duidelijk maakte dat slaan niet mag in Nederland. Dit leverde natuurlijk nóg meer klappen op. Goed bezig Jeugdzorg!
Vervolgens kwam er iedere woensdag een maatschappelijk werkster langs. Woensdag werd voor Zeineb dus toneelspel met haar familie, tot de maatschappelijk werkster weer wegging natuurlijk, dan kwamen de klappen met de riem of zelfs hete lepels. Pas toen Zeineb uit pure wanhoop haar blauwe plekken liet zien, nam de maatschappelijk werkster initiatief en nam ze Zeineb direct mee.
Jaartje Blijf Van Mijn Lijf-huis en een scheiding verder ging het weer enigszins oké met haar tot haar familie in Irak opbelde, of ze op vakantie wilde. Leuk! Alleen legde oma na een week haar paspoort in de kluis en bleek opa Nederland maar een land van losse moraal te vinden. Het gevolg was dat ze moest schoonmaken, koken en zorg dragen voor haar jonge neefjes.
Haar oom en neef besloten haar uiteindelijk stelselmatig te verkrachten en spraken dit onderling met elkaar af wie wanneer mocht. Nachtenlang ging dit door tot ze uiteindelijk, na twee zelfmoordpogingen, besloot naar vrome opa te gaan. Dezelfde opa die zo'n hekel aan de losse moraal van Nederland had. Haar 'te strakke djebella' wond opa blijkbaar op en dus mocht ze wel op zijn schoot zitten.
Ze besloot hierom om met de eerst mogelijke vent te trouwen die haar daar weg zou halen. Ze vond uiteindelijk een man, totaal niet haar type, die haar net zo hard sloeg als haar vader en net zo ruw deed als haar oom en neef. Gechanteerd met naaktfoto's door haar man en zwanger, vlucht ze naar Nederland. Familieleden hebben de opdracht gekregen om haar te vermoorden.
Ze woont op een geheim adres en blijkt diploma's te halen en het zelfs tot hbo te schoppen. Zij is daarmee nog een van de gevallen waar het enigszins goed mee terecht is gekomen. 2016 kende alleen al in Rijnmond 18 gevallen van huwelijksdwang 74 gevallen van eergerelateerd geweld.
Absolute verschrikking dit en ongelofelijk dat zij zich zó heeft weten te herpakken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten