Horror in vluchtelingenfamilie: familie mishandelt en verkracht meisje, poogt haar te vermoorden

Een regelrecht horror-scenario blijkt werkelijkheid voor een meid uit een Irakese familie die naar Nederland is gevlucht wegens de oorlog. Via het AD.

Onder een andere naam doet Zeineb (23) haar verhaal. Vol afschuw en gedreven tot wanhoop geeft zij ons een inkijkje in de wereld waar zij jarenlang in heeft geleefd en in heeft moeten overleven.

Als meisje van elf werd ze al uitgemaakt voor hoer als ze vijf minuten te laat thuiskwam van school. Dit zet direct de toon voor de familie uit Irak die nog maar net in Nederland woonde. Ze werd met enige regelmaat namelijk mishandeld omdat ze van de Nederlandse vrijheden zou genieten. Twee lesuren gemist? Gebroken vinger was het gevolg.

De conciërge maakte melding bij Jeugdzorg die de familie even duidelijk maakte dat slaan niet mag in Nederland. Dit leverde natuurlijk nóg meer klappen op. Goed bezig Jeugdzorg!

Vervolgens kwam er iedere woensdag een maatschappelijk werkster langs. Woensdag werd voor Zeineb dus toneelspel met haar familie, tot de maatschappelijk werkster weer wegging natuurlijk, dan kwamen de klappen met de riem of zelfs hete lepels. Pas toen Zeineb uit pure wanhoop haar blauwe plekken liet zien, nam de maatschappelijk werkster initiatief en nam ze Zeineb direct mee.

Jaartje Blijf Van Mijn Lijf-huis en een scheiding verder ging het weer enigszins oké met haar tot haar familie in Irak opbelde, of ze op vakantie wilde. Leuk! Alleen legde oma na een week haar paspoort in de kluis en bleek opa Nederland maar een land van losse moraal te vinden. Het gevolg was dat ze moest schoonmaken, koken en zorg dragen voor haar jonge neefjes.

Haar oom en neef besloten haar uiteindelijk stelselmatig te verkrachten en spraken dit onderling met elkaar af wie wanneer mocht. Nachtenlang ging dit door tot ze uiteindelijk, na twee zelfmoordpogingen, besloot naar vrome opa te gaan. Dezelfde opa die zo’n hekel aan de losse moraal van Nederland had. Haar ‘te strakke djebella’ wond opa blijkbaar op en dus mocht ze wel op zijn schoot zitten.

Ze besloot hierom om met de eerst mogelijke vent te trouwen die haar daar weg zou halen. Ze vond uiteindelijk een man, totaal niet haar type, die haar net zo hard sloeg als haar vader en net zo ruw deed als haar oom en neef. Gechanteerd met naaktfoto’s door haar man en zwanger, vlucht ze naar Nederland. Familieleden hebben de opdracht gekregen om haar te vermoorden.

Ze woont op een geheim adres en blijkt diploma’s te halen en het zelfs tot hbo te schoppen. Zij is daarmee nog een van de gevallen waar het enigszins goed mee terecht is gekomen. 2016 kende alleen al in Rijnmond 18 gevallen van huwelijksdwang 74 gevallen van eergerelateerd geweld.

Absolute verschrikking dit en ongelofelijk dat zij zich zó heeft weten te herpakken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Aytas

  Een verschrikkelijk verhaal. Dat arme meisje. Dit gebeurd niet alleen in vluchteling gezinnen, Michel m uit Winschoten is gewoon een Nederlander die zijn nichtje verkrachte verhuurde en vastbond. Redelijk succesvol in de ICT. Ik was afnemer van zijn diensten. Zou het nooit achter hem gezocht hebben.

  1. Baaz

   Even de gelegenheid aangrijpen om een jij-bak te doen, om de misstanden binnen de asielindustrie te linken aan wat Michel uit Winschoten gedaan heeft. Een volkomen kansloze discussietechniek die direct door de mand valt. Door uitzonderingen te benoemen bevestig je de regel. Een andere, die het ook goed doet, is Breivik en van der Vlist!

   Een zwakke poging om de discussie te sturen in een richting waarbij de uitzondering uiteindelijk de regel bevestigd. Wat fijn dat het opvalt en van kilometers ver is te zien!

   1. Adriaan

    +++

   2. Aytas

    Vertel jij mij eens wat kindermisbruik met de opvang van mensen in nood te maken heeft?

    Kindermisbruik komt overal voor en moet gestopt worden en te doen of het niet overal voorkomt is belachelijk en een belediging voor de slachtoffers. Verder zijn in 3e wereld landen veel reizigers uit het westen dader.

    Kindermisbruik is een grove misdaad en dient niet misbruikt te worden als propaganda maar door open ogen, dat het overal voorkomt aangepakt te worden.

    1. Seneca

     @Aytas
     u schrijft: ‘verder zijn in 3e wereld landen veel reizigers uit het westen dader’. ik weet dat er – helaas – schrijnende gevallen zijn van pedofiele Martijn aanhangers (ik weet dit is dubbel) die in sommige landen, om het eufemistisch te zeggen: ‘de teugels laten vieren’. u schrijft echter veel. nu is het woord ‘veel’ te algemeen maar zou toch graag van u willen vernemen wat ‘veel’ in uw ogen – in dit verband – betekent. tenzij uw reactie bedoeld is om gelijk uw reactie nr 1, deze discussie een andere richting in te laten slaan. indien u niet reageert, weet ik voor nu en alsdan, hoe ik uw reacties dien te beschouwen. gewoon gelul van een trol en anders niets.

     1. Aytas

      Seneca
      Trol? Dit gaat over kindermisbruik, zoals ik schrijf komt dit overal voor en moet dit los staan van mensen in nood, dat is een belediging aan de slachtoffers.

      Ik vindt 1000 westerse mannen die in de 3e wereld kinderen misbruiken veel. Ik heb nergens geschreven dat westerse mannen alleen maar reizen om dit te doen. Ik denk dat 1000 laag geschat. Weet dat westerse mannen vrij veel slachtoffers maken in kibera, het aantal daders uit kibera zelf ligt natuurlijk veel hoger. Ik denk dat in Nederland de teller van kindermisbruik ook nog steeds het hoogst ligt bij autochtone mannen. Misschien niet percentage gewijd, dat weet ik niet precies.

      Mijn punt blijft dat kindermisbruik een verschrikkelijk iets is en los van vluchtelingen moet worden bekeken, het moet bekeken worden als wat het is : iets ranzig waar elke dader een zeer zware straf voor dient te krijgen.

 2. sjun

  Bevraagd kan worden waarom je zo’n cultuur zou moeten faciltieren door het binnen te halen. Misschien moeten we evenals het Amerika van Donald Trump wat kritischer worden aan onze grenzen bij de toelating tot ons land om onze ingezetenen te beschermen en al in vroeg stadium tegen te gaan dat de samenleving met nog meer cumulerende kosten opgezadeld raakt.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Nederlanders stemmen elk vier jaar om de middeleeuwen verder binnen te slepen.
  Kindbruidjes, eerwraak, genitale verminking, no go areas, beschermde Joodse instellingen, messenstekerij, poortjes voor scholen, ‘geeeeeeeeeen vrije liefde vooooooooor onze kroooooooost’ giechelen ze in de Grachtengordel en bij hun Mondorgaan genaamd de NPO
  Jaar in, jaar uit
  Meer middeleeuwen
  Ik denk dat Nederlanders een grote hekel hebben aan de generaties die na ons komen.
  Deze generatie Nederlanders zijn een vrij afschuwelijk volk.
  Geef het kraakbeenloos Kaaskopvisje Brood (die steeds duurder wordt) & (tv)Spelen (die steeds stompzinniger worden) en je hebt Homo morphinus. Lethargisch tot in de tiende graad.

  1. Baaz

   “Kindbruidjes, eerwraak, genitale verminking, no go areas…”

   Een democratisch gekozen Nederlandse volksvertegenwoordiger die al meer dan tien 24/7 wordt beveiligd door minimaal 4 gewapende DBB’rs!

 4. Ritter

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen voor het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel)

  Deze illegale migranten nemen hun islam (en bijbehorend gedrag) met zich mee naar Europa en houden daaraan vast.

  Daarom zien we ook ieder jaar een toename van gevallen van eerwraak; vrouwenbesnijdenis; kinderhuwelijken; een toenamen van islamitisch onderwijs; Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht; enzovoorts.

  Kortom, Noord/West Europa islamiseert ieder jaar weer een stukje meer.

  1. Aytas

   Toename vrouwenbesnijdenis? Zou je een bron kunnen benoemen? Het zijn moslima die het meest proberen hier iets tegen te doen.

   1. Stanly2000

    Beste Aytas,
    “Vrouwenbesnijdenis heet ook wel vrouwelijke genitale verminking (VGV). In Nederland is VGV verboden. Toch worden jaarlijks in Nederland zo’n 40 tot 50 meisjes besneden. Dit komt doordat migranten uit landen of regio’s waar VGV gebruikelijk is naar Nederland zijn gekomen en meisjes hier besnijden.”
    “De schatting is dat in Nederland zelf ook tientallen meisjes jaarlijks besneden worden.”
    Googlen kan je wel, hoop ik?

   2. swetsnek

    Nou moet er ineens weer een bron worden benoemd .
    Zou zeggen kom jij ook eens met bronnen ik weet zeker 1000 mannen …bron graag

  2. Baaz

   @Ritter: “(…) toename van gevallen van eerwraak; vrouwenbesnijdenis; kinderhuwelijken; een toenamen van islamitisch onderwijs; Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht…”

   Zou je een bron kunnen noemen of een aantal voorbeelden kunnen geven waaruit blijkt dat de eerwraak, het aantal kindhuwelijken, toename van islamitisch onderwijs en de sharia rechtbanken toeneemt?

   1. Aytas

    Kom je weer met een simpele opsomming van het toegenomen aantal inwoners van een religie als argument om aan te tonen dat iets toeneemt? Het gaat erom of dan onder dat aantal iets percentage gewijd toeneemt. De grootste vechter tegen dit soort zaken is shirin Musa en ipv zo’n vrouw te steunen kom jij met allerlei opsommingen om te bashen van moslims terwijl haar steunen tot bevrijding en uiteindelijk verdwijnen van geloof. Verdiep je eens hoe het christendom is terug gedrongen hebben mensen als jij geen enkele bijdrage aan geleverd. Ze moet haar geloof afzweren en belachelijk maken voor iemand als jij gaat helpen.

    1. Seneca

     @Aytas
     u bent een moslim en anders niets.

    2. Aytas

     Seneca
     Op deze manier iemand zomaar vertellen wat ze volgens jou is en het woord u gebruiken. Ik ben geen moslima, toch liever een moslima dan zo’n onfatsoenlijk mens als jij.

    3. henkC

     Lees de krant kijk het nieuws.

     Ondanks pogingen om zaken te verhullen is er nagenoeg elke dag wel weer geziek over vluchtelingen, asielzoekers, moslims, verwarde mensen etc.
     Het maakt me geen ene barst uit wie wat diet. Eenieder die daadwerkelijk (of poogt) rotzooi te trappen in dit land mag van mij er uit gedonderd worden. Ook als hij Nederlands paspoort heeft, geen paspoort of buitenlands paspoort maakt het alleen maar eenvoudiger.

 5. Michael

  Vreselijk dit. Ik vraag me alleen af wat het feit dat dit om een vluchtelingen gezin gaat ertoe doet, anders dan maar weer eens een mooie frame te kunnen maken. Het causale verband zie ik niet, er zijn ook niet-vluchtelingen gezinnen met dit soort problemen, weet ik uit eigen ervaring.

  1. Ernst Quispel

   Vluchtelingengezinnen hebben om begrijpelijke redenen (oorlogstrauma, heimwee) meer problemen dan normale Nederlandse gezinnen. Dit soort akelige incidenten toeschrijven aan hun ‘cultuur’ lijkt me wat kort door de bocht en is ook onnodig stigmatiserend.

   1. Siemien

    Ernst meent dat het normaal is dat deze dingen plaatsvinden in onze cultuur

   2. nogmaals

    Quispel noemt het een “incident” !!
    Als hij meent dat je dit soort incidenten niet aan hun cultuur mag toeschrijven, kan hij dan zeggen waar het dan wel dan wel aan is toe te schrijven.

    1. Baaz

     @Nogmaals: Bepaalde vragen zoals “Ik vraag me alleen af wat het feit dat dit om een vluchtelingen gezin gaat ertoe doet…” worden gesteld met de bedoeling de ernst van de feiten en de oorsprong van de dit soort drama de bagatelliseren en te verdoezelen met als doel iedereen op de hoop van de “gelijkheid” te gooien. Dezelfde tactiek zie je in de discussies over islam. Daarbij worden alle religies op één hoop gegooid in de hoop dat we dan geloven dat islam een religie is en dat het allemaal wel meevalt. Wanneer je kritische vragen stelt over de islam dan kun je zomaar als antwoord krijgen dat zo iemand niets met de islam heeft.

     Het zogenaamde gelijkheidsevangelie, de boodschap van de gelijkheid, er bestaan geen rassen en geen kleuren, geen nationaliteiten en iedereen is hetzelfde, wordt hier veelvuldig gepredikt. Dat gebeurt zeven dagen per week en gemiddeld dertien uur per dag.

     1. Michael

      @Baaz, je zoekt vanalles achter mijn argumentatie wat er niet zit. Ik constateer simpelweg dat er een causaal verband wordt gesuggereerd tussen deze verschrikkelijke gebeurtenissen en het vluchtelingenverleden van het gezin. En er gaan mensen zelfs zo ver te suggereren dat we hierom maargeen vluchtelingen meer op moeten nemen…

      Deze interpretatie slaat echter mank als je je realiseert dat dit ook voorkomt onder gezinnen met andere achtergronden. Het al dan niet islamitisch of vluchteling zijn heeft hier oorzakelijk weinig mee te maken, maar de berichtgeving hier voedt de hetze dat dat wel zo is

     2. Baaz

      @Michel: “@Baaz, je zoekt vanalles achter mijn argumentatie wat er niet zit.”

      Ik begrijp je verweer en wellicht dat het jou minder aangaat dan anderen die zich absoluut wel aangesproken moeten voelen. Wij kennen elkaar (nog) niet.

      Ik blijf bij mij stelling dat er bij dit soort onderwerpen bijna altijd andere voorbeelden worden bijgehaald die als uitzondering de regel bevestigen of die zijn bedoelt om de aandacht af te leiden van de daadwerkelijke problematiek.

      Je kunt het beste kijken naar de volgende casus, daarin verduidelijk ik het.

      – Door de opkomst van de islam nemen bepaalde problemen in Nederland toe.
      – Ja maar binnen het christendom bestaan ook problemen
      – Veel asielzoekers zijn crimineel.
      – Ja maar er zijn ook criminele Nederlanders
      – Er bestaan grote problemen en zorgen bij (de derde generatie) jonge Marokkanen, ze bevolken in ruime meerderheid de Nederlandse gevangenissen.
      – Ja maar er zitten ook gewone Nederlandse jongeren in de gevangenis
      – De islamisering in Nederland neemt toe en is in volle vaart.
      – Nee hoor, de islamisering bestaat niet en de invloed van het christendom is ook aanwezig.

      Etc…

      Het zijn dit soort technieken die waterdun zijn en die steeds worden herhaald. Het jij-bakken is aan de orde van de dag en zodra er kritiek is op de islam wordt het islamfobie-paard van stal gehaald terwijl al talloze keren is aangetoond dat islamofobie helemaal niet bestaat.

     3. IJscoman

      “Het al dan niet islamitisch of vluchteling zijn heeft hier oorzakelijk weinig mee te maken”
      —————————————————————————–
      Michael doet hier weer precies wat Baaz in zijn argumentatie aandraagt, n.l. dit soort drama’s bagatelliseren en verdoezelen met als doel iedereen op de hoop van de “gelijkheid” te gooien.

      Michael weet immers heel goed dat vrouwen in de islam een sterk ondergeschikte plaats innemen en verantwoording zijn aan iedere man in hun gezin en familie. Vanzelfsprekend volgt daaruit dat vrouwen een makkelijker prooi zijn voor intimidaties, vernedering, misbruik en verkrachting, wat in die cultuur ook vaak gezien wordt als een recht en zeker niet als een misdrijf. Eerwraak en vrouwenbesnijdenis zijn daar ook aan gerelateerd.

      Michael is daarmee als islampleitbezorger aan te merken.

     4. Ernst Quispel

      Dit is onzin, IJscoman. Als Michael hier beargumenteerd aangeeft dat de gesignaleerde problematiek niet alleen in islamitische gezinnen voorkomt en derhalve niet causaal aan de geloofsinhoud van de islam is toe te schrijven, maakt hem dit niet tot een pleitbezorger van de islam.

      Ik maak bezwaar tegen dit soort stigmatiserende diskwalificaties.

     5. IJscoman

      Ernst: Baaz verwoordt het glashelder: “Ik blijf bij mij stelling dat er bij dit soort onderwerpen bijna altijd andere voorbeelden worden bijgehaald die als uitzondering de regel bevestigen of die zijn bedoeld om de aandacht af te leiden van de daadwerkelijke problematiek”.

      Dat is precies wat Michael deed: het is niet alleen de islam, Nederlanders doen dat ook.

      Ik vind dat dit duidelijk aangeeft dat hij de islam uit de wind wil houden. Anders zeg je dat niet. Mijn kwalificatie (die verder niets beledigends omvat, alleen constaterend) vind ik dan ook passend.

     6. Guus Geluk

      “Islampleitbezorger” is een nutteloos labeltje. De vraag is of Baudet met zijn pleidooi voor de godsdienstvrijheid en plezierige interpretaties ook kan worden aangemerkt als een islampleitbezorger. Ik vermoed echter van niet.

      Labeltjes zijn zinloos. Men kan hen beter niet plakken.

     7. Ernst Quispel

      @IJscoman, als, zoals Michael beargumenteerd aantoont, er geen cauasaal verband is tussen de islam en de geconstateerde problematiek is het veeleer een vorm van moslimbashen de islam er wel met de haren bij te trekken en te suggereren dat de islam als oorzaak moet worden aangewezen.

     8. Siemien

      @Ernst “Ik maak bezwaar tegen dit soort stigmatiserende diskwalificaties.”

      Ik vind dat je nogal hamert, je doet voorkomen alsof je een soort huisregelnazi bent! nou ben je natuurlijk geen nazi, voordat je weer gaat zeuren, maar je bent continue bezig, als het jou niet zint, als een soort moraalriddertje hier rond te harken..

     9. Siemien

      @Guus “islamofoob” dat is pas een kansloos labeltje daar komen de zéér warme pleitbezorgers van de islam altijd mee…

     10. Guus Geluk

      Islamofobie is synoniem voor moslimhaat, hetgeen een wezenlijk probleem is.

      https://jalta.nl/column/islamkritiek-islamofobie-islamhaat-en-moslimhaat/

     11. Baaz

      “Islamofobie”

      Islamofobie bestaat niet, het is een door verontwaardigde moslims en linksaffers bedachte term die kant noch wal slaat. Het is niet te duiden alhoewel de islampleitbezorgers dat wel uit alle macht proberen. Het is kansloos omdat een fobie wordt geduid als psychische aandoening en de gemiddelde forummer geen psychiater is en dus sowieso die diagnose niet kan stellen.

      Bovendien lees ik hier geen enkele angst maar wel bezorgdheid en ik lees hier de terechte waarschuwing omdat islam een intrinsiek verrotte totalitaire veroveringsideologie is die zich absoluut niet verhoudt of zal verhouden met onze Westerse cultuur of samenleving. De term islamhaat/islamkritiek is wat dat betreft wel terecht.

      “Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties.”

     12. Guus Geluk

      Is Baudet volgens unook een islampleitbezorger, Baaz?

     13. BB

      @Tengo Quispel

      Beargumenteerd aantoont?
      Ik zie nergens bewijs dat deze stelling ondersteunt.

  2. Guus Geluk

   Uit onderzoek is gebleken dat veel vluchtelingen inderdaad verward zijn. De gruwelen van de Syrische burgeroorlog zijn immers enorm.

   1. Ernst Quispel

    Ja, die mensen zijn er mentaal vaak, om begrijpelijke redenen, slecht aan toe. Het is onze opgave deze vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden

    1. IJscoman

     Ernst, ik vind dat onze taak helemaal niet. Onze taak, als rijke Westen, is om ruimhartig de faciliteiten en financien te doneren, zodat de vluchtelingen in de eigen regio en de eigen cultuur goed en menswaardig opgevangen kunnen worden.

     Ik zie het niet als onze taak om een niet compatibele cultuur massaal binnen onze cultuur te importeren.

     1. Job Jansen

      En indien ze dan toch hierheen komen, indien de oorlog voorbij is, weer terug. Ongeacht of die oorlog nu 5, 10 of 20 jaar duurt. Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom de Iritreeers hier nog rondlopen?

     2. Siemien

      @Job Jansen die kun je makkelijk inzetten in 1 of andere gesubsidieerd programma, soort feel-good dingetje..

    2. Ernst Quispel

     In mijn bijdrage ontbrak de nuance dat onze zorg en begeleiding zich uiteraard richt op de echte vluchtelingen die we binnen onze landsgrenzen hebben opgevangen.

    3. Guus Geluk

     Correct, Ernst. Militairen die terugkomen van het Midden-Oosten zijn psychisch soms ook toegetakeld en verminkt. We kunnen heel veel en hebben veel therapieën.

     1. IJscoman

      Guus, wij hebben geen zorgplicht naar de hele wereld. Als iedere cultuur en ieder continent zorgt voor zijn eigen vluchtelingen en ontheemden, zou het er een stuk beter voorstaan.

     2. Job Jansen

      Wij kunnen inderdaad veel betekenen voor onze militairen. Helaas zou dit niet nodig zijn als we ons niet zouden bemoeien met de rotzooi buiten Europa. De vraag is wel zoals Kim al aanhaalde, zijn sommige vluchtelingen nog wel te redden. Gezien de laatste tijd baart mij dat wel zorgen.

     3. Guus Geluk

      Ik bepleit toch ook het zorgen voor de eigen vluchtelingen en ontheemden, IJscoman? In Nederland zijn dat vooral Syrische vluchtelingen.

    4. Kim

     Ach ja, als ze dan mensen vermoorden so what? Dat calculeren we gewoon in.

     1. Guus Geluk

      Nee, dat willen we dus voorkomen.

     2. Kim

      Als je psychisch verwarde personen binnen laat, kan of gaat het gebeuren, niet zeuren dus.

     3. Kim

      De gemiddelde wachttijden bij Parnassia zijn 2 maanden, in die tijd kan er heel wat aangericht worden, alleen crisispatiënten worden direct opgenomen.

     4. Guus Geluk

      Daar was ik niet mee bekend, Kim Vit-Cunia.

     5. Kim

      ???

 6. AS210854

  Heb gisteren wel weer gezien bij opsporing verzocht, de wat de open grenzen en iedereen binnen laten met Nederland doet, niet veel goeds dus.

 7. Fortiori

  In een BBC reportage gezien. Rusland heeft de wet veranderd t.a.v. geweld binnen het huwelijk. Nu kan alleen maar bij aantoonbaar lichamelijk letsel (ziekenhuis opname) de dader vervolgd en veroordeeld worden tot een gevagenisstraf. In andere gevallen blijven de langdurige knokpartijen onbehandeld. De opvanghuizen voor vrouwen met kinderen zijn volgeboekt en is een verblijfsduur zeer beperkt. Daarna terug naar huis en man.

  1. nogmaals

   Misschien wil Heinz uitleggen wat Rusland hiermee te maken heeft !

   1. Ernst Quispel

    Waarom spreekt u Fortiori aan met Heinz?

    1. Fortiori

     @Ernst, ik denk dat het @nogmaals te doen is om een behoorlijke discussie te laten ontsporen in weerwil van de oproep van de hoofdredactie om niet tot vervuiling over te gaan. Normaal gesproken richt je je tot de afzender. Tenminste zo zie ik dat bij andere dagbladfora.

     1. nogmaals

      Fortiori = Heinz. !!!!!
      Dat laat ik al een paar maanden weten sinds hij zich op een domme manier verraadde.
      Talloze malen heb ik Heinz met Fortiori aangesproken en omgekeerd. Nooit op gereageerd door Heinz/Fortiori . Ook quispel/Tengo/etc hield zich stil.
      En nu opeens deze opstelling !
      Stelletje huichelaars !

   2. Heinz

    Jawel, misdadige praktijken is geen exclusieviteit voorbehouden aan een minderheid binnen de Moslim gemeenschap. Leg uw oor te luisteren bij een van de blijf van mijn lijf tehuizen.
    Wereldwijd, en met name in Rusland is dat het geval. Vandaar die wetswijziging omdat ze het probleem niet aan kunnen. De huizen van bewaring zouden te vol geraken.

  2. Baaz

   “Rusland heeft de wet veranderd t.a.v. geweld binnen het huwelijk. ”

   Wat heeft Rusland te maken met de horror over een mishandeld en misbruikt meisje van een asielzoekersfamilie in Nederland?

   Probeer jij soms, net als Aytas, Michael, Ernst Quispel, Heinz en vele andere forummers, de aandacht af te leiden van de problematiek die Nederland heeft aangedaan i.v.m. de wijd openstaande grenzen en de grote toevloed van transmigranten waarvan we in vele gevallen mogen hopen dat ze ooit weer vertrekken omdat ze ons grote problemen veroorzaken?

   Probeer jij de aandacht soms af te leiden van de grote problemen die Nederland ondervindt maar ook nog gaat ondervinden van de opstomende islamisering waarvan sommigen van jullie doodleuk zeggen dat die niet bestaat?

 8. Benny

  Aantal jaren geleden denk ongeveer 12 13 jaar, kwam er een gezin uit Irak in mijn toenmalige straat wonen, 3 jongens 2 meiden de oudste was een zeer mooie meid, vrijgevochten en modern. Toen ging het gezin op vakantie (huh waren toch gevlucht) en de knappe jonge dame heb ik nooit weer gezien. Vroeg aan haar vader waar zijn oudste dochter was, en die antwoorden :dat ze niet kon wennen in nl….. En in Irak was gebleven bij……… Opa en oma…….. Dus denk dat het niet de eerste en ook niet de laatste keer is geweest dat zo iets voor zal gebeuren.

 9. Rosasolis

  Dagelijks komen er vrouwen en jonge meisjes aan in de Blijf van mijn Lijf huizen (een tijdelijke veilige opvang voor misbruikte en mishandelde vrouwen), met politie bescherming. Voordat er een andere geheime woonadres wordt voor hen verzorgd. Zo erg gaat het met vrouwen en meisjes nu binnen de islam. En niet alleen onder de vluchtelingen. Maar helaas nog steeds van wegen 2de of 3de generaties
  islamiet mannen in onze land! Die hun vrouwen mishandelen en hun dochters proberen
  zomaar uit te huwelijken. Hoe is dit mogelijk van jullie moslims in ons land dit primitief gedoe nog steeds doen tegen jullie vrouwen en dochters? Jullie geloof is alleen primitief, en heeft helemaal niets te bieden aan onze maatschappij. Onze westerse maatschappij komt op voor HOGE onderwijs voor allen…zowel mannen als VROUWEN!
  Aan de islamieten: moeten jullie EINDELIJK weten dat jullie vrouwen geweld en onderdrukking tegen vrouwen is nu eindelijk afgelopen in Nederland. Jullie islamiet mannen die denken dat je je vrouwen en dochters gewoon volgens de islamietisch wetten onder druk kunnen zetten, zullen jullie merken dat of vrouw en/of dochter
  verdwijnt uit uw leven! Kortom je heb geen vrouw-slavin en ook haar student dochter
  meer… Alles wat je over heeft is misschien een of twee zonen, en een heel lege woning.
  Omdat zowel moeder als dochter genoeg hebben gehad van dit gehele vrouwelijke
  islamitische discriminatie gedoe.

  1. Floris

   Gelukkig geeft Rosa blijk van een kritische houding jegens de vrouwonvriendelijkheid van de islam.

   “We moeten ophouden naïef te zijn, zegt Hafid Bouazza. De aanrandingen in Keulen hebben wél alles met de islam te maken. ‘Want dat is niet alleen een religie, maar ook een cultuur, een geheel van opvattingen en gedragingen. En volgens de islam is de vrouw het bezit van de man.”

   – Hafid Bouazza

   @ Rosa: vergeet niet dat zeer veel moslima’s zich schikken in hun onderdanige rol. Ze werken er dus zelf aan mee.

   1. Rosasolis

    @Floris. Ik heb altijd, jaren lang kritiek geschreven over hoe het gaat in de islam tegenover vrouwen! Kennelijk ben je niet zo lang abonnee van deze sitel

    1. Floris

     Ja Rosa, dat was me bekend. Het is een beetje lastig te rijmen met je “vriendschap” met trollen die de islam in bescherming nemen en hun toevlucht nemen tot ontkenning van de causale verbanden tussen de islamitische leer en de diverse abjecte uitwassen van de islam (waarvan vrouwenonderdrukking er slechts één is) maar dat moet jij weten.

 10. Floris

  Ik lees hier weer de nodige jij-bakken van de usual suspects plus ene Michael.

  Natuurlijk komen dit soort misstanden overal voor, maar nergens hebben vrouwen het zo slecht als binnen de islam. En ja, dat heeft wel degelijk met dat vreselijke geloof te maken, zoals de ervaringsdeskundige Bouazza hierboven opmerkt.

  Waarom daar de aandacht van afleiden? Welk doel dient dat?

  1. Ernst Quispel

   Deze vraag kan ook worden omgedraaid: waarom wordt elke misdaad waar moslims bij zijn betrokken hier met de irrelevante vermelding van de godsdienst sensationeel gemeld?

   1. Baaz

    Blijft merkwaardig voor iemand die stellig beweert dat hij niets met de islam heeft.

    Overigens, islam is geen godsdienst maar een ideologie, een belangrijke constatering.

    1. Ernst Quispel

     Baaz vind het waarschijnlijk ook heel gek als je het antisemitisme verafschuwt als je zelf geen Jood bent.

     1. Baaz

      “Baaz vindt het waarschijnlijk ook heel gek als je het antisemitisme verafschuwt als je zelf geen Jood bent.”

      Antisemitisme, de jodenhaat, heeft natuurlijk niets te maken met de haat, afschuw of de kritiek op de islam. De islam is geen persoon maar een totalitaire ideologie. Je probeert het wel maar het lukt je niet, Ernst.

      Het blijft daarom merkwaardig dat iemand die zegt dat hij niets van de islam moet hebben, het hier toch voortdurend opneemt voor die islam, zich voortdurend mengt in discussies die hij niet kan winnen er waarbij hij de vragen ontwijkt of niet beantwoord.

      Ken je het DDS-mandje?

     2. Ernst Quispel

      vind = vindt

    2. Floris

     @ Baaz. Islam is wél een godsdienst, maar zoals Bouazza stelt, is het ook een cultuur, een geheel van opvattingen en gedragingen.

     En die cultuur, opvattingen en gedragingen hebben ze vanuit hun shitholes meegebracht naar West-Europa. En dat botst keihard. Hun opvattingen zijn abject.

     Het doofpotten (Keulen, Zweden, Rotherham etc) helpt niet meer. De beerput loopt inmiddels over. Er is geen houden meer aan.

     De pogingen van de trollen om met jij-bakken en andere drogredeneringen de shit onder het tapijt te houden zijn kansloos. Europa gaat de islam uitkotsen en dat hebben de moslims (niet allemaal) aan zichzelf te wijten.

     Hadden ze allemaal maar de moed van een Bouazza om het beest bij de naam te noemen en af te werpen als een versleten jas.

     1. Baaz

      “@ Baaz. Islam is wél een godsdienst, maar zoals Bouazza stelt, is het ook een cultuur, een geheel van opvattingen en gedragingen.”

      Islam herbergt inderdaad religie/godsdienst, natuurlijk is er niemand die dat ontkent. Wat ik beweer is dat islam een systeem is waarin godsdienst niet los verkrijgbaar is. Binnen islam bestaat geen scheiding van moskee en staat, of kun jij een islamitisch land noemen waar dat zo is? Hetzelfde geldt voor het militaire en het juridische. Het is ontegenzeggelijk en volledig bewijsbaar met elkaar verweven.

      Het is het Westerse wensdenken dat van de islam een soort tweede islam wil maken een soort light variant waarmee ze dan de bühne opgaan in de hoop dat het allemaal wel meevalt. Maar de islam is niet Westers en de islam is niet light. Overal waar de islam de toon fluit zie je hetzelfde gebeuren: Onderdrukking, sharia met extreme straffen, doodstraf op afkeer van de islam of de belediging van de profeet (t.e.a.b), etc…

     2. Floris

      Natuurlijk is dat zo, Baaz. Maar je zegt dat het geen godsdienst is. Volgens mij kan je dat beter niet zeggen omdat het te falsificeren is. Zeg dan: het is een politieke religie met wereldse doeleinden die erop gericht is het complete leven van mensen tot in de kleinste details te regisseren.

      Het spirituele aspect (voor zover daar al sprake van is) is daar binnen de islam volkomen ondergeschikt aan gemaakt.

      Het paradijs dient als een vette worst als beloning voor degenen die zich nuttig hebben gemaakt om op aarde de islam te “dienen”. De jihad maakt daar een belangrijk deel van uit.

     3. Ernst Quispel

      De (weinig precieze) definitie die Floris geeft van de wereldgodsdienst. Islam lijkt me van overkomstige toepassing op het christendom en het Jodendom.

      Ik zie in elk geval geen verschillen ter zake.

     4. Floris

      “Ik zie in elk geval geen verschillen ter zake.”
      ——————————————————–
      Misschien helpt het als je je oogkleppen afzet.

   2. Floris

    Dat moet je aan de redactie vragen.

    Irrelevant is de vermelding van de islam als belangrijke factor echter niet.

    1. Ernst Quispel

     Het is alleen relevant voor mensen die het waandenkbeeld koesteren dat islam en criminaliteit in een causale betrekking staan.

     1. IJscoman

      Van de koran mag je ongelovigen/kufars misleiden, bedriegen, bestelen en doden. Het is toch slechts brandhout voor de hel. Een criminele daad die gesanctioneerd wordt een heilig boek, wordt natuurlijk makkelijker begaan. Ook in de misdaadstatistieken scoren moslims buitensporig hoog.

      Maar dat er een verband zou zijn tussen religie en criminaliteit wil er bij Quispel niet in. Cognitieve dissonantie van de bovenste plank.

     2. Ernst Quispel

      Wat een bizarre onzin is dit!

     3. Baaz

      (…) mensen die het waandenkbeeld koesteren dat islam en criminaliteit in een causale betrekking staan.”

      Criminaliteit en islam zijn uitstekend te verenigen en staan wel degelijk in causaal verband. Er zijn talloze criminele daden en voorbeelden te noemen die zonder meer in verband kunnen worden gebracht met islam of geïnspireerd zijn op/vanuit islam. Ook bestaan er binnen islam tal van opvattingen die zonder meer als crimineel bestempeld kunnen worden.

      Dat jij het bestempeld als waanbeeld heeft niets te maken met de realiteit! De dagelijkse realiteit laat namelijk glashelder zien waartoe men binnen de islam in staat is. Het feit dat jij het bestempeld als waanbeeld heeft álles te maken met de ontkenning waarin jij jezelf voortdurend bevindt er waarvan jij jezelf bedient.

      Opmerkingen als ‘Dé islam bestaat niet…’ en ‘van islamisering is absoluut geen sprake’ bewijzen dat. Jammer Ernst, je doet zo je best maar het ijs is dun en door het DDS-mandje ben je al zo vaak gezakt dat er geen bodem meer in zit.

     4. Baaz

      “Wat een bizarre onzin is dit!”

      O ja? Kom je echt niet verder dan één zinnetje? Geef dan op z’n minst aan waarom jij het onzin vindt, onderbouw dat, als je dat kunt.

      Ga je gang!

     5. Ernst Quispel

      “Van de koran mag je ongelovigen/kufars misleiden, bedriegen, bestelen en doden. ”

      Ik weet zeker dat IJscoman de betreffende soeri kan citeren.

   3. Job Jansen

    Volgens mij zie je het vaker andersom.

   4. BB

    @Tengo Quispel

    Waaruit blijkt dat dit irrelevant is?

 11. Gerlos

  Triest, maar kan het soms zijn dat het achterlijke islamitische geloof hier ook iets mee te maken heeft.

  1. Floris

   Tuuuuuuuuuuuuurlijk niet.

   🙂

 12. Ruud562

  @Baaz “Islamfobie”
  Wederom een uitstekende reactie van jouw hand! Chapaeu!

  @Sjun, ja,
  Willen we onze vrijheid, veiligheid behouden dan zouden de grenzen subiet op slot moeten en toelatingen volgens de methoden die bijvoorbeeld Australie hanteert!

  Maar Sjun, het is te laat, te laat dankzij politicy én bestuurders c.q beleidsmakers van PvdA, CDA, D66, VVD, GL, kortom dankzij het al tientallen jaren gevestigde kartel dat over ons beslist en in stand wordt gehouden door dom stemvolk dat zich maar al te graag laat beinvloeden en laat bedonderen, elke vier jaar weer!

  1. Baaz

   Dankjewel Ruud!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.