D66-kiezers zeer weinig vertrouwen in Rob Jetten als fractieleider

D66 zal Rob Jettens’ besturingssysteem snel van een update moeten voorzien, want ingestudeerde mediatraining-antwoordjes blijken het niet zo goed te doen. Slechts 53% van de D66-kiezers heeft vertrouwen in Jetten als fractieleider. Dat meldt EenVandaag.

Lilian Marijnissen scoorde vlak na haar aantreden 62 procent en Jesse Klaver zelfs 82 procent. Dat is dus een behoorlijk bittere pil. Daar komt ook nog bij dat zo’n 25 procent van de D66-kiezers nog niet weten wat ze van Jetten moeten vinden. Deze groep wil graag ‘moeilijke debatten afwachten’ en hem wat meer tijd gunnen. 22 Procent vindt hem sowieso drie keer niks en geven aan hem ‘te gemaakt’ te vinden en totaal niet inspirerend als leider te zijn.

Wat óók niet positief heeft gewerkt is Jettens’ voorstel om EU-lidmaatschap in de Nederlandse Grondwet op te laten nemen. 62 Procent van alle kiezers staat niet achter dit idee. 38 Procent van zijn eigen achterban schaart zich achter deze groep. Iets minder dan de helft vind het echter wél een goed idee.

Jetten zal dus snel opzoek moeten naar manieren om authentiek en inspirerend over te komen en met degelijke voorstellen te komen die breed gedragen worden door zijn eigen achterban én in goede aard valt bij de rest van de kiezers. De grootste factoren die hierbij helpen is het hebben van karakter, een capabele ondersteuning achter de schermen én een goede spindoctor om het maximale uit de boodschap te halen.

Ik schat z’n kansen dus aardig klein maar als het hem lukt is de prestatie daardoor des te groter!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. PMG

  Ja, jong knulletje, hoort ook helemaal niet thuis op deze plek, kan beter zijn clubje opdoeken en overnieuw beginnen.

  1. Top

   In ieder geval de beveiliging van de Efteling een paar puntjes opvoeren, zodat er niet nog een keer, een humanoid kan ontsnappen.

 2. Eugenie de la Fleur

  Ik begrijp niet waarom D66 uitgerekend voor hem koos, terwijl er veel meer talent zit in die partij. Het zelfde geld voor iemand als Emile Roemer die 7 jaar lang fractievoorzitter van de SP was en er dikwijls een potje van gemaakt heeft. Waarom kiezen partijen niet de beste politici voor zo’n functie?

  1. Adriaan

   Volgens mij wordt deze knaap misbruikt en wordt er achter de schermen heel hard gewerkt om een geschikte leider naar voren te schuiven. Iets anders kan ik niet bedenken.

  2. Top

   U is ook nog blond ook?

   1. Job Jansen

    Misschien, net zoals heel veel Nederlanders zijn. Dus u bedoelt?

  3. dinaro

   Omdat D66 met Jetten nu, automatisch
   verdwijnen.

  4. sjun

   Die anderen zijn zo slim eerst de erfenis van Pechtold af te wachten zonder daar als eerstverantwoordelijke mee geassocieerd te gaan worden. Na de dramatisch verlopende komende verkiezingen zal Paternotte het wel overnemen.

 3. Ernst Quispel

  Beetje vroeg voor een oordeel.

 4. Gerlos

  Ik kan het begrijpen deze paspop is nu niet het D66 gevoel.

 5. Florissa

  Ik vind het een geweldige keuze ,deze man decimeert dat stelletje onbenullen naar een dieptepunt ,dat ze dit wonderkind naar voren hebben geschoven ,zegt alles over de rest .

  1. Janna47

   Florissa +++++

 6. Pescador

  Zelf rijdende auto´s en zelf varende boten en nu ook al zelf wandelende robots Die 66 keer hetzelfde kwaaken. Stom van D66 om als eerste een robot in te zetten in de politiek.

 7. Duke

  De D66-kiezer mist de Jetten-upgrade. Beide systemen zijn niet compatible.
  Bel de D66-technische dienst en een D66-monteur komt de upgrade gratis bij je installeren op vertoon van je D66-streepjescode.

 8. wheelboy

  Ik vind heel D666 niks .Als er een ondemocratische partij is is het D666 wel .lijkenprikkers dan referendum afschaffen smoesjes verzinnen om de burger blauw aan energie belastingen te laten betalen .Kan echt geen een positief punt noemen .Of moet zijn het opdonderen van penthouse Pechtold.

 9. Karel de Grote

  Effe Kijke, weinig vertrouwen in Robbie (Nederlander), redelijk vertrouwen in Lilian (Nederlandse), veel vertrouwen in Jesse (Marokkaan). Lang leve Marokko.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.