snapshot7

Daar gaan we weer! Demonstraties Zwarte Piet Zaanstad mogen doorgaan

Geen categorieokt 31 2018, 20:00
Bij de intocht van Sinterklaas in Zaanstad mag dit jaar worden gedemonstreerd. Dat heeft burgemeester Jan Hamming vandaag gezegd. Via het AD.
Burgemeester Hamming staat toe dat er wordt gedemonstreerd, hij voegt hier echter wel voorwaarden aan. Zo worden er extra maatregelen genomen om de veiligheid te bewaren. Mocht het toch uit de hand lopen dan zal hij zich genoodzaakt voelen om de demonstraties te beëindigen.
Tot nu toe zijn er twee groepen bekend die zullen gaan demonstreren en zijn er nog acht groepen waar gesprekken mee plaatsvinden. De twee groepen die sowieso zullen komen zijn beide voorstander van Zwarte Piet. Het zal dus niet lang duren voor ook de tegenstanders groen licht zullen krijgen.
De burgemeester spreekt van extra maatregelen om 'eventuele wanordelijkheden' het hoofd te kunnen bieden. Daarmee lijkt het aan hem om te bepalen wanneer de demonstratie al dan niet beëindigd zal worden.
Over de plaatsen waar de demonstranten mogen demonstreren is nog niets bekend. Waarschijnlijk krijgen alle groepen een plaats aangewezen waar zij de intocht zelf niet zullen kunnen verstoren. Ook lijkt het verstandig om voor- en tegenstanders niet te dicht bij elkaar neer te zetten.
De lokale VVD stelde voor om demonstraties tijdens de intocht helemaal te verbieden maar burgemeester Hamming wilde dit niet. Waarom dan perse tijdens de intocht moet worden gedemonstreerd is een raadsel. De kans dat zo'n feest op zo'n moment verpest wordt neemt namelijk alleen maar toe en beide kampen zouden in principe op ieder ander moment óók kunnen demonstreren.
We zullen zien hoe het gaat, de discussie is in ieder geval duidelijk nog niet voorbij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten