De Russen hebben als vergelding van drie Nederlandse sporters medische gegevens gehackt

We weten nu allemaal over de hack praktijken van de Russen. Ze kunnen zich nu nergens meer achter verschuilen. Het is over, de bewijzen liggen op straat. Zelfs Geert Wilders heeft gezegd dat die het gelooft en vindt dat dit soort praktijken niet kunnen. Er zijn van ongeveer 300 sporters gegevens verzameld door de Russen, waaronder drie Nederlanders.

,,Wij hebben de drie sporters op de hoogte gebracht van de hack. Gezien de medische vertrouwelijkheid van de gegevens kan ik daar verder niets over zeggen”, aldus NOC*NSF-woordvoerder Geert Slot.

De kans is groot dat de drie Nederlanders bij de groep van 250 sporters horen van wie Russische spionnen de medische gegevens zouden hebben gestolen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft vanwege deze verdenking een aanklacht ingediend tegen zeven Russische inlichtingenofficieren. Onder die zeven zijn de mannen die in Nederland probeerden de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) te hacken.

De 250 atleten komen uit dertig verschillende landen, zo meldde het Amerikaanse ministerie van Justitie donderdagmiddag. Het gaat in bijna alle gevallen om dispensatieformulieren van sporters. Ze hadden vanwege een bepaalde aandoening toestemming medicijnen te gebruiken die normaal gesproken op de dopinglijst staan.

Het schijnt een vergeldingsactie te zijn, aangezien de Russen niet mee mochten doen met de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Erg kinderachtig, maar goed, wat kunnen we anders verwachten. Normaliter ben ik altijd genuanceerd als het gaat over nieuws over Rusland. Je ziet dat er toch een soort heksenjacht en hetze tegenover Rusland wordt gecreëerd. Een soort nieuwe ‘Koude Oorlog’. Maar dat betekent niet dat we moeten wegkijken van de feiten.

Er komen steeds meer details aan het licht van wat de Russen gedaan hebben. Hoeveel er nog boven water komt, weet niemand, maar als de druk op Rusland groter wordt, dan kunnen we een stevige reactie terug verwachten. Er wordt al diplomatieke- en economische druk gevoerd op Rusland, maar het is nog maar de vraag hoe veel het land kan hebben voordat Poetin simpelweg knapt. Komt er dan een oorlog? En wat voor een oorlog? Het lijken extreme scenario’s, maar we moeten er serieus rekening mee houden. We leven in gevaarlijke tijden waarin er een soort tijdbom lijkt te tikken. De internationale orde wordt bedreigd en de spanning is om te snijden. Niet alleen rondom Rusland, want er zijn meer brandhaarden. We shall see.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De Nederlandse Staat financiert Al-Qaida en voorziet teruggekeerde Jihadistische doodseskaders en slavendrijvers van een gratis huis en gratis geld.
  Hoe noemden we dergelijke regeringen ook al weer in WO2 ?

  Maar o wee
  Volgens diezelfde Staat heeft Poetin de gegevens van 3 sporters gehacked.

  1. Dirk van Jurie

   Nederland doet niet anders bij haar burgers

   1. DirkSteen

    Inderdaad en daarbij is Rutte de man die geen enkele belofte nakomt in deze regering!!!!!
    Het is dus kortweg een leugenaar!!!!

 2. Onno

  En wij mogen (moeten) dan Poetin serieus nemen als hij ons iets wil vertellen over de MH 17 hoe het allemaal heeft plaatsgevonden.

 3. Ni28

  De gewone Russen krijgen andere feiten onder hun neus dan de waarheid dus is de levensduur vsn Poetin nog gewaarborgd.

 4. struisvogelpolitiek

  Ik weet niet wat ik er van moet denken. Poetin is een oud KGB’er, dan zou je toch menen dat Poetin zijn geheime diensten tot in de puntjes op orde heeft. Wat is er aan de hand in Rusland? Heeft Poetin geen controle meer over zijn eigen geheime diensten?

  1. O.P.

   Of valt het negatieve nieuws over Rusland onder de noemer….. Fake News !

 5. Ad Infinitum

  Het is een gotspe, Putin die ons kapittelt over het joint investigation team en dan vervolgens overgaat tot ons te tarten met het sturen van spionnen en het hacken van sporters hie hemaal niets met dit soort zaken te maken hebben.

 6. J.Rademaker

  250 topsporters met een doktersbriefje, als ik Putin was wilde ik ook graag weten waarom Rusland dat niet mocht.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Zijspoortje

  Kavanaugh is benoemd !!!
  Liberal tears.
  CNN, Pauw, Twan Huys, Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en de gehele staf van Staatsradio1 op suicide watch

 8. Ernst Quispel

  Rusland is een maffiose staat en dan kun je dit verwachten.

  1. Baaz

   Rusland is geen maffiose staat en een belangrijke handelspartner van (exportland) Nederland. Eindeloze stromen migranten binnenhalen kost geld dus moet er ook verdient worden, de meeste maken namelijk alleen maar op en voegen niets toe.

   1. Guus Geluk

    http://www. dagelijksestandaard.nl/huisreglement-voor-reacties/

  2. Ernst Quispel

   Dubbele Komma doet er goed aan even het nieuwe Huisreglement door te nemen.

   1. Ernst Quispel

    Ik hoop dat Tim Engelbart nu doet wat hij heeft beloofd, anders zitten we binnen de kortste keren weer met elkaar in de ellende.

    1. Spaanse kok

     Mooi, blijven volhouden

   2. Dirk van Jurie

    @Ernst je bent ook een echte snitch natuurlijk je zou het in de oorlog goed hebben gedaan bij de Duisters

 9. sjun

  Een prachtige niet controleerbare mededeling die vqst zal qfleiden van onaangename feiten als
  – de politieke afgang van Mark Rutte die door het handelen van Unilever in zijn hemd gezet werd;
  – de ontmaskering van Nederlandse mainstream media als overschrijvers en verspreiders van verpolitiekt nepnieuws en smaad met betrekking tot de Republikein Brett Michael Kavanaugh;
  – oplopende rekeningen vanuit Brussel

  Het begint in de gaten te lopen dat er steevast weer Russen als boeman uit de kast getrokken worden zodra de globalistische ideologie weer ergens door de mand valt als machtshongerig, onbetrouwbaar en samenlevingsafbrekend. Misschien kan eens verduidelijkt worden wat het Russische staatsapparaat nu zou moeten met gegevens van drie Nederlandse sporters?

 10. Nuts

  Is Putin werkelijk zo slecht? Wie zegt dat Putin zo slecht is, msm?
  Heeft Putin Europa omsingelt met Russische militaire complexen of heeft de NATO Rusland omsingelt?
  Hoeveel jaar spreekt Putin openlijk al over de Cabal?
  Er is bewijs dat Een Russische raket MH-17 heeft neergeschoten. Welk bewijs? Heb je het bewijs gezien? Een stem op een recorder, een rijdende vrachtwagen met raketten, is dat bewijs?
  Wie heeft gezegd dat er bewijs was?
  Denk voor jezelf?
  Waarom zijn alle radar beelden van de Ukrainse luchtverkeersleiding en de Europese lichtverkeersleiding verdwenen?
  Waarom zijn er Ukrainse luchverkeersambtenaren vermoord?
  Waarom heeft alleen Rusland radarbeelden geopenbaard.
  Wie zegd dat deze beelden fake zijn?
  Denk?
  Waarom zou Assad die aan de winnende hand is chemische wapens gebruiken?
  Er is bewijs. Heb jij het bewijs gezien? Wie zegt dat er bewijs is?
  Denk?
  Putin gebruikt chemisch wapen om iemand in De UK te doden. Gas KAN alleen in Rusland gemaakt worden.
  Sure..
  Putin dood iemand en zet zijn naam erop. Heb jij bewijs gezien of geloof je blind wat ze jou vertellen zonder logisch na te denken?
  Volg Q.

 11. Bes Tolen

  Dat Rusland zich met de kwestie bezig houdt anders dan met de nieuwsgaring over deze kwestie uit het westen, is niet waarschijnlijk. De huidige methodes passen in een verborgen politiek, die al zo honderdvijftig jaar bestaat. Daarmee worden halve volksstammen gek gemaakt. Vooral lichtgelovigen en dat zijn ook juist zij die alle laster geloven. Ook vaak mensen, die zelf aan laster doen, geen eigen verhalen hebben en bij familie en kennissen als zodanig bekend staan.
  Daarmee wordt een politiek ideologisch klimaat geschapen. Dat is een ongezonde erfenis van Rome.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.