Door Merkel wil ruim 50% van de Duitsers weg uit het eigen land

Het gaat goed en het kan niet beter, dat is wat we horen als Rutte en Merkel weer eens het woord nemen. Hun woorden zijn mooi, hun daden mensonterend. De chaos waarin Merkel haar land heeft ondergedompeld is compleet en zeker terug te zien in het verlangen van Duitsers om te emigreren. Zo laat Die Welt doorschemeren dat Duitsers he-le-maal klaar zijn met de open grenzen zonder grenzen. Ruim 55% van Duitsers gaf aan te willen emigreren, een groot deel voor altijd. De reden? Politieke instabiliteit. Goh…

diewelt
Het aantal Duitsers dat emigreert volgens statistieken van het Statistisches Bundesamt. Vooral de sterke stijging tussen 2015 en 2016 valt op, maar volgens de Duitse CBS komt dit vanwege een ‘methodologische wijziging’ en is er ‘niets aan de hand’.

Het levensgeluk is eigenlijk moeilijk in woorden te vatten, maar daden spreken voor zichzelf. Daarom focussen we ons niet op vragenlijstjes, maar op daadwerkelijk gedrag. Hoe gelukkig zijn de Duitsers eigenlijk onder Merkel? Als we de emigratiecijfers bekijken, niet heel erg gelukkig. Het is schokkend te zien hoe sterk het aantal emigraties sinds 2015 zijn gestegen. In 2016 alleen al vertrokken ruim 281 000 mensen uit Duitsland. Volgens het Duitse CBS (Statistischen Bundesamt) is deze stijging echter verklaarbaar door een ‘methodologische wijziging’. Populairste bestemmingen zijn de Verenigde Staten, Zwitserland en Oostenrijk, aldus Die Welt.

Alle gegevens van voor 2016 zouden volgens het Bureau dus ineens ‘onbetrouwbaar’ zijn. Gelooft u het nog? Een bureau dat tientallen jaren op een verkeerde manier de emigratie vastlegt en precies in het jaar dat Duitsland onder de voet wordt gelopen door een miljoen migranten ineens een nieuwe methode heeft en tot andere cijfers komt om daarmee de stijging in het aantal emigraties te verklaren?

Over het bovenstaande kan veel worden gezegd, maar de kanarie in de kolenmijn is toch wel de uitstroom van rijke Duitsers. Die zien de bui al hangen en vertrekken het land in grote getale. Zo verlieten in 2016 ruim 4 000 (!) miljonairs het land, in tegenstelling tot enkele honderden in de jaren ervoor. Een veeg teken voor Merkel en haar gevolg, die verantwoording gaan afleggen voor de ellende die zij hebben uitgestort over de inwoners. Wellicht niet nu, maar zeker in de nabije toekomst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. IJscoman

  Het linkse open-grenzen-denken is Europawijd op zijn retour. Inwoners worden verstandiger en laten zich niet meer meeslepen met globalistisch gelul. Merkel heeft Duitsland inderdaad veel kwaad gedaan. Niet alleen de Grüne zijn sterk in opkomst, ook AfD groeit als kool. De tijd voor een machtswisseling is nakende.

  1. poldi

   “Merkel heeft Duitsland inderdaad veel kwaad gedaan”

   @Ijscoman, even een flinke correctie want Merkel heeft niet alleen Duitsland maar de gehele EU inderdaad veel kwaad gedaan.
   Gelukkig dat de oosteuropese EU landen vanwege die vervloekte voortwoekerende islamisering dat tijdig hebben ingezien en hun grenzen gesloten.

 2. Svetlana

  Ik wil dat er meer moslims daar gaan wonen. Dan komen er ook meer turkse bakers waar ik heerlik kan smulen. Moslims sein een groote verrijking voor Euroopa en voor Neederland

  1. FLP

   Kan je nou echt niets anders verzinnen.

   1. Siemien

    @FLP Ernst is zijn psychose pilletjes vergeten en veranderd dan in Sveetnenka zijn alter ego

 3. Stanly2000

  Dat zijn er heel wat meer dan de doemdenkers over het vertrek uit GB voorspellen, hè Guus, Ernst cs?

 4. Aytas

  ‘Over het bovenstaande kan veel worden gezegd, maar de kanarie in de kolenmijn is toch wel de uitstroom van rijke Duitsers. ‘

  Als je 50% belasting betaald en de arbeiders blijven nog steeds door zeuren dat er niet genoeg wordt herverdeeld wil je wel weg. De rijke Duitsers hebben nagenoeg geen last van migratie en snappen ook wel dat neo kolonialisme de oorzaak is waarom de armen migreren. Nu de laagopgeleiden dat nog proberen duidelijk te maken.

  Dit aan Merkel wijten klopt niet, het is de ‘socialistische’ onderklasse die zich gedraagt als rupsje nooit genoeg.

  1. Stanly2000

   Ja hoor het neokolonialisme is schuld, Nee hoor het “Wir schaffen das.” De ongebreidelde intocht van gelukszoekers.

   1. Aytas

    Beter lezen en ja neo kolonialisme is de oorzaak van emigratie. Het is echt geen vredesmissie in Mali, degene die daar in gelooft denkt ook dat sneeuwwitje echt gebeurd is.

    1. Stanly2000

     Sorry ik had de ‘socialistische onderklasse’ ook moeten noemen.

    2. Janna47

     Aytas

     kom eens terug in de grote wereld joh, of is dat te veel gevraagd een beetje normaal denken op niveau

     1. Aytas

      Janna47
      Ik ben hier nu jij nog.

  2. Adriaan

   @Aytas, de acht rijksten det aarde bezitten net zo veel als de 3,6 miljard armsten. Het wordt meer dan hoog tijd dat er een beter verdelingssysteem komt. Van de week heb ik een zeer interessant interview gezien met Brian Chesky van AirB&b. Deze jongeman heeft een bedrijf dat 80 miljard waard is. Hij pleit voor een basisinkomen voor alle mensen op deze planeet. Daar wordt al lang studie naar gedaan en het gaat er nog een keer van komen.

   1. Aytas

    Ik geloof daar niet in. Het is wel een mooie droom en dat meen ik uit de grond van m’n hart. Ik wou dat het mogelijk was. Ik ben nu in Kigali Rwanda, ik ken heel Oost Afrika goed en zie te veel hebzucht, de Congolese bevolking wordt werkelijk op een schandalige manier berooft door de corrupten, ik vind iemand die daar willens en wetens mee samen werkt ook coorupt en even schuldig. Ken jij de theorie van ketenverantwoordelijkheid? Dat consumenten eisen dat aan de producten die men consumeert een bepaalde norm voldoet(arbeidsomstandigheden, corruptie uitgesloten enz) als we eerst zo ver komen Adriaan zou het veel schelen. Zelfs dat zie ik niet gebeuren.

 5. van Urk

  Het zijn meestal de rijke bobo,s die alles maar toelieten of invoeren wat ooit voor problemen zal gaan zorgen. En als het opeens heet onder hun voeten wordt dan gaan ze hem allemaal smeren en laten de gewone jan met de pet die nog geen vliegticket kan veroorloven weer in de steek. Zelfs Juncker zal richting Nieuw Zeeland vertrekken als de Europese droom uiteindelijk een Islamitische droom voor gelukszoekers gaat worden.

 6. henkC

  Whir schaffen das..
  Heeft niet alleen in Duitsland ellende veroorzaakt.
  Kijk eens wat het gedaan heeft met de rest van Europa.
  Kijk eens hoeveel “vluchtelingen” door deze woorden zijn verdronken.
  Kijk eens wat deze woorden voor ellende veroorzaakt hebben.

  Inderdaad “Danke Merkel” en nu vooral de Duitse grenzen beter bewaken en een actiever “terugkeer beleid” voeren zodat de ellende waarin jij een groot aandeel hebt gehad, door andere landen opgeknapt kan worden.

  Nogmaals “Danke Merkel”

 7. Jozias Visser

  Bijna alle islamitische vluchtelingen lieten hun vouw met kinderen achter in hun thuisland. Opzettelijk!

  Zo’n zogenaamde onbeheersbare geile islamiet heeft twee handen. Mogelijk dat hij volgens zijn vieze smerige heidense seksueel gefrustreerde stiekeme achterstandsreligie islam uitsluitend zijn rechterhand bij het onaneren mag gebruiken. Om van halal-handjes verzekerd te zijn volstaat slechts goed wassen met Arabisch woestijnzand. Mocht hij als gevolg van het vele op de historische profeet afgestelde oorlogsgeweld en sadisme beide handen hebben verloren dan zal ongetwijfeld een Gutmensch-zuster uit een van de linkse en christelijke politieke partijen haar hand- en spandiensten willen aanbieden ter meerdere eer en glorie van een Allah-achtige verwensessie. Een andere oplossing kan gevonden worden door een handprothese, zolang de voorraad strekt, die met subsidie ter beschikking is gesteld door het algemeen linkse fonds ter verheerlijking van de zogenaamde vredelievende islamdoctrine.

  Wat zo’n kudt minister behoort te doen is verschrikkelijk zware straffen in het vooruitzicht stellen voor al die stiekeme islamvolgers die onze vrouwen aanraken. Te beginnen bij castratie volgens vertrouwd oud Arabisch recept.

 8. Ernst Quispel

  De kop van dit artikel wordt niet gedragen door de inhoud. Stemmingmakerij.

  1. Siemien

   @Ernst aldus onze zuigende one-liner specialiste..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.