Een zwembad in de tuin: niet alleen goed voor ontspanning

Veel mensen die een zwembad van Zwembadgigant.nl aanschaffen, doen dit om de hele zomer heerlijk te kunnen ontspannen in de tuin. Een zwembad in de tuin zorgt inderdaad voor ontspanning, maar heeft nog andere voordelen. Zo kun je ook actief aan een betere gezondheid werken door een zwembad in de tuin te (laten) plaatsen.

Zwemmen brengt namelijk diverse gezondheidsvoordelen met zich mee. Deze voordelen beschrijven we kort in dit artikel.

Zwemmen is goed voor je hart

Vrijwel alle sporten zijn goed voor je hart. Ga je regelmatig een stukje joggen, dan werk je zeker actief aan een betere gezondheid. Toch is zwemmen eigenlijk beter dan joggen. Als je zwemt, adem je namelijk onregelmatig. Hierdoor moet je lichaam nog efficiënter omgaan met zuurstof en dit is goed voor je hart. Heb je een zwembad in de achtertuin en neem je regelmatig een duik om wat baantjes te trekken, dan heeft dit zeker een positieve invloed op je hart.

Zwemmen zorgt voor spieropbouw

Water is maar liefst 800 procent compacter dan lucht en daarom valt zwemmen onder weerstandstraining. Met weerstandstraining kun je in een korte tijd veel spieren opbouwen. En de spieren die je opbouwt, zijn bovendien erg sterk. Door regelmatig een paar baantjes te zwemmen, krijg je dan ook vanzelf meer spieren en word je bovendien sterker.

Zwemmen helpt goed tegen spierpijn

Als je veel sport, heb je regelmatig last van spierpijn. Heb je spierpijn, dan is het minder prettig of zelfs helemaal niet mogelijk om te sporten. Heb je een zwembad in de tuin? Dan hoef je niet stil te zitten als je pijnlijke spieren hebt. Zwemmen helpt namelijk erg goed tegen spierpijn. Door een paar baantjes te trekken, voorkom je dat je een dagje stil moet zitten door je pijnlijke spieren. Bovendien verdwijnt je spierpijn sneller.

Zwemmen is goed voor je conditie

Veel mensen die een conditie op willen bouwen, gaan hardlopen. Door regelmatig een rondje te lopen kun je je conditie inderdaad verbeteren, maar dit is niet de enige manier om aan je conditie te werken. Zwemmen is namelijk ook erg goed voor je conditie. Door meerdere keren per week een paar baantjes te zwemmen, wordt je conditie al snel een stuk beter. Dit merk je niet alleen tijdens het zwemmen, maar ook tijdens het hardlopen en andere sportieve activiteiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Watcher

    Hier kan geen adblocker tegenop.

  2. Troelstra

    We moeten dus wel aan minder overbevolking wil een zwembad in de tuin voor iedereen een reële optie zijn. Minder overbevolking ben ik overigens voor. We moeten ook absoluut niet staan te wachten op meer geïmporteerde overbevolking bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.