Eerste hoofdpijndossier voor Jetten een feit: The Return of Wassila Hachchi

Wassila Hachchi, voormalig Kamerlid voor D66 wil terug de Nederlandse politiek in. Ze heeft zich aangemeld als lid van D66, ongetwijfeld tot grote frustratie van Rob Jetten, die nu met een hoofdpijndossier wordt opgezadeld. Wat te doen met Hachchi die wil strijden tegen ‘toxic masculinity’? 

Na een Kamerlidmaatschap van zo’n zes jaar verdween Hachchi als sneeuw voor de zon. Ze gaf haar zetel op, nam het wachtgeld in ontvangst en vertrok naar de Verenigde Staten om daar de Clinton-campagne voor de Amerikaanse Presidentsverkiezingen te ondersteunen. Een campagne die allerminst vlekkeloos verliep en eindigde in een klinkklare overwinning van Donald Trump. Sindsdien was Hachchi spoorloos verdwenen, al liet ze wel een spoor na van twijfelachtige acties.

Zo schreef zij zich in als spreker bij de Speaker Academy, waar De Dagelijkse Standaard destijds al over berichtte. Daar vroeg ze een luttele €7500,- voor een uurtje dialoog. Wel bleef Hachchi al die tijd loyaal aan haar partij. Zij heeft zich niet negatief uitgelaten over de partij, ondanks dat de partij haar wilde royeren. Ook de geruchten over problemen met Alexander Pechtold wees zij resoluut van de hand.

Maar Hachchi heeft ondertussen een twijfelachtig mediaprofiel opgebouwd. Door haar opstappen en gebruik van wachtgeld kan ze lijken op een profiteur. Kiezers herinneren zich wellicht nog de wijze waarop zij destijds vertrok. Wellicht daarom dat Hachchi in het politieke gat duikt waar alle progressieve VN-globalisten in duiken: ‘toxic masculinity’. Ze vindt bijvoorbeeld dat vrouwelijke Kamerleden per definitie het onderspit delven door de wijze waarop de mannen zich in de kamer gedragen.

Deze slachtofferrol, die zij zichzelf en andere vrouwen aanmeet, is tenenkrommend. Een simpel voorbeeld van sterke vrouwen in de Kamer zijn bijvoorbeeld Lilian Marijnissen (SP) en Marianne Thieme (PvdD). Beide vrouwen ‘staan hun mannetje’ en worden bloedserieus genomen. Vooral Thieme is een zeer sterke debater en de meest ‘mannelijke’ vrouw in de Kamer. Wat dat betreft is Hachchi meer nodig bij D66 dan in de Tweede Kamer. Zeker gezien het feit dat Pechtold het niet te nauw nam met zijn omgangsvormen met vrouwen en de partij wederom een mannelijke leider heeft: Rob Jetten.

Voor Jetten is het nu dus opletten dat hij geen ‘toxic masculinity’ ten toon spreid, want Hachchi komt eraan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Zowel Hachchi als D’66 zijn de gretige NLse woordvoerders van de warcriminal Killary Clinton.
  Ze als een gedeukt groezelig dekseltje op het fletse (anti-)D’66-potje

  1. Guus Geluk

   Het zou niet mogelijk moeten zijn dat Nederlandse politici hun kamerlidmaatschap afbreken om in het buitenland campagne te voeren om vervolgens doodgemoedereerd weer terug td keren. Dat ben ik met u eens.

   1. Baaz

    Welke Nederlandse politicus heeft zijn/haar Kamerlidmaatschap afgebroken en heeft in het buitenland campagne gevoerd en is daarna doodgemoedereerd weer in de Tweede kamer teruggekeerd?

   2. Two Ravens Black Kettle

    Wow
    Agreement
    Hands across the line !
    Goed zo.

 2. Guus Geluk

  Jetten moet direct aan de bak!

  1. Baaz

   Kapitein Rob staat al aan het roer, het D’66-schip is op koers, naar de bodem van de Hofvijver. Er blijven maximaal 5 zetels over!

 3. Ries

  Jetten kan nu laten zien dat hij zijn mannetje staat en de spijtoptante Wassila Hachchi onmiddellijk bericht sturen dat zij gezien haar verleden absoluut niet meer welkom is. Knikker dat mens eruit! Iemand die beschikt over de arrogantie om duizenden euro’s te vragen voor een uurtje links lullen. Wie zijn die idioten die dat ook nog betalen? Of wordt dat weer gesubsidieerd uit de grote pot?

  1. Aytas

   Ik zie geen enkel probleem in het vragen van 7500 euro voor een speaker, als een bedrijf waar de overheid geen deel aan heeft gek genoeg is om het te betalen.

   Dan zal er van dat bedrag wel weer een flink deel in de herverdelingspot terechtkomen om anderen de broek op te houden.

 4. Pescador

  Gewoon royeren dat ding. Probleem opgelost het is gewoon een profiteur

 5. Michael

  Meest ‘mannelijke’ vrouw… lol. Ik hoop niet dat veel vrouwen dit bericht gaan lezen, kan me voorstellen dat ze daar behoorlijk pissig over kunnen zijn.

  1. Baaz

   Laatst las ik een opmerking van iemand die zei dat kapitein Rob alleen nog het moment zou moeten bepalen van wanneer hij uit de kast zou willen komen.

   1. Michael

    Bizar. Denkt die persoon dat het een probleem zou als hij op mannen valt dan?

    1. Baaz

     Geen idee, zou kunnen Michael. Zelf heb ik het idee dat Rob wat gespannen is, net alsof hij iets binnen of verborgen houdt.

     1. Michael

      Joh, wie weet. Privé zaken zijn toch precies dat? Privé? Het interesseert me helemaal niets met wie hij het doet of zou willen doen.

     2. Baaz

      Daar zit wat in natuurlijk!

      Al zijn de zaken van bijvoorbeeld Wilders ook privé, hij wordt echter 24/7 beveiligd dus zover liggen politiek en privé nou ook weer niet uit elkaar.

      Politiek en privé moeten natuurlijk wel in de pas blijven lopen met wat van een volksvertegenwoordiger mag worden verwacht. De Tweede Kamer is in meerdere opzichten een glazen huis. Alleen staat dit, terecht, los van de voorkeuren van kapitein Rob.

     3. Fortiori

      Wees duidelijk dan, en spreek u uit. Met suggestieve opmerkingen is geen discussie te voeren.

   2. wheelboy

    Hij is al uit de kast Baaz hij heeft een vriend . En is dat zon probleem ? Ben geen D666 fan sterker nog ze mogen die partij vandaag nog opdoeken . Maar heb geen problemen met zijn seksuele voorkeur das ieder an zich met wie hij/zij het bed deelt .

 6. Ernst Quispel

  Jetten hoeft helemaal niets. Ze meldt zich slechts opnieuwaan als lid van de partij en voor kandidaatstelling kan hij de procedures eenvoudig laten funtioneren.

  Volgens mij dit nergens over.

  1. Baaz

   “Jetten hoeft helemaal niets. Ze meldt zich slechts opnieuwaan als lid van de partij en voor kandidaatstelling kan hij de procedures eenvoudig laten funtioneren.

   Volgens mij dit nergens over.”

   Er kloppen een paar dingen niet! Wat er wel klopt is duidelijk.

 7. pejoar

  Het tegendeel van een hoofdpijndossier.
  Die Jet hoeft alleen maar te zeggen dat hij blij is dat ze weer lid is.
  Meer niet.En hij herhaalt zichzelf graag dus dat is het enige wat hij hoeft te doen.
  Deze partij staat slecht in de peilingen ,dus kamerlidschap zit er echt niet in.
  Ze was bijna geroyeerd dus Jetje kan scoren door verder niks te doen.

 8. henkC

  Terug in de NL politiek?
  Waarom? Zijn de flyers voor Clinton op of is er een einde gekomen aan de wachtgeldregeling?

  Komop zeg ergens moet er in het Haagse toch nog iemand met gezond verstand zitten? 1 keer profiteren lijkt me voldoende..

 9. Florissa

  Vrouwen met een steekje los ,dan zit je prima bij D66 .

  1. sjun

   Ene Alexander Pechtold wist er ook nog eentje op de partijburelen te ‘scoren’. Triest voor die vrouw die met zo’n brandmerking plus de schade van de mislukte relatie met Alexander Pechtold en wat tot die mislukking leidde weer verder moet in haar leven. Maar mogelijk heeft ze daar zelf amper weet van of ontwikkelt ze zich om niet langer een boodschap te hebben en wie er om wat voor reden dan ook een negatieve mening over haar op na houdt.

 10. Lex

  Laat ze lekker weer terug gaan naar Amerika wie weet heeft Hillary nog wel een baantje voor haar. Geef haar een ticket en wat leef geld en stop haar in een vliegtuig naar Amerika.

  Dit soort figuren kunnen we missen als kiespijn. Eerst jaren snoepen van het Nederlands wachtgeld en dan ook nog nog eens geld krijgen voor de Clinton-campagne voor de Amerikaanse Presidentsverkiezingen.

  Nu daar de inkomsten op zijn en ze waarschijnlijk geen werk kan vinden komt ze met hangende pootjes terug naar nederland en eist min of meer een plek in de 2e kamer.

  Hmmmm.

  Ze zullen wel gek zijn bij D66 als ze dat doen.

  Laat ze maar lekker terug gaan naar Amerika daar is alles toch zo goed.

 11. wheelboy

  Mooi de tijd dan dat de 2e kamer zich eens afvraagt of het normaal is dat Kamerleden zelf hun ontslag pakken en dan nog een uitkering ontvangen . Mijn idee zou zijn dat de WW en alle anders volksverzekeringen ook voor bewinds-lieden moeten gelden . Geen Wachtgeld voor zuipende burgemeesters geen wachtgeld van 10 jaar .Gewoon WW en dan geen werk huis op vreten .Moet de rest van Nl als ze zonder werk komen te zitten ook .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.