Geert Wilders is trots op de MIVD: ‘Russische operatie is onacceptabel’

Men doet vaak alsof Geert Wilders een goede vriend is van Poetin en alles goedpraat wat de Russische president doet. Met het bericht vanuit de MIVD dat de Russen de OPCW wilden hacken en het onderzoek rondom MH17 is de figuurlijke bom echt gebarsten. De Tweede Kamer wil er een spoeddebat over en ook Geert Wilders heeft van zich laten horen.

De GROe probeerde in eerste instantie vanuit Rusland de OPCW te hacken, meldt The Guardian op basis van regeringsbronnen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een zogeheten spearphishing-campagne. Daarbij wordt geprobeerd om bij een specifiek persoon gegevens te stelen, door bijvoorbeeld een e-mail zo persoonlijk mogelijk aan te schrijven. Deze aanval mislukte, waarop besloten werd om een zogeheten “close access”-aanval op te zetten, door de vier Russische militairen te sturen.

Ik vraag mij vooral af wat Thierry Baudet hiervan vindt. Geert Wilders heeft elke verdenking nu van zich afgeworpen door achter de Nederlandse inlichtingendiensten te staan. Baudet heeft nog geen reactie gegeven. Ook aan hem kleeft een ‘Russofiele’ houding. Ik ben sterk voor realpolitik, dus geen politieke hetze tegen landen als een soort lichte ‘Koude Oorlog’ sfeer. Toch zijn dit soort momenten bepalend voor iemand zijn of haar politieke image.

De Amerikanen hebben ook al gereageerd:

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft inmiddels aan Amerikaanse journalisten laten weten dat het om 15.30 uur Nederlandse tijd aanklachten tegen zeven Russische inlichtingenofficieren bekend gaat maken. De verwachting is dat de vier medewerkers van de GROe die eerder vandaag door Nederland zijn geïdentificeerd hier bij zitten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het is inderdaad interessant om de zienswijze van Baudet te vernemen. Die koos tot op heden altijd de kant van de Russen.

 2. DolleDries

  Spoed debat waarover over spionage.Mijn god dit is al zo oud als de wereld.
  Wat zit erachter wat voor zwaar weer is er opkomst wat staat er op instorten om de aandacht af te leiden.

 3. Guus Geluk

  Een goede zaak dat Wilders de MIVD prijst. Hij moet ook consequent zijn: wie klaagt over schending van de soevereiniteit door de EU, kan niet kritiekloos toezien hoe de Russen op Nederlandse bodem van alles uitspoken.

 4. Viertel

  Een paar jaar geleden kwam openbaar dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA alle telefoonverkeer in Europa afluisterde en alle berichten via internet nalas. Tot aan die van de regeringsleiders als Merkel, Hollande en onze bloedeigenste Rutte (van bevriende landen nota bene) aan toe. Dat was nog eens spionage. Hebben Duitsland, Frankrijk of Nederland daarvoor ook maar 1 Amerikaanse diplomaat uitgezet? Dacht ’t niet!

  Kortom, de hypocrisie viert weer eens hoogtij in Den Haag.

 5. Duke

  Geert is afhankelijk van hen voor zijn beveiliging, dus logisch dat hij ze te vriend wil houden. Voor je het weet krijgt hij andermaal een lekkende beveiliger met ernstigere gevolgen.

 6. Baaz

  Dit moet toch pleiten voor de sleepnetwet. Door het volk verworpen en door de Regering doorgedrukt. Dood’66 is wat dat betreft over haar houdbaarheidsdatum heen.

 7. Ni28

  De houding tegenover de Russen is hier gemiddeld erg naïef of ondoordacht. Ook Wilders heeft daar last van en niet te vergeten Baudet. Wilders heeft dit nu mogelijk ingezien maar van Baudet hoor je niets. Ik heb gelijk in begin toen ik de programma van FvD las hem in persoon aangeschreven dat hun Russische standpunt niet deugd. Natuurlijk kreeg ik geen antwoord maar voor mij vormt het een belemmering om voor deze partij te kiezen. Weer een minder zou je kunnen zeggen. Straks is er niets meer over. Het wordt tijd om zich af te vragen waarom de voormalige sovjet satellietlanden zo gekant zijn tegen de Russen al zijn nu daar ook politici die met hun koketteren, waarschijnlijk de voortdurende overblijfselen van het communisme

 8. Mar

  Zit net video bij Telegraaf te kijken en daarin reageert ook Thierry Baudet.
  Hij is trots op en blij met onze veiligheidsdiensten.

 9. Frits Jansen

  Maar Wilders heeft een heel ander motief: hackers kunnen de extremistische en subversieve netwerken blootleggen waar Wilders mee samenwerkt.

  1. swetsnek

   TUURLIJK HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA EN NOU SNEL WEER TERUG JE CEL IN DEBIEL

 10. struisvogelpolitiek

  Wilders is enkele maanden geleden nog in Rusland geweest, toen werd hem heulen met de “vijand” verweten. Goed van Wilders dat hij nu stelling neemt over het spionage verhaal. Dus heulen met de “vijand” gaat niet meer op.

 11. poldi

  Uitstekende reactie van Geert Wilders.
  Het zou hem nog meer sieren en internationaal opvallen als hij die Russische versierselen teruggeeft aan de Russische ambassadeur.

  1. Guus Geluk

   Eens.

 12. cornholio

  Zegt meer over Wilders dan over Baudet.
  De houding van Iran richting Israël maakt Wilders angstig.
  Rusland is bondgenoot van Iran.
  Met die landen wil je geen ruzie……hoop ik.
  Het Westen moet niet vergeten wat ze zelf veroorzaken en aanrichten.

 13. Jetske

  Mar
  Hij heeft alleen gezegd dat hij trots was de MIVD en verder draaide hij er zoals gewoonlijk weer om heen. Las net toevallig een twitter bericht van hem omdat hij zich aangevallen voelde, wat kan die man liegen.

 14. Hetzalwelweer

  Kom met video’s, kom met feiten. De MSM komt altijd graag met beschuldigingen. Ik wil feiten zien, wie waren het, wanneer en waarom. Het valt altijd weer op dat wanneer er “shit” aan de gang is binnen de EU of Brussel/ Den Haag dan komt de MSM altijd wel met een andere mainstream over de Russen of Trump. Kom met echt nieuws….dat van de MSM is 98% fake…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.