Interview met Steve Bannon over het populisme

Steve Bannon was de mastermind achter de campagne van Donald Trump en werd in 2017 de White House Chief Strategist en Senior Advisor van Trump. Bannon weet hoe de politiek functioneert en is uiterst kritisch op de huidige situatie. Maar, Bannon wordt in de media beschreven als controversieel persoon: ‘een gekkie’. Met name vanwege zijn samenwerking met Cambridge Analytica: een strategisch communicatiebedrijf dat middels de inzet van sociale media de attitudes van kiezers probeerde te beïnvloeden. 

De selectieve verontwaardiging tegenover Bannon en Cambridge Analytica is stuitend. De media hebben, volgens wetenschappelijk onderzoek, invloed op attitudes van de burgerbevolking. Ook bepalen de gevestigde media, die in handen zijn van een select groepje mensen, de agendapunten waarover wordt gesproken in het maatschappelijk debat. De attitudeprogramma’s van Steve Bannon zijn niet anders dan die van NGO’s, zoals de Open Society Foundation, toch bestrijden ze elkaar vanwege verschillende visies. Het lezen van deze tekst bewijst dat media kunnen bepalen waar u aan denkt, want u leest deze tekst en u heeft ongetwijfeld aan Steve Bannon gedacht. In het onderstaande interview gaat Bannon in op het ontstaan van een beweging die door de status quo het ‘populisme’ wordt genoemd. Een analyse van een mondiaal verzet tegen de negatieve effecten van globalisering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. robroy

  o jee de rode lap wordt hier uitgegooid lopen de hits terug jongens ?????

  1. Top

   Ja inderdaad, want ‘veel moderatie beloven en weinig tot niet geven, doet de reactant, naar andere en betere site’s begeven”. Want, het zijn nog steeds dezelfde trollen hier. En u weet gelukkig precies, welke ik bedoel.

 2. Job Jansen

  In Nederland is de regering zelf veratwoordelijk voor de opkomst van het populisme. Er wordt niet geluisterd naar de gewone man, simpelweg omdat de elite denkt het toch beter te weten. Enkele voorbeelden; ongereguleerde immigratie, woningnood, afschaffen raadgevend referendum, dividendtaks. De gewone man is dom, zoals ook hier welleens wordt geroepen.

  1. Blue monday

   Maar dan verbaas ik me dat de boze burger naar de FvD loopt…

   Die subsidiëren alleen het bedrijfsleven, voor een totaal vrije woningmarkt en Slopen onze verzorgingsstaat.

   Daar staat alleen een onduidelijke immigratie-agenda tegenover.

   Als ik boos en angstig zou zijn, dan maar de PVV, maar nooit die neofedale kakkers van FvD.

   1. Job Jansen

    FvD probeert en breed rechts publiek aan te spreken, en op deze manier VVD stemmers te winnen. Veel FvD stemmers komen dan ook niet van de PVV af.

    1. dinaro

     @Job Jansen,

     Gelukkig maar, ja PVV zit stevig in het zadel!
     En de ruiter maakt goede vorderingen.
     Barrage.

     1. Job Jansen

      Yep, alleen zal het nooit een regeringspartij worden. Niet zolang Rutte partijleider van de VVD is.

     2. Rosasolis

      @dinaro. Nee, de PVV societeit zit niet stevig in het zadel. Omdat het is nog steeds, sinds Geert’s oprichting, niets meer dan een kleine geheim groepje van vriendjes en medewerkers, die onder Geert alleen administratie takken uitvoeren…en niets verder te vertellen hebben in Geert’s PVV prive societeit! Daarom zijn er zoveel medewerkers uit de PVV gestopt. In-komen en eruit gaan bij Geert’s societeit, ieder maand. Niemand blijft er langer dan een paar maanden werken voor Geert, want je moet overwerken zonder compensatie, en je salaris is zeer laag.
      Verder, de PVV societeit heeft geen telefonisch verbinding. Je krijgt nooit een telefoon gesprek met wie dan ook bij de PVV. Als je een brief via internet of via de gewone post stuurt wordt die nooit beantwoord.
      Noem de PVV nooit een politieke partij! Het is niet meer dan een stiekem societeit die GEEN leden toelaat! Niemand in dit societeit heeft wat dan ook te vertellen…terwijl Geert doet alsof hij leider is van een echte politieke partij…en heel veel geld uit Alt-right kringen uit Amerika zomaar krijgt! Voor wat?!

 3. Lol Kwipsel

  Er wordt almaar geroepen dat populisme een foute ontwikkeling is. Uitgangspunt van deze negatieve connotatie is de aanname dat de “populus” een domme manipuleerbare en kwalijke groep is die onder controle van de intelligentsia gehouden moet worden.
  Ik denk dat de aanname van ” gesundes Volksempfinden” gezonder is. Op dat moment verliest de zich slim noemende “bolsjewiki” haar elitaire machtspositie.
  O happy day!!

  1. dinaro

   O happy day’s

   1. dinaro

    Helaas kan ik niet gelijk onder @ Rosasolis reageren.
    Denk jij nou echt de PVV te fileren?
    Geert zus en Geert zo…
    Je hebt het over een zeer volwaardig politicus!!
    Wat een gezwam, zonder enige bron vermelding.
    Ja, heel stevig in het zadel en dat kan jij
    niet verdragen.

    1. Rosasolis

     @dinaro. Jaren geleden toen de PVV werd opgericht, probeerde ik wat informatie te kregen. Ik heb 2 brieven via de post gestuurd…geen antwoord.
     En zij hebben alleen 1 prive telefoon nummer. Dus via persoonlijk ervaring weet ik dat de PVV wil geen ” gewone” leden hebben. Ik heb ook contact opgenomen met de Kamer van Koophandel, die vertelde dat de PVV geregistreerd is als societeit, maar niet als politieke partij. En als societeit, kunnen zij functioneren met geringe medewerkers.
     De rest heb ik door de jaren heen gehoord en gelezen via nieuws berichten.
     Ik bewaar nooit nieuws berichten.

     1. dinaro

      oke

      Je kan je ook eens verdiepen in de partij
      Denk.
      Ben benieuwd wat daar uitkomt.
      Of.. schrijf Rutte eens een brief dan heb je
      misschien morgen al een antwoord…

 4. Gerlos

  Komt omdat activisten of andere tegen onze tradities, normen en waarden zijn en overal kritiek op hebben, politieke partij DENK met die drie malloten doen ook niet veel goeds bij ons Nederlanders dus het verbaast mij niets dat het populisme meer en meer aanhang krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.