Links tuigmeisje en tokkiejongen gaan los op bejaarde Trump-supporter

Blijkbaar mag je Trump-supporters prima lastigvallen, ook als ze hoogbejaard zijn.

Dit is tekenend voor de cultuur van extreemlinks. We horen tegenwoordig heel veel over ‘het gevaar van extreemrechts,’ maar als je politieke activisten zich gewelddadig ziet gedragen blijken het bijna altijd extreemlinkse gekken te zijn. Die wanen zich moreel zo superieur dat ze er geen enkel probleem mee hebben om vreedzame bejaarde mannen aan te vallen als die de euvele moed hebben om Donald Trump te steunen. Want die is, zoals zij ‘weten’, de belichaming van het Kwaad, en iedereen die hem steunt ‘maakt het Kwaad dus mogelijk’. Ofzo.

Het is om misselijk van te worden, maar dit soort wangedrag is tegenwoordig heel normaal onder linkse hippies. Ze roepen continu dat ze ‘voor tolerantie’ en ‘acceptatie’ zijn, maar dit tolerantie en acceptatie zijn niet van toepassing op mensen die er andere politieke denkbeelden op na durven te houden. Dan zijn ze niet alleen weinig tolerant, maar zelfs ronduit agressief en haatdragend.

Maar ja, blijkbaar ontbreekt het rechtse politici — in Nederland tenminste — aan de moed om dat ook hardop te zeggen, en om extreemlinks net zo ver in het verdomhoekje te drukken als extreemrechts. Die laatste groepering wordt (terecht!) gezien als kwaadaardig, maar dat geldt niet minder voor hun extreemlinkse vijanden. Als gezegd, die zijn mogelijk nog gevaarlijker, want die brengen hun intolerantie en agressie regelmatig in de praktijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. marco1

  Zowel op links als rechts lijkt het geen respect hebben voor anderen de norm te zijn geworden met name onder de meer jeugdigen.

 2. Aytas

  Ik ben dit weer helemaal met de schrijver eens. Je kunt van mening verschillen zonder dat je elkaar uitscheld en je blijft zeker van elkaar af. Van mening verschillen kan soms zelfs leerzaam zijn.

 3. Equilibrium

  Behalve de woorden extreem rechts, hoor ik zelden iets over daden van extreem rechts.
  Dat is met links wel even anders.

  1. DutchDropveter

   Daar wordt gesproken over “actievoerders” want de media snapt het niet helemaal. Maar de term extreem rechts, alt-right of andere loze kreten blijven gebruiken tja ooit zijn ze door hun naampjes heen 😉 maar dat is het te laat

 4. fusilier

  Bij die linkse gekkies is alles geoorloofd ,geen respect voor ander mans eigendommen en mening, onder het motto wat van jouw is , is ook van mij. Trump gaat maar door, wat een geweldige president, en er komt nog veel meer. Langzaam maar zeker gaat hij op zijn doel af ,en laat zich door niemand tegenhouden. die linkse gekkies moeten zich echt zorgen maken en terecht.

 5. Job Jansen

  Wat goed dat de omstanders de oude man helpen, niet te vergeten de filmer. Er duiken wel vaker beelden op van trump supporters die mishandeld worden. Deze valt eigenlijk wel mee… zoals al vaker gezegd; Links mag schreeuwen, ongeoorloofd geweld gebruiken, wetten overtreden… en er wordt zeer slap tegen opgetreden. Niet zo vreemd dat er mensen zijn die er helemaal klaar mee zijn.

 6. Ritter

  Links in de VS gedraagt zich hysterisch…………vooral nu Trump blijft winnen.

  Trump supporters worden aangevallen en lastiggevallen.

  Hollywood sterren die oproepen tot moord op Trump en Democratische politici die oproepen tot het lastig vallen van Trump supporters enzovoorts.

  En de media, die in de meeste gevallen verlengstukken zijn van de Democratische partij, vinden het prachtig en doen (vaak in verkapte vorm) hieraan mee.

 7. Adriaan

  Dit is in mijn ogen geen extreem links gedrag, maar gewoon links gedrag. Een tamelijk infantiele actie van deze lui. Kennelijk nooit geleerd van hun ouders dat je van andermans spullen moet afblijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.