Triest: 'Journalisten' gaan los op terreurexpert Beatrice de Graaf omdat ze... christen is

Triest: 'Journalisten' gaan los op terreurexpert Beatrice de Graaf omdat ze... christen is

Als het aan hedendaagse 'commentatoren' ligt mogen alleen atheïsten nog iets in te brengen hebben.

Terrorisme-expert en hoogleraar Beatrice de Graaf heeft in een buitengewoon openhartig interview met het Algemeen Dagblad te kennen gegeven dat ze, ondanks het feit dat ze dagelijks geconfronteerd wordt met de duistere kant van de mens, overtuigd christen is. Eén van haar grootste bronnen van inspiratie is het geloof -- "het gelóóf" -- dat oorlogen uiteindelijk zullen verdwijnen.

"Ook al sterven er mensen en ook al zijn er nog altijd oorlogen," zegt ze, "het zal ophouden. Echt. Het stopt. Dat geloof -- het is echt gelóóf -- is de kern van het christendom. Dat de machten van het Kwaad door Christus aan het kruis zijn overwonnen."

Je zou denken: daar is niets mis mee. Mede-christenen zullen het er gewoon mee eens zijn -- en let wel, tot voor kort was de overgrote meerderheid van de Nederlanders overtuigd christen! -- en zelfs niet-christenen zullen het prima vinden dat ze inspiratie put uit dit geloof.

Nou, misschien toch niet. Want kijk eens wat er gebeurt? Atheïstische, alle-religies-hatende 'journalisten' openen het vuur op De Graaf.

Hier is Wierd Duk:

Jan Dijkgraaf:

Het enige "erge" hieraan is de hautaine arrogantie van quasi-verlichte zielen als Dijkgraaf en Duk. Wat een ongelooflijke bagger-houding van deze figuren, en dat alleen maar omdat een hoogleraar het lef heeft te zeggen dat ze christen is.

De anti-religieuze houding van het Nederlandse commentariaat begint onderhand zorgwekkend te worden. Dat mensen weinig op hebben met georganiseerde religie, soit. Maar die fanatieke, anti-christelijke houding waarbij wetenschappers, politici en anderen gewoon aan de kant worden geschoven omdat ze christelijk durven te zijn is echt misselijkmakend. Bah.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties