Hilarische Rutte: 'Wegen dividendbelasting kost tijd. We zijn er morgen nog niet uit'

Geen categorieokt 07 2018, 21:00
Geen enkele partij wil de dividendbelasting nog afschaffen. Nou ja, behalve Ruttes eigen VVD.
Mark Rutte liet vandaag weten in het radioprogramma Spijkers met Koppen dat de coalitie enkele weken nodig zal hebben om de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw te bekijken. "Wegen kost tijd," aldus de hypocriete premier. "We zijn er morgen nog niet uit."
Dat zijn ronduit aparte uitspraken aangezien er nog maar één partij is die achter afschaffing van deze belasting staat: de VVD. Alle andere partijen in de Tweede Kamer én in de coalitie zijn er helemaal klaar mee, zeker nu Unilever toch maar lekker in Londen blijft. Afgang. Compleet.
Wat dat betreft is er trouwens nog een ontwikkeling. Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond, die eerder vandaag gepubliceerd werd, bleek namelijk dat zelfs VVD-kiezers nu tegen afschaffing van de dividendbelasting zijn. De top van de partij is er nog steeds voor, maar daar staan ze écht helemaal alleen in. En Rutte maar draaien, zeuren, en klagen dat hij niet zomaar even een beslissing kan nemen, etc.
Flauwekul, natuurlijk. Als de coalitie wil kan ze dit plan vanavond nog aborteren (sorry voor het gebruik van die term, Gert-Jan Segers, maar hé, aangezien je samenwerkt met D66 heb je eigenlijk geen recht van spreken meer over dit soort onderwerpen). Vervolgens kan er ongetwijfeld heel snel gekeken worden wat er gedaan kan worden met de twee miljard euro die de regering daardoor extra te spenderen heeft.
Maar ja, Rutte heeft dan geen principes, hij is wél koppig. En dus moeten we allemaal nog weken wachten op definitief nieuws over dit onzalige plan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten