Weer schietpartij nabij coffeeshop Delft

Geen categorieokt 08 2018, 8:08
Het gevoel van onveiligheid dat veel Nederlanders hebben is niet in cijfers uit te drukken, ook vannacht was het weer raak, dit keer in Delft. Voor de hoeveelste keer eigenlijk? Reden genoeg om als gehoorzame burger oplettend te zijn wanneer je 's nachts de deur uitgaat. Een man raakte in een vuurgevecht nabij een coffeeshop. De man ontkwam terwijl de kogels van de Politie hem om de oren vlogen.
Volgens de politie zijn er al meerdere schietincidenten geweest op de locatie, de Breestraat te Delft. Waar we gisteren spraken over drugsafval in natuur en woonwijken. Zo kunnen we nu in de vroege ochtend weer een volgend artikel schrijven over de onveiligheid gecreëerd door illegale drugsproductie en distributie. Het is onduidelijk of er een verband was met het criminele circuit, maar het zou zeker niet de eerste keer zijn in Delft. In september werd coffeeshop 'The Game' beschoten in dezelfde straat.
Het lijkt een patroon te worden. In juni was het ook alweer (bijna) raak en werd er geschoten met automatische wapens op een andere coffeeshop in de Peperstraat. Wat de precieze reden is waarom personen met vuurwapens op drugsdistributiecentra schieten is nog onduidelijk. Wellicht dat de onmogelijkheid van mensen die opereren in de productie,- of distributieprocessen van de narcoticamarkt geen mogelijkheid hebben tot het laten beslechten van conflicten door een neutrale arbiter. In normale markten zijn er bijvoorbeeld toezichthouders of juridische uitspraken. Maar in de narcoticamarkt is het nog het wilde westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten