Minister Grapperhaus wil hardere straffen voor dierenbeulen

Pas maar op hoor, Grapper-is-in-the-haus en zwaait met z’n scepter der gerechtigheid richting de hoofden van dierenbeulen! ‘Tien jaar geen beesten houden!’ en hij zag dat het goed was. Via het AD.

Een verbod om tien jaar geen dieren te mogen houden wanneer een dierenbeul wordt veroordeeld, dit voorstel maakt Ferdinand morgen op dierendag openbaar, volgens bronnen in Den Haag. Nu is het nog zo dat een verbod op het houden van dieren alleen als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijke straf kan worden opgelegd. Dit betekent dat een dierenbeul die alsnog een dier houdt, een tik op de vingers krijgt van Justitie in de vorm van een geldboete of celstraf, maar daarna wel weer dieren mag houden.

Juridisch is het zelfs zo dat een dierenbeul na die straf niet eens risico loopt dat de overheid z’n dier weg komt halen. Dus ondanks dat ik er zo lollig over doe en Grapperhaus een beetje belachelijk maak, zit er toch een goede bedoeling achter het idee voor de wetswijziging. Dierenbescherming blij, dierenliefhebbers blij, Marianne Thieme krijgt een keer een goede nachtrust en Grapperhaus scoort makkelijke puntjes.

Ook voegt hij er een maatregel aan toe die onbewust dierenleed moet helpen voorkomen, door van die figuren die hun kat op willen warmen in de magnetron op cursus te sturen. Eveneens ligt er een plan om fokkerijen stil te kunnen leggen als zij zich schuldig maken aan dierenleed. Lekker bezig dus en alvast fijne dierendag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Capo

  Ik adviseer Grapperhaus ernst te maken met het grote gebrek aan voldoende politiemensen. Vooral het tekort aan rechercheurs is gigantisch en zal gigantisch blijven omdat de vergrijzing gaat inzetten. Baudet heeft daar begin september 2018 al een spoeddebat voor aangevraagd, een debat dat door de coalitie werd afgekeurd! De politiek laat de politie al jarenlang stikken en baseert zich op valse cijfers.

 2. Marija

  Dierenbeulen ALTIJD zwaar straffen.

  1. Marija

   Ook halal slachten van dieren is ernstige diermishandeling.

   1. IJsbrand Koudvuur

    …en koosjer slachten niet te vergeten!

    1. Bloem

     Onze antisemiet is er als de kippen bij om joden aan te pakken. IJsbrans = Dopper/Tengo/Crassus/Elu!

 3. Two Ravens Black Kettle

  Praatjes
  Zoals altijd van dit schijnheilig ventje
  Holle, gore VVD-praatjes

  En ondertussen het onverdoofd afzagen van dierenkelen vanuit donkere religieuze motieven bejubelen

  Snij je als atheïst een keel onverdoofd open dan krijg je (hoogstens) een pathetische 150 euro boete en een knuffel over de bol
  Snij je als als islamist een keel onoverdoofd open dan wordt je bejubeld op de Staatstv. en noemen ze het een fantastische traditie. Sterker nog alle onverdoofd doodgefolterde dieren moeten op alle school menu’s prijken. Halal !!!’
  Ik kots op leugenachtige politici als Grapperhaus

  “all animals are equal but some (Halaaaaal-)animals are considerately less equal than others”

  En de Ich Habe es Nicht Gewusst-kabouter Grapperhaus maar stuurs wegkijken terwijl de olifanten, mastodonten en mammoeten zitten rond te springen en stage-diven in de democratische porseleinen-kamer.

  Maar meneer wil hardere straffen voor dierenbeulen
  Hypocriet !!

  1. hans-e-pans

   Deze persoon Grapperhaus, lid van het/de huidige kabinet/regering, kan wel zoveel willen wat straffen betreft, het zijn toch nog altijd de rechters die een straf uitspreken.

   Aangezien de gerechtelijke macht onafhankelijk schijnt te zijn zal het waarschijnlijk een adviserend iets worden.

   Bij veel bewindspersonen uit het/de huidige kabinet/regering zijn dit een soort uitspraken iets als oprispingen, waarmee ze kennis willen geven dat er nog altijd leven in hen zit.

 4. van Urk

  Als het niet om een georganiseerde criminele, jihadistische of militairistische kartel gaat, dan hebben dit soort ministers opeens stoere praat.

 5. Elu Thingol

  Grapperhaus is duidelijk een voorstander van strengere straffen. Dat geldt overigens ook voor zijn kompaan Sander Dekker.

  1. Capo

   Grapperhaus speelt zijn spelletje in de draaimolen van het kartel. Jarenlang werd en bezuinigd op politie en justitie, zo zelfs dat het nog maar de vraag is of het ooit goed komt.

   1. Elu Thingol

    Strenger straffen heeft op zichzelf meer met Justitie dan met Veiligheid te maken.

 6. PMG

  Heel goed, de natuur is ons in bruikleen gegeven en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Dierenbeulen zijn sadistische klojo’s die zelf eens een tijdje aan hun ballen moeten worden opgehangen. Ook vreemd dat het altijd zielige mannetjes zijn, nooit van een dierenbeulin gehoord.

 7. MennoF

  kan hij meteen alle moslims opsluiten. Kijk maar naar dat offergeest

 8. Bloem

  Dierebeulen harder bestraffen… ondertussen deals sluiten met de moordenaar van een populaire politicus

 9. fusilier

  Dieren laten uithongeren in de oostvaarders plassen , dat is dieren mishandeling op grote schaal. Wie dieren mishandelt, kan in principe nooit een goed mens zijn.

 10. Frits Jansen

  Beesten verdienen een beestachtige behandeling. Het is een klassiek verschijnsel, dat lieve meisjes zoals Marianne Thieme beesten menselijke eigenschappen toedichten, en dan volschieten van medelijden.
  Intussen heeft niemand door dat de Partij voor de Beesten de uit de hand gelopen grap is van een aantal subversieve krachten zoals de vreselijke nep-professor Cliteur die wilden aantonen hoe dom de kiezer is. Nou, de proef is gelukt.

  Helaas hebben we in Nederland geen constitutionele rechter, want die had de Partij voor de Beesten subiet verboden, want Parlementariërs hebben de grondwettelijke taak *mensen* te vertegenwoordigen, geen beesten.

  Grapperhouse intussen heeft te weinig te doen, dat is duidelijk. Maar zijn mede-collega Sander Dekker is zo mogelijk nog erger.

  1. Diederik van Walsum

   Beste Frits,

   Dieren, het zijn dieren…mensen zijn beesten, onthoud dat nou is een keer!
   En idd, ik denk ook dat Grappermaker héél weinig te doen heeft.

 11. Diederik van Walsum

  Zou deze Grappenmaker ook weten dat het vandaag dierendag is ?

 12. nienke

  Fritz@

  Ik had een heel wijs chinees Omaatje in Indie en die heeft mij 1 ding geleerd, er bestaat geen groter beest op aarde als een mens op 2 poten.
  Dieren martelen is laf, beneden alle peil het dier kan niets terug doen dit zijn mensen die ook niet niet van mensen houden, als je niet van dieren houdt kun je ook nooit van mijn mensen houden.
  Ben al van mijn 24ste bezig dieren te redden uit de klauwen van beulen, ben nu bijna 80 en het is nog niet opgelost, hoop nu dan eindelijk dat zij flink gestraft worden en er een fatsoenlijke wet komt die deze lafaards goed kunnen straffen want dat verdienen ze.
  Hoop echt dat het nu eindelijk gaat lukken deze beulen heel goed te straffen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.