Stichting Vliegramp MH17 bedrijft politiek: “Kamerleden niet naar Moskou!”

Blijkbaar wordt de stichting Stichting Vliegramp MH17 gebruikt als vehikel voor politieke communicatie, want de organisatie wil niet dat Kamerleden naar Moskou afreizen. Dat stelt de NOS en dat is vreemd. Je zou verwachten dat een organisatie als Stichting Vliegramp MH17 net als Rutte ‘de onderste steen boven’ wil zien, maar dat lijkt dus niet het geval. De website van de stichting is overigens offline.

Een aantal jaar geleden verdween boven het conflictgebied in Oekraïne de MH17 van de radar. Alle inzittenden kwamen om. Zoals vaker in de omgeving van conflictgebieden werd een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de ramp. Het officiële verhaal is dat de Russen verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het vliegtuig met een Buk-raket. De vraag welke verantwoordelijkheid het Ministerie en de vliegtuigmaatschappijen hadden in hun keuze om toch over Oekraïne te blijven vliegen bleef (handig) achterwege.

Bovenstaande was eigenlijk al een eerste indicatie van een ‘politiek proces’.  Onderzoek naar de feiten is nog steeds in volle gang, al is het JIT-rapport al opgeleverd. Toch twijfelen sommigen nog over de details van de zaak. De MH17 ramp is ondertussen verworden tot een politiek vehikel om de Russen geopolitiek te isoleren. En dat moet blijkbaar zo blijven, want Tweede Kamerleden wordt door Stichting Vliegramp MH17 ontraden naar Rusland te reizen.

De organisatie Stichting Vliegramp MH17 probeert te voorkomen dat Tweede Kamerleden in Moskou op andere gedachten worden gebracht over de toedracht en oorzaak van de ramp. Enkele weken geleden trachtte de organisatie Kamerleden te bewegen niet naar een persconferentie af te reizen. Tijdens deze persconferentie zouden de Russen alternatieve scenario’s over de ramp voorleggen. En ook deze week is de stichting weer actief bezig met het beïnvloeden van de politiek om vooral ‘niet naar Moskou’ af te reizen. Want stel je voor dat het verhaal rondom MH17 zich verandert!

De stichting is actief de normalisatie van de relatie tussen Nederland en Rusland te frustreren door voortdurend in te gaan op de schuldvraag. Blijkbaar moet het verhaal zo blijven zoals deze is en zijn andere scenario’s verboten. Pogingen van de Russen om alternatieve scenario’s te bespreken worden afgedaan als: “de zoveelste poging om verwarring te zaaien en de eigen rol te verdoezelen”. Blijkbaar is elke communicatie vanuit Moskou verdacht voor voorzitter Piet Ploeg.

Deze politieke communicatie van de stichting toont aan dat de voorzitter blijkbaar belang heeft bij het in stand houden van het huidige verhaal, waarbij de eindverantwoordelijkheid van de ramp bij de Russen wordt gelegd. Waarom gaat Piet Ploeg nooit in op de verantwoordelijkheid van het Ministerie en de vliegtuigmaatschappijen? Waarom moet deze stichting alle pogingen van de Russen en Kamerleden om de relatie te normaliseren frustreren met zijn onbuigzame en starre houding? Kan dhr. Ploeg dat wellicht toelichten? Wel belang dient hij nu precies?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ernst Quispel

  Begrijp ik goed dat DDS vraagtekens plaatst bij de uitkomsten van het JIT-onderzoek en meent dat de Russen niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de ramp met de MH17?

  1. sonar

   Quisling eindelijk begrijpt jij iets ,ga zo door dan haal jij je diploma begrijpend lezen.

 2. Guus Geluk

  Ik vind dat de hoodredacteur een meer realistisch standpunt omtrent MH17 betracht en vind de suggestie dat Ploeg enig ander belang dan dat van de nabestaanden zou nastreven absoluut onaanvaardbaar.

  De NOS schrijft:
  “De organisatie van nabestaanden van rampvlucht MH17 vreest dat een reis van Nederlandse Kamerleden naar Moskou door Rusland politiek wordt misbruikt en in de media zal worden verdraaid tot een erkenning van het Russische standpunt in de MH17-zaak.”

 3. Nuts

  Nog meer vage gebeurtenissen rond MH-17.
  Waarom zijn alle radar beelden verdwenen van de EU en de Ukraine behalve de Russische radarbeelden?

  Waarom zijn Ukrainse ambtenaren van de radarstations vermoord?

  Waarom werd daar gevlogen terwijl er al eerder militaire vliegtuigen werden neergehaald?

  Hoe kan men zien aan fragmenten of de raket Ukrains of Russisch was? Staat de vlag van Rusland erop of heeft Putin erop geschreven “dit is mijn raket”?

  Dit verhaal rammelt aan alle kanten en is opgezet.
  Deze mensen zijn opgeofferd vermoord door de EU en trawanten.
  Denk aan 9-11. Daar gaat nog heel wat uitkomen door Trump.

  1. DirkSteen

   Ja, dat is tenminste klare taal!!!
   Helemaal met je eens!!

  2. Crassus

   Wat doet Rusland in een souverein buurland waar enkele groepen zich aangetrokken voelen tot een afscheiding? Hulp verlenen om humanitaire redenen? Waarom krijgen deze lieden training?
   En dan gaat het niet om EHBO

 4. Eugenie de la Fleur

  En hiermee verleent DDS zich als lange arm van de Moskou-propaganda apparaat

 5. Blue monday

  Zomaar een vraagje….heeft DDS schoonmaak gehouden?
  Guus geluk weer terug en verlost van Capo en zijn duizend Nicks?

  Was er een weekje niet….zo zie je maar.

  1. sonar

   Mag jij verlengen naar jaren

  2. Guus Geluk

   Tim Engelbart is de nieuwe hoofdredacteur geworden. Hij is overgegaan tot het instellen van een huisregelement. Alle oude permabans zijn opgeheven, zodat iedereen die ooit is verbannen ook een tweede kans krijgt.

   Ik weet niet waarom deheer Van Galien is vertrokken en dat gaat me ook niet zoveel aan. Maar ik hoop dat hij niet is teruggetreden, omdat zijn persoonlijke veiligheid in gevaar is. Refererend aan zijn woonplaats.

 6. fusilier

  De daders hebben het verkeerde vliegtuig naar beneden gehaald? Poetin zat er in elk geval niet in , wat ze wel gehoopt hadden natuurlijk.

  1. Ernst Quispel

   Ze meenden een Oekraïens vliegtuig neer te halen. Dat bleek een zeer tragische vergissing.

   1. Heinz

    Dit weet fuselier ook wel, hij is een beetje in de war over de partijen in die uitermate tragische gebeurtenis. Een pro Russische beweging die de president (Poetin) van hun dromen uit de lucht haalt kan toch nooit waar zijn. Om welke reden. ?

   2. robroy

    man ik kan op tel nog zien welk vliegtuig waar vliegt kom eens met wat tastbaars

 7. Bes Tolen

  Wat mij interesseert is, dat de Nederlandse politiek en overheidsorganisaties onnoemelijk tekort schieten als het om de veiligheid van normale Nederlanders gaat. Dat is ook in de kwestie van het neerhalen van het vliegtuig in de Oekraïne het geval.
  Ik vind gezien het tekort van de Nederlandse overheid dat iedere Nederlander zich ervan bewust moet zijn dat hij of zij voor zichzelf altijd zal moeten vaststellen of een vliegtuig waarmee hij, zij wil reizen, over een gevaarlijk gebied vliegt. Dus onverantwoord. Er ligt m.i. wel een bepaalde schuld bij de Nederlandse overheid zodat dit onderwerp niet uit de weg mag worden gegaan. Dat gebeurt tot heden wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.