Oppositie vindt heroverwegen niet voldoende: ‘de afschaffing van dividendbelasting nu van tafel’

Waar de oppositie blij moet zijn met de heroverweging van het Kabinet, wilt ze alleen maar meer. Heroverwegen? Neen, nu gelijk van tafel! Geef een vinger en men neemt gelijk de hele hand. Volgens mij is ‘heroverwegen’ een politieke term die eigenlijk betekent ‘we doen alsof we er over nadenken, maar in principe is het al van tafel’. De oppositie moet natuurlijk weer even aandacht krijgen, daar gaat het nu eigenlijk nog alleen maar om. 

Het besluit van het kabinet om de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw te overwegen, gaat oppositiepartijen niet ver genoeg. “Intrekken die maatregel! Nu!”, zegt PVV-voorman Wilders op Twitter.

Ook PvdA-leider Asscher vindt het “bizar” dat het “rampzalige plan” niet direct van tafel gaat. “De afgang duurt voort”, zegt hij. Volgens hem luistert premier Rutte nog steeds meer naar multinationals dan naar gewone mensen. “De PvdA wil dat die 2 miljard nu geïnvesteerd wordt in Nederland.”

GroenLinks-leider Klaver is blij dat het kabinet “eindelijk” inziet dat het afschaffen van de dividendbelasting niet heilig is. “Totale waanzin dat één bedrijf een jaar lang het kabinet gegijzeld hield”, vindt hij. “Dit is een overwinning voor de democratie.”

Het lijkt er inderdaad wel op dat Unilever het Kabinet een jaar lang heeft gegijzeld. Natuurlijk, de coalitie kon na de beslissing van Unilever niets anders meer doen dan dit besluit verkondigen, maar erg goed voor de image is het niet. Daarnaast, het lijkt nu meer op buigen voor de oppositie en de rest van Nederland, dan een beslissing voortgekomen uit wijsheid. Het Kabinet is verslagen en de leden moeten nu op de blaren zitten. Laat het een les zijn voor dit Kabinet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Ik weet niet wat vandaag achter de schermen met de coalitie besproken is. Vermoedelijk is Rutte de meubelen (coalitie) aan het redden. Het kan zijn dat een van de coalitiepartijen druk heeft gezet.

  1. Baaz

   Had jij soms gelezen dat ze het zouden afschaffen? Misschien in het verkiezingsprogramma van de VVD? Veel ZZP’rs en MKB’rs zullen waarschijnlijk op de VVD hebben gestemd. Dat zouden wellicht niet hebben gedaan als ze hadden geweten dat ze zouden moeten opdraaien voor het afschaffen van de dividendbelasting voor multinationals.

   1. struisvogelpolitiek

    @Baaz

    Neen, nergens gelezen. VVD staat alleen voor multi nationals en groot grutters.
    ZZP’rs en MKB’rs hebben net zo als werkenden weinig gehad aan de VVD.

 2. Ernst Quispel

  Heroverwegen lijkt me hier synoniem met terugdraaien.

 3. hans-e-pans

  Wat is Mark R. voor schut/lul gezet door, zijn oud werkgever, Unilever. Maar je krijgt waar je recht op hebt.

 4. PMG

  Rutte staat ongeloofelijk voor lul en ik hoop dat dit nu de VVD eens echt veel stemmen gaat kosten. Dat geld kan nu mooi naar Defensie (om rap richting 2% te gaan zoals we afgesproken hebben) en Politie.
  Hopelijk begint NL nu eens door te krijgen dat dit circus de laan uit gestuurd moet worden.
  ‘Klaver’, die in werkelijkheid heel anders heet, ziet het als overwinning van de democratie???? Nou, die weet ook niet waar A. de mosterd haalt.

 5. Seneca

  Bizar dat ene klaver het ‘democratisch’ acht dat aandeelhouders van Unilever, het voorstel om de hoofdvestiging van London naar RTM te verplaatsen, heeft afgewezen. dit is dus de infantiele reactie van een ‘volksvertegenwoordiger’.

 6. Two Ravens Black Kettle

  En kunnen we dan in hemelsnaam die BTW verhogingen op de eerste levensbehoefte terug draaien !

  Je zou een CU-stemmer zijn.
  En het wurgtouw maar aantrekken.

 7. Pescador

  Van mij mag het kabinet vallen en rutte oprotten naar unilever

  1. Crassus

   Er is niemand voorhanden om Rutte te vervangen. Of het zou mevr. Kajsa Ollongren zijn. Met een val van het kabinet schieten we niets op. U mag van mij een voorzetje geven voor de volge de min. President.

 8. poldi

  Terugdraaien dividendbelastingbesluit is een eerste stap in de goede richting van Pinokkio (VVD).

  En dan:
  1) excuses aanbieden aan het Nederlandse volk voor decennia wanbeleid op EU en immigratie
  2) excuses maken voor de complete ontkenning van de ontwrichtende gevolgen van de islam
  3) excuses maken voor alle leugens waarmee dit gepaard ging,
  4) excuses maken aan Geert Wilders en 1.5 miljoen kiezers die zijn buiten gesloten,
  5) excuses maken voor het afschaffen van het referendum,
  6) aftreden en de weg vrijmaken voor nieuwe verkiezingen
  7) en nooit nooit meer terug komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.