Opvang gezocht! Nederland komt 5000 plaatsen tekort voor asielzoekers!

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is niet blij! Nederland heeft elf azc’s gesloten en komt nu 5000 plaatsen tekort voor alle nieuwkomers! Oh oh hoe lossen we dit toch op?!

Sinds de zomer druppelen ze weer in steeds grotere getallen binnen. In 2017 kregen wij er nog 14.716, in de eerste negen maanden van 2018 is dat al 14.545. Het gaat dus weer hard! Het gaat hier ook nog eens om mensen die voor het eerst asiel hebben aangevraagd in Nederland, dus die niet elders al hebben aangeklopt.

Iran, Syrië en Turkije zijn op het moment de grootste leveranciers van onze asielzoekers. Een andere trend is dat steeds meer asielzoekers uit veilige landen ook een gooi doen naar een plekje in dit uitkeringsparadijs. Albanezen, die al hun eigen criminele circuit hebben in Amsterdam, en Algerijnen, die Frankrijk toch niet zo konden waarderen, kloppen steeds vaker bij ons aan.

Staatssecretaris Harbers (VVD) gooide het eerst nog op een seizoenspiek maar dat verklaart niet hoe we drie maand eerder dan 2017 al op hetzelfde niveau qua aantallen zitten. En ach, het nieuws kan nog beroerder!

Zo’n 6500 vluchtelingen hebben wel een verblijfsvergunning maar geen huis! De gemeente kan er blijkbaar niet zomaar voor zorgen dat zij een huis krijgen toegewezen en dus zitten ze, met vergunning, nog steeds in een azc. Ben benieuwd hoe ze hun tijd daar dan door zullen brengen! Een potje Scrabble misschien?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Grachtengordel en ’t Gooi.

  Allemaal dumpen bij Pauw, Twan Huys, de cultuur-marxistische hersenspoelers die we tegenwoordig professor en hoogleraar moeten noemen, alle werknemers van Staatsradio 1, de Belgische eigenaren van de NL’se MSM, Alexander P. en zijn robotje en we knikkeren alle jonge mannen bij de dochters van CU-Farizeeër leden.
  O ja en alle hysterische figuren die zeggen dat ze Isis of Al-Qaida wel zeer tof vinden kunnen terecht bij Judith Sargentini.

  1. toetssteen

   @Two Ravens
   Doen! Zien of ze dan nog zoveel babbels zullen hebben…..

  2. Baaz

   Ik weet inderdaad nog wel een plekje: Westduinpark te Den Haag, prachtig gelegen aan de duinen, heerlijk rustig en de bewoners aldaar hebben hier geen bezwaar tegen, die willen de hele wereld wel binnenhalen. Ruimte genoeg daar!

   1. Adriaan

    @Baaz, laat je onmiddellijk opnemen in een kliniek, want nu gaat het niet goed met je. Ik woon er naast man. Waar haal je je wijsheid vandaan dat de bewoners zo gastvrij zijn?

    1. Ernst Quispel

     Baaz woont er kennelijk ook.

  3. Aytas

   Al jaren overheerst beta op universiteiten en hoge scholen. Waar jij op doelt zijn vervlogen tijden. Triest mensen die in het verleden blijven hangen

   1. Baaz

    Staat er dan een universiteit in het Westduinpark te Den Haag?

 2. marco1

  Sylvana had nog wel een woonbootje ter beschikking. Zij maakt er zelf gern gebruik van e anders staat het toch maar leeg.

  1. bifbof

   Mooi , ik stel een boor ter beschikking

   1. Mart

    Geen boor nodig…halalshit tast ook stalen buizen aan…..vooral als ze naast de pot gaan scheiten de romp ook.

 3. Aytas

  5000 waar hebben we het over? Geen probleem.

  1. marco1

   Jawel er was een probleem met ze een woning te geven. Of bedoelde u met geen probleem dat u ze kon voorzien in een geschikte woonruimte als dat zo is dat is voor die 5000 mensen dat probleem iig opgelost.

   1. Aytas

    Marco
    Ik zie werkelijk het probleem niet. Leegstand, gipswandjes waterleiding.
    Containerbouw.

    Problemen zijn er om op te lossen. Het geld is betaald. Geen probleem dus.

    1. Siemien

     @Aytas dat is het probleem, je ziet het niet..

    2. marco1

     Dat zou kunnen oplossen. Maar het artikel zegt dus dat die mensen ondanks verblijfsvergunning nog steeds in een AZC zitten dus de oplossing is bouwen. Er was ooit eens een man die werd doodgeschoten due had het over volbouwen van Nederland. Die zag zelfs zonder de migrantenstroom al in dat er woning tekort zou ontstaan.

     1. Aytas

      Dan was hij rijkelijk laat. Er zijn sinds de jaren 50 diverse waarschuwingen voor het woningtekort geweest. Het is de onverantwoordelijke leefstijl van de mens, de promiscuïteit.

     2. marco1

      Altijd nog eerde4 dan de rest. Tevens had hij ervoor een adviserende rol dus misschien was hij zelfs nog eerder. Vind uw reactie redelijk zwak. Ik had van u beter verwacht.

  2. Baaz

   “5000 waar hebben we het over? Geen probleem.”

   Inderdaad, in het Westduinpark te Den Haag bestaat geen enkel bezwaar. Ik zou zeggen: droppen maar!

  3. fockingworst

   @aytas
   We hebben het over 5000 x 22000 tot 25000 uitkering dan komt de huisvesting waar subsidie op zit a ong 250 en dit in de lengte van heeeeeeeel veeeeel jaren.
   Want uit onderzoek blijkt dat deze mensen niet oververtegenwoordigd zijn op de arbeids markt.
   Daarbij komt de gezinshereniging van vaak nog 4 mensen a 5000x met al deze zelfde kosten en problemen.
   Dan allerlei andere subsidies.
   Inrichting van huis.

   Tja @aytas waar gaat het eigenlijk nou over

 4. Job Jansen

  Asiel is big business. Vanaf transport tot opvang wordt het gefaciliteerd. En na de opvang is het rentenieren. Want waarom zou je werken? Hier krijg je met niks doen meer dan werkend in eigen land. En na wat jaartjes rekken als je toch niet mag blijven, mogen je kinderen het wel, en jij dus ook! Geweldig land. Dat Nederland.

  1. Baaz

   En een huis kraken als je ‘m niet krijgt werkt ook wel goed.

 5. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die naar West-Europa reizen vanwege het “gratis geld ( ons sociaal stelsel)

  Ze liegen vaak om een verblijfsvergunning te krijgen en je ziet geregeld dat nadat ze een verblijfsvergunning hebben gekregen, op vakantie gaan naar het land dat ze z.g. “ontvlucht” zijn.

  Daarbij zijn de meeste asielzoekers jonge mannen met een andere houding en mentaliteit die hun islam meenemen naar Europa en daaraan vasthouden. Vele hebben minachting voor de westerse levenswijze.

  Het is dus vragen om problemen om deze mensen in huis te halen. Zelfs onder elkaar in de asielcentra is het vaak hommeles met deze jonge mannen . Veel agressief gedrag enzovoorts.

  1. Job Jansen

   Nee joh, gewon de christenen en moslims bij elkaar zetten. Dan zie je vanzelf wat Nederland staatstelevisie wachten.

   1. Job Jansen

    Fantastisch de auto correct. Staatstelevisie = staat te

   2. Siemien

    @Job waarom?

    1. Job Jansen

     Moet ik dat echt uitleggen (wil ik best maar vind ik jammer van mijn tijd). Volg je het nieuws niet? Of woon je misschien in een moslim vrije stad/dorp?

     1. Siemien

      @Job ja leg het maar even uit zou ik zeggen.

     2. Job Jansen

      Gezien het feit dat Islamitische asielzoekers een gevaar zijn voor de samenleving (direct en indirect), en helaas het merendeel van de Nederlandse bevolking hier geen probleem in ziet, het op deze manier misschien wel duidelijk kan worden. Helaas gaat dit natuurlijk ten koste van de christelijke asielzoeker, maar dat vind ik acceptabeler dan dat Nederlandse bevolking hier de rekening van krijgt. Ik begrijp dat dit erg egoïstisch is, maar zie het grotere plaatje.

     3. Baaz

      “Ik begrijp dat dit erg egoïstisch is, maar zie het grotere plaatje.”

      Een soort experiment waarvan je de uitkomst al kent omdat dit in islamitische landen maar ook in asielzoekerscentra gebruikelijk is, het onderdrukken en vervolgen van christenen door islamieten.

 6. henk vintage

  De autochtone woningzoekenden krijgen er nog een paar jaar wachttijd bij.
  De dwazen regeren ons.

 7. henk vintage

  De autochtone bevolking groeit niet meer.
  Er wordt dus gebouwd voor achterlijke onrendabele islam bevolking.
  Tel uit je winst.

  1. fockingworst

   @henk vintage

   Waar worden er dan woningen gebouwd voor de gewone burgers?
   Flatjes van 80 tot 120m2 of eenvoudige huizen van 100 tot 140 m2?
   Antwoord bijna nergens.
   En dat al jaren niet meer, zo lang ik me kan heugen iig niet meer.
   Tegenwoordig alleen voor de doorstromers of starter met een volle portemonnee, maar die zie je ook zelden.

  2. Troelstra

   Winst? Ik denk eerder aan afwaardering.

 8. Troelstra

  Daarom: Grenzen dicht!

  1. Baaz

   De Telegraaf (18-10-2018)

   “De immigratie naar Nederland breekt alle records. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is ruim een op de acht inwoners van ons land elders geboren. Vorig jaar kwamen 235.000 immigranten achter de dijken wonen, voornamelijk arbeidsmigranten en asielzoekers.”

 9. Bes Tolen

  Sinds bijna veertig jaar liegt de politiek er op los. Het werd heel erg met de in 1979 opgezette gezinshereniging. In werkelijkheid de belangrijkste voorwaarde voor economische tegenslag in de tachtiger jaren. Voor de grote toename van de overheidsuitgaven werd met opzet een zwakke toegeeflijke minister van financiën uitgezocht. De belangenbehartiging van vreemdelingen werd in korte tijd enorm uitgebouwd. Bekwame extreem linkse lieden werden op ministeries de baas. De massa immigratie als politieke kunst. Beliegen bedriegen, bedreigen van de eigen bevolking werd dagelijkse politiek. Sinds de verschrikkelijke jaren tachtig.

 10. Bes Tolen

  Uiteraard werden er ook handig veel illegalen meegenomen in het kader van gezinshereniging. De vraag of veel van die hier ooit gewerkt hadden, illegaal dus, moet beantwoord worden met onbekend. Misstanden krijg je als je allerlei lieden en organisaties willens en wetens hun eigen gang laat gaan. Zoals in de tachtiger jaren. Toen kon het officieel wat eerder in het geniep was begonnen. De politiek stond er helemaal achter. Helemaal. De smerige jaren tachtig.

 11. nienke

  Al die linkse mensen die onmiddellijk protesteren als er weer iemand naar het land van herkomst wordt gestuurd kunnen er wel een paar in huis nemen, geen enkel probleem.
  Of is het alleen hun grote mond en laten ze het een ander ervoor opdraaien.

 12. fusilier

  Merkel versoepelt de regels voor zogenaamde vluchtelingen of arbeids imigranten,
  om de Duitse industrie op gang te houden,en loopjongen rutte volgt dat spoor blindelings. Dit gaat net zo lang door tot geheel Europa omvolkt is. Geld verdienen dat is het enigste wat telt. De eigen bevolking op zich ,interesseert hun absoluut niks.

 13. Rosasolis

  Grenzen dicht, totdat er een nieuwe EU beleid komt die voor alle Eu landen geldig is.
  Europa kan niet meer illegale migranten opvangen. Hopelijk komt er gauw maatregelen
  om te voorkomen dat er nog meer gammele boten naar Spanje komen met ieder week
  honderden illegale mannen uit Afrikaanse landen. Deze mannen zijn geen vluchtelingen.
  Zij zijn alleen maar ongeschoolde migranten die van wegen de mensenhandelaars proberen in Europa terecht te komen. En waarom moeten wij hun opnemen. Zij komen uit arme landen, hebben geen enkele studie of diplomas. Dus waarom moeten wij deze
  mensen opvangen?

 14. Gerlos

  Tentenkamp opzetten in de zandbak met drinken en voedsel en ze zelf waterputten laten slaan en voedsel laten verbouwen probleem grotendeels opgelost.

 15. Troelstra

  Uit De Telegraaf gescheurd:

  > Kamper politiechef: ‘Ze zien Nederland als een walhalla met winkels’

  Het aantal winkeldiefstallen in Kampen is in een jaar tijd bijna verdubbeld. Volgens de politie komt dat vooral door buitenlandse criminelen die de asielprocedure misbruiken. Teamchef Johan Ekkel: ,,Het probleem wordt lokaal gevoeld, maar daar ligt de oplossing niet.”

  Wat is het probleem?

  Ekkel: ,,Begin dit jaar zagen we een kentering in de ontwikkeling van winkeldiefstallen. Het zijn er méér. De verdachten verblijven op het azc in Dronten. Ze komen uit Marokko, Algerije, Tunesië, Moldavië en Albanië. Veilige landen, volgens het ministerie. Het zijn geen échte asielzoekers, maar ze verblijven wel op het azc en kunnen er door de procedure lang zijn. Ze zien Nederland als een walhalla met winkels en fietsen en gaan stelen.” <

  1. Baaz

   Ik kan niet zeggen dat PVV en FVD hier niet tegen gewaarschuwd hebben.

 16. Florissa

  je zal verbaast zijn hoeveel er in een ruim van een zeeschip passen .

 17. victus

  Van Israël kregen wij allemaal ook het compliment dat Holland het naïefste landje van Europa is.

 18. Heras

  Dit land is een grote vuilnisbelt aan het worden. Ik heb 44 jaar gewerkt om dit land mooi te maken. Binnen korte tijd, zeg 8 jaar, is het een puinhoop geworden. Geweldsdelicten zijn verviervoudigd, de illegale binnenkomst meer dan verdubbeld. De kosten voor werkende burgers gestegen met 20 procent. En dan heb je ruim 40 procent van onze bevolking die dat niet inziet, en de illegalen verwelkomd. ONGEKEND!!

 19. P.Sisterons

  Enkeltje naar waar ze vandaan komen. Nederland zit al bomvol.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.