Özcan Akyol: ‘De burgemeester van Dokkum heeft haar burgers in gevaar gebracht’

Yep. Als er iemand vervolgd moet worden is zij het.

Zo, zo! Die Özcan Akyol heeft het duidelijk weer eens op zijn heupen gekregen. De AD-columnist heeft zijn nieuwste column namelijk gebruikt om op heerlijke wijze de vloer aan te vegen met de wanstaltige burgemeester van Dokkum.

Deze PvdA-gek koos er namelijk voor om zowel Kick Out Zwarte Piet als de extreemrechtse NVU uit te nodigen om te komen demonstreren bij de intocht van Sinterklaas. Je zou denken dat dit een grap is, maar nee, het is echt waar. PvdA’er Waanders vond het een ge-wel-dig idee om deze twee radicale groepen uit te nodigen.

Akyol schrijft terecht:

Daarmee heeft ze haar stad en de bewoners in gevaar gebracht. Een burgemeester dient zich niet actief te bemoeien met betogingen op straat. Haar taak bestaat uit het verlenen van vergunningen voor demonstraties, mits die geen invloed hebben op de openbare orde. Ze koos ervoor om de intocht te orkestreren en is daarmee schuldig aan de hoogoplopende sentimenten waarvan we allemaal getuigen konden zijn. Dit gedrag past niet bij haar ambt. Dáár zou eens een onderzoek naar moeten worden gedaan.

Dat laatste is het precies. Als er iets ‘onderzocht’ moet worden, dan is het ’t wangedrag van deze PvdA-gek. En als iemand vervolgd moet worden, dan is zij het. Zij heeft bewust de confrontatie opgezocht; zij heeft bewust aangestuurd op een mogelijk gewelddadige confrontatie.

Die “blokkeerfriezen” hebben hun stad juist beschermd. De autoriteiten zouden hen dankbaar moeten zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Job Jansen

  Ben het vaak oneens met Ozcan, maar hier heeft hij helemaal gelijk. Maar ook zonder de NVU had het flink uit de hand kunnen lopen.

  1. Aytas

   Waarom? Dat is diep triest dat mensen niet kunnen omgaan met andere meningen. Ik denk dat het niet klopt wat je schrijft, ik ga ervan uit dat de meeste mensen verstandig genoeg zijn om hier niet op te reageren en dat maar een klein deel zo weinig controle heeft dat je je mag afvragen of het helemaal goed zit in het koppie.

   1. marco1

    Sorry aytas maar ik denk ook dat de Fiezen de kopz met pek en veren Dokkum uitgejaagt hadden. Zij zien de discussie niet als die van hun maar van het westen en hadden het denk ik niet gepikt de randstad hun intocht hadden komen verzieken. Dit denk ik alleen maar dus (wat zal iemand daar blij mee zijn) hou ik een slag om de arm en was het ook mogelijk geweest dat ze hun protest gewoon zonder problemen kunnen houden. We weten het niet want gelukkig waren er een paar Friezen die voorkwamen ze Dokkum bereikten.

    1. Aytas

     Marco1

     Waarvoor sorry, nergens voor nodig lijkt mij, we geven allemaal gewoon onze mening en dat moet gewoon kunnen.

     Ik denk dat de Friezen het gewoon hadden geaccepteerdt. Zo ken ik Friezen tenminste, kom weleens in Leeuwarden, beetje stug maar niks mis mee. Groet satya.

     1. marco1

      Het zou idd kunnen maar ik denk dan weer dat er een ruime meerderheid niet zat te wachten op het gedram tijdens de intocht op een andere dag was het een minder probleem geweest. Ik kom overigens ook weleens in Friesland.

     2. Aytas

      Ik vind sowieso dat volwassen meningen niet tijdens de intocht hoeven te worden geuit. De andere kant blijft voor mij dat je een toegestane demonstratie niet tegenhoudt, dan is het einde zoek, daarom is een straf terecht. Mensen moeten niet gaan denken dat dit soort dingen kunnen.

      Pegida moet z’n bbq ook kunnen houden, hoe walgelijk ik dat ook vind. Ik moet wel zeggen dat ik toen in 1e instantie ook juichte maar na een paar uur zag ik in dat zoiets onmogelijk maken het begin van het einde is wat betreft gelijkheid.

     3. marco1

      En zoals u dat vind denk ik dat een hoop friezen dat ook vonden waardoor ik denk dat de kopz met en pek en veren Dokkum uit waren gejaagt.

     4. Job Jansen

      @ Aytas

      En zijn er toen tegendemonstranten opgepakt wegens het verhinderen van een demonstratie?

     5. sjun

      De Stadsfriezen van Leeuwarden zijn hele andere Friezen dan die uit de Wouden of die van het Zand. Ga eens wat verder zo’n provincie in dan langs de PvdA ontmoetingspunten om kennis te maken met volkse exemplaren en wat er bij hen leeft.

   2. Siemien

    @Aytas ja daar zeg je zoiets, het is diep, diep en diep triest dat mensen dat niet kunnen ja, het is triest dat mensen zwarte piet niet kunnen verdragen.
    Je vraag natuurlijk om een reactie..

   3. sonar

    Misschien zit het in jouw koppie wel niet goed,Aytas

 2. Ernst Quispel

  Dit is ronduit waanzin. Waanders nodigde niet uit maar trad pro-actief op door in een vroeg stadium de dialoog met te voorziene actievoerders te zoeken. Als je dat een uitnodiging noemt ben je niet goed snik.

  1. Job Jansen

   Klopt, maar heeft ze heeft het ook niet tegengehouden.

   1. FLP

    Juist de veiligheid gaat voor en boven die van vrijheid van demonstratie.

   2. Ernst Quispel

    Het is de taak van de burgemeester naar vermogen het grondrecht van demonstratie te faciliteren. Alleen als de openbare orde aantoonbaar in het geding is kan een burgemeester verbieden en dat heeft ze in laatste instantie ook gedaan.

    1. Baaz

     “Het is de taak van de burgemeester…”

     Flauwekul! De veiligheid van de burgers hoort voorop te staan. Kletskoek dus.

    2. Duke

     Faciliteren is een vergunning afgeven na een verzoek. Een groep die op het terrorismelijstje staat bijna smeken om langs te komen en hun eisen inwilligen die met een demonstratie niets te maken hebben (propaganda op scholen) gaat veel verder dan faciliteren.

     1. Ernst Quispel

      Uit niets is gebleken dat de anti-Pieters zijn uitgenodigd en van smeken was al helemaal geen sprake.

      Duke weet kennelijk nergens van en mist bovendien gevoel voor logica.

     2. Duke

      Ernst, ben jij van de anti-Zwarte Piet verwarden die in het busje zaten?

  2. Baaz

   “Dit is ronduit waanzin…”

   Flauwekul en kletskoek.

   Waanders nodigde wel degelijk uit en trad om de dooie dood niet pro-actief op. Er is er hier maar eentje niet goed snik.

  3. O.P.

   @Ernst
   Je zit er totaal langs..
   25 september 2017 stuurde Waanders volgende mail met tekst aan KOZP :
   “Op 18 Novenmber vindt in Dokkum (Gemeente Dongeradeel) de landelijke intocht van Sinterklaas plaats. We zijn volop bezig met de voorbereiding van dit evenement.
   Daarin hoort naar MIJN overtuiging ook de dialoog en de discussie rondom het fenomeen ‘Zwarte Piet’ een plek te krijgen.”
   Bovenstaande kan niet anders uitgelegd worden als een open uitnodiging (lees smeekbede) voor KOPZ.

   1. Guus Geluk

    Dat is uw interpretatie. Waanders gaf nadrukkelijk aan niemand te hebben uitgenodigd.

    “Dat heeft ze niet gedaan om ze over te halen te komen, zoals sommige media meldden, maar om te achterhalen of ze van plan waren te komen. Volgens Waanders heeft iedereen het recht op demonstratie. Of je het als burgemeester met de standpunten eens bent, doet volgens haar niet ter zake. “Maar we moeten wel weten of mensen komen, dan kunnen we ons erop voorbereiden.” De burgemeester heeft daarom van tevoren contact gezocht met meerdere partijen die in het verleden op wat voor manier dan ook betrokken waren bij de intocht.”
    – (Bron: Omroep Fryslan)

    1. Ernst Quispel

     Juist!

    2. O.P.

     In de mail nodigt ze KOZW uit..
     Dat zij vervolgens daar een andere draai aan geeft is een vlucht zonder coördinaten !

     1. Siemien

      @O.P. tuurlijk heeft zij een uitnodiging gedaan, sterker nog, ze gaf dat gisteren bij Pauw nog met klem aan, dat er vooral gepraat moet worden met dit soort clubjes..

   2. Ernst Quispel

    Nee, O.P., de burgemeester zocht via de mail de dialoog met groepen van beide zijden om tijdig inzicht te krijgen in en om tot afspraken te komen over de plannen over demonstraties.
    Dit proactieve beleid verdient lof.

  4. sjun

   Zonder uitdrukkelijke uitnodiging van Waanders was er gen Ghanees met aanhang naar Dokkum gekomen om het kinderfeestje opzichtig te verstieren.

   1. Ernst Quispel

    Sjun lijkt het niet zo op de feiten te hebben.

    Mogelijk helpt een retorische vraag hem: welk belang zou een burgemeester kunnen hebben om zowel de NVU als anti-Pieters uit te nodigen als ze graag een mooi en rustig Sinterklaasfeest wil organiseren?

    1. Baaz

     “Mogelijk helpt een retorische vraag hem:…”

     Vragen stellen terwijl men ze zelf niet beantwoord?

    2. toetssteen

     @eq
     Om een rel te veroorzaken. De SP stemmende NVU zei: dacht t niet. En toen gelastte notabene de locoburgemeester ter elfder ure de demo af.
     Slim bezig die pvda kopstukken.

     1. Ernst Quispel

      De loco-burgemeester (Waanders moest met de Sint wandelen) verbood de demonstratie nadat de zaak door toedoen van het pro-Piet-tuig op de snelweg volledig uit de hand was gelopen.

      Leest Toetssteen wel normale kranten?

     2. Baaz

      Waanders moet voor de rechter, ze heeft willens en wetens de bevolking in gevaar gebracht, de antiërs zijn gevaarlijk. Dezelfde soort mensen schieten politici overhoop. Er zijn zelfs forummers die daarover zeggen dat het goed is dat er een God is.

    3. Seneca

     @eq
     het belang van deze burgemeester?? is om haar reputatie te vestigen als zijnde de eerste vrouwelijke burgemeester die het voorelkaar kreeg om haar burgers, door zowel het tuig van kozp als dat van nvu, in elkaar te laten rammen. dit wijf – zelfs deze term is nog teveel eer voor haar – dient met pek en veren haar gemeentehuis en gemeente geslagen te worden.

    4. sjun

     Politiek scoren door ruimdenkendheid te claimen en wanneer het misgaat de uitgenodigde deelnemers die elkaar slecht verdragen tot extremisten te bestempelen. Dat scenario van zo’n PvdA politica best enig risico voor de kinderen van een ander tijdens een sinterklaasintocht inhouden.

     1. Ernst Quispel

      Het scenario van deze bekwame burgemeester was er slechts op gericht gedonder in Dokkum te voorkomen in het besef dat er extremistische groepen zijn die dat niet als prioriteit hebben.

      Naar beste Nederlandse traditie polderde ze pro-actief met tuig van alle slag en dat was een wijs beleid. Dat er idioten zijn die in hun volksnationalistische verdwazing gek genoeg bleken om op levensgevaarlijke wijze voor hun doel een snelweg te blokkeren kon deze bestuurder in redelijkheid niet voorzien laat staan worden verweten. Ook na die calamiteit deed ze overigens kordaat wat diende te gebeuren.

 3. Aytas

  Ik vind zijn schrijsels over het algemeen wel aardig maar in dit geval mist hij visie. De blokkade Friezen hebben de wet overtreden en de burgemeester heeft niets fout gedaan.

  1. IJscoman

   De wet overtreden is niet altijd erg, Aytas. In dit geval gaat het om burgerlijke ongehoorzaamheid en een ludieke, volstrekt ongevaarlijke actie. In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd dit middel heel vaak toegepast. Maar alles en iedereen is anno Big Brother zo gekneed en gehersenspoeld dat het als iets ‘heel stout & foei’ wordt gezien.

 4. Baaz

  Geweldig dat de burgers van Dokkum dit hebben voorkomen. Zo zie je maar dat je wel bijna eigen rechter móét spelen!

  Goed dien bêste minsken, trochgean!

 5. Troelstra

  Volledig mee eens. Margje Waanders moet voor het hekje.

  1. Ernst Quispel

   Voorlopig stond er alleen een roedel pro-Pieters voor het hekje en die gaan straks met hun taakstraffen hele nuttige activiteiten voor de samenleving verrichten.

   🙂

   1. marco1

    Voorlopig heft een nog grotere groep een hekel gekregen aan kopz die gaan daar straks nog nuttige vruchten van plukken.

    1. Duke

     Precies, hoe hoger de straffen hoe meer sympathie voor de blokkeerfriezen en hoe meer een hekel aan de kinderterroristen. Wat dat betreft mogen we het OM misschien wel dankbaar zijn met de absurde eisen. Met een geldboete in plaats van showproces was de sympathie waarschijnlijk een stuk minder groot geworden dan hij nu is.

   2. IJscoman

    Voorlopig is de sympathie voor het hele anti-Piet gebeuren gedaald tot ver onder nul. En daarmee is Zwarte Piet volledig gerehabiliteerd en gered.

    1. Baaz

     @IJsco: Bovendien, en je ziet dat wel vaker bij linksafhobby’s, gaat het om een megaminderheid.

     1. Job Jansen

      Ja en nee, buiten de grote steden zal er weinig veranderen. In de grotere steden wel. Dit komt uiteraard omdat de bevolking daar steeds minder Nederlands wordt, maar eigenlijk steunen zij een anti Nederland beleid. Veel van de allochtonen willen op een dergelijke manier afrekenenen met hun zogenaamde achtergesteldheid. Eigenlijk heeft het dus niets met zwarte piet te maken. Wel met het onteren van de Nederlandse cultuur.

    2. Ernst Quispel

     Nee hoor, het aantal Sinterklaasfeesten waarin we nog Zwarte Pieten zullen aantreffen zal ook dit jaar weer belangrijk minder zijn.

     Dit is een cultureel achterhoedegevecht, IJscoman, laat het los.

     1. Baaz

      Flauwekul, de herhaling van onzin maakt het nog niet zinnig. Het is pure nonsens! Niet voor niets kopt de Telegraaf dat ze zat zijn van het gedram van de multimegaminderheid.

     2. IJscoman

      Je hebt het mis Quispel. Alle artikelen en enquetes wijzen er op dat dit het laatste jaar is dat het Afriyie-tuig getolereerd wordt. Iedereen schijt op dit schorem. Zwarte Piet maakt een glorieuze rentree na nooit weg geweest te zijn.

      Het linkse grachtengordeltuig heeft verloren. En jij dus ook. Leg je er maar bij neer.

     3. Ernst Quispel

      Dat is onjuist, IJscoman, het aantal Zwarte Pieten loopt gestaag terug en het aantal Nederlanders dat beseft dat we met goed fatsoen dit racistische symbool niet kunnen handhaven neemt net zo gestaag toe.

     4. IJscoman

      Wensdenken Quispel, fluiten in het donker, tegen beter weten in volhouden, de werkelijkheid niet durven zien, aan valse denkbeelden vastklampen. Zwarte Pieten worden omarmd als de nieuwe geuzen die policor Nederland afstraft en de zwijgende meerderheid weer een stem geeft.

      Ik durf met je te wedden dat Zwarte Piet openlijk en volop in beeld is in de aanloop naar 5 december. Bedenk wel dat ik nog een kistje wijn van je krijg: we hadden immers gewed op Killary/Trump. Dat heb je verloren, zoals je de Brexit ook verloor. Jij hebt namelijk geen enkele feeling met wat er leeft onder mensen, dat voel je gewoon niet aan. Nooit.

     5. Baaz

      Dat is flauwekul, meneer Quispel, het aantal Zwarte Pieten blijft gelijk en het aantal Nederlanders dat beseft dat de racistische typering grote onzin is neemt net zo gestaag toe.

     6. Ernst Quispel

      Ik heb een link geplaatst met een peiling waaruit de afbrokkelende aanhang voor Zwarte Piet blijkt. Zoals je weet worden links met vertraging op DDS geplaatst.

      Voor het overige begrijp ik dat je tegen beter weten in blijft hopen. Dat is je goede recht.

     7. Job Jansen

      Gelukkig woon ik niet in een van de grote steden. Bij ons is zwarte piet nog heel zwart. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

     8. Siemien

      Dit zal alleen voor de de bühne Sinterklazen gebeuren, dus de randstad en dan houdt het op..
      En de leugen die jij verspreidt dat het een racistisch symbool is daar moet je ook eens mee stoppen, je bent valselijk informatie aan het verspreiden en aan het stoken en vooral aan het irriteren door simpelweg de feiten te negeren..
      Voor jou nog maar eens, de traditie van zwarte piet vertelt ons dat zwarte piet is ontstaan doordat zwarte piet door de schoorsteen de pakjes bezorgt en niet, zoals jij dus beweert, een racistisch symbool is.
      Ik ben uiteraard van mening dat de anti-pietenclub een verplichte cursus moeten krijgen om ONZE cultuur en ONZE traditie te leren

     9. Baaz

      Die link interesseert mij niets. Uit alles blijkt dat Zwarte Piet onverminderd populair is.

      Voor het overige begrijp ik dat je tegen beter weten in blijft hopen. Dat is je goede recht maar het is tevergeefs.

    3. Heinz

     Heeft u het nu over echte zwarte Pieten in vluchtelingen bootjes of over de nep Pieten die worden aangevoerd door casting bureaus ?

     1. Baaz

      Een Zwarte Piet op een bakfiets, hoe vind je zoiets?

   3. O.P.

    Wat is in jou ogen nuttig?
    En wat betreft taakstraffen voor de Friezen (Ja met hoofdletter) zal met goede moed gedaan worden door de steun van grootste gedeelte van de Nederlanders.
    Heerlijk al die postieve reacties voor de Friezen!

    1. Baaz

     “Heerlijk al die postieve reacties voor de Friezen!”

     Dankjewel! 😉

    2. Troelstra

     Iets over taakstraffen en kijk en vergelijk! Dit zijn de gevallen waar het OM 120 uur i.p.v. 240 uur taakstraf voor eist.

     Weet u waar het OM ook 120 uur voor eist?

     • Een puppy halfdood slaan en schoppen, pogen de identificatiechip eruit te snijden en de pup vervolgens verdrinken.
     • Als oplichter dreigen met “Als je niet meewerkt, druk ik dit kankermes door je strot.” En “Als je geen abonnement afsluit, knip ik je vingers eraf en stop ik je in de kofferbak.”
     • Het bont alsook blauw slaan van uw twee kinderen.
     • Het doodrijden van een 21-jarig meisje.
     • Als 22-jarige seks hebben met een 14-jarig meisje.
     • Een bierglas kapot gooien in het gezicht van een vrouw.
     • Als pedofiel een gezin via Whatsapp bedreigen en vervolgens belagen.
     • Kopschoppen.
     • Homo’s tanden uit de bek rammen met betonscharen.
     • 52.000 euro stelen van een verstandelijk beperkte.
     • Met z’n tweeën een 56-jarige man kapot slaan met knuppels.
     • Als 68-jarige man ontucht plegen met een 11-jarig meisje.
     • Sambal op vagina van rivale smeren.
     • Een steelpan kokend frituurvet naar een klant gooien.
     • Een valse aangifte van verkrachting.
     • Met opzet het gebouw van de Sociale Dienst binnen rammen met een auto.
     • Uw 12-jarige dochter aanranden.

   4. Siemien

    Ja Ernst en dat zullen ze met opgeheven hoofd doen, deze mensen staan tenminste ergens voor, Friezen zijn die-hards

    1. Job Jansen

     Werkelijk een volk om trots op te zijn (natuurlijk niet allemaal). Waren de Nederlanders maar zo’n eenheid. De Friezen hebben nog trots, iets wat Nederlanders allang verloren zijn. Eenheid maakt het volk.

   5. robroy

    voorlopig is het alleen maar een eis wijsneus daaaaaggggg

   6. Arie B

    Misschien kunnen ze als nuttige taak wat linksmensen rondleiden door de puinhopen van de mislukte integratie? Of ze meenemen naar de dorpen die niets hebben met de rare fratsen. Wij hebben hier een grote Molukse gemeenschap. Misschien kunnen die eens gevraagd worden naar hun mening. Je zult versteld staan..

    1. Baaz

     @Arie: Dat lukt niet want linksaffers zien niets, horen niets en zeggen niets. Iedereen moet gelijk zijn en kleuren bestaan niet.

 6. Bes Tolen

  Voorkomen van redelijkerwijs te verwachten ordeverstoring is het werk van de burgemeester. De burgemeester van Dokkum heeft m.i. een te gemakkelijke houding tegenover de groep KOPZ aangenomen. Dat lijkt een politieke fout.
  Het OM zou nog wel moeten onderzoeken of de groep KOPZ al dan niet vrij uit gaat en voorts of lieden uit de groep ten onrechte in dit land verblijven dan wel ten onrechte tot dit land zijn toegelaten

  1. Heinz

   Het is wel frappant dat er geen Klaas of zwarte Piet was om met Jenny op de foto te gaan ter ondersteuning. Misschien is de inreisvergunning nog niet op orde, dat zou kunnen.

   1. Baaz

    Maar Heinz, je weet toch dat het nog geen 5 december is en dat Sinterklaas nog niet in het land is? 😛

  2. Troelstra

   En vergeet hun terroristische kerfstok niet. Motorbendes zouden om minder al als criminele organisaties zijn ontbonden. Of pas de voetbalwet toe.

 7. Troelstra

  Citaat:
  “Die “blokkeerfriezen” hebben hun stad juist beschermd. De autoriteiten zouden hen dankbaar moeten zijn.”

  En zo is het maar net.

 8. Gerlos

  Deze dame is er helaas goed van afgekomen met haar linkse wanbeleid die inderdaad door de rechtef gestraft had moeten worden.

 9. Troelstra

  Margje Waanders zou er zo eentje zijn die in het geval van een gekozen burgemeesterschap nooit meer ergens in de basntjescaroussel van het partijkartel nimmer nog een burgemeesterspost zal kunnen bemachtigen, want voorgoed ongeschikt op grond van maatschappelijk S-5.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.