Özcan Akyol: 'De burgemeester van Dokkum heeft haar burgers in gevaar gebracht'

Geen categorieokt 13 2018, 21:00
Yep. Als er iemand vervolgd moet worden is zij het.
Zo, zo! Die Özcan Akyol heeft het duidelijk weer eens op zijn heupen gekregen. De AD-columnist heeft zijn nieuwste column namelijk gebruikt om op heerlijke wijze de vloer aan te vegen met de wanstaltige burgemeester van Dokkum.
Deze PvdA-gek koos er namelijk voor om zowel Kick Out Zwarte Piet als de extreemrechtse NVU uit te nodigen om te komen demonstreren bij de intocht van Sinterklaas. Je zou denken dat dit een grap is, maar nee, het is echt waar. PvdA'er Waanders vond het een ge-wel-dig idee om deze twee radicale groepen uit te nodigen.
Akyol schrijft terecht:

Daarmee heeft ze haar stad en de bewoners in gevaar gebracht. Een burgemeester dient zich niet actief te bemoeien met betogingen op straat. Haar taak bestaat uit het verlenen van vergunningen voor demonstraties, mits die geen invloed hebben op de openbare orde. Ze koos ervoor om de intocht te orkestreren en is daarmee schuldig aan de hoogoplopende sentimenten waarvan we allemaal getuigen konden zijn. Dit gedrag past niet bij haar ambt. Dáár zou eens een onderzoek naar moeten worden gedaan.

Dat laatste is het precies. Als er iets 'onderzocht' moet worden, dan is het 't wangedrag van deze PvdA-gek. En als iemand vervolgd moet worden, dan is zij het. Zij heeft bewust de confrontatie opgezocht; zij heeft bewust aangestuurd op een mogelijk gewelddadige confrontatie.
Die "blokkeerfriezen" hebben hun stad juist beschermd. De autoriteiten zouden hen dankbaar moeten zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten