Politie volgt kruimelspoor en vindt 860 gram aan wiet

Alsof het sprookje Hans en Grietje tot leven kwam in Middelburg, zo volgde de Politie een spoor van wietbladeren in een woonwijk. In tegenstelling tot het sprookje waren de wietbladeren niet door de vogels opgegeten en konden de agenten eenvoudig een spoor volgen. Dat spoor leidde uiteindelijk tot een appartementencomplex. Bij de woning van de verdachte hielden de manschappen halt en gaven een belletje aan de bewoner die vervolgens verbaasd opendeed. 

De verbaasde huisbewoner, die het spoor blijkbaar had achtergelaten, had een heus drugsdistributiecentrum in zijn huis gevonden. De agenten vonden in zijn huis zo’n 860 gram aan wiettoppen, met een marktwaarde van een kleine € 6000,- tot €10 000,-. De wietkruimelaar werd door de politie opgepakt een meegenomen naar het bureau. De in beslag genomen wietbladeren en -toppen zullen door de politie worden vernietigd bericht omroep Zeeland. Hoe de politie dit precies doet is onbekend, wellicht dat de agenten zelf een paar jointjes gaan rollen van de vangst.

Het vernietigen van een drugsvangst vergt nogal wat planning. Als men dergelijke drugs op een verkeerde manier verbrand is er kans op milieuschade. Soms gaat het nog meer mis en worden mensen zelfs beïnvloed door de dampen die vrijkomen bij verbranding. In Jakarta weten inwoners hoe het is om high te worden van wiet dat door instanties wordt verbrand. Toen instanties aldaar ruim drie ton aan cannabis wilden verbranden kwamen er grote rookgordijnen rondom de stad te hangen. Bewoners meldden destijds hoofdpijn en duizeligheid als gevolg van het inademen van de dampen. In Nederland zal het niet zo ver komen.

De instantie hopen door het vastzetten van de man te kunnen achterhalen waar de wiet vandaan komt. Hiervoor wordt ongetwijfeld een paar handige trucs ingezet. Wanneer de hoofdverdachte opbiecht waar het goedje vandaan komt is er een reële kans dat zijn straf lichter wordt. Het is op dit moment namelijk zo dat je maximaal 5 gram wiet in bezit mag hebben onder het gedoogbeleid. Maar de verdachte had honderden grammen aan wiet, dus een fikse strafkorting is voor hem zeker gewenst.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Vraagtekentje

    Zo, kunnen ze zichzelf weer op de borst slaan, voor ergere criminaliteit kijken ze weg en adviseren om vooral geen aangifte te doen.

    1. AS210854

      Zo is het maar net.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.