Racistische Bono (U2) bezocht het Europees Parlement en had een mening

Bono, bekend van U2, heeft er een handje van om zich te lenen aan politiek. Gisteren was hij op bezoek bij het Europees Parlement. Wat hij daar precies deed was onduidelijk, maar hij liet zich in ieder geval fotograferen met voorzitter Antonio Tajani en later met een groep kinderen die allemaal de tekst ‘One’ op hun t-shirt hadden staan. Wat natuurlijk aandoenlijke plaatjes opleverde. Het is zeker niet voor het eerst dat Bono zich onder hooggeplaatsten begeeft. Ook kennen we hem van een racistische video waarin hij alle blonde mensen met blauwe ogen ‘saai’ noemt en de hitlergroet brengt om te symboliseren waar blanke mensen voor zouden staan. Zeker geen bruggenbouwer dus, al ziet hij zichzelf dus wel zo.

Bono stelde tijdens zijn bezoek aan het Europees Parlement dat zijn notie van ‘thuis’ is veranderd. Waar hij zich vroeger slechts als ‘Ier’ zag, ziet hij zichzelf nu ook als Europees. En op zich is die gedachte niet vreemd. Europa is inderdaad het continent van de Europese volkeren en die volkeren zijn enorm divers. We hebben zelfs een gemeenschappelijke geschiedenis. Zo hebben we in Noord-West Europa volkeren die afstammen van de germanen en slaven. In het midden tref je ook allerlei volkeren aan en in het Zuiden is het ook een diverse bonte verzameling van Grieken, Turken en afstammelingen van de Romeinen. Ten slotte is Europa het thuis van tal van diaspora’s waaronder de Ethiopische, Marokkaanse en Joodse diaspora.

Europa is dus divers, en in plaats van het koesteren van de bestaande diversiteit wil Bono het nog radicaler aanpakken. Bono denkt namelijk dat het openzetten van de grenzen een ‘grote kans’ is voor Europa. Een kans op wat? Op het verstoren van de natuurlijke diversiteit op het continent? Een kans op meer criminaliteit en mensenhandel? Een kans op meer jihadistisch extremisme? Een kans voor meer rechtsextremisme in de politiek als gevolg van het ondermijnen van culturele homogeniteit? Het moge duidelijk zijn dat Bono wel goed kan zingen, maar denken is niet zijn sterkste punt.

Goed nieuws dus dat het Europees Parlement ervoor kiest om Bono te gebruiken voor hun campagne. De man is volledig besmet met bizarre uitingen en is eenvoudig te pakken op dat wat hij in het verleden heeft gezegd. Eigenlijk dus een domme keuze om hem als ambassadeur in te zetten. En zo kennen we de Europese Unie: marketingtechnisch maken ze soms rare sprongen. Neem bijvoorbeeld de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker die zichzelf dronken terug kan zien op YouTube. De EU laat zich steeds vaker van haar beste kant zien…

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer moet deze milieu-vervuilende racist eindelijk eens belasting betalen ?

  Mondieu en ik was nog wel fan van de oude U2 toen ze nog gewoon Ierse jongens waren. Ik heb Under a Blood Red Sky letterlijk kapot gedraaid.

  1. Blue monday

   Ja…je bent van ver gekomen…toen was je nog een jonge knul vol ambities en geloof in een betere wereld.

   Waar is het misgegaan?

   1. Seneca

    @maandag
    het is misgegaan op het moment dat reaguurders telkenmale geconfronteerd werden met trollen zoals jijzelf en de waanzinnige aspiraties om deze uitvreter te nomineren voor de vredes nobel prijs.

    1. Aytas

     Wie zou jij dan nomineren?

     1. Blue monday

      Ik zou pas trollen als ik Trump of Poetin zou zeggen…
      Denk echter dat de rechts extremisten hier dat een serieuze optie vinden.

    2. Blue monday

     Dus het komt door mij dat u toegeeft dat TRBK een waanzinnige is.

     Dat laatste delen we dan, ik ben echter geen trol omdat ik uw politieke mening niet vertegenwoordig.

    3. Meester Kong

     Je blijft een ouwe zeurkous ….

     1. Meester Kong

      @Seneca
      Je blijft een ouwe zeurkous ….

   2. robroy

    redactie kan bleu monday verwijderd worden dit is tegen het huisregelement

 2. stellendam

  Hij wilde op pinkpop 1981 een sigaret opsteken maar had geen aansteker er gooiden toen veel mensen een aansteker naar hem,we hadden hem er beter met kunnen bedelven.

 3. Aytas

  Bono heeft in zoverre gelijk grenzen moeten open en landen verdwijnen. De staat is de werkelijke vijand van het volk.

  1. droef

   Geneuzel van Groen Links snotneuzen, open grenzen wereldwijd komen er nooit!

   1. Ernst Quispel

    Nee, niet wereldwijd, laten we maar eens beginnen met open grenzen in Europa. Dat is al een mooi resultaat.

  2. IJscoman

   Is Aytas voorstander van een wereldregering? Of ziet ze meer in het anarchistische ideaal?

   1. Aytas

    Ik ben anarchiste ja maar niet van de Franse slag. Ik geloof in vrije markt en besef dat in een anarchie mensen buiten de boot zullen vallen maar dat zal wel aan hen zelf liggen ik ga hun broek niet ophouden. Ik ben ervoor de zwakkeren uit de wind te houden. Natiestaten zorgen voor alle ellende. Ik ben voor privaat bezit.

  3. Janna47

   Aytas

   Ben blij dat u er niet over gaat, gelukkig maar.
   Zo gestoord zijn ze in Den Haag nou ook weer niet…

  4. sjun

   In die situatie kom je er vanzelf achter dat ‘ander volk’ de vijand van het volk wordt. Niet voor niets is het experiment verschillende volken bij elkaar te drukken in Joegoslavië in een burgeroorlog om afscheiding te bewerken geëindigd.

 4. Hamer Sikkel

  Bono Vox is een notoire belastingontduiker.
  Makkelijk om anderen erop te wijzen dat ze het fout doen.
  Ik kon de muziek van U2 eerst ook nog wel waarderen.
  Nu is dat wegens bovenstaande een stuk minder geworden.

  1. Floris

   Links lullen, rechts vullen.

   De artiestenwereld ten voeten uit.

 5. Meester Kong

  Maar is die drol en racist ?

 6. robroy

  het blanke geld wou die wel de rat meneer heeft honderden miljoen op de bank dan durft ie wel de gladjanus

 7. Ben Zine

  Bono is miljardair door o.a. slimme Facebook investeringen, en door middel van geraffineerde belastingconstructies die voornamelijk lopen via Amsterdam betaalt U2 nauwelijks belasting. Hij is werkelijk het SUMMUM van hypocrisie, wat een SALONSOCIALIST. Ben benieuwd hoeveel migranten Bono herbergt in een van zijn vele kapitale villa’s en landhuizen over de hele wereld. Vind U2 trouwens behoorlijk over de datum, kan er echt niet meer warm voor lopen. De laatste cd die ik kocht was Zooropa uit 1993, dat is dus alweer 25 jaar geleden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.