Rel tussen christenen en moslim-jongeren resulteerde in 55 doden

Ergens hebben beide groepen niet echt opgelet toen ze werd verteld wat hun heilige boek voor een lessen bevat. In Nigeria raakten christelijke en islamitische jongeren slaags met elkaar en kwamen 55 mensen om het leven.

Kennelijk is de hele situatie ontstaan door een ruzie tussen kruiwagendragers op een markt in Kasuwan Magani. Nu is een markt wel vaker bron van enige spanning maar dit maal sloeg de vlam écht in de pan.

De ruzie zal waarschijnlijk door een klein aantal mensen zijn ontstaan. Het kan haast niet anders dat er iets van een handgemeen is geweest waarop omstanders van zowel christelijke als islamitische achtergrond besloten voor ‘hun’ mensen op te komen.

Ze hadden er niet veel tijd voor nodig om ervoor te zorgen dat er 55 dodelijke slachtoffers vielen. Er is nu een avondklok ingesteld en er zijn zo’n 22 mensen aangehouden. Ergens heeft dat geloof dus niet echt het gewenste effect. Het lijkt er meer op dat het geloof ‘jouw team’ betekent in dergelijke landen, in plaats van een set morele waarden waar je naar leeft.

De Nigeriaanse president benadrukt ook juist dit punt, en zegt dat: “Geen enkel geloof het recht rechtvaardigt om het leven van iemand anders te ontnemen.” Lijkt toch nog iemand het begrepen te hebben daar in dat land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. Aytas

  Nigeria gaat gebukt onder de westerse profiteurs. Trap eindelijk dat tuig uit het westen eruit. De corruptie zal direct dalen en over 20 jaar is er een welvarend land.

  1. IJscoman

   Vaak is het zo dat als het Westerse tuig uit een Afrikaans land getrapt wordt, bruin tuig de opengevallen plaatsen inneemt.

   Een corrupte en fraudeleuze mindsetting is niet voorbehouden aan een huidskleur of nationaliteit.

   1. Aytas

    Klopt maar feit is dat de westerling de lokale ratten de hand boven het hoofd houdt. De westerling is ook al lang niet blank meer.

    1. IJscoman

     De lokale ratten krijgen alle kans als de westerling vertrokken is. Kijk naar de puinhoop in Zuid-Afrika.

     1. Aytas

      Een puinhoop veroorzaakt door apartheid een blank systeem.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Aytas,

      De apartheid was een zegen voor ZA.
      Kijk eens wat er nu gaande is, open je ogen.

      Om alle ellende in het Sub-sahara van Afrika aan het westen toe te schrijven is altijd lekker makkelijk.

  2. Pecunia

   @Aytas

   Maar wie repareert dan o.a de waterpomp?

   1. Aytas

    Gebrek aan kennis en wereldbeeld. Denk je dat er westerse monteurs in Nigeria werken? Laagopgeleid is daar genoeg aanwezig. Ze kunnen jou ook echt wel leren een band op te pompen.

    1. Pecunia

     Joh ze kunnen nog geen fiets in elkaar zetten en mineralen uit de grond halen moeten westerse maatschappijen doen. Als deze het land verlaten vervalt het tot armoe.

     1. Pecunia

      Noem mij een voorbeeld van technologie export uit dat land.

     2. Aytas

      Ja hoor. Weleens bij de Shell op het hoofdkantoor geweest slimpie? Hou jij het lekker bij het op pompen van banden. Technologische export? Weleens op een top universiteit in een kenniscentra geweest slimpie? Goddomme als onwetendheid geld opbracht was jij rijk.

     3. Baaz

      “Slimpie”

      🙂

    2. Adriaan

     @Aytas, volgens mij begrijp je het weer niet. Je bent verward. Net zoals gisteren. Pecunia heeft het over een waterpomp. Een ietwat geavanceerder apparaat dan een eenvoudige fietspomp.

     1. Aytas

      Ik denk dat jij niet begrijpt hoe ik jullie maximale capaciteit inschat. Banden oppompen dan houdt het op.

     2. Pecunia

      Ik geloof niet dat jij daar over kunt oordelen met zo’n beperkt wereld beeld, dus doen we het glimlachend af, veel succes verder vandaag met dat ehh kom er even niet op.

   2. Troelstra

    Het Ministerie van OWS. Die geven gratis geld weg voor het repareren daarvan. Het geld moet wel betaald worden door de belastingbetalers. En op het eindpunt is nog steeds de waterpomp niet gerepareerd. Want of het geld vervluchtigt in de zakken van iemand anders of ze leren het daar gewoon nooit een waterpomp te kunnen repareren. De kans op het laatste is ook gewoon groot. Dan heeft het ook weinig zin daar verder gratis geld in af te storten. Laat ze het maar gewoon een keer leren. Nog iets anders dan dat de regering na weer een schandaal zegt dat ze er een leermomentje van hebben opgestoken… (En wij betalen wel hoor. Bij diegenen die ons aanmanen waar wij schatplichtig voor moeten zijn zal het prijskaartje niet worden neergelegd.)

  3. Alarmbel

   Ja Aytas “Nigeria gaat gebukt onder de westerse profiteurs”, je bent echt een ziener. Het ligt aan het Westen. Want na dekolonisering van al die landen zag jij deze zeker opbloeien?

   1. Aytas

    Welke dekolonisering? Serieus hoe kom je daarbij iedere leider die tot volk en vaderland opriep daarna is direct vermoord.

  4. robroy

   O daar wel hier niet ??? jij bent lekker zeg .
   Ik geloof dat je nog niet helemaal hersteld bent van gisteravond .
   Heb je wel lekker geslapen vent ?

  5. sjun

   Iets dergelijks zou je ook in Europa, Australië, Noord Amerika en Canada jegens vreemde profiteurs kunnen doen of mag zo’n soort oproep dan niet?

  6. Arie B

   Nigeria gaat gebukt onder extremistische groeperingen als Boko Haram. Die moeten uitgeroeid worden. Ook moet die achterlijke islamitische rechtspraak niet opgedrongen worden aan niet moslims (christenen/chrislam/Afrikaanse religies ed) wat veel spanningen in het noorden veroorzaakt. Verder zul je de ‘ouderwetse’ stammenstrijden wel nooit op kunnen lossen. Strijden om de macht en tegen onderdrukking gaan hand in hand.

 2. henk vintage

  Europa gaat gebukt onder oosterse en zuidelijke profiteurs, dat tuig er dan ook maar uittrappen.

 3. jasper38

  De corruptie komt toch echt bij hun zelf vandaan noem mij 1 Afrikaanse land wat niet corrupt is? Dat ze het ontwikkengsgeld jaarlijks in Bodum loze put verdwijnt is zeker ook de schuld van westerse profiteurs.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Wie waren de slachtoffers ?
  Buitengemeen onduidelijk stuk.

 5. Adriaan

  En wederom gaat de strijd om het geloof. Het zal nooit verbeteren in de wereld zolang er geloofd wordt in een god.

  1. Pecunia

   Nou het is wel zo dat als je een stok in de grond steekt en maar stevig genoeg bid, dan groeien er druiven aan.

   1. Pecunia

    Ps, echt waar.

  2. Baaz

   Wat dacht je van geld, macht, voetbal of druks? Daar kan ook zomaar een oorlog door ontstaan, daar heb je geen god voor nodig.

   1. sjun

    Maar in dit geval lijkt het weer een ouderwetse clash tussen islam en christendom te zijn. De strategie van de baarmoeder en het streven naar werelddominantie vanuit een zekere zijnswijze bouwt bepaald de leefwerleld er omheen niet op.

    1. Baaz

     De islam…

     1. IJsbrand Koudvuur

      De islam…
      …in Afrika

    2. Ernst Quispel

     “De strategie van de baarmoeder en het streven naar werelddominantie vanuit een zekere zijnswijze bouwt bepaald de leefwerleld er omheen niet op.”

     Uit een proefschrift uit de Universiteit van Monty Python.

     1. Baaz

      De islam…

     2. Pecunia

      @Ernst
      Jij hebt ook overal verstand van.

     3. Ernst Quispel

      @Pecunia, ach, de stelselduizelingen verzaken de imperiaal. Dan krijg je dat.

     4. Pecunia

      @Ernst
      “Amat Victoria Curam” zou ik zeggen.

     5. sjun

      Lees eens een boek Willem. Bijvoorbeeld “De Zoontjesfabriek – Over vrouwen, islam en integratie” van Ayaan Hirsi Ali. Wellicht versta je dan wat voor allen en niemand geschreven is.

     6. Ernst Quispel

      Non olet, Pecunia.

     7. Pecunia

      @Ernst

      “Pecunia non olet”

 6. Two Ravens Black Kettle

  Laten we hopen dat de Nigerianen ooit dat krankzinnig Arabisch gif uit hun samenleving weten te bannen.
  Het Westen zal altijd achter de islamisten blijven staan zoals in Kosovo dus vanuit die Quisling-hoek mag geen hulp verwacht worden.

  Overal waar de islam wortels schiet zal sektarisch geweld schering en inslag zijn, net zo lang tot alles en iedereen uitgeroeid is behalve de sonnieten zoals in Saoedie Arabia en binnenkort Turkije. Het fascistisch EUSSR-regime met hun Quislings in de diverse West-Europese departementen vind dat fantastisch en importeert dan ook miljoenen soennieten om dit proces in West-Europa te herhalen.

  1. Heinz

   Investeer in goed onderwijs, schep werkgelegenheid terplekke. Zorg voor een eigen verantwoordelijkheid. Niet op de Chinese manier. Bodemschatten uit de grond rukken en een pot met geld bij de regenboog neerzetten.

   1. Two Ravens Black Kettle

    En een barricade oprichten voor de islamisten.
    En misschien een keer stoppen met het land over te bevolken.

 7. Ritter

  Zo gaat het daar; zeer gewelddadig. Je ziet het in Afrika en in het Midden Oosten.

  Maar dat is daar en niet mijn probleem.

  Het probleem is dat veel van deze mensen, met deze zeer gewelddadige mentaliteit, naar Europa reizen en dus hun mentaliteit en geweld met zich meenemen.

  Kortom, met de illegale massa migratie importeer je deze mentaliteit en andere dingen die verbonden zijn met hun (vaak zeer gewelddadige) levenswijze. Zo word het hier op termijn net zoals die landen daar.

  1. Ernst Quispel

   Ik durf de wedden dat Ritter de islam als oorzaak ziet.

   1. Pecunia

    De uitvoerders ervan.

    1. Rosasolis

     @Pecunia. Mijn oude laptop is net terug van een reparatie bij een bekende
     computer zaak in onze dorp. Er was inderdaad iets kapot. Het is nu volgens de computer nerds weer in order. Nogmaals, hoop ik dat jouw laptop het altijd goed doet, anders kunnen de nerds je ook helpen!

     1. Ernst Quispel

      Gefeliciteerd, mevrouw Rosasolis, een gebrekkig functionerende computer is natuurlijk heel vervelend.

     2. Pecunia

      @Rosasolis

      Ik vermoed dat u nog steeds
      niet hebt begrepen wat ik bedoelde want uw euvel kan niet aan de laptop liggen technisch gesproken, terwijl het zo
      eenvoudig is, zoals ik al schreef begreep zelfs Ernst het
      als het ware reeds.

      Maar goed prettige dag verder.

    2. Rosasolis

     @Pecunia. A.u.b. maak geen misbruik van de naam van iemand aan deze site te gebruiken om uw meningen te steunen, tegen iemand anders. U bent vrij nieuw aan dit site. Gelukkig heeft de redactie nu een beleid gesteld tegen mensen die kwaadaardig meningen geven en klieken vormen die elkaar steunen. De trollen kliek dus. Hopelijk bent u niet op weg om een van hen te worden. Van wat uw bericht vandaag, over gisteren overging, kan geen normale mens berijpen! Ernst heeft het wel verteld dat hij weet dat er computer problemen kunnen zijn, en ik denk dat er bij andere mensen heel vaak problemen kunnen zijn met hun computers. Wie bent u te vertellen hoe het moet, en wie wel of niet
     moet toegelaten om te doorgaan op deze informatieve DDS site? Sorry, maar ik heb geen enkele idee over wat uw kritiek over mijn schrijven is!
     Ik heb verteld dat mijn oude laptop moest hulp krijgen. Heb ik dit gedaan gisteren. Maar u moet weten dat wij oude leden van DDS genoeg hebben gehad van de walgelijke trollen van nieuwe leden die denken het, ALTIJD,
     beter te weten!

     1. droef

      Rosasolis, ga svp als sopraan gezellige deuntjes zingen in het koor van de Leidsche Keuteltjes maar bespaar ons je domme koeterwaals…….

     2. Ernst Quispel

      Mevrouw Rosasolis, laat u niet afschrikken door de mensen die dit blog slechts gebruiken om hun persoonlijke agressie af te reageren.
      Heb mededogen met dit soort mensen, ze hebben het niet gemakkelijk.

     3. Ernst Quispel

      En mocht u dit zwaar vallen, mevrouw Rosasolis, denk aan de tekst die u wellicht nooit zong maar u wel bekend zal zijn:

      Geduld! Geduld! Wenn mich falsche Zungen stechen. Leid ich wider meine Schuld. Schimpf und Spott leid ich Schimpf und Spott. Ei! so mag der liebe Gott meines Herzens Unschuld rächen. Geduld! Geduld! wenn mich falsche Zungen stechen.

     4. droef

      Hahaha domme betuttelnicht, ik wist precies dat je ging reageren met je walgelijke scheve tuitmondje waarmee je iedereen denkt de morele maat te kunnen nemen, achterlijke idioot die je bent…..whoehahahaha ga nog even janken uit die antisemitische jankbek van je dat ik dit blog naar beneden zou halen, ik heb nieuws voor je, dat deed jij met je 110 verschillende aliassen en evenzovele bans, vieze paardenlul!

     5. Pecunia

      “Mevrouw Rosasolis, laat u niet afschrikken door de mensen die dit blog slechts gebruiken om hun persoonlijke agressie af te reageren.
      Heb mededogen met dit soort mensen, ze hebben het niet gemakkelijk.”

      Aldus Ernst

   2. Two Ravens Black Kettle

    Zou Kwispel ooit gehoord hebben van Boko Haram.
    Natuurlijk wel.
    Maar Kwispel – zoals alle andere collectivisten- heeft besloten zijn kleverige oogjes te sluiten en zijn oortjes dicht te laten slippen.
    Helaas durft hij -zoals alle andere collectivisten- niet de allerlaatste stap te maken zoals de Drie Aapjes; zijn snavel af te knippen.

    De Collectivist:
    Een inhoudsloze ratelende eierdop met een veels te grote snavel.

    1. Ernst Quispel

     Helaas, Pecunia, ze doen het nog steeds.

     Heeft u een idee hoeveel bommenwerpers er vandaag rondvlogen in Syrië, Irak en Afghanistan?

     1. Siemien

      @Ernst uuh heb jij?

     2. droef

      Vertel eens in absolute aantallen graag zwetsnek!

     3. Pecunia

      En hebben ze ook wat laten vallen?

     4. Ernst Quispel

      Ja, Pecunia, alleen Nederlandse bommenwerpers voerden al 6000 vluchten uit in Syrië en Irak.

     5. droef

      Je refereerde over vandaag domme kwibus, dus nogmaals hoeveel? Trouwens die vluchten waren allemaal met een mandaat van de door jou zo dikwijls aangehaalde VN, zwetsnet!

     6. Pecunia

      Tis me wat hé, en was er ook collateral damage bij? Je had het overigens over vandaag maar dat zal een vergissing zijn.

     7. Ernst Quispel

      Ze zijn nog steeds actief in Afghanistan, Pecunia, en over het aantal burgerslachtoffers durft niemand te speculeren. Wat niet weet wat niet deert, zullen we maar denken.

     8. Pecunia

      Als het net zo gebeurd als de Israëliërs het doen met ‘Paint the Target” zal het wel meevallen.

   3. Bart

    Uhm, nou als je de islam kent en de koran etc dan weet je dat deze moslims precies doen wat hun geloof hen opdraagt.

    Maar bij gebrek aan alle kennis zal jij dit wel weer iets als islamofobie noemen, want jij ziet niet wat islam is maar je wilt het ook niet zien.

    1. Ernst Quispel

     De christenen die aanmerkelijk meer mensen over de kling joegen dan de moslims, deden die ook wat hun geloof hen opdroeg, Bart?

     1. Pecunia

      Ja maar zij deden het eeuwen geleden ook, kul argument weer want we leven nu in de 21ste eeuw.

     2. van Urk

      Ernst Quispel, De redenering dat christenen aanmerkelijk meer mensen over de kling joegen dan moslims klopt niet. Dat weet u best.

     3. Two Ravens Black Kettle

      Leugens.
      Keiharde leugens.
      110% karaat leugens.

      Hoeveel minderheden leven er op dit moment in Saoedi Arabië leugenaar.
      En kijk eens naar de demografische cijfers over Turkije leugenaar.
      Turkije in let’s say 1900 versus nu.
      Verdiep je eens in de geschiedenis van India leugenaar.

      Liegen, klikken en zuigen
      De betraande en verbitterde wereld van the Regressive Left.

     4. Baaz

      “Dat weet u best.”

      Nou? Dat weet ik zo net nog niet meneer van Urk! Hoewel meneer Quispel opzettelijk informatie versleuteld en het in dit soort onderwerpen met jij-bakken doet, denk ik toch ook dat hij het e.e.a. mist in zijn ultralinkse bovenkamer, het licht is er in elk geval uit.

   4. Siemien

    Ik durf te wedden dat Ernst met hand en tand zal verdedigen dat het de schuld is van de Nederlanders/Christenen/Joden/extreem rechts etc etc..

 8. Gerlos

  Wat een verademing zijn de diversen geloven toch.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Dit is de Brave New World wat het EUSSR-Regime olv. de tiran Merkel en het Quisling- Kartel (want Rutte is net zo collectivistisch links als Snotneus Klaver) voor West-Europa wil.
  Vandaar dat ze en masse een middeleeuws cultuur in de samenleving aan het pompen zijn.
  Zelfs teruggekeerde jihadisten die baby schedels tegen muren kapot sloegen en kleine meisjes letterlijk! kapot verkrachten hier meer dan welkom zijn.

  Op naar The Brave New World !

 10. Two Ravens Black Kettle

  Laten we hopen dat de christenen aldaar de rug strak weten te houden.
  In het Westen heulen de christenen met de vijand, niet voor niets financierde deze regering Al-Qaida die vervolgens los gingen op de bijna uitgeroeide christelijke minderheden en niet voor niets financieren ze nu teruggekeerde jihadisten.
  Laten we hopen dat de christenen in Nigeria niet verraden worden.

 11. Westerling

  De foto spreekt voor zich, wie zijn de barbaren en wie zijn de beschaafden?

 12. Rosasolis

  Toen Nigeria lid was van de British Commonwealth (het Britse Gemenebest) was het meestal rustig in Nigeria. Maar alles ging fout een aantal jaren geleden, toen dit land alle relaties braak met de UK. Het noord van Nigeria is grotendeels moslim, en de zuidelijke deel is christelijk. De moslims willen dat het hele land wordt geleefd volgens alleen de sharia wetten en moslim tradities. En de christenen zullen nooit bekeren tot de islam. Het is ongeveer hetzelfde als toen India onafhankelijk van Groot Brittanie werd. Toen werd het land gesplitst in tweeen: Pakistan werd opgericht door de moslims, terwijl India bleef grotendeels hindoe en christelijk. Tot deze dag is er constant ruzie tussen die 2 landen over het provincie Cashmier in India. Niet-moslims worden constant aangevallen in noord-India. Het zal nog veel erger worden in verschillende Afrikaanse landen. Zoals het in het koran staat: het einddoel van de islam is dat alle mensen moeten bekeren tot de islam, waarna volgt islamiet wereld heerschappij.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Kop, spijker, raak !

  2. sjun

   Deze kijk op de werkelijkheid zult u niet uit de Trouw gehaald hebben. Die schrijft tegenwoordig op een hele andere toon. In hetzelfde Noord-Nigeria wordt driftig de strategie van de baarmoeder gecombineerd met wat expedities van knokploegen om oorlogsbuit en het zaaien van angst door terreur in het Zuiden gepraktiseerd. Iets soortgelijks vindt vanuit Pakistan in India plaats. Er is een opvallende overeenkomst die *om een of andere reden* steeds weer wordt weggepoetst en witgewassen in de Nederlandstalige kranten van Belgische eigenaren…

  3. Troelstra

   Maar waarom zullen wij Islamitische wereldheerschappij moeten willen? Die Islam heeft van ons enkel te eisen en niks te bieden. Dan moeten wij toch gewoon onze reet afvegen met die kutislam?

 13. Westerling

  De foto spreekt voor zich.

 14. ruudjeenjose

  Haha wat grappig .Een allochtoo die zijn mening geeft over dingen waar ze geen verstand van hebben.Ga wc potten schoonmaken.

  1. Ernst Quispel

   Kan de redactie hier even naar kijken? Dit soort bijdragen zijn evident in strijd met het Huisreglement en halen dit blog omlaag.

   1. Siemien

    Aldus onze …….

   2. Two Ravens Black Kettle

    Er is niets want een Regressieveling (sic) zo graag doet als klikken en klikspanen.
    Eerst zuigen
    Nogwat zuigen
    Mensen uitmaken voor racist, nazi en psychiatrisch geval
    De puppy aan de ketting trappen en trappen
    En wanneer die halfdood getrapte puppy een keertje zachtjes gromt
    Klikken.
    Klikken, wijzen en klikspanen.
    Dat is hun manna, hun armetierig levensdoel.

    Dat is de enige reden waarom Kwisling schreef:
    “De christenen die aanmerkelijk meer mensen over de kling joegen dan de moslims, deden die ook wat hun geloof hen opdroeg, Bart?”

    Het is klein, het is miezerig, het is vals, het is laf
    Maar zo waren de klikspanen vroeger op het schoolplein ook.
    Treiteren, spugen en dan rap met de vadsige beentjes naar de juf spurten

    In tijden van oorlog weet je iig. wie je in de gaten moet houden wanneer je onderduikers op zolder hebt.

    1. Siemien

     @Two Raven Black Kettle zo ervaar ik het ook en dan sniekie om het hoekje staan te gniffelen om te kijken welke straf gegeven wordt..

    2. Baaz

     Keurig beschreven TRBK.

    3. Floris

     Volgens Tim zijn provocateurs en zuigers als Quispel (met steeds dezelfde uitgekauwde teksten) het “zuurdesem voor de discussie”.

     Niets is minder waar. De leegloop hier is begonnen en dat is goed te begrijpen.

     Een discussie met een linksmens kan interessant zijn als die zich redelijk opstelt en zich onthoudt van gezuig. Helaas zijn die op DDS niet te vinden.

     1. Ernst Quispel

      Van leegloop lijkt me geen sprake, Floris.

      De commentsectie in DDS is levendiger en drukker bezocht dan ooit.

      Het is denkbaar dat het nieuwe Huisreglement jou beperkt in het reageren en jij het daarom minder leuk vindt maar ik meen dat het nu beschaafder en inhoudelijker is geworden.

     2. Baaz

      Misschien is Michael een uitzondering?

     3. Baaz

      Langs de randje van het DDS-reglement lopen is ook een manier. TRBK beschrijft het keurig als gaat dat waarschijnlijk aan jouw beleving voorbij omdat jij je aangesproken zou moeten voelen.

     4. Ernst Quispel

      Ik ben gestopt met lezen van de bijdragen van TRBK, Baaz en als jij aanbeveelt dat wel te gaan doen is dat een extra reden om dit beleid vol te houden.

     5. Floris

      “Misschien is Michael een uitzondering?”
      ———————————————–
      Hij zuigt minder, maar z’n toon staat me niet aan.

      Bovendien bedient hij zich van dezelfde achterbakse methodes als Quispel.

      Zie de klimaatdiscussie. Niet ingaan op de argumenten van de skepticus Lindzen maar deze eminente wetenschapper wegzetten als “gekocht door de kolenindustrie”.

     6. IJscoman

      Michael doet me sterk denken aan een reaguurder van een tijdje terug: Nog1. Dezelfde pedante en arrogante betweterigheid. Misplaatst, want hij moest om de haverklap in het zand bijten.

     7. Baaz

      Ik moet onwillekeurig denken aan de film van Martijn Poels (zie GeenStijl), de linksaffer die linksaf op de korrel neemt omdat het gesprek niet op gang komt. Links & rechts moeten juist in gesprek blijven omdat je elkaar nodig hebt.

     8. Floris

      Poels is een linksmens die ik kan waarderen. Als uitgerekend hij toegeeft dat de linkse kudde afwijkende meningen op de hoofdthema’s, waaronder klimaat, niet tolereert dan is dat enorme winst.

      Maar denk vooral niet dat de linkse kudde zich daar wat van aantrekt. Hij wordt uitgesloten en de de kudde trekt verder.

      Een ander voorbeeld is Arthur van Amerongen. Eerst bewierookt door links, maar nadat hij islamkritische boeken begon te schrijven werd hij persona non grata. Zo gaat dat in deze totalitair denkende kudde.

      Het is het logische gevolg van 50 jaar academisch eenrichtingsverkeer dat iedere redelijke discussie onmogelijk heeft gemaakt. Het is de dood in de pot voor de wetenschap en in het verlengde daarvan de dood van wat ooit een bloeiende samenleving was.

     9. Ernst Quispel

      IJscoman weet veel van zand. Hij bijt er vaak in.

      🙂

     10. Floris

      In zijn verwrongen geest vindt Quispel dit vast een gevatte opmerking, maar het is een regelrechte belediging en bovendien een onwaarheid.

      Dat dit zeer tegen de geest van het forumreglement ingaat behoeft geen betoog. Quispel is hier de rotte appel. Steeds maar weer de aanstichter van datgene wat Tim wilde bestrijden.

   3. Rosasolis

    @Ernst. Hopelijk zal de redactie binnenkort alweer reageren op de opkomst van de trollen op deze interessante site. Misschien kunnen zij nog Een keer een bescheiden waarschuwing geven aan verschillende trollen zoals: Misbruik van het Huisreglement.
    En als dit wordt alweer genegeerd, dan weigeren die toep te plaatsen op dit site.
    Hopelijk heeft de redactie van DDS een of twee medewerkers die de commentaren van abonnees kunnen controleren.

  2. sjun

   Moet dit?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.