Washington Post beschuldigt Saudi-Arabië van doofpotoperatie

Geen categorieokt 21 2018, 9:00
Hoppa! Niks 'de onderste steen moet boven', gewoon de beuk er in. 'Jullie liegen, slap excuus, lul niet, je bedondert de boel!' Dat is waar het bericht van The Washington Post op neer komt wat betreft de dood van hun columnist Jamal Khashoggi en de wijze waarop Saudi-Arabië hier mee omgaat.
Volgens The Washington Post is met name de Saudische kroonprins de zaak eindeloos aan het traineren, dwarsbomen en aan het verdraaien. Want ja, wie gaat er nou toevallig tijdens een verdwijning van een journalist z'n consulaat opnieuw verven? Dat zou nog kunnen als men beelden had waaruit zou blijken dat Khashoggi het consulaat ook weer had verlaten, maar nee! We zien Khashoggi's verloofde elf uur lang buiten staan wachten op haar toekomstige man. Dit terwijl Saudi-Arabië gewoon meende bewijs te hebben dat hij zou zijn vertrokken. Oeps!
'Naja, gewoon door schilderen, komt wel goed. Dat onderzoek kan ook wel twee weken later, dan is de verf ook goed droog,' moeten ze waarschijnlijk hebben gedacht toen de verf er al praktisch op zat.
Nou, zowel de Turken als de Saudi's konden twee weken later inderdaad een mooie nieuwe muur aanschouwen en de vloer was ook uitzonderlijk schoon. En ach, Khashoggi was, in tegenstelling tot dat eerdere 'bewijs' waar hij het consulaat verliet, ineens inderdaad omgekomen. Maar niet met opzet dus waar hebben we het over? Z'n lijk? Nou niet van die moeilijke vragen stellen, heeft vast iemand per ongeluk overheen geschilderd.
In een benauwde poging toch nog te proberen te redden wat er te redden valt, kondigde Saudi-Arabië een aantal ontslagen en arrestaties aan van figuren die duidelijk niet zo maar op eigen houtje een journalist laten omleggen in het buitenland. Alles wijst er op dat de Saudische kroonprins opdracht heeft gegeven Khashoggi te vermoorden en zichzelf compleet wil indekken, wat voor smoes ook maar werkt.
Terecht dus dat The Washington Post zo'n kabaal maakt en ook landen zoals Duitsland nu sancties opleggen. Rutte kwam dan gisteren wel met een slap zinnetje, hij staat nu in ieder geval niet meer alleen en zo groeit de eis voor concreet verifieerbaar bewijs!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten