Rel tussen christenen en moslim-jongeren resulteerde in 55 doden

Geen categorieokt 21 2018, 8:00
Ergens hebben beide groepen niet echt opgelet toen ze werd verteld wat hun heilige boek voor een lessen bevat. In Nigeria raakten christelijke en islamitische jongeren slaags met elkaar en kwamen 55 mensen om het leven.
Kennelijk is de hele situatie ontstaan door een ruzie tussen kruiwagendragers op een markt in Kasuwan Magani. Nu is een markt wel vaker bron van enige spanning maar dit maal sloeg de vlam écht in de pan.
De ruzie zal waarschijnlijk door een klein aantal mensen zijn ontstaan. Het kan haast niet anders dat er iets van een handgemeen is geweest waarop omstanders van zowel christelijke als islamitische achtergrond besloten voor 'hun' mensen op te komen.
Ze hadden er niet veel tijd voor nodig om ervoor te zorgen dat er 55 dodelijke slachtoffers vielen. Er is nu een avondklok ingesteld en er zijn zo'n 22 mensen aangehouden. Ergens heeft dat geloof dus niet echt het gewenste effect. Het lijkt er meer op dat het geloof 'jouw team' betekent in dergelijke landen, in plaats van een set morele waarden waar je naar leeft.
De Nigeriaanse president benadrukt ook juist dit punt, en zegt dat: "Geen enkel geloof het recht rechtvaardigt om het leven van iemand anders te ontnemen." Lijkt toch nog iemand het begrepen te hebben daar in dat land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten