Peilingen Maurice de Hond: Weinig verschuivingen, 53% zou motie van wantrouwen tegen kabinet steunen!

Geen categorieokt 21 2018, 9:45
Het lijkt allemaal een beetje een dooie boel wat de peilingen betreft. Een keer een zeteltje meer of minder hier en daar maar een echte aardverschuiving blijft uit.
Wat interessanter is, is hoe Nederlanders aankijken tegen de motie van wantrouwen, de steun aan het kabinet en wie nou profiteert van welke zetel.
Peiling2110
Zo blijkt slechts 19 % van de Nederlanders het een goede keuze te vinden om de 1,9 miljard van het vrijgekomen geld inzake de dividendbelasting, aan het vestigingsklimaat te besteden. Bij de VVD-kiezer is dit nog 47%, maar het CDA en D66 moeten het met respectievelijk 16% en 26% doen! Bij alle drie dus een minderheid!
Peiling2
CDA-kiezers laten hun onvrede nog beter zien bij de vraag over of zij de motie van wantrouwen tegen het kabinet zouden steunen als zij in de Tweede Kamer zouden zitten. Maar liefst 43% zegt dit te steunen, tegenover 53% van álle kiezers!
Peiling3
Ook peilt De Hond hoe men aankijkt tegen de Provinciale Statenverkiezingen. Hij verwacht fors verlies van het CDA en D66, en behoorlijke winst voor GroenLinks en Forum voor Democratie. Het gaat hier om verschuivingen van 6% of meer.
De VVD lijdt het meeste verlies door de PVV en FVD. Ook het CDA wordt langzaam leeggezogen door FVD. D66 moet flink plaatsmaken voor GroenLinks, de PvdA en Partij voor de Dieren. Enig verlies van de PVV, SP en 50Plus gaat naar FVD.
Dus, kort samengevat: D66 en het CDA lijden dik verlies, VVD brokkelt ook langzaam af en de PVV, Forum voor Democratie en GroenLinks lijken het stokje over te nemen van de verliezers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten