Rotterdam weigert tijdelijk asielzoekers uit ‘veilige landen’

Burgemeester Aboutaleb is er klaar mee! Asielzoekerscentrum in Beverwaard zal tijdelijk geen asielzoekers meer opnemen die uit ‘veilige landen’ zijn gekomen. Reden hiervoor is het aantal incidenten dat zich door deze groep steeds vaker voordoet.

Aboutaleb ziet een duidelijk verband tussen het aantal incidenten dat toeneemt en het soort asielzoekers dat zijn stad binnenkomt. Twee jaar geleden waren er nauwelijks incidenten of klachten en van half april (2018) tot nu zijn er al 79 incidenten geweest.

In Ter Apel, Weert en Oisterwijk schijnt dezelfde groep voor problemen te zorgen. De exacte reden is onbekend maar het zou verband kunnen hebben met het feit dat zij geen recht op asiel hebben en het land weer moeten verlaten. Ook Dublin-claimanten, mensen die elders al asiel hebben aangevraagd, zijn niet langer welkom in Rotterdam en mogen dus ook niet opnieuw aanvraag doen.

Aboutaleb, in samenwerking met het COA, schroeft de beveiliging van zijn azc op en wil mensen die niet langer in zijn azc welkom zijn, elders huisvesten.

“Rotterdam wil ruimte blijven bieden aan vluchtelingen die echt opvang nodig hebben. Voor hen is in Rotterdam een veilige plek. Voor mensen die zich niet aan de regels houden, is in onze stad geen plaats.” ~ Burgemeester Aboutaleb

Andere gemeentes hebben nog niet gereageerd maar het is niet ondenkbaar dat zij met vergelijkbare maatregelen zullen komen als dit allemaal wordt doorgezet. Langzamerhand komt er dan toch eindelijk iets op gang en begint men in te zien dat zulke asielzoekers toch echt meer problemen opleveren dan aanvankelijk gedacht. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Kim

  Als ik zulke ‘gasten’ heb staan ze vrijwel meteen weer buiten.

 2. Gerlos

  Gaan ze nu de illegaliteit in en dan worden of ze zijn al criminelen die gaan roven en weet ik al niet meer. Het wordt een trieste bedoening met al die gelukszoekers.

 3. Duke

  Als ze Dublin hanteren kan elke asielzoeker de grens over, want ze hadden in belgie of Duitsland asiel kunnen aanvragen.

 4. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die zich voordoen als “vluchtelingen”.

  Iedereen weet het en toch doen veel politici ( en media!!) alsof het “vluchtelingen” zijn.

  Ze komen naar West-Europa omdat het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) een sterke aanzuigende werking heeft op deze illegale migranten.

  Kortom, zolang de (buiten) grenzen open blijven en deze asielzoekers worden “beloond” met gratis geld zullen ze blijven komen in grote getale.

  1. Ritter

   Overigens was het Burgemeester Aboutaleb die , tegen de wil van de plaatselijke bevolking van Beverwaard, de bouw van het asielcentrum door de strot van de buurt duwde. Dat heeft toen veel kwaad bloed gezet onder de bevolking.

   1. Job Jansen

    Daar zal hij niet wakker van liggen. Wederom dient een burgermeester verkozen te worden.

    1. stellendam

     JOB@Zou het Pavlog,s of Stockholm syndroom zijn? Of compleet hersendood?

     1. Aytas

      Het is schrikbarend hoe weinig kennis mensen van de wereld hebben, een verwend mens achter een toetsenbord beweert dat de meeste vluchtelingen uit veilige landen komen. Geen idee waar zijn welvaart aan te danken is en welke gevolgen zijn profiterende levenstijl heeft. Maar we hebben het er maar mee te doen, de populisten zeggen dat het goed is en dan volgen de hersendoden.

 5. lIN-T

  Dankzij de open grenzen is er een invasie van criminele nep ‘asielzoekers’ gaande.

  1. Aytas

   Welke open grenzen? Wil het graag weten kan ik mn vrienden in Afrika vertellen welke route ze moeten nemen. Je praat domme populisten na, als je weet hoeveel moeite het kost om familie over te laten komen uit Afrika terwijl ze iedere keer weer gewoon terug zijn gegaan. Het verkrijgen van een visum wordt steeds moeilijker door die haatzaaiers die jij napraat.

   1. edoc431

    En dat is precies wat wij voor ogen hebben zeiksnor flikker op naar je geliefde Afrika en ga bij je familie voor de hut zitten zoals ze dat al generaties lang doen .
    Je zeurt hier een eind weg vent . get a life

   2. lIN-T

    Ga naar je vrienden in Afrika en kom aub nooit meer terug. Laat ons met rust zielige zeikerd.

 6. Troelstra

  Off topic: In Freiburg is een 28-jarige asielzoeker uit Eritrea opgepakt voor drie verkrachtingen van vrouwen. Verder is hij nog los gegaan op schapen en geiten. Wedden dat het een Moslim is?

 7. Bes Tolen

  Ik hoorde juist vanmiddag van een winkelier uit Oude Pekela, die ik in Hoogezand sprak, dat het aantal winkeldiefstallen sinds het asielzoekerscentrum daar in Pekela is opgeheven, drastisch is verminderd. Vergeleken met het laatste jaar toen er al veel minder asielzoekers waren, met twee derde over de hele gemeente gerekend. Volgens een cijfer van de gemeente zelf. Over de hele gemeente: juist het deel van de gemeente waar het asielzoekerscentrum was, had de last.
  Verdomme, die verrotte politiek in Nederland. Het is voor het grootste deel blijkbaar schorem. Wat een bevolking, dat dat allemaal pikt. Je wordt toch glad beroerd van al die hypocriete kruipers. En dan al die hufters, die foute regeringen en toestanden nog verdedigen ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.