Video! SGP over moskee bezoek vanuit school: 'Meedoen aan het gebed is een stap te ver'

Geen categorieokt 30 2018, 20:00
De heren Bisschop (SGP), Beertema (PVV) en Van Dijk (SP) zijn er maar druk mee, kinderen die verplicht mee zouden moeten doen met het islamitisch gebed tijdens een schoolbezoek aan een moskee. Via The Post Online.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mJlksQ5WcZs[/embed]
De SGP heeft weer een lekker onderwerpje te pakken hoor: het meedoen door kinderen aan het islamitisch gebed! Zij stellen dat een school kinderen niet hoort te verplichten om mee te doen. Daar voegt dhr. Bisschop aan toe dat verplicht de Bijbel lezen óók niet hoort. Een redelijk en genuanceerd standpunt dus.
De PVV gaat een stap verder en wil dergelijke bezoeken helemaal niet én dhr. Beertema stelt zelfs voor om kinderen dan ook maar een rituele slachting te laten bijwonen zodat ze 'een goed beeld krijgen van wat de islam écht inhoudt.'
Dhr. Van Dijk van de SP probeert het SGP standpunt nog even te framen door de suggestie te wekken dat ze de islam willen weren maar hun eigen geloof voor zouden willen trekken. Beetje flauw natuurlijk.
En ja, voor openbare scholen zou het standpunt van de SGP een weloverwogen idee zijn, maar wat te doen met scholen met bijzonder onderwijs? Een kind die op zo'n school niet meedoet aan een gebed in welke vorm dan ook, zal al snel buiten de boot vallen. 'Dan moet hij maar naar een andere school' is lang niet altijd een argument dat altijd toepasbaar is. Stof om over na te denken...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten