Syriër opgepakt in Amsterdam vanwege verdenking terrorisme

Syriër opgepakt in Amsterdam vanwege verdenking terrorisme

Kijk, dat is verfrissend. We slaan de hele 'verwarde man?'-discussie gewoon over en de politie heeft vandaag een 32-jarige Syriër opgepakt in Amsterdam. De man zou mogelijk een terrorist van Jabat al-Nusra zijn. Dat meldt het AD.

Vorig jaar raakte de man al in opspraak toen hij bij debatcentrum De Balie door Syrische activisten werd aangewezen als extremist. Toen, we kennen het zinnetje inmiddels als AIVD-mantra; 'was hij al bekend' bij de politie en de AIVD maar beide gaven geen verklaring voor waarom hij toen nog niet was opgepakt.

Maar goed, nu zou de man dus betrokken zijn bij diverse aanslagen in Syrië en zijn de aanwijzingen blijkbaar goed genoeg om hem op te pakken. Nederland kennende wordt hij echter opgepakt vanwege zijn valse papieren waarmee hij asiel aanvroeg maar goed, beter dan niets natuurlijk.

Deze figuur is ook bij het Nederlandse publiek al enige tijd in beeld geweest, hij gaf namelijk interviews aan de Volkskrant en Nieuwsuur om zijn naam te zuiveren. Want ja, parttime terrorist zijn heeft zo z'n nadelen als je je werk en je leven in Nederland hebt opgebouwd, je bouwt bijvoorbeeld geen pensioen op. Wellicht wordt hij daarom naast terreur ook van witwassen verdacht.

Zelf beweert de man natuurlijk bij hoog en laag dat hij wel naar Syrië is gegaan maar daar alleen maar ondergedoken heeft gezeten. Dat verklaart natuurlijk ook waarom die Syrische activisten hem direct herkenden!

Vrijdag verschijnt de man voor de rechter-commissaris in Rotterdam, eens kijken met wat voor bewijs het OM allemaal op de proppen komt!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties