Gerechtigheid bestaat! Pakistaanse zogenaamde Mohammed-beledigvrouw Asia Bibi VRIJGESPROKEN!

Gerechtigheid bestaat! Pakistaanse zogenaamde Mohammed-beledigvrouw Asia Bibi VRIJGESPROKEN!

Het is moeilijk te geloven, maar zelfs in het steeds islamisister wordende Pakistan bestaat er nog een onsje gerechtigheid. Acht jaar hielden verschillende kwaadaardige moslimhaatrechters de christelijke Asia Bibi achter tralies omdat ze zogenaamd de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Daarop staat de doodstraf. Maar na bijna een decennium van onrechtvaardigheid werd Asia Bibi gisteren vrijgesproken door het Hooggerechtshof van de voormalige Britse kolonie.

Radicale moslims presenteren zichzelf altijd als "sterk", maar in feite zijn het natuurlijk gewoon kwetsbare sneeuwvlokjes: één belediging over hun zogenaamde profeet - waarvan historici niet eens zeker weten of hij echt bestaan heeft - en ze zijn helemaal gekrenkt en over hun theewater. Woorden zijn kennelijk micro-agressions voor de haatbaarden van suiker, en dus moeten mensen die man beledigen die zich vergreep aan een 9-jarig meisje maar lekker dood. In Pakistan is dat zelfs de wet: op godslastering staat de doodstraf.

Dat heeft de christelijke Asia Bibi geweten ook: zij zou tijdens een ruzie met islamitische vrouwen te horen hebben gekregen dat ze zich moest bekeren tot het mohammedanisme, waarop de vrouw beledigingen aan het adres van de oppermoslims geuit zou hebben. Verschillende rechtbanken hadden meer op met de sharia dan de rechtvaardigheid en veroordeelden Bibi tot de dood. De zaak haalde het tot het Hooggerechtshof.

En dat orgaan stopte vandaag eindelijk de mensonterende gang van zaken:

"The judges said the prosecution had "categorically failed to prove its case beyond reasonable doubt".

The case was based on flimsy evidence, they said, and proper procedures had not been followed. The alleged confession was delivered in front of a crowd "threatening to kill her".

The ruling heavily referenced the Koran and Islamic history. It ended with a quote from the Hadith, the collected sayings of the Prophet Muhammad, which calls for non-Muslims to be treated kindly. "

Orthodoxe rechtstaathatende moslims zijn nu laaiend en protesteren in de straten van Lahore en elders. Maar het zal Asia Bibi vermoedelijk worst zijn: zij is eindelijk weer een vrij mens. Al zou ik als ik haar was wel zo snel mogelijk vluchten naar een plek waar je wat minder van die ultrabooslims hebt die haar potentieel willen vermoorden. Pakistan is, zoals de acht jaar durende gevangenisstraf wel uitwees, geen land waar het nog goed toeven is als niet-islamist.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties